dimecres, 16 de desembre del 2015

Estrella a Estrella 1(XVI)

Anterior



CAPÍTOL 16

El coufee va caure i el lloc es va omplir de l'estranya olor de la sang alienígena i d'un gemec ondulant i interminable. En Tsavong Lah va esperar que els sacerdots comencessin el seu veritable treball, i es va apartar de la fossa de les esquitxades per poder concentrar els seus pensaments en el frustrat intent d'assassinat.
-No vols conèixer la voluntat d'en Yun-Yammka? -va preguntar la Vergere, amb un ull encara fix en l'udolant esclau.
-La Voluntat de l'Aniquilador no és cap misteri. Com fer-la realitat... això és una altra qüestió -va fer un gest cap als sacerdots i el seu sacrifici-. Ells serveixen a la seva manera, jo a la meva.
-Dubtes de la precisió dels Vidents de la Vaecta? -va dir la Vergere obrint la seva boca en forma de bec d'una manera que en Tsavong Lah havia arribat a reconèixer com un somriure burleta.
-Només els Déus són infal·libles -En Tsavong Lah va mirar al fossat i va somriure davant del que succeïa en ell-. Els sacerdots són fidels servidors, però jo seguiré fent la meva feina mentre no em diguin com es troben els Jeedai la seva màgia.
-Dones massa importància en aquests Jedi.
La Vergere mirà a la fossa de les esquitxades i es va fixar en el sacrifici que cridava. El cap en forma de T de l'ithorià es va moure cap a ella, i la va mirar mentre els seus ulls es tornaven vidriosos i distants. Els seus crits van disminuir molt abans del que devien, i es va sumir en l'estranya tranquil·litat que de vegades s'apoderava dels esclaus fins en els moments més angoixants. Un sacerdot es va posar davant de l'ithorià i va intentar infructuosament fer-lo tornar a sentir dolor.
-Llàstima per la invasió -el to de la Vergere era el d'un nen frustrat-. Els sacerdots estan segurs que la seva visió d'ella és limitada.
En Tsavong Lah la va mirar per descobrir que tenia les plomes caigudes en senyal de decepció. A vegades li semblava més yuuzhan vong que els seus propis guerrers.
-Va ser un esquadró Jeedai el que va interceptar la invasió d'Arkània -va dir, tornant al seu comentari anterior-. I només eren dos els Jeedai que ens van obligar a sacrificar Nova Plympto.
-Doncs destrueix els combois de Talfaglio -va dir la Vergere-. Això els farà sortir a la llum.
En Tsavong Lah va alçar una cella.
-I sacrificar en Nom Anor?
-No seria tal sacrifici.
En Tsavong Lah va somriure dèbilment.
-Tens moltes ambicions per ser una criatura tan poc pretensiosa.
La Vaecta es va acostar al seu costat de la fossa de les esquitxades i va alçar la mirada. Era una femella carregada d'espatlles amb un rostre ancià i arrugat, que no es va inclinar davant Tsavong Lah ni creuar els braços esquitxats de sang a manera de salutació. Durant un ritual, la sacerdotessa només responia davant el senyor Shimrra en persona i moriria encantada abans de mostrar deferència davant de qualsevol altre.
-El silenci de l'esclau no satisfarà a l'Aniquilador. No hauríeu de continuar amb l'atac.
En Tsavong Lah va apartar la mirada d'ella.
-La decisió és meva.
-El Senyor Shimrra ha deixat això clar -va admetre ella-. També m'ha dit que el Senyor Shimrra també va deixar clar que hauries de tenir en compte la voluntat dels Déus en tot.
En Tsavong Lah va seguir sense mirar-la.
-Però la decisió és meva.
La Vaecta no el va contradir.
-Bé -En Tsavong Lah va tornar a mirar la sacerdotessa-. Demanaràs a Yun-Yammka que castigui els comandants que van permetre que l'esquadró Jeedai s'escapés. Ordenaré als seus substituts que facin un atac poc entusiasta al planeta i després es retirin.
-Si provoques a Yun-Yammka, voldrà vides a canvi -va avisar-lo la Vaecta-. Moltes vides.
-És clar -encara que en Tsavong Lah estava segur que el Déu de la guerra comprenia el valor d'un bon fals atac, era millor assegurar-se amb aquestes coses-. Tindrà vuit mil.
-Vint mil seria millor -va replicar la Vaecta.
-Que siguin vint.
En Tsavong Lah va donar mitja volta i va deixar la sala, ajustant ja els seus plans per tenir en compte el ritual. Els sacrificis extra requeririen una escorta extra en comptes d'una sola nau, causant tensions innecessàries en una logística que ja abastava massa.
La Vergere va caminar al seu costat.
-Per què acceptes això de la Vaecta? Ni tan sols amb reforços podria la Nova República conservar Arkània. Captura-la i deixa-la en ridícul.
En Tsavong Lah va girar per enfrontar-s'hi.
-Qüestiones la meva decisió? -va alçar un peu com si anés a donar-li una puntada de peu-. Creus que saps millor que jo com es guanya una batalla?
La Vergere mirà amb desdeny la cama, va estarrufar les plomes i es va acostar més a ell.
-Si tens una idea millor que aquesta només has de dir-la.
En Tsavong Lah va fer tot el que va poder per no esclatar en riallades.
-Amb tu aquí? Crec que no -els comandants suprems i els prefectes tremolaven quan li veien arrufar les celles, però la Vergere, aquest ocellet lleig, ignorava la seva fúria com si no fos res-. A tu t'he vigilar. Si més no perquè em diverteix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada