dissabte, 19 de desembre del 2015

Estrella a Estrella 1(XXIV)

Anterior



CAPÍTOL 24

En Nom Anor no podia creure que la Vergere s'atrevís a suggerir que el Mestre Bèl·lic perdés el temps amb un joc d'infidels, i menys que sobrevisqués a l'afronta. Però allà estava ella, asseguda davant d'en Tsavong Lah, estudiant una versió de dejarik preparada per un cuidador, completa amb els seus monstres animats i un tauler de terreny viu. Al Mestre Bèl·lic li quedaven dos monnok i un mantellian savrip en miniatura, mentre que la seva emplomallada mascota tenia un xanquer kintan i tres llimacs k'lor'. Encara que a Nom Anor mai li havia agradat el joc, s'havia vist forçat a jugar en la seva versió hologràfica durant la seva estada a la galàxia prou sovint com per reconèixer a un mestre quan el veia. I no hi havia dubte que la Vergere era una mestra.
-No hauria valgut la pena aprendre a jugar si els únics que practiquessin aquest joc fossin els estrategs de la Nova República -estava dient la Vergere-. Però es diu que el dejarik va ser una vegada un tema d'estudi molt apreciat pels Cavallers Jedi.
Això explicava com havia convençut al Mestre Bèl·lic perquè cometés semblant blasfèmia, va comprendre en Nom Anor. En Tsavong Lah faria qualsevol cosa que pogués ajudar-lo a derrotar als Jedi.
-Les estratègies són més subtils del que sembla, Nom Anor -va dir en Tsavong Lah, sense apartar la mirada del joc, sorprenent al nouvingut que l'havia cregut massa concentrat com per notar el seu escrutini-. I un guerrer ha de conèixer la ment del seu enemic.
-És un joc molt popular a tota la galàxia -va replicar en Nom Anor. Jo mateix he jugat diverses vegades.
-De veritat? -En Tsavong Lah va apartar la mirada del tauler - Llavors potser tinguis alguna idea sobre la ruta que prendran en Jacen i la seva germana per tornar a casa?
-A casa? -En Nom Anor estava confús. El Mort Exquisida portava més d'un dia de retard, però això no era estrany en les naus guia que operaven dins de territori enemic i havien de triar les seves rutes amb molta cura-. No sabia que haguessin escapat.
-Ah, no? -En Tsavong Lah va tornar a concentrar-se en la partida de dejarik, i va col·locar el seu savrip entre dos llimacs k'lor' de la Vergere-. Interessant. Havia suposat que a hores d'ara això seria obvi per a qualsevol jugador de dejarik.
Una fúria acalorada va omplir les bosses sota els ulls d'en Nom Anor.
-L'últim informe del comandant suprem assegurava que en Duman Yaght dominava la situació. És que hi ha hagut un altre comunicat del qual no estic assabentat?
-Encara no -va dir en Tsavong Lah amb un somriure mentre la Vergere desplaçava el xanquer fins al seu savrip, i ell lliscava seu petit monnok per l'espai lliure per matar el xanquer per darrere. Aprofitant aquesta mort sorpresa el Mestre Bèl·lic va fer un segon moviment i va amenaçar un llimac k'lor ', somrient després a la Vergere-. Però jo cada vegada entenc millor la ment Jeedai. Mantindran un perfil discret i atacaran quan el seu captor es confiï.
La Vergere li va tornar el somriure.
-Atacaran, però no on creiem -en comptes de moure el segon llimac k'lor 'perquè defensés al primer, el va enviar reptant dos escacs cap al costat del tauler d'en Tsavong Lah-. Els vídeos de dejarik diuen a això el gambit mortal del xanquer kintan. Derrota amb promeses.
Ara tenia tres llimacs k'lor' disposats en angle recte, amb els dos monnok del seu rival atrapats entre dos dels seus monstres. Ataqués amb el que ataqués, els altres dos estarien en posició de contraatacar per darrere, efectuar un moviment sorpresa i atrapar el monstre restant en una presa imbatible. El Mestre Bèl·lic ho va entendre amb una sola mirada, i les bosses dels seus ulls es van tornar perillosament fosques en adonar-se de la netedat amb què la Vergere li havia guanyat.
-Veig el que vols dir -Netejà el tauler del joc amb un escombrat de la mà, es va aixecar i va mirar per una lent visora ​​a l'exterior, a l'eixam de facetades naus negres que suraven sota la llum de les estrelles al costat del Sunulok-. Així que ens han enganyat. Amb quina finalitat?
-Els Jedi no pensen de manera molt diferent a tu -La Vergere mirà les imatges hologràfiques dels monstres i en va seleccionar un, per projectar-lo al tauler del joc-. Colpejaran amb més força allò que més temin.
En Tsavong Lah es va apartar del visor i va assentir en trobar al tauler només al rancor.
-Suposo que el més savi seria assumir el pitjor -es va girar cap a Nom Anor. -Agafaràs el Ksstarr i et dirigiràs de seguida al Baanu Rass.
En Nom Anor va assentir, no necessitava explicacions. El Baanu Rass orbitava en aquest moment el planeta Myrkr i era la mónnau més gran que havia entrat fins llavors en la galàxia. Tenia el cervell moribund i ja no controlava el seu gir, de manera que els cuidadors que hi havia en ell empraven dovin basal per dotar-lo de gravetat. També estava abandonat en les seves tres quartes parts, la qual cosa el convertia en el lloc ideal per al programa de clonatge voxyn que estava resultant tan efectiu contra els Jedi.
-I els Jeedai?
-Fes el que sigui necessari, però els bessons Solo s'han promès al senyor Shimrra. A aquests has de portar-los amb vida.
-Com ordenis.
El sentiment que va inundar el cor d'en Nom Anor s'assemblava més al triomf que a l'alegria. Tot i que el Mestre Bèl·lic havia demostrat ser sorprenentment tolerant davant els esdeveniments de Coruscant, tampoc havia castigat a la Vergere per interferir en la seva missió. Va creuar els punys sobre el pit i va retrocedir cap a la porta, planejant ja com convertir aquesta missió a una prefectura sobre el sector.
-Crec que comets un error, Mestre Bèl·lic -va dir la Vergere en veu baixa perquè en Nom Anor es veiés forçat a admetre que estava escoltant en cas que volgués contradir les seves paraules-. Atès que està en joc la seva reputació davant el senyor Shimrra, no seria més savi enviar a algú de mà més segura?
En Nom Anor va contenir la llengua, per poc, i va continuar retrocedint cap a la porta, forçant l'oïda per escoltar la resposta d'en Tsavong Lah.
-Si et refereixes al que ha passat a Coruscant, sé el que va passar allà. En Nom Anor no és culpable d'allò. Va fer bé en tornar amb nosaltres.
La Vergere va continuar pressionant, sorprenent més que irritant a Nom Anor.
-També cal tenir en compte el desastre amb l'Elan i la Brigada de la Pau, i els seus fracassos contra la Mara Jade Skywalker. S'ha enfrontat moltes vegades als Jedi i sempre li ha anat malament.
La vàlvula de la porta es va obrir darrere d'en Nom Anor, però aquest es va quedar on era, insegur de si havia d'anar-se'n o no.
En Tsavong Lah es va tornar cap a ell.
-Entens el que està en joc, Nom Anor? Les paraules de la Vergere neixen de la rivalitat, però el que diu té sentit. Si no estàs segur de l'èxit, digues-ho perquè puguem trobar una solució entre tots.
-No hi ha motius per preocupar-se, Mestre Bèl·lic -Entenia perfectament el que estava en joc: la seva prefectura i potser fins i tot la seva vida-. No tinc dubtes, ara que sé que pots veure a través de les intrigues de la Vergere.
La cara d'en Tsavong Lah es va aombrar.
-I abans sí?
-Mestre, no he volgut dir que dubtés, només que no entenia els teus mètodes.
En Tsavong Lah li va fer un senyal perquè tornés a entrar a la cambra.
-I què és exactament el que no entenies? -El seu to era tallant-. I no tornis a insultar-me mentint.
En Nom Anor respirà fondo i va tornar al tauler de dejarik.
-Mestre, en aquesta galàxia hi ha un altre joc anomenat sàbacc, on les cartes-fitxa canvien d'identitat davant els teus ulls -Va dirigir una mirada al seu rival-, la Vergere va ser presonera dels infidels durant moltes setmanes i encara no ens ha proporcionat una explicació satisfactòria de com va escapar.
-Els Lectors estar satisfets -va replicar la Vergere-. Igual que els sacerdots de Yun-Harla.
-Ells no coneixen a Han Solo -En Nom Anor va mantenir la mirada fixa en Tsavong Lah-. No és dels que deixen escapar a un enemic.
-No em va deixar fer res -va replicar la Vergere-. En mi hi ha més del que saps.
-I estaven enmig d'una batalla provocada per la ineptitud dels teus subordinats -va afegir en Tsavong Lah-. I, el que és més important, durant el seu captiveri, la Vergere va aprendre moltes més coses de jugar a dejarik. Els seus consells han salvat milers de naus, i hem destruït tres flotes senceres de la Nova República gràcies a què va endevinar correctament les seves intencions.
-És un petit preu a canvi de guanyar-se el teu favor -la rèplica va brollar dels llavis d'en Nom Anor gairebé abans que s'adonés que la pensava-. Però amb això no vull dir que la Vergere sigui una traïdora.
-És clar que no -va dir en Tsavong Lah-. Només que no tinc del judici necessari per saber si ho és.
En Nom Anor va tancar els ulls.
-Jo mai menysprearia...
-Acabes de fer-ho. Però això no és el que em preocupa -El Mestre Bèl·lic va callar i es va mantenir així fins que en Nom Anor es va atrevir a obrir els ulls-. El que em preocupa és que siguis tan imprudent com per creure que no ets transparent per a mi -va estudiar-lo una llarga estona abans de continuar-. Aquesta missió és més important que qualsevol altra que t'hagi encomanat. I crec que seria savi que portessis un conseller amb tu.
Aquell dia ja havia menyspreat una vegada la intel·ligència d'en Tsavong Lah, i sabia que no havia de tornar-ho a fer.
-Si el Mestre Bèl·lic ho considera així.
-El Mestre Bèl·lic ho considera així -es va girar cap a la Vergere i, amb veu tan severa com la utilitzada amb Nom Anor, va dir: - Tu l'acompanyaràs.
-Com a consellera seva? -A la Vergere se li van eriçar les plomes-. No s'aconsella als llimacs k'lor'. No sortirà bé.
-Més val que sí -En Tsavong Lah els hi va somriure amb duresa-. I ja he suportat prou gelosia entre vosaltres. A partir d'aquest moment, triomfareu, o fracassareu, junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada