divendres, 18 de desembre del 2015

Estrella a Estrella 1(XXIII)

Anterior



CAPÍTOL 23

El gemec d'un wookiee atordit reverberà a la gèlida cala del Mort Exquisida. L'Ànakin va girar acuradament el cap. En Lowbacca i molts estaven ocults darrere d'un petit bosc d'arbres amb ysalamiris que els yuuzhan vong havien fet entrar a la cala, però podia veure a la Jaina i l'Eryl davant seu, i a Jovan i els barabels al mur adjacent. Tots seguien subjectes a terra amb les mans entre els genolls, i tots es removien, intentant alleujar la tensió en cames i esquena. Els barabels semblaven especialment incòmodes, amb les gruixudes cues estirades darrere d'ells, la punta subjectada amb gelatina blorash.
L'Ànakin va mirar a Zekk i al seu germà i va alçar les celles. En Zekk va assentir impacient, però en Jacen va tancar els ulls i va mirar a un altre costat. L'Ànakin no sabia què li preocupava al seu taciturn germà, i no estava segur de si li importava, per la qual cosa es va limitar a baixar la barbeta cap a l'aixella esquerra.
-Activar escapada -va murmurar.
Va notar un pessigolleig calent quan l'implant subcutani va transmetre el missatge, i un pesat peu va raspar el terra darrere d'ell. L'Ànakin es va encongir i va encaixar l'esperat atac en la seva molt castigada esquena.
-Silenci, Jeedai -va dir el guàrdia-. Una paraula més i t'ompliré la boca de gelatina blorash.
L'Ànakin va fixar la mirada a terra, insegur del temps que necessitarien els droides bèl·lics, fins i tot de si seguien o no subjectes a la nau. El guàrdia es va demorar al seu costat altres trenta segons abans de marxar.
Molts minuts després, una sèrie de cops distants van sonar dirigint-se cap a ells. De la part posterior de la cala contigua els va arribar el soroll d'un cop més sonor, seguit del rugit esmorteït d'una descompressió explosiva i el grinyol i el xiscle d'equip i criatures caient al buit. Les portes membrana del final de la cala on estaven els Jedi es van bombar perillosament cap a fora, però van aguantar prou com per tornar-se opaques i rígides com panells de duracer.
El subaltern bordà alguna cosa en yuuzhan vong. En no rebre cap resposta pel víllip de l'espatlla, va enviar dos guàrdies a investigar, va assignar vuit més a vigilar els presoners Jedi i es va endur els dos últims al final de la cala. L'Ànakin sabia que en aquests moments 2-1S estaria fent guàrdia mentre 2-4S segellava l'obertura amb escuma de posar pegats per a emergències, fusionant la càpsula d'equipament oberta al nucli extern del Mort. Va estudiar acuradament els guàrdies, alertes a qualsevol possible ordre que pogués arribar-los-hi pels víllip de les seves espatlles.
El subaltern va acostar la cara a la porta com si anés a respirar-hi, però llavors un tret de canó es va obrir pas per la membrana opaca dispersant budells negres per tot arreu. A l'Ànakin li van brunzir les orelles mentre s'igualava la pressió de les dues cales, i una sèrie de fogonades estroboscòpiques d'una arma van reduir a carn fumejant als dos escortes del subaltern.
Els altres yuuzhan vong es van dur la mà als insectes atordidors i als amfibastons. Alguns es van tornar per atacar el grup d'assalt i van caure blanc d'udoladors raigs verds en entrar 2-1S a la cala. En la seva armadura, freda com l'espai, s'estava formant una capa de gel, i tenia els fotoreceptors ennuvolats; l'Ànakin temia que el droide es quedés quiet sense fer res mentre s'estabilitzava la temperatura de la seva superfície. En comptes d'això, 2-1S va activar la seva antiboira tèrmica i va acabar amb dos enemics que intentaven posar-se a cobert. Va alçar l'altra mà i va començar a enderrocar ysalamiris dels arbres amb un descarregador d'electrorrajos opcional.
El guàrdia de l'Ànakin va cridar alguna cosa sobre Jeedai i va girar per atacar, quedant partit per la meitat quan va encaixar un torrent de trets de foc ràpid. La descàrrega va escombrar la paret travessant un arbre d'ysalamiris i desmembrant a un altre yuuzhan vong que atacava al Jacen. 2-1S feia tot això al mateix temps que entrava a la cala, encaixava l'atac dels insectes atordidores i cremava amb electrorrajos als dos guerrers que hi havia al costat de la Jaina. A ningú se li va escapar que els droides estaven protegint als tres Solo, en un ajust de la seva programació que en Lando va descuidar esmentar, però els altres no van tenir motiu de queixa.
CYV 2-4S va entrar a la cala trepitjant-li els talons a 2-1S, disparant un canó làser amb un braç i minicoets amb l'altre. Va traspassar els colzes d'un yuuzhan vong que intentava decapitar a Jovan Drark, i va apartar a un altre de la Tekli amb un minicoet autoguiat.
Només en Tesar va haver de defensar-se sol, arrencant la cua de la gelatina blorash i, després de deixar enrere la punta, va escombrar els peus de l'atacant amb ella. El yuuzhan vong va caure aparatosament, però va alçar l'amfibastó cap al tronc d'en Tesar, per veure com la cua de la Bela, sense punta, li subjectava els braços contra el terra. La Krasov va rematar la baralla copejant-li a la tràquea amb la seva cua, també sense punta.
-Sorpresa! -va dir en Tesar amb veu rasposa.
Això va sumir als tres barabels en un desconcertant atac de riure. En Tesar va utilitzar l'extrem descarnat de la seva cua sense punta per obrir la bossa que el yuuzhan vong portava a la cintura i fer-se amb els escarabats que desfeien el blorash que subjectava a terra als Jedi més propers.
L'Ànakin va mirar a 2-1S a l'altre costat de la cala.
-Assegura les portes -li va ordenar.
Un escarabat va aterrar al costat del seu turmell, i després altres més entre en Jacen i ell, per la qual cosa no van trigar a estar lliures. Va assignar a un grup a recuperar les armes i l'equip de la càpsula, a un altre a desfer-se dels ysalamiri i als altres a avaluar l'estat mèdic del grup i atendre l'Ulaha. Només llavors es va unir a 2-1S a la porta davantera, on el droide mirava per la membrana translúcida cap a un llarg passadís d'accés.
-Informa.
-Senyor, anem quinze segons per davant del previst. 2-4S va travessar el casc amb deu contenidors de gas coma, d'efectivitat indeterminada de moment. Es van detectar tres voxyn a la cala de popa i se'ls va atacar amb detonadors tèrmics de classe C; una escombrada dels sensors després de l'explosió no va detectar formes de vida supervivents.
-I la nau en si? -va preguntar l'Ànakin. La Tekli va aparèixer al seu costat, el seu grassonet morro de chadra-fan s'agitava de manera incessant mentre li ruixava un antisèptic calmant a l'esquena en carn viva. Va assentir per donar les gràcies, però va seguir mirant fixament a 2-1S-. Heu pogut fer un mapatge intern?
-Senyor, estem a bord d'una nau guia semblant a una corbeta, amb una longitud de cent vint metres i una tripulació estimada en noranta-vuit individus. El sonar ultrasònic suggereix un disseny de dues plantes amb cobertes contigües que comparteixen un mateix sòl, quatre passadissos d'accés principals, tres cales a proa al costat del pont i una xarxa important de conductes que no apareix en els diagrames.
L'Ànakin va grunyir dintre seu; els conductes facilitarien a l'enemic poder-se moure sense ser detectats. Els barabels es van situar darrere d'ell carregats amb armes, equip i voluminosos micos.
-1-1A pescà aquestes coses del pou sec -va dir en Tesar, lliurant a l'Ànakin el seu sabre làser.
Quan l'Ànakin el va agafar, el vidre lambent del seu interior el va obrir a la presència dels yuuzhan vong: una fúria imprecisa a la part davantera de la nau.
La Bela va assenyalar un pegot de brutícia del mànec.
-Vols aquesta carn?
-Això... Doncs no.
L'Ànakin va netejar el mànec de brutícia i enganxà l'arma a l'arnès de l'equip que li passava en Tesar. Els barabels van intercanviar inexpressives mirades reptilesques, i la Krasov va recuperar el pegot i el va dividir en tres parts iguals. L'Ànakin va posar els ulls en blanc i va agafar una pistola làser i mitja dotzena de granades atordidores del petit arsenal amb el qual carregava en Tesar, el qual havia insistit en substituir a la Tekli en aquesta tasca, mentre ella s'embolicava l'esquena a embenats de bacta.
La Bela va repartir micos de vol entre els que encara no estaven vestits i al cap d'uns moments tots els membres del grup d'atac vestien el senzill uniforme marró que feia que els Cavallers Jedi semblessin tan eficients com intimidadors. Els micos també feien les vegades d'armadura lleugera en estar folrats de les mateixes capes alternes de molytex i fibra quàntica que feien tan impenetrable el blindatge de laminànium dels droides CYV. En un compromís podien fins i tot fer de vestits de buit; havien estat dissenyats per funcionar amb els vestits d'emergència que es portaven a Eclipsi, però les seves subjeccions independents permetien un aïllament hermètic.
L'Ànakin va dividir el grup en dos esquadrons, d'assalt i de suport, i va traçar un pla. Després de concedir a tots uns moments per meditar i revitalitzar amb la Força els seus adolorits cossos, van obrir les seves emocions els uns als altres.
Quan Jacen va formar la fusió de combat, l'Ànakin va sentir certes reserves en el seu germà, un recel que va produir incòmodes ones a tot el grup d'atac. Va lamentar a l'instant no haver fet tornar a Jacen amb Lando, però es va empassar la irritació i es va centrar en la tasca que tenien entre mans. El grup percebria el seu ressentiment a través del llaç emocional, i aquesta distracció era l'últim que necessitaven en aquell moment.
L'Ànakin es va posar una màscara en nas i boca i va fixar la caputxa del seu mico perquè li protegís el cap. Quan els altres van fer el mateix, va impressionar tant l'efecte que produïen que es va sentir millor a l'instant.
-Astral! -va exclamar-. Actuem ja.
CYV 2-1S va obrir el colze i va disparar dues granades lluminoses al passadís, creuant després l'esquinçada porta membrana. Insectes atordidors van començar a tenyir de rosa la seva armadura de laminànium. Silencià la font amb una ràfega de trets làser i els Jedi el van seguir cap endavant. L'interior de la nau tenia un estrany aspecte cavernós i brut, amb difusos cercles de liquen bioluminescent a les parets, núvols de gas coma girant en l'aire i vàlvules de portes obertes cada dos metres.
L'Ànakin va avançar sabre làser en mà i pistola en cartutxera. Darrera d'ell anava en Tesar Sebatyne, bressolant en ambdós braços un potent rifle B-100, seguit de l'Alema Rar i la resta de l'esquadró d'assalt. En Jacen anava al mig, amb la Tenel Ka, seguit per una indignada Tahiri que volia anar davant amb ell, i la Bela i la Krasov Harà. L'últim era 2-4S, ocupat en cobrir a Lowbacca que estava usant un trepant làser per inserir mines de fletxa en els conductes del sistema. La Jaina es va quedar enrere amb l'Ulaha i l'esquadró de suport, cobrint els altres corredors amb potents minicanons làser.
A mesura que l'Ànakin i els altres es desplaçaven cap al pont cada vegada va ser més evident que el gas coma havia fet la seva feina.
Hi havia yuuzhan vong inconscients sobre blegades vàlvules de portes, encongits en els seus bancs nius, derrocats en els seus llocs en nòduls d'escuts i torretes d'armament. Diversos havien caigut a terra davant els seus gnullith, el seu equivalent a les màscares d'oxigen, i un tripulant fins i tot se les hi havia arreglat per posar-se la cosa a la cara abans de caure presa dels efectes neuronals del gas.
L'esquadró d'assalt només va ser atacat una vegada, quan l'Ànakin va sentir un sobtat rampell d'ansietat enemiga darrere de la vàlvula mig oberta d'una porta. Per quan es va tornar per avisar als altres, el guerrer protegit per un gnullith ja havia llançat dos insectes atordidors contra l'espatlla de la Bela. Els projectils es van estavellar inofensius contra el folre blindat del mico, i la barabel tot just va reaccionar abans d'arrencar l'atacant del seu amagatall i enfilar-lo en el sabre làser de la seva germana.
A mesura que s'acostaven a la proa, el grup va anar perdent contacte amb la Força, sens dubte a causa de la proximitat dels ysalamiris. L'Ànakin també va perdre la capacitat de sentir als yuuzhan vong, cosa que indicava que el vidre Lambent estava connectat a la Força d'alguna manera. Era bo saber-ho, es va dir, però en realitat no li importava mentre funcionés quan recuperessin la Força.
Deu metres davant d'ells, el passadís acabava en una mampara vertical, on un yuuzhan vong inconscient semblava clavat a la paret. L'estranya visió no va estranyar a ningú; l'enemic havia aprofitat al màxim l'espai de la nau, tal com faria qualsevol bon enginyer, i utilitzaven els dovin basal per orientar la gravetat en la direcció que més els convingués. La mampara semblava una paret des de la perspectiva de l'esquadró d'assalt, però seria un sòl en quan creuessin aquella distància i posessin un peu en ella.
Un cop esmorteït va fer tremolar el passadís darrere d'ells.
-2-4S informa de la detonació d'una mina en el principal conducte d'eliminació -va dir 2-1S-. El sonar suggereix que l'agent que la va detonar era un voxyn, que ha resultat ferit, però no tolit.
-Un voxyn? -va preguntar l'Ànakin darrere de la seva màscara respiradora-. Em pensava que 2-4S els havia desintegrat!
-Hi havia un zero coma vuit per cent de possibilitats que en sobrevisqués un -va replicar 2-1S-. 2-4S està calculant les probabilitats d'una supervivència doble...
-No m'ho diguis -va dir l'Ànakin alçant una mà-. De veritat que no vull saber-ho.
Va usar el comunicador per avisar la Jaina sobre el voxyn i va enviar enrere a 2-4S perquè vigilés els conductes amb ella, demanant després a 2-1S que usés el sensor de transparència.
-En el pont inferior hi ha onze guerrers conscients. Esperen en una cabina adjacent a la mampara que hi ha davant -va informar el droide-. L'anàlisi tàctic suggereix la possibilitat d'una emboscada.
-No em diguis -va respondre l'Ànakin-. I en Ganner?
-La triangulació de l'implant situà a Ganner Rhysode cinc metres a estribord i movent-se cap endavant. L'acústica passiva suggereix la companyia de diversos guàrdies. Lectures vitals satisfactòries, el ritme del cor i de la respiració indiquen un somni profund.
-Dormit pel gas coma però en moviment -va deduir l'Ànakin-. Han d'estar-se aturant d'un compartiment a un altre, o l'esquadró de la Jaina els hauria vist.
-I tenen ysalamiris -va dir l'Alema Rar, posant una mà al braç de l'Ànakin i parlant tan baix que aquest va haver d'acostar l'orella a la màscara respiradora d'ella-. Els yuuzhan vong ens creuen tous. Pretenen fer-lo servir contra nosaltres.
-Contra nosaltres? -L'Ànakin es va trobar mirant gairebé hipnòticament als pàl·lids ulls de la twi'lek-. D'esquer?
Quan ella va assentir, l'Ànakin es va apartar d'ella i va connectar el seu sabre làser. Va enfonsar la fulla a terra, cuidant molt de no traspassar a l'altre costat, i va començar a obrir un cercle. No tenia un pla concret a part d'evitar l'emboscada, però a Ganner tampoc li ajudaria que es fiquessin de cap en un parany. El corall Yorik era més fàcil de tallar que el duracer, però saltava i s'esquerdava sonorament quan es fonia, i a l'Ànakin li va preocupar enxampar a l'enemic menys per sorpresa del que esperava.
En Jacen es va avançar fins a posar-se al costat de l'Ànakin.
-Què fas? -la decepció era evident a la cara, i l'Ànakin sabia que els altres també podien veure-la-. Hauríem d'anar a per Ganner.
-No, abans cal acabar amb els que ens volen emboscar-nos -va dir l'Alema-. Això és millor.
-Com millor? -va preguntar en Jacen-. L'Ànakin no pot seguir sacrificant als altres per fer funcionar els seus plans. Això porta al Costat Fosc.
-Sacrificar als altres? -L'Ànakin no va apartar la mirada del que feia.- De què estàs parlant?
-Primer l'Ulaha i ara en Ganner -va dir en Jacen-. Li vas dir a l'Ulaha que ataqués al voxyn, i ara abandones a Ganner.
L'acusació va colpejar a l'Ànakin de forma gairebé física. Se li va escapar el sabre làser i va obrir un profund solc a terra, i es va trobar mirant al seu germà, malalt d'ira i de dolor.
-Com pots pensar això? L'Ulaha va desobeir la meva ordre. Volia que li digués a Duman Yaght el nom de la base. No li vaig dir que ataqués!
Les galtes d'en Jacen es van enrojolar, i es va quedar bocabadat, quedant-se una llarga estona sense saber què dir.
-Ànakin, jo... ho sento -va tartamudejar per fi-. Quan l'Ulaha va atacar, jo vaig pensar... Vaig suposar...
-Sé el que vas suposar -va dir l'Ànakin. Tot i que el pesar del seu germà era evident a la cara enrojolada, cap disculpa podria esborrar el dubte que havia expressat sobre el seu caràcter, ni el fet d'haver-se afanyat a creure el pitjor, tal com va fer el seu pare en la mort d'en Chewbacca. Va tornar a enfonsar el sabre làser a terra i va continuar tallant-. Aparta't del meu costat. Només retardes les coses.
En Jacen començà a replicar, però la Tenel Ka el va agafar del braç i el va apartar.
-Això no es pot resoldre ara, Jacen. Has de deixar-ho per més tard.
L'Ànakin va tallar el cercle amb ajuda de l'Alema, fins a deixar-lo a escassos mil·límetres de l'altre costat, i va activar el comunicador per avisar a la Jaina del que anaven a fer. 2-4S i ella estaven molt ocupats mantenint al voxyn ferit atrapat en els conductes del sistema, però va fer una pausa per avisar a Zekk i a Raynar que no disparessin quan veiessin aparèixer figures pel seu passadís.
La Bela i la Krasov van rematar el cercle d'una puntada, es van tombar sobre el ventre i van desaparèixer per terra una rere l'altra. Pel forat els va arribar la dringadissa esmorteïda dels seus rifles repetidors. Després va passar l'Alema, saltant de cap, seguida per l'Ànakin, amb un sabre làser en una mà i una granada de concussió en l'altra. A l'altra banda, va reduir la seva caiguda i va aterrar dempeus en el que semblava el sostre.
El grinyol de les pistoles làser i el brunzit dels insectes atordidors van empènyer a l'Ànakin contra la paret. Va lluitar per reorientar-se mentre armava la granada amb el polze. Al final del passadís hi havia un trio de presumptes emboscadors, vestint armadures de cranc vonduun cosides de forats produïts pels làsers repetidors de les germanes barabel.
Els insectes atordidors procedien de la porta oberta del compartiment dels emboscadors, i de la mateixa mampara, on dos guàrdies amb gnullith els atacaven des del pont per un forat acabat de fondre. No veia ni rastre d'en Ganner, però tampoc ho esperava.
L'Ànakin va fer un senyal amb el cap a l'Alema, situada a l'altre costat del passadís. Ella va armar la seva pròpia granada i els dos les van llançar al compartiment de l'emboscada. Dues fogonades lluminoses, un crit gutural, i al passadís va brollar una llengua de foc que feia pudor de carn cremada.
L'Ànakin va fer un senyal als altres perquè el seguissin i va carregar cap endavant, a l'altre costat de la cortina de flames. Una filera d'insectes atordidors es va estavellar contra la paret, i un li va encertar al pit fent-li caure d'esquena. La Bela i la Krasov van passar pel seu costat, disparant contra la mampara, seguides per l'Alema, que es va aturar per ajudar-lo a posar-se dret. Li feia mal respirar i igual tenia una costella trencada, però el folre blindat del seu mico li havia salvat d'una ferida o un dolor més profunds. Va activar el comunicador.
-2-1S, assegura la mampara.
El droide va aparèixer al final del passadís i es va deixar caure en la mampara, ara perpendicular a l'Ànakin. Els guàrdies del pont li van llançar un eixam d'insectes atordidors i còdols de magma, obrint en el seu blindatge flamejants forats de la mida d'un polze. Va contraatacar amb trets làser i electrorrajos guiats per sensors, i el foc enemic va disminuir.
Un regalim esporàdic d'insectes atordidors va caure sobre 2-1S des de la coberta on havien localitzat a Ganner. El droide va ignorar aquesta molèstia i es va deixar caure de genolls al costat dels forats fosos per disparar cap al mateix pont. L'Ànakin va enviar a l'Alema i a les germanes barabel a donar suport al droide, i va tornar al forat del sòl per deixar-se caure a l'altre costat.
En Tesar i en Lowbacca eren al compartiment davanter, dibuixant una nova porta amb detonita elàstica. Quan l'Ànakin es va acostar, els dos es van estrènyer contra la paret i van encendre la càrrega amb la punta del sabre làser d'en Lowie. Es va sentir un cruixit tallant i la repicadissa de la metralla, el fum va omplir l'aire i la nova porta va continuar tancada. En Tesar es va apartar de la paret i va saltar contra el corall Yorik amb els peus per davant.
El tros va volar al compartiment contigu, estavellant-se contra alguna cosa gran, i arrencant una sorpresa maledicció yuuzhan vong. En Tesar silencià la veu amb el rugit constant del seu rifle làser, i en Lowbacca va carregar darrera d'ell. L'Ànakin va connectar el seu sabre làser i... va sentir el rot massa familiar d'un voxyn escopint àcid.
Els pensaments de l'Ànakin van anar a Lowbacca; no suportava la idea de dir-li a la família d'en Chewbacca que un altre membre havia mort al seu costat. Llavors el moc marró va brollar de la porta improvisada i va esquitxar la paret de davant. A l'interior es va sentir el grunyit d'un wookiee i el xiuxiueig agut d'un sabre làser intentant tallar alguna cosa, seguits d'un fantasmal xiscle de dolor que es va modular ràpidament en l'esclat inicial d'un udol d'atac.
El rifle d'en Tesar va tornar a rugir.
L'udol es va ofegar i es va interrompre. L'Ànakin va creuar el llindar i es va trobar dins d'una gran sala d'oficials, on un voxyn socarrimat per un tret làser corria cap a un forat a la paret del darrere. A la cosa li faltava almenys una cua i dues potes del darrere, però seguia sent prou ràpid com per esquivar un tret làser.
A terra hi havia gairebé una dotzena de yuuzhan vong víctimes del gas coma, i dos desperts es refugiaven darrere de les restes d'un arbre d'ysalamiri destrossat per unes arpes, amb la cara mig oculta pels gnullith, amb l'amfibastó preparat. En Tesar es va desfer del castigat arbre de l'ysalamiri amb un tret ràpid del seu làser, i els guerrers yuuzhan vong es van llançar al combat.
En Tesar va moure el rifle i va obrir un forat al peto del primer, llançant-lo contra la paret. L'Ànakin va interceptar al segon, permetent que en Lowbacca fes un últim tret contra el voxyn en fugida.
El yuuzhan vong va intentar atrapar a l'Ànakin contra la paret, passant l'amfibastó a fuet i llançant contra els seus ulls el cap amb ullals. Era una tàctica coneguda, gairebé irrespectuosa. L'Ànakin va simular trontollar i va caure en postura amagada, atrapant l'atac amb l'ardent fulla del seu sabre làser.
La serp va retrocedir. L'Ànakin va recolzar la mà lliure, girà les cames en rodó i va atrapar els genolls del yuuzhan vong en una presa de tisora. El guerrer va cridar i va caure a terra com un fardell. L'amfibastó va tornar a atacar. L'Ànakin el va parar, va llançar la cosa lluny i li va tallar el coll al seu enemic amb la fulla.
Mentre el cap s'allunyava rodant, girà cap a la paret del darrere i va sentir un gran alleujament en veure que en Lowbacca sostenia una altra pota de voxyn. Els grunyits de decepció del wookiee no deixaven cap dubte que la criatura se li havia escapat, però l'Ànakin s'acontentava amb veure'l il·lès. Es va posar dempeus i, com temia, no va veure ni rastre d'en Ganner a la sala.
L'Ànakin va sentir que un calfred li recorria la columna vertebral i es va adonar que tornava a percebre als yuuzhan vong. Llavors va sentir que en Jacen li tocava la ment. També percebia una altra sensació, la de l'ànsia familiar del voxyn, ferit i famolenc, aguaitant en algun lloc dels conductes. Ja li donarien caça després, un cop controlessin la nau. Va sacsejar el sabre làser a l'altre costat de la porta per no quedar rebentat pel tret d'un minicanó amic, va fer senyals a Tesar i Lowbacca perquè el seguissin i va sortir al passadís.
Pel comunicador li va arribar la veu de la Jaina.
-Què és el que he sentit? No pot ser un voxyn. 2-4S i jo l'hem matat. Ara mateix estem buscant el seu cos.
-Tu vigila els conductes -va dir l'Ànakin, resistint-se al desig de preguntar a 2-1S quines eren les probabilitats que els tres s'escapessin al detonador tèrmic-. Hi ha un altre més.
Es va tornar cap a la mampara i va trobar a 2-1S agenollat ​​sobre la destrossada vàlvula porta, disparant al pont una rajada de raigs no letals, intimidadors però relativament inofensius. Ningú li tornava el foc, però el droide tenia l'armadura foradada i fumejant de cap a peus, amb diversos cràters profunds com un puny allà on l'enemic havia aconseguit concentrar els seus atacs. Per descomptat hi havia presència yuuzhan vong al pont, però la sensació era massa borrosa com per dir quants eren o en quin estat estaven. CYV 2-1S es va tornar cap a ell.
-Mampara assegurada, però l'enemic té un captiu en el pont, el Jedi Rhysode -tenia els fotoreceptors trencats i tacats de suc d'insecte atordidor-. Anem dos minuts 11 segons per davant del previst.
-Esperaves altra cosa? -L'Ànakin va voler que això sonés a fanfarronada, com les del seu pare, però l'efecte va quedar espatllat quan una punxada de les seves magolades costelles li va fer xisclar les dues últimes paraules. Va mirar el pont-. No tens bon aspecte, 2-1S. Acabarem sense tu.
-Afirmatiu -va respondre el droide-. Sistema de sensors inestable.
En comptes d'arriscar-se a ficar-se en un parany en entrar per la castigada vàlvula d'entrada al pont, l'Ànakin es va estirar al costat dels fosos forats i va mirar per ells. A l'altre costat hi havia més d'una dotzena de yuuzhan vong, la majoria sumits en el somni del gas coma. Alguns amb gnullith a la cara, sens dubte posats allà per camarades ben intencionats que no sabien que es requeriria un antídot per despertar als seus companys. Hi havia un grapat de guerrers morts en extravagants postures, les seves ferides fumejant encara per la calor dels fatals trets làser.
La caputxa de cognició que s'usava per guiar la nau penjava a pocs centímetres de la cara inexpressiva del pilot comatós, mentre que els guants d'interfície neuronal amb els quals es regulaven els sistemes de la nau estaven en diferents consoles de control, normalment en mans d'un yuuzhan vong adormit que seguia tenint-los posats. L'Ànakin es va sentir decebut en trobar buit el seient del comandant i a ningú a menys de tres metres d'ell. En Duman Yaght havia escapat del gas.
-No sembla que allà dins estigui passant gran cosa -va dir l'Ànakin, dirigint-se a Lowbacca, Tesar i la resta de l'esquadró d'assalt-. Però aneu amb compte. No volem ser descuidats i donar-li a Ganner per error.
-Segur que no? -va preguntar la Tahiri, arrencant una riallada als altres.
L'Ànakin es va permetre una rialleta, però va dir:
-Almenys de moment.
Va connectar el sabre làser i es va capbussar de cap pel forat, llavors va sentir un atac i va moure l'arma per bloquejar-lo. L'insecte atordidor es va incinerar amb un xiuxiueig tallant, i l'Ànakin va girar en direcció a l'assalt, avançant per protegir els que li seguirien.
-Molt impressionant, Jeedai.
L'Ànakin va mirar cap a la veu i va trobar a Duman Yaght portant un gnullith i aturat darrere d'una consola d'instruments, sostenint davant seu la inert forma d'en Ganner Rhysode, apuntant amb un coufee al seu coll.
-Aquí estàs -L'Ànakin va mirar al seu voltant-. I sembla que sol.
-Deposeu les armes -va dir amb cura el comandant-, i el vostre líder viurà per conèixer el nostre Mestre Bèl·lic.
L'Ànakin va apagar el sabre làser i va desenfundar la pistola làser mentre en Lowbacca i en Tesar entraven al pont.
-No coneixes a Ganner, oi? -va preguntar l'Ànakin-. Què et fa pensar que és tan important?
-Has vingut a per ell, no? -En Duman Yaght retrocedí uns passos, emportant-se a Ganner perquè li servís d'escut contra els tres Jedi-. Us hem estudiat, Jeedai. Sou tous quan es tracta de la mort d'un dels vostres.
-No tan tous -L'Ànakin alçà la pistola cap al cap del comandant, i en Tesar va fer el mateix amb el seu rifle-. Però t'ofereixo un tracte. Si et rendeixes, et posarem en la llançadora amb la resta de la teva tripulació.
Els ulls del yuuzhan vong es van endurir.
-I deshonrar a Duman Yaght? -Va passar suaument el coufee pel coll d'en Ganner, provocant una gota de sang de dos centímetres de llarg-. Els yuuzhan vong no ens rendim.
-De veritat?
L'Ànakin va buscar en la Força i la va usar per apartar el coufee del coll d'en Ganner. En Duman Yaght va obrir molt els ulls i va forcejar un moment per portar el ganivet una altra vegada al coll del seu captiu, després va bordar una cosa en la seva llengua i va deixar que volés de la mà.
Quan l'altra mà es va moure, el seu cap va desaparèixer en la convergència dels trets làser.
-Per la cua trencada d'Aquest! -En Tesar es va emportar el rifle a l'espatlla i va avançar per recollir a Ganner-. No es rendeixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada