diumenge, 13 de desembre del 2015

Estrella a Estrella 1(VII)

Anterior



CAPÍTOL 7

En Nom Anor, amb la sang encara rajant per una xarxa de fuetades precipitadament infligides, es va presentar al sentinella que feia guàrdia davant el cau privat d'en Tsavong Lah a bord del Sunulok.
-M'han convocat -En Nom Anor lluità per emmascarar la seva excitació, ja que el Mestre Bèl·lic poques vegades invitava als seus subordinats al seu refugi privat, i mai durant el cicle de somni-. Se'm va dir que no em preocupés pel meu aspecte.
El sentinella va assentir amb una reverència i va prémer amb la mà els porus receptors de la vàlvula de la porta. Aquesta es va prendre un moment per reconèixer l'olor del guerrer i es va arrufar per mostrar una petita càmera de contemplació suaument il·luminada per líquens bioluminescents a les parets. En Tsavong Lah estava assegut a l'altre extrem de l'habitació, concentrat en una conversa amb un víllip mestre. En Nom Anor va fer una trepitjada amb educació i va esperar permís per entrar.
La Vergere sortir de darrera d'una taula i li va fer un senyal.
-Vol que vegis això.
Irritat per trobar-hi el seu rival, en Nom Anor envoltà la taula per mirar de dalt a baix del Mestre Bèl·lic. El víllip havia assumit la cara d'una femella humana de pòmuls elevats i trets tallants. La irritació d'en Nom Anor es va esvair a l'instant, ja que coneixia bé a la dona. Havia estat ell qui l'havia guanyat per a la causa yuuzhan vong.
-... Veig que han donat bon ús als vornskr que li vaig enviar -deia la Viqi Shesh-. Ja han mort quatre Jedi. Els seus voxyn estan demostrant ser molt efectius.
-Voxyn? Com sap com es diuen? -La Shesh va obrir molt els ulls, encara que amb la suficient subtilesa com per el Mestre Bèl·lic potser no notés la seva sorpresa.
-Així els hi diuen els Jedi. No sé d'on van treure aquest nom. No parlen sobre aquest assumpte.
-De veritat? -En Tsavong Lah es va tornar pensatiu-. Interessant.
La Vergere va sorprendre a Nom Anor en tocar el braç del Mestre Bèl·lic.
-El seu agent està aquí.
En Tsavong Lah no la va colpejar ni la va reprendre de cap manera. Es va limitar a dir-li a la Shesh que esperés, es va tornar cap al « seu agent», com tan desdenyosament l'havia anomenat la Vergere, i va estudiar les taques de sang que amaraven la seva túnica de sedaranya.
-Veig que la meva convocatòria ha interromput les teves devocions -el seu to era de disculpa sincera. -Potser pugui fer alguna cosa.
En Tsavong Lah va tornar a sorprendre'l aixecant-se i agafant ell mateix un seient d'espines d'un racó. El va posar davant del víllip de la Shesh i va fer un gest al seu convidat perquè s'assegués. L'absència d'una capa de sang seca indicava que l'última vegada que la cadira havia menjat no s'havia sadollat, però hauria estat un insult dubtar. En Nom Anor es va asseure i, quan les famolenques espines es van enfonsar en la seva esquena i les natges, es va consolar pensant que el Mestre Bèl·lic creia que ell gaudia amb aquestes indulgències.
-Em sento honrat.
En Tsavong Lah va tornar a parlar amb el víllip
-Viqi, tinc aquí a un antic amic teu.
-De veritat? -va replicar la Shesh. No havia vist a Nom Anor entrar a l'habitació. El seu víllip havia de ser dels que es connectaven directament amb el Mestre Bèl·lic i capaç de transmetre només la seva imatge i les seves paraules-. Qui?
-Estic segur que recordaràs a Pedric Cuf -va dir en Tsavong Lah, emprant l'àlies parell pel qual la Shesh coneixia a Nom Anor.
El somriure que es va formar en els llavis del víllip era menys que sincer, doncs la Viqi havia aprofitat la primera oportunitat que va tenir per saltar-se a Nom Anor i oferir els seus serveis directament al Mestre Bèl·lic.
- Quina alegria!
-Viqi, repeteix el que ha passat avui -En Tsavong Lah no va donar a Nom Anor oportunitat de respondre a la salutació d'ella-. Pedric Cuf necessita sentir-ho tot.
La Viqi tornar a contar obedient el que havia passat a la sala del comitè, posant l'accent en el pla d'en Jacen per emboscar al bloqueig de Talfaglio. Es va demorar una mica massa en com d'hàbilment que havia manipulat a Borsk Fey'lya perquè sol·licités un estudi dels militars, donant als yuuzhan vong temps per preparar una contraemboscada.
-Té almenys dues setmanes -va acabar la Shesh-. Li mantindré informat.
-T'has portat bé -va dir en Tsavong Lah, encara que en Nom Anor sabia que ja tenien una flota a l'espera per aquesta eventualitat-. Ara, explica-li a Pedric Cuf allò de l'emissari, Viqi.
Si la Viqi Shesh s'adonava que en Tsavong Lah la menyscabava en dir constantment només la meitat del seu nom, no va donar mostres d'això.
-Hi ha certa preocupació sobre el temps que requerirà l'estudi, però vaig convèncer a Borsk perquè sol·licités un emissari -el seu víllip va somriure-. No té cap interès a parlar, però el vaig convèncer que la petició podria proporcionar als refugiats el temps necessari perquè els militars completen el seu estudi.
-Molt intel·ligent -va dir en Tsavong Lah-. Ens proporciones temps, però els fas creure que són ells els qui ho retarden tot. Ets molt hàbil, Viqi. El dia de la nostra victòria, la teva recompensa serà inimaginable. Necessites ara mateix alguna cosa?
-Només els fons habituals -va replicar ella.
-Els tindràs, i augmentats -va prometre el Mestre bèl·lic-. Pels canals acostumats.
En Tsavong Lah va trencar la connexió acariciant al víllip, i es va tornar cap a Nom Anor mentre la criatura tornava a ser una massa inerta.
-Aquesta m'enfureix -va grunyir-. Em pren per ximple.
-Els humans tendeixen a veure's amb la millor llum possible -va dir en Nom Anor, insegur de si el desgrat del Mestre Bèl·lic era extensible a ell com a reclutador de la Shesh-. Semblen incapaços de veure l'ombra que també projecten.
-Una pena per a tu, llavors, Nom Anor -va dir en Tsavong Lah.
En Nom Anor es va inclinar cap endavant, contenint un crit quan la seva esquena es va alliberar de les espines de la cadira.
-Per mi, Mestre Bèl·lic?
En Tsavong Lah va assentir.
-Digues, creus el que diu el bothan? Que no té interès a parlar amb nosaltres?
-No més que de la raó per la qual se'l va convèncer perquè sol·licités un emissari. En Borsk Fey'lya vol parlar, i la Viqi Shesh tem que tingui alguna cosa que ens faci escoltar. Vol protegir la seva posició.
-Pensem el mateix en aquest assumpte, Nom Anor. Més motiu per ordenar-te que tornis amb els infidels.
-Ell? -va preguntar la Vergere.
En Nom Anor treia espurnes mirant a la mascota emplomallada.
-Qui sinó? No estaries pensant en tu?
La Vergere va abaixar els braços.
-La meva objecció és un aplaudiment a la teva persona, Nom Anor. Has causat molts danys a la Nova República. En Borsk Fey'lya no podria parlar amb tu ni que volgués. El Senat votaria per fer-lo fora del seu lloc.
-De veritat? -En Tsavong Lah va somriure furtivament, tornant-se després cap a Nom Anor per fer un gest cap a la cadira d'espines-. Porta-la amb tu, servidor meu. Considera-la un regal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada