dilluns, 28 de desembre del 2015

El Jedi més Fosc (XII)

Anterior



12

La Jaina va pensar que resultava molt agradable treballar amb algú que estimava la maquinària tant com ella. Pel que semblava, la jove i en Chewbacca eren els únics que havien anat aquell dia.
Una suau brisa entrava per les portes obertes de l'hangar. L'aire fresc i el magnífic panorama de l'oceà de fulles que es podia albirar des d'allà van fer que la Jaina s'alegrés de què haguessin deixat obertes les portes de l'hangar. Construït sobre un grup d'arbres que s'alçaven bastant per sobre del nivell general de la vegetació, i situat en una zona una mica allunyada del districte residencial wookiee i el complex de fabricació d'ordinadors, aquell hangar s'utilitzava per a les reparacions més complicades de les naus i vehicles aeris.
A part dels sorolls que produïen la Jaina i en Chewie mentre treballaven, el cavernós hangar de parets de fusta es trobava relativament silenciós i desert. Per a la Jaina era la situació ideal. No hi havia res que li agradés més que poder passar les hores amb un sofisticat equip electrònic, fent que les peces encaixessin adequadament i manipulant els components.
I la Caçadora d'Ombres representava la cimera del progrés tecnològic.
Quan en Chewbacca va rugir una petició des de l'extrem de la rampa d'abordatge, la Jaina va sortir arrossegant-se de sota el tauler de control de la carlinga en el qual estava treballant.
- No he entès el que has dit, Chewie! -Va respondre, també a crits -. Quina eina estàs buscant?
Un gran cap pelut va aparèixer a l'entrada, i en Chewbacca va assenyalar les eines que necessitava.
- Ja gairebé he acabat aquí -va dir la Jaina, aixecant la caixa d'eines fins allà on el wookiee pogués agafar-la -. Puc acabar de fer el que falta amb la meva multieina de butxaca, així que emporta't la resta.
En Chewie va respondre amb un grunyit d'agraïment mentre la Jaina tornava a lliscar sota del panell. La Jaina va acabar el que estava fent, va tornar a col·locar el panell d'accés al seu lloc i va baixar trotant per la rampa per trobar-se amb en Chewbacca, que estava netejant el lubricant escampat sobre la part inferior del casc. El corpulent wookiee li va llançar un grunyit interrogatiu.
- M'has preguntat si tinc gana? -Va preguntar la Jaina, lluitant amb el llenguatge dels wookiees -. És clar -va dir somrient -. Treballar amb els inhibidors de variació modal sempre em fa molta gana.
En Chewie va deixar anar un altre grunyit, i després va estendre els braços i va arronsar les espatlles.
- A què estem esperant? -Va traduir la Jaina amb una rialleta -. Ni jo mateixa podria haver-ho dit millor. -Va sentir un tènue rugit, com el so d'un tro llunyà, i va tornar a riure -. Això ha estat l’estómac? Realment has d'estar molt afamat.
En Chewbacca es va quedar sobtadament immòbil i va inclinar el cap cap a un costat, com si estigués parant l'orella. El wookiee aclucà els ulls blaus. El so es va repetir, aquest cop puntuat per seques detonacions molt semblants a les que produirien salves de raigs desintegradors caient sobre els seus objectius, tot això acompanyat per un feble brunzit de fons que la Jaina no va aconseguir identificar.
-Això ve de fora -va dir -. Què pot...?
En Chewbacca va alçar la mà per demanar-li que guardés silenci. El wookiee va deixar anar un lladruc ofegat i va anar a grans gambades cap a la porta de l'hangar, amb la Jaina trepitjant-li els talons. Les copes dels arbres formaven una catifa marró i verda que s'estenia molt per sota de la vora de la plataforma de l'hangar. Diverses gruixudes branques que pujaven cap al cel sostenien la plataforma, que havia estat construïda a una gran alçada per sobre de la resta del bosc.
La Jaina clavà la mirada al cel ple de calitja i no va tenir cap dificultat per identificar aquells sons que se superposaven els uns als altres: explosions, feixos desintegradors, l'inconfusible udol d'un motor...
- Caces TIE! Què poden estar fent uns caces TIE aquí? I contra què estan disparant?
La Jaina, molt alarmada, es va tornar cap al Chewbacca.
El wookiee va assenyalar en la direcció de la qual havien arribat els sons i bordà una explicació: el complex de fabricació d'ordinadors.
La Jaina va deixar anar un gemec.
- Ha de ser el Segon Imperi! Mai vam pensar que atacarien aquí. -En Chewbacca va llançar un rugit ple d'ira, i la Jaina no va necessitar cap traducció -. Ho sé. Hem d'anar-hi. Demanem ajuda... On és el comunicador més proper?
El wookiee va córrer cap al panell de comunicacions instal·lat al costat de la porta oberta de l'hangar, va baixar l'interruptor d'un cop amb la mà i va donar l'alarma amb un potent crit. La Jaina va girar quan un brunzit entretallat va sorgir del no-res darrere d'ells.
- I ara què?
El so procedia de la Caçadora d'Ombres. En Chewbacca i la Jaina van intercanviar una ràpida mirada i van córrer cap a l’esvelta nau que havien estat reparant. A través del visor, la Jaina va poder veure a una dona no molt alta i d’ondulada cabellera color bronze que vestia una cuirassa de pell de llangardaix: era una Germana de la Nit, i estava dins de la cabina de la nau.
- Com ha entrat aquí? -Va exclamar -. Ei, està intentant robar la nau!
Els motors de la Caçadora d'Ombres va omplir l'hangar amb un brunzit tan estrident com el que hauria pogut produir un eixam de milions d'insectes. El brunzit es va interrompre, va tornar a sonar i després es va aturar novament amb una tos ofegada. Els motors es negaven a encendre’s. El rostre de la Germana de la Nit es va tensar en una ferotge ganyota dins de la cabina. Les taques fosques de la ràbia motejaren la seva cremosa pell bruna.
La Jaina, igualment enfurismada, va alçar la mirada cap a ella.
- Hem de detenir-la.
En Chewbacca va lliscar per sota de la nau, tranquil·litzant a la jove amb un sec lladruc wookiee.
- Estàs segur que els motors no s'encendran? -Va preguntar la Jaina -. Com ho saps?
Amb el cap ficat dins del panell d'accés als motors, que encara estava obert, en Chewbacca va grunyir i va empènyer amb el peu un component que hi havia damunt del sòl. La Jaina va reconèixer el mòdul de l'iniciador primari que el wookiee havia tret de la nau per reparar-lo.
La Caçadora d'Ombres mai es posaria en marxa, i molt menys volaria, sense ell.
El molest brunzit va tornar a sorgir dels motors, i en Chewbacca va deixar anar un xiscle. Hi va haver un potent soroll metàl·lic, i el soroll va cessar de sobte en el mateix instant en què un raig d'espurnes brollava del panell d'accés als motors. En Chewbacca va treure el cap a corre-cuita.
La Jaina va sentir el suau brunzit d'una rampa d'entrada brollant del casc. Però abans que poguessin pujar corrent a bord per capturar la lladre fracassada, la Germana de la Nit va saltar a terra de l'hangar i es va encarar amb ells. La Jaina va pensar que hi havia alguna cosa familiar en els trets de la dona, com si pogués reconèixer la seva gelada bellesa i la seva gèlida ira.
En Chewbacca va udolar un desafiament, però l'esvelta guerrera es va tornar cap al wookiee amb els ulls flamejant.
- He vingut a reclamar el que em pertany. Si t’interposes en el meu camí, estaràs cometent una gran estupidesa. La Caçadora d'Ombres és meva.
- Llavors tu ets aquesta Germana de la Nit..., la Garowyn -va dir la Jaina -. La Tenel Ka i l'oncle Luke em van parlar de tu.
La mirada plena d'ira de la Garowyn es va tornar cap a la Jaina.
- Per què no estàs a la fàbrica amb la resta dels teus amics, mocosa Jedi?
- A la fàbrica? -Va preguntar la Jaina.
No entenia res. Quina raó podien haver tingut els seus amics per anar-hi?
- No importa... És massa tard per salvar-los -va grunyir la Garowyn, alçant els braços per sobre del seu cap com per llançar alguna cosa, encara que les seves mans estaven buides -. Tot acabarà aquí i ara..., amb mi. -Va riure -. Mai vau tenir cap possibilitat.
En Chewbacca li va ensenyar els ullals i va tensar el cos, preparant-se per saltar.
I de sobte el significat de les paraules de la Garowyn va quedar perfectament clar per a la Jaina.
- Hem d'ajudar als altres, Chewie! -Va cridar -. Oblida't d'ella.
La Jaina es va ajupir, esperant arribar a les portes de l'hangar i al mecanisme de l'ascensor que els portaria fins als nivells principals de la ciutat arbòria.
- No anireu enlloc! -Va cridar la Garowyn.
Una gran caixa plena de components motrius es va alçar de sobte d'una pila de caixes similars, va volar pels aires i va colpejar en Chewbacca als genolls. El wookiee es va ensorrar amb un woof de dolor i sorpresa.
La Garowyn estava immòbil al costat de la rampa de la Caçadora d'Ombres, les mans recolzades sobre els seus malucs recoberts per la cuirassa d'escates de rèptil. Amb un foc fosc espetarregant darrere dels seus ulls, la Germana de la Nit va usar la Força per aixecar altres objectes pesats del lloc en què es trobaven.
La Jaina cridà quan una caixa similar a l'anterior volà directament cap al seu cap i la va desviar instintivament, empenyent-la amb la Força. La situació li va recordar les sessions d'ensinistrament a què havia estat sotmesa quan estava presonera a l'Acadèmia de l'Ombra. Les fredes urpes de la por van oprimir el seu cor mentre la Germana de la Nit llançava barrils, grans reblons, malls, planxes metàl·liques, claus hidràuliques i qualsevol altra cosa que pogués llançar pels aires, veloçment i sense moure ni un múscul, contra els seus dos captius.
En Chewbacca va intentar trobar refugi darrere d'un saltacels mig desmantellat, però la Garowyn va enviar més objectes de vores esmolades contra ell.
Mentre feia el que podia per desviar els objectes volants cap a ella i Chewbacca, la Jaina es va arraulir darrere d'una de les caixes caigudes i es va concentrar. Corria un gran perill, però això no li va fer oblidar la urgent necessitat de reunir-se amb Lowie, la Sirra, en Jacen i la Tenel Ka.
Un raig de lubricant sense filtrar va escapar d'un recipient trencat, i un bassal de líquid fosc que desprenia una olor acre es va anar acumulant a terra. La Jaina se sentia cada vegada més frustrada per aquella terrible falta de temps que només li permetia reaccionar. Estava massa ocupada defensant-se per poder formular un pla.
En Chewbacca no posseïa defenses Jedi, però tampoc tenia cap intenció de ser un objectiu immòbil. La Jaina va veure com s'apartava del fusellatge del saltacels i aixecava una caixa amb els seus forts i peluts braços. El wookiee va llançar la caixa contra un barril de lubricant llançat per la Germana de la Nit, impulsant-lo amb un potent empenta. Mentre el líquid iridescent s'escampava per l'aire i queia sobre els taulons del terra, escampant-se al voltant de la Jaina i la Garowyn, en Chewie va agafar la seva caixa d'eines i va pujar amb un àgil salt al casc de la Caçadora d'Ombres.
- Digueu-me què li heu fet a la meva nau! -Va udolar la Garowyn, passant a dirigir el diluvi d'objectes contra la Jaina -. Com puc arreglar-la?
La caixa darrere de la qual s'havia amagat la Jaina va acabar fent-se estelles sota l'atac, i centenars de ciberfusibles van sortir sorollosament disparats en totes direccions com un núvol metàl·lic. La Jaina es va afanyar a buscar un altre refugi.
Panteixant, la jove va esquivar alguns dels objectes llançats contra ella i va desviar altres amb les seves capacitats. La transpiració regalimava del seu front i se li ficava als ulls, fent que li resultés difícil concentrar-se.
-Va ser danyada per una tempesta d’ions -va aconseguir dir mentre es passava un braç pels ulls -. Mai podràs fer que voli.
-En aquest cas, no em serveixes de res -va replicar despectivament la Garowyn -. M'ocuparé de tu immediatament.
En el mateix instant en què la Germana de la Nit estenia les seves mans amb els dits embolicats en un espurneig de foc blavós, la Jaina ja estava mirant al seu voltant a la recerca d'una forma de distreure-la.
Un comprovador d'incidències va sorgir del no-res i va sortir disparat cap a la Garowyn, seguit per una clau hidràulica i un diluvi de cargols i reblons especials de grans dimensions. en Chewbacca no necessitava la Força per llançar objectes pesats.
Aquesta vegada li va tocar el torn a la Germana de la Nit esquivar i desviar. La Garowyn va dirigir la seva atenció cap al wookiee i, remugant una maledicció, li va llançar un feix de xiuxiuejant foc blavós. En Chewbacca va udolar i va esquivar l'atac, saltant per sobre de l'esvelta nau per caure a l'altre costat.
La distracció va ser breu, però va resultar prou llarga per a la Jaina. La jove va desplegar la Força, tancant els ulls per concentrar-se millor, i va administrar una potent empenta al cos de la Germana de la Nit.
Enxampada totalment per sorpresa, la Garowyn va relliscar sobre la capa de lubricant que havia recobert el terra al seu voltant. Amb una altra potent empenta, la Jaina va fer que el seu cos rellisqués cap a l'entrada de l'hangar.
- Rendeix-te, Garowyn -va dir, amb la veu rogallosa per l'esforç -. Mai aconseguiràs emportar-te la Caçadora d'Ombres.
- Encara no us heu lliurat de mi! -Va cridar la Germana de la Nit.
Llavors, i per a gran sorpresa de la Jaina, en comptes de tractar de frenar el seu veloç lliscament cap a la porta, la Garowyn va usar el poder invisible de la Força per empènyer a si mateixa en aquella direcció. En Chewbacca va intentar arribar fins a ella, però el terra estava massa relliscós perquè el wookiee pogués assolir-la.
Quan va arribar a l'entrada, la Garowyn va estendre un braç per agafar-se a una barana vertical que corria al llarg de la polleguera de la porta. Després, i sense perdre ni una fracció de la seva velocitat, va usar l'impuls que havia acumulat per girar per l'aire en un veloç semicercle, que va acabar portant-la al porxo que corria al llarg de l'hangar.
El vent xiulava al voltant de la porta oberta. A l'interior de l'hangar regnava un estrèpit general d'equip solt que queia a terra i petits components que s'havien escampat per tot arreu havent sortit de les caixes trencades. La Jaina va fer el que va poder per avançar sobre les relliscoses planxes del sòl, intentant arribar a la porta per la qual havia escapat la Garowyn. Però la jove encara no havia pogut arribar-hi quan va sentir un estrany brunzit entretallat.
- De pressa, Chewie! -Va cridar -. Té una moto aèria.
La Jaina va anar trontollant cap a l'entrada, relliscant i ensopegant a cada pas que donava. La jove va haver d’agafar-se a una barana de la paret per no perdre l'equilibri i precipitar-se en una llarga caiguda cap al dosser de vegetació que s'estenia per sota d'ella.
El cor li va fer un salt quan va veure aparèixer a la Germana de la Nit. La Garowyn va sorgir per les portes de l'hangar muntada en una moto aèria i va començar a avançar cap al complex de fabricació d'ordinadors, que la Jaina sabia que estava sent atacat per les forces imperials.
En Chewbacca va saltar cap endavant, movent-se amb una sorprenent velocitat. La Jaina, horroritzada, va veure com el wookiee deixava anar un feroç udol i creuava el buit de la porta per llançar-se cap al brunzent vehicle de la Garowyn, amb només l'aire sota d'ell...
... i s'agafava a un conducte de la moto aèria amb una robusta mà peluda.
La Jaina, amb els peus encara relliscant, es va aferrar a la barana i va contemplar com el wookiee, la Germana de la Nit i la moto aèria baixaven cap al mar de fulles en una ràpida espiral. La jove va allargar una mà mentre seguia subjectant-se amb l'altra, però estava massa lluny per poder ajudar en Chewbacca.
La moto aèria xocà amb les copes dels arbres i en Chewbacca va recuperar ràpidament l'equilibri. La Germana de la Nit, encara coberta pel viscós líquid lubricant, va desmuntar i va tractar d’agafar-se a una de les branques. En Chewie va saltar a la branca més gruixuda que hi havia directament sota d'ella i va començar a sacsejar la branca a la qual s'havia agafat la Garowyn, rugint un desafiament mentre ho feia.
Una aspra riallada va escapar dels llavis de la Garowyn i una resplendor de triomf va il·luminar la seva cara. La Jaina va poder sentir la seva veu fins i tot des d'aquella distància.
- Així que vols morir, eh? -La Germana de la Nit va estendre una mà embolicada en descàrregues d'electricitat blavosa que cruixien i crepitaven -. Ho mereixes pel que li has fet a la meva nau.
En Chewbacca, encara indefens davant la seva descàrrega de poder fosc, va replicar amb un ferotge grunyit.
La Jaina, desesperada, va decidir usar l'únic truc que li va venir a la ment. Va deixar que els seus ulls s’entretanquessin i va enviar una ondulació a les fulles que hi havia darrere de la Garowyn. Aquesta vegada l'arada invisible va produir un soroll tan potent com el d'una estampida.
La Germana de la Nit va girar per defensar-se del suposat atac per l'esquena. Alçant un braç per rebutjar al seu enemic invisible, la Garowyn va perdre l'equilibri sobre l’estreta branca i va caure d'esquena.
La Jaina panteixà quan va sentir com el cap de la Garowyn i una branca de més baix xocaven amb un cop sord. Sense cap altre so, el robust cos de la Germana de la Nit va caure tan veloçment com una estrella fugaç, travessant les branques que intentaven detenir-la per precipitar-se a les profunditats de la jungla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada