dissabte, 19 de desembre del 2015

Estrella a Estrella 1(XXVI)

Anterior



CAPÍTOL 26

Mentre el Mort Exquisida accelerava per l'interior del sistema, alterant la seva velocitat en entrar tentinejant al pou de gravetat de Myrkr, el planeta es va transformar d'un petit punt grisenc a un disc maragda de la mida del polze. Tot i que l'Ànakin no recordava que aquell món tingués lluna, la mota perlada que surava al seu costat era massa brillant per ser una estrella i massa clara per ser una il·lusió òptica. Va tornar cap a la zona de sensors, on Lowbacca estava assegut amb el vestit d'emergència posat sobre el mico, amb el cap ficat dins d'una caputxa de cognició i les enormes mans premudes a l'interior un parell de guants de control.
-Lowie, captes alguna cosa? -va preguntar l'Ànakin. El wookiee va llançar un grunyit a manera de resposta, que M-TD, surant al seu costat, va traduir com:
-L'amo Lowbacca segueix intentant-ho amb tot el seu afany i li assegura que l'informarà en el moment que ho aconsegueixi.
L'Ànakin sabia molt bé el que en Lowbacca havia dit, però no va dir res sobre l'amabilitat que el droide havia afegit a les seves paraules, ni sobre la innecessària traducció de les mateixes. No tothom coneixia el llenguatge dels wookiees, i M-TD insistia que el seu treball era fer que tot l'equip entengués el que deia en Lowbacca i viceversa.
En Lowbacca llançà un grunyit curt. M-TD va afegir:
-També desitja que els hi suggereixi que freqüents peticions d'informació només aconsegueixen interrompre la seva concentració.
-Ja ho sé -va dir l'Ànakin-. Ho sento.
Encara que el grup d'assalt s'havia fet ràpidament amb la majoria dels sistemes del Mort Exquisida, gràcies a l'estudi dels diferents informes de dades sobre les naus yuuzhan vong, i fins i tot a experiments realitzats amb una nau d'assalt capturada, els sensors seguien sent un problema. En contrast amb les tecnologies de la Nova República, totalment orientades a l'observació exterior, els sistemes yuuzhan vong recollien la informació analitzant les distorsions infinitesimals que la gravetat dels objectes distants provocaven sobre l'espai-temps de la nau. Tenint en compte que els millors científics de la galàxia estaven encara trencant-se el cap per comprendre el més bàsic de la ciència dels sensors yuuzhan vong, era comprensible que en Lowbacca tingués dificultats per fer-los funcionar, fins i tot amb la Tahiri al seu costat traduint-li i donant-li tota la informació possible sobre la manera de pensar yuuzhan vong.
Quan l'Ànakin va mirar cap a Myrkr, el planeta havia crescut fins a formar un cercle clapejat de núvols de la mida del cap de l'Ulaha. La mota de pols grisa que hi havia al seu costat era ara un petit disc.
-Definitivament, és una lluna -va dir l'Ànakin.
En aquella distància no esperava poder percebre res a través del llustrós vidre, però sí sabia el que estava veient.
-És una lluna yuuzhan vong.
En Lowbacca llançà un grunyit victoriós, mentre que M-TD informava:
-L'amo Lowbacca també pensa que es tracta d'una mónnau yuuzhan vong.
En Lowbacca va grunyir i udolar un parell de vegades més. El droide va afegir:
-Registrem la presència de multitud de naus equivalents a corbetes orbitant-la, i el seu diàmetre, d'aproximadament cent vint quilòmetres, és una mica gran per tractar-se d'una mónnau.
Era encara més gran que la primera Estrella de la Mort. L'Ànakin va xiular lleument per a si i després va utilitzar la Força per arribar a aquell distant punt. Sense ningú per descartar la possibilitat d'una coincidència, ho va fer amb totes les precaucions. Va sentir aquella pertorbació que ja li resultava tan familiar, la fera agitació d'un voxyn, però també una mica més, la presència del terror absolut, del dolor... i la sorpresa.
Era una presència clara, no vaga. Un Jedi, no un yuuzhan vong.
L'Ànakin no s'havia adonat que estava contenint la respiració fins que l'Alema li va agafar la mà i li va preguntar què passava. No va obtenir resposta, però ell va continuar concentrat en la mónnau. La presència va tornar de nou, plena de por i dolor, però també de pesar, no per ella mateixa, sinó per ell. Va omplir el seu cor amb sentiments reconfortants per intentar projectar una aura de confiança i esperança, encara que sabia que els capricis de la Força podien no ser capaços d'enviar el missatge que ell pretenia. La presència a l'altre extrem va mantenir el contacte un moment més abans de desaparèixer de cop i volta, tancant-se a l'Ànakin sense donar-li cap pista de si almenys havia percebut el que ell li estava intentant comunicar.
La Tahiri va estrènyer el seu braç.
-Ànakin?
-En aquesta mónnau hi ha un Jedi -va dir-. I voxyn.
-Bé, això descarta completament el pla A -va dir en Ganner.
El pla A consistia en acostar-se sense ser detectats el màxim possible a les instal·lacions de clonatge i destruir-la amb un míssil de baradi, per després, aprofitant la confusió resultant, confirmar la mort de la reina i escapar.
-S'haurà d'intentar alguna cosa diferent.
-És un gest molt valent -va dir l'Alema. Dempeus al costat del seient del capità, just davant de la Tahiri, va deixar caure una mà sobre el braç de l'Ànakin i el va mirar amb autèntica veneració-, però si descartem el nostre millor pla, ens arrisquem a perdre encara més Jedi dels que puguem salvar.
En Jacen va arribar de la part posterior del pont, posant els ulls en blanc sentint el to planyívol característic dels twi'lek.
-Alema, crec que l'Ànakin sap el que està en joc.
-Puc parlar per mi mateix, Jacen -va dir l'Ànakin intentant reprimir el to d'irritació en la seva veu-. No cal que em recordis el Costat Fosc. Comprenc les conseqüències de matar els nostres.
-Ànakin, jo només pretenia...
-No hauries d'estar en el teu lloc de combat? -li va preguntar l'Ànakin, interrompent-lo deliberadament. Després va llançar una significativa mirada tant a l'Alema com a la Tahiri -no hauríeu d'estar-hi tots?
La cara d'en Jacen es va enrogir, i els ulls de la Tahiri es van entretancar, però els tres van acudir als seus llocs i van deixar a l'Ànakin sol amb els seus pensaments. Aquella era una d'aquestes ocasions sobre les que tant li havia advertit en Lando, quan qualsevol opció possible és l'equivocada. Però en Lando no tenia la Força per guiar-lo, i l'Ànakin encara tenia uns quants minuts per decidir. Si esperava, potser les coses sortissin millor, o almenys, gairebé sempre milloraven.
La Jaina virà el Mort Exquisida en una maniobra d'aproximació i l'horitzó de l'enorme disc verd que era Myrkr va començar a passar davant la part d'estribord del pont. Des de l'espai, almenys, no percebien signes de presència yuuzhan vong a la superfície del planeta. Seguia sent el mateix bosc cobert de boires dels holovídeos.
La mónnau va omplir gairebé immediatament la volta de visualització, augmentant de grandària i passant de ser un petit plat de menjar kuati a una enorme taula de conferències. Un lleuger halo d'estrelles brillants titil·là rere la calor que irradiava, mentre diversos cercles tacats de gris i marró començaven a definir la superfície del planetoide.
Esperant que el víllip enfront d'ell reaccionés en qualsevol moment, l'Ànakin va fer un gest a la Tahiri perquè s'acostés, per després utilitzar el mantell hologràfic del seu arnès d'equipament i tapar la imatge pregravada d'un guerrer yuuzhan vong. Els tatuatges i cicatrius semblaven els apropiats per a un comandant de l'anàleg d'una corbeta. El nombre era l'indicat, però els experts del Servei d'Intel·ligència de la Nova República encara investigaven el significat dels tatuatges individuals, si és que el tenien.
En Lowbacca llançà un bram d'advertència des de la consola de sensors, informant a l'Ànakin que un trio de corbetes yuuzhan vong acabava de sorgir de l'altre costat de Myrkr, situant-se per fer una maniobra d'aproximació cap al Mort Exquisida. L'Ànakin va ordenar a la Jaina que continués com si res. Tot i que la cara de la Jedi estava oculta darrere de la caputxa de pilot que portava per comunicar-se amb la nau, l'Ànakin va poder sentir la seva aprensió. Com no sabien quina era la manera apropiada per entrar a la base yuuzhan vong, van optar per fer una aproximació oberta, confiant que els errors de procediment serien menys alarmants que una maniobra furtiva.
La Jaina va virar a estribord, alineant-se darrera d'una estela de petites motes negres que s'escapaven d'un dels costats de la mónnau, la qual ja ocupava per complet la volta de visualització. L'Ànakin va fer que l'Ulaha activés una holocàmera i va començar a transmetre la informació al seu datapad. El llarg viatge entre les galàxies havia deixat a l'enorme nau dilapidada i desgastada. Diverses cicatrius negres marcaven diverses bretxes al casc exterior, i la major part del planetoide eren pegats i pedaços de pols grisa i trossos d'esmolat coral Yorik. Unes quantes xarxes disperses de conductes recorrien la corbada superfície, convergint de tant en tant en interseccions o esvaint en el pou fosc d'un portal d'accés a l'interior.
La mónnau no els hi va enviar cap missatge. L'Ànakin va sentir un calfred al clatell, una sensació de perill. Cap base de la Nova República deixaria que una nau s'aproximés tant sense establir contacte. La Jaina mantenia la distància amb les altres naus, seguint-les a través de la curvatura del planetoide. Els pics en forma de cons d'un grup de grashal va aparèixer a l'horitzó, a estribord d'una llarga fila de naus. Fins i tot a simple vista, l'Ànakin podia veure els edificis emergint de la superfície del planeta, prop d'un fossat negre quadrangular de la grandària d'una ciutat.
-Àmplia això, Ulaha -va dir-. A què s'assembla?
L'Ulaha girà la seva holocàmera cap al grup de grashal i va augmentar la imatge.
-Sembla una mena de port espacial -va dir ella.
La bith seguia feble i pàl·lida tot i que el seu estat havia millorat molt després del seu tràngol curatiu.
-Hi ha un enorme pou envoltat per moltes entrades que semblen hangars de càrrega.
-Abandonats?
-Més aviat buits -va dir l'Ulaha, corregint-lo-. No hi ha naus a la vista, però les zones d'aterratge estan plenes de caixes i carregament.
L'Ànakin va inspeccionar la zona amb ajuda de la Força. Ja no sentia l'adolorida presència d'abans, però la famolenca ira del voxyn seguia allà. El pessigolleig del seu clatell va anar minvant, i en notar que el seu rumb d'aproximació els allunyava del complex de sobte va comprendre per què la mónnau encara no havia contactat amb ells.
-Ens condueixen a un parany. Jaina, dirigeix-te al complex immediatament! -va dir l'Ànakin activant el comunicador-. Ganner, tu i en Tesar prepareu el míssil i espereu que us passem les coordenades de l'objectiu. Que tothom es posi els vestits de buit. Ens espera un viatge mogudet.
La Jaina va fer que la nau virés per complet i en Lowbacca va rugir donant la veu d'alarma.
-Oh, vaja! -va dir la veu d'M-TD-. L'amo Lowbacca diu que acaba d'aparèixer un creuer.
-Ja ho he sentit -va contestar l'Ànakin.
Un tros de corall Yorik va aparèixer en el distant horitzó i es va situar just entre el Mort Exquisida i el que ara l'Ànakin sabia amb certesa que era la zona de càrrega del complex de clonatge. En Lowbacca va avisar que les corbetes que s'acostaven des de Myrkr havien accelerat i es desplegaven, i que la mitja dotzena de naus a les que estaven seguint giraven cap al creuer. Quan M-TD va intentar repetir aquesta informació en bàsic, l'Ànakin el va desconnectar.
Un dels petits víllip pertanyents al sistema de comunicació de la nau es va bolcar de sobte sobre si mateix, adoptant la forma del grumollós cap d'un yuuzhan vong envoltat per una mena d'excrescències circulars i marrons.
-Gadma dar, Ganner Rhysode.
L'Ànakin es va girar cap a la Tahiri perquè li traduís, però el víllip començà a parlar en bàsic abans que ella pogués traduir res:
-Toca el víllip de comunicació perquè puguem parlar, Jeedai.
Abans de fer-li cas, l'Ànakin va dir:
-Jaina, mantingues el rumb. Lowie, apunta aquest creuer i passa-li les coordenades a Ganner i en Tesar.
El yuuzhan vong començava a impacientar-se.
-És el disc de pell al costat d'aquest, Jeedai.
L'Ànakin va tocar el víllip. El seu orifici central es va obrir, i un petit tentacle amb un ull negre al final es va estendre davant seu. El yuuzhan vong, o millor dit, el seu víllip, va alçar el front i va començar a fer exigències en el seu propi llenguatge. Després es va recollir i va somriure.
-Molt bé, Ganner Rhysode. Veig que no som els únics que realitzem mascarades.
No veient raó per dissuadir a l'enemic del seu propi error, l'Ànakin va deixar activat el mantell hologràfic.
-Estic segur que no s'ha posat en contacte tan sols per xerrar, capità.
-Comandant -Va dir l'oficial, corregint-lo-. Li comunico que tinc l'obligació de recuperar la nau que vostè ha robat.
-Robat? -va preguntar l'Ànakin-. Tan sols l'hem presa prestada. Quant haguem acabat, pot fer ús d'ella quan vulgui.
El víllip del comandant es va quedar mut per un moment, després va arrufar les celles.
-Em temo que la necessitaré ara. Rendeixis a la matalok que tenen davant i vostè serà l'únic que pagui per la... mala utilització del Mort Exquisida.
L'Ànakin va llançar una mirada a través de la volta i va veure un ovoide tan gran com el seu braç. La distància entre les dues naus seria d'una dotzena de quilòmetres i, tot i així, el creuer seguia sense obrir foc. Potser el comandant tingués el delirant somni de presentar-se davant Tsavong Lah amb disset Jedi, o que pensés que el seu creuer no tenia res a témer davant d'una nau tan petita com el Mort Exquisida.
En Lowbacca va grunyir el seu informe, que indicava que hi havia almenys mitja dotzena de coralites i un bon munt de corbetes posant-se en posició sobre les instal·lacions de clonatge.
-Seria un malbaratament obligar a atacar al meu matalok, Jeedai -va dir el comandant com avís-. La meva trampa ha estat disposada acuradament, el Mestre Bèl·lic ens ha dit que si ens veiem obligats a obrir foc, els ostatges de Talfaglio ho pagaran.
L'Ànakin va obrir les seves emocions als altres perquè estiguessin preparats per al que pretenia fer.
-Veig que no em queda una altra opció.
Amb l'esperança que en Luke ho tingués tot a punt a l'altre costat de la galàxia, l'Ànakin es va treure el sabre làser del cinturó, va prémer el botó d'ignició i va tallar el víllip en dos.
-A tota potència, Jaina -va dir activant el seu comunicador- Ganner, apunta al creuer. Que detoni per proximitat, dispara quan estiguis llest.
-Míssil fora.
Va rebre l'avís fins i tot abans d'acabar de donar l'ordre, la qual cosa li va agafar per sorpresa, fins que la resplendor del míssil li va fer adonar-se que en Ganner sabia des d'un principi el que pretenia. El grup d'assalt havia realitzat la fusió de combat gairebé de forma inconscient, des del moment en què la proximitat de la batalla va ser més que evident.
L'aparició inesperada d'un míssil va confondre als yuuzhan vong només per uns segons. Una tromba de boles de plasma va sortir disparada per interceptar-lo, obligant al cervell droide a activar el seu programa de contramesures. El míssil va desviar part de la seva potència als escuts i va seguir aproximant-se al seu objectiu amb algunes maniobres evasives. L'Ànakin no va necessitar dir-li a la seva germana que envoltés l'objectiu. El baradi és la mateixa substància que fa que els detonadors tèrmics siguin una arma tan perillosa, i aquell míssil portava suficient per equipar tota una divisió d'assalt.
Els artillers yuuzhan vong van intentar en va durant diversos segons encertar en aquest míssil que se'ls acostava traçant una espiral, de manera que van acabar renunciant-hi i dirigint les energies de la nau al sistema d'escuts. De sobte, un punt negre va aparèixer a mig quilòmetre, aspirant el míssil cap a la seva destrucció.
Tan aviat com el cervell droide del míssil va detectar aquella singularitat, va utilitzar la seva guia làser per calcular la distància a l'objectiu, obtenint un resultat que li indicava que el 98% de la massa estava dins del radi de l'explosió, així que va detonar la tona de baradi del seu interior.
El creuer es va esvair en una esfera encegadora de foc blanc, com un sol d'un quilòmetre de diàmetre.
El Mort Exquisida va rebre una forta sacsejada en ser aconseguit per l'ona expansiva. Al cap d'uns segons, es va sentir la veu d'en Ganner, a través del comunicador.
-I ara què? El pla D?
-Alguna cosa així -va dir l'Ànakin mirant les instal·lacions de clonació per veure una dotzena de trossos de corall Yorik envoltant els edificis com si fos un eixam de mosques. No havien sortit a lluitar, així que, semblaven estar reservant les seves forces, i no obririen foc mentre el Mort Exquisida no es posés a tir. Donar la sensació d'un atac fallit contra les corbetes que ara estaven darrere del Mort semblava una estratègia adequada.
-Això és el que vull que feu.
Tot just va descriure el seu pla, l'Ulaha va treure el seu datapad.
-Què fas?
-Sóc la que ha de quedar-se a la nau -va dir. L'Ànakin va sentir l'alarma de la seva germana tan clarament com la seva pròpia.
-No t'ofenguis, Ulaha -va dir la Jaina-, però no crec que estiguis preparada per a una cosa així.
-Potser no, però sóc pilot, i el Mort Exquisida és gairebé un caça.
L'Ulaha va posar el seu datapad a la mà de l'Ànakin.
-Tal com he dit, el teu pla té un 21% de probabilitats d'èxit, amb una estimació de baixes d'un 90%. Sense mi entorpint-vos, les vostres probabilitats d'èxit ascendeixen fins a gairebé un 50%.
-Tant? -L'Ànakin ni tan sols va voler escoltar l'estimació de baixes-. D'acord, però limita't a deixar anar la llançadora de 2-1S i anar-te'n. Necessites alguna cosa?
L'Ulaha es va quedar pensativa durant un moment.
-Si hi hagués temps, m'agradaria que em deixessis al passadís un tub de metall del kit dels droides.
-Compte amb això.
L'Ànakin va sentir desitjos d'abraçar-la, de donar-li la mà o alguna cosa així, però tot semblava tan irrevocable que, en lloc d'això, va enviar a la Jaina amb la resta de l'equip, ja reunit a la primera cala. Es va aturar a la porta i es va tornar per mirar-la.
-Sense heroïcitats, Ulaha. És una ordre. Limita't a deixar anar a 2-1S, i fot el camp.
La bith va assentir.
-Molt bé, Ànakin. Això és el correcte -va dir donant-se la volta i posant-se la caputxa de cognició-. Ara afanya't. Cada minut de retard redueix en un 0,2% les possibilitats d'èxit de la missió.
L'Ànakin va córrer passadís avall sentint una mica sol i buit fins arribar a la primera cala, on els Jedi havien ficat ja l'equip en cinc embalatges de càrrega yuuzhan vong. Va deixar al passadís els tubs per a l'Ulaha, i després es va girar i va segellar la porta de la cala unint-se als altres.
En Zekk estava ajudant a Tesar a entrar en una balisa amb Ganner, Jovan i la Tenel Ka.
-Segur que has ficat suficients detonadors tèrmics? -va dir en Tesar -. Anem a necezitar molts per als voxyn.
-He ficat quatre caixes -va dir en Zekk, tancant la balisa.
-Només quatre? -va contestar.
En Zekk bellugà el cap, va segellar la balisa amb un pegot de gelatina blorash, i va dirigir a l'Ànakin fins a una altra balisa juntament amb Raynar, Eryl, i la Tahiri.
-Som els últims. Vaig creure que seria millor separar famílies i equip.
No calia explicar aquelles precaucions. L'Ànakin va assentir, pujant-se la caputxa del vestit de buit per ficar-se com va poder al costat de la Tahiri, davant l'Eryl i en Raynar. En Zekk es va apinyar al costat de l'Ànakin i va encendre una barra lluminosa. Després va segellar la balisa des de l'interior.
El Mort Exquisida va seguir el seu rumb sense oposició durant el que els va semblar una eternitat, i, a través de la fusió de combat, l'Ànakin va poder sentir que l'ansietat de l'Ulaha anava donava pas a poc a poc a la perplexitat.
-Vénen al nostre encontre, però no obren foc -va dir l'Ulaha pel comunicador-. Ara s'estan desplegant, estenent tentacles de tracció des del morro d'algunes de les naus.
-Encara intenten agafar-nos vius! -va dir l'Ànakin-. Per què s'arrisquen tant?
-Perquè són alienígenes -va dir una de les germanes barabel-. No hi ha per què intentar comprendre'ls.
El Mort Exquisida es va inclinar suaument a babord, va donar una batzegada i, després de tornar al rumb preestablert, va començar a fer moviments d'evasió ràpids, com un caça.
-Comenceu el llançament -va dir l'Ulaha mentre la nau començava a patir sacsejades-. Ens llancen tentacles.
-La zona de desembarcament està a dos quilòmetres de l'espaiport, en la coordenada 2-22 -va dir 2-1S des de la llançadora-. L'efecte sorpresa hauria de ser elevat.
L'Ànakin va donar l'ordre i l'Ulaha va fer ascendir al Mort Exquisida. Al final de la filera de balises de càrrega, 2-4S va utilitzar el seu canó làser per improvisar una comporta llançabombes, i la cala es va descomprimir amb un gran rugit. La balisa de l'Ànakin va començar a lliscar cap a la bretxa.
-Deixant anar esquer -va dir 2-4S pel comunicador.
La balisa de l'Ànakin, la número cinc, va lliscar cap a la bretxa amb més velocitat encara.
-Balisa U, fora.
Es va fer un silenci, i després 2-4S informà:
-El tentacle de retenció enemic ha capturat la balisa esquer.
L'Ànakin es va quedar sense alè. La seva intenció era detonar la balisa esquer al sòl, per així convèncer als yuuzhan vong que estaven deixant anar bombes en lloc d'un grup d'assalt.
Una llambregada d'estàtica va irrompre a través de tots els comunicadors i es va sentir la veu a penes audible de 2-1S:
-Detonant esquer. Danys greus en nau enemiga.
Les barabeles van xiuxiuejar a través del canal de comunicacions.
-Balisa 2, fora -va dir 2-4S -Balisa 3...
L'Ànakin no va poder escoltar el següent informe a causa d'un terrible rugit que va reverberar i va inundar la seva balisa mentre sortien finalment per la bretxa, en caiguda lliure. El seu estómac es va encongir i els cinc van començar a surar.
-2-4S, fora -va dir 2-4S.
La Tahiri es va agafar al braç de l'Ànakin, i l'Eryl inicià un compte enrere en veu alta. L'Ànakin va obrir la seva ment a la Força tant com li va ser possible, pendent de qualsevol emoció que pogués suggerir-li que els altres havien estat capturats per algun tentacle, o que havien estat blanc de les descàrregues de plasma de les defenses. Només va sentir una aprensió semblant a la seva, excepte en les barabeles, de les que rebia l'equivalent emocional al d'un gran «Yipeeee!».
Finalment, l'Eryl va dir:
-Cinquanta segons, i comptant!
D'acord amb els seus càlculs, estarien a només uns mil metres sobre la superfície de la mónnau. L'Ànakin va atrapar la seva balisa amb la invisible mà de la Força, esmorteint el seu descens el just perquè la desacceleració els mantingués enganxats al terra de la balisa. Els droides de combat havien calculat que no seria detectable la desacceleració d'aproximadament una gravetat i mitjana estàndard, i l'aterratge resultant tindria unes possibilitats de supervivència del 99%.
L'Ànakin va romandre en silenci tot el descens, desitjant poder veure la superfície o sentir la presència d'una atmosfera que els sacsegés, qualsevol cosa. Al cap de diversos segons, va decidir que ja haurien d'haver baixat prou i va començar a reduir la seva velocitat encara més i llavors l'impacte demolidor de l'aterratge els va tirar a tots a terra. Va semblar quedar-se sense pes mentre la càpsula rebotava, caient després a un costat i rodant més vegades que les que l'Ànakin va poder comptar abans de detenir-se en un confús munt.
L'Ànakin va utilitzar la Força per treure's als altres de sobre, per després encendre el sabre làser i tallar el segell de gelatina blorash. Tot just havia obert un forat de la mida d'un puny quan en Zekk i els altres van activar els encebadors de quatre granades, usant la Força per expulsar-les pel forat. Dos segons després, una bola de foc va esclatar a uns cinquanta metres per sobre d'ells.
L'Ànakin va acabar d'obrir la balisa, esperant que l'explosió resultés prou realista des de la distància, i va sortir cap a una conca polsegosa de corall Yorik mort. La conca tenia tres metres de profunditat, tres-cents de longitud i uns cent d'amplada. No semblava el cràter d'algun impacte, sinó la cicatriu d'algun antic contratemps. A la extrem més allunyat, quasi davant de l'Ànakin, es veia la closca trencada d'una balisa de càrrega, amb un grup de minúscules figures vagarejant a la base. Un dels Jedi va sentir que el mirava, el va saludar amb la mà, i va començar a caminar cap a ell amb els seus companys. Un moment després, la balisa va desaparèixer darrera de la brillant resplendor d'una detonació tèrmica.
Un moviment en el cel va atreure l'atenció de l'Ànakin. Va mirar cap a dalt a temps de veure una petita i inidentificable forma arquejada a la cantonada més propera del camp, que llavors va explotar en una enorme bola de foc. Gairebé es va tirar cos a terra en creure que eren atacats per una nau de combat yuuzhan vong, però es va aturar just a temps veient emergir de la pols el camuflatge fosc i clapejat d'estrelles del droide de combat sèrie CYV-S d'Armaments Tendrando, que es va dirigir cap a ells a una velocitat impossiblement ràpida.
L'Ànakin va encarregar a Raynar i l'Eryl descarregar la seva balisa i va enviar a Zekk a fer un reconeixement de la vora de la conca. Seguidament, es va prendre uns segons per concentrar-se en els altres. Va sentir un parell de ments confuses, alguns dolors i molèsties, però el grup d'assalt semblava intacte en un 99%, tal com van prometre els droides.
L'Ànakin va agafar els electrobinoculars i va mirar cap amunt. Sense la resplendor blava dels motors d'ions per localitzar les naus, el va portar un temps trobar la batalla espacial, que s'havia desplaçat cap a Myrkr. CYV 2-1S acabava de separar-se de l'Ulaha, a bord de la seva protuberant llançadora negra descendint en espiral cap a la mónnau, mentre ella es perdia en l'espai profund a bord del Mort Exquisida.
Per a decepció de l'Ànakin, els yuuzhan vong només es van empassar l'ham en part. Els coralites i quatre corbetes més van envoltar la llançadora del 2-1S, utilitzant els tentacles de tracció per capturar-la, però els altres yuuzhan vong van iniciar la persecució del Mort.
Unes pesades petjades van ressonar al costat de l'Ànakin, i en Ganner va parlar pel comunicador del vestit de buit.
-Estem a punt per anar-nos, Ànakin. Tenim les coordenades de l'espaiport, i els sensors de 2-4S no mostren senyals que hagin detectat la nostra presència.
L'Ànakin va baixar els electrobinoculars i es va girar. Li hauria agradat quedar-se i veure si aconseguien escapar -s'ho mereixien-, però també sabia que ni a 2-1S ni a l'Ulaha els hi hagués agradat això. Cada minut de retard reduïa en un 0,2% les possibilitats d'èxit de la missió.
El grup d'assalt havia recorregut cinc-cents metres quan van sentir pel canal de comunicacions la veu metàl·lica de 2-4S.
-2-4S informa d'un índex de supervivència de zero. Està optimitzant...
Una bola de foc taronja va il·luminar el cel i va ofegar les dues últimes paraules del droide en una tempesta d'interferències electròniques. L'Ànakin va alçar els electrobinoculars a temps de veure tres corbetes enemigues explotar en un núvol atomitzat de corall Yorik. La quarta nau, una simple estella en la distància, volava fora de control en una espiral infinita.
-..índex de pèrdues optimitzat -va dir 2-4S. L'Ànakin va assentir i va dir:
-Eficàcia màxima.
Per les sessions d'entrenament amb els 1-1A, sabien que aquesta era la màxima felicitació que es podia donar als droides d'en Lando, i la majoria dels Jedi van repetir aquell compliment. Van seguir cap a l'espaiport, usant la Força per impedir que la pols que anaven deixant s'aixequés en l'espai sense aire.
Uns minuts després, 2-4S va detectar dos coralites aproximant-se. El grup d'assalt es va ocultar sota la pols i va esperar que les naus passessin realitzant un vol de reconeixement a baixa altura. Quan els pilots van arribar al punt de desembarcament, van trobar quatre cràters immensos de baradi i res que suggerís que el Mort Exquisida hagués deixat anar una altra cosa a part d'algunes bombes mal dirigides, així que segurament tornarien a la seva base en fotent-se per la incompetència dels seus enemics. Fins llavors, els Jedi haurien d'esperar i ser pacients.
Encara que ningú va dir res, els pensaments de tots estaven amb l'Ulaha, al Mort Exquisida, perseguida per cinc corbetes i un grup de coralites. Tot i que la bith seguia present en la fusió de combat, l'Ànakin podia sentir-la cada vegada més atenta als problemes que tenia a sobre, cansada i adolorida, però sense por, fins i tot en pau. Tan aviat com van desaparèixer les naus de reconeixement, l'Ànakin va tornar a mirar la foscor amb els electrobinoculars, just cap a on hi havia el Mort Exquisida, amb l'esperança que la tranquil·litat de l'Ulaha signifiqués que estava aconseguint escapar, però era una tasca impossible. Encara que estigués mirant en la direcció correcta, la bith i els seus perseguidors havien d'estar ja massa lluny com per poder veure'ls a través d'uns electrobinoculars.
El grup d'assalt va reprendre la seva marxa. La presència de l'Ulaha va seguir dissolent-se, per, finalment, desaparèixer de sobte. L'Ànakin va poder notar, per l'espetec d'ansietat en la fusió de combat, que la mateixa por havia assaltat la ment de tots els Jedi.
La Tahiri es va atrevir a preguntar:
-Està..?
-No -Va dir en Jacen interrompent-la-. Ho haguéssim sentit.
-Potser hagi saltat a l'hiperespai-va dir l'Ànakin- Ha saltat, 2-4S?
-Negatiu -Va contestar el droide-. El Mort Exquisida segueix dins de l'abast dels meus sensors.
Va ser llavors quan va començar la música. Una captivadora melodia d'instruments d'aire va arribar a la ment de l'Ànakin. Tot i tenir un toc lúgubre, el to era més pausat que trist, i potser fos la melodia més bella que havia sentit mai. Es va tornar i va veure als altres mirant cap al firmament. Alguns tenien el cap inclinat, escoltant, les llàgrimes queien per les galtes d'altres.
-El Mort Exquisida i els seus perseguidors estan disminuint la seva velocitat -va dir 2-4S-. Les anàlisis indiquen la possibilitat d'un atac de tentacles de retenció.
Cap va semblar sentir l'informe.
-M'agradaria... -La Jaina va tornar a guardar silenci mentre la cançó adquiria un aire lleuger i començava a guanyar vigor-. M'agradaria poder-la gravar.
-Sí -Va dir en Jacen -. Estic segur que a la Tionne li agradaria tenir-la en els seus arxius... Quina trista pèrdua per als Jedi.
L'Ànakin no va poder saber pel to neutre del seu germà si era una crítica o si només deia el que sentia. No hi havia dubte que l'Ulaha s'estava rendint a la mort. Encara que sobrevisqués a l'abordatge inicial, no podria suportar un altre atac.
La música va repetir la tornada inicial, aquesta vegada amb més vigor i sense cap mena de tristesa, per després augmentar fins a un fort crescendo.
En el sobtat silenci, es va sentir un sospir de la Tahiri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada