dijous, 17 de desembre del 2015

Estrella a Estrella 1(XVIII)

Anterior



CAPÍTOL 18

En Luke i els seus companys van seguir un empolainat Booster Tèrrik fins a un ascensor que ascendia directament al pont, en comptes d'utilitzar el passadís saninet que portava a la coberta de desfilades del Ventura Errant, on dues dotzenes d'estudiants de l'Acadèmia esperaven impacients per poder usar les seves habilitats en la Força. El destructor estel·lar no podia orbitar molt temps Eclipsi sense arriscar-se a delatar la localització de la base, així que l'últim que volia ningú era dedicar temps a veure l'HoloRed. Malauradament, acabaven de rebre la notícia que en Nom Anor anava a parlar al Senat sobre els ostatges de Talfaglio, i que el mateix Borsk Fey'lya havia sol·licitat l'assistència d'en Wedge Antilles i Garm Bel Iblis. No hi havia cap dubte que anava a passar alguna cosa greu, i que aquesta cosa tindria importants repercussions per als Jedi.
En Booster els va guiar per la part de darrere del pont fins al centre de comunicacions de la nau, on hi havia una taula de conferències coberta de datapads, projectes científics i imatges en plastifí tenyit. S'hi trobaven, a més d'en Luke i en Booster, Corran i Mírax Horn, Han i Leia, R2-D2 i C-3PO, i en Ben regirant-se enfadat en braços de la Mara. La Tionne i en Kam Solusar eren a la coberta de desfilades amb els estudiants, explicant-los que el Mestre Skywalker estava impacient per veure'ls i que arribaria aviat.
En Luke seguia sense saber com havien escapat en Corran i la Mírax dels voxyn a Corèllia. El seu relat s'havia vist interromput per la notícia de la convocatòria d'en Nom Anor, però li van dir que no havia estat gens emocionant, a part d'haver de trobar la manera de reemborsar discretament als Serveis de Transport Corellians l'import d'un aerotaxi molt corroït.
En Ben s'anava enfadant més i més a mesura que el grup es reunia al voltant del plafó receptor. Normalment era el més impertorbable dels nadons, però de vegades no hi havia manera de consolar-lo. I es va posar a plorar mentre l'R2-D2 sintonitzava el vell receptor amb l'holobanda del Senat. En Luke va sentir que la Mara acudia a ell en la Força per calmar-lo. Quan això no va funcionar, ell va fer el mateix. En Ben va plorar amb més força. La Mara va sospirar sonorament i es va tornar per portar el nadó a la sala contigua.
La Leia la va interceptar.
-Dóna-me'l a mi. No necessito veure això, la veritat.
La Mara va assentir i li va lliurar al Ben. El nen es va calmar gairebé a l'instant.
En Luke i la Mara van intercanviar mirades de sorpresa, els dos una mica preocupats per no haver pogut consolar al seu fill, però sabent que hi havia alguna cosa més que passava.
-Estava pensant en l'Ànakin -va dir la Leia, amb la mirada fixa a la cara d'en Ben-. Estava mirant a la Mara i desitjant haver tingut més temps per abraçar-lo quan tenia aquesta edat.
En Luke va somriure i es va tornar cap a l'holopanell, on la càmera feia un zoom cap a una figura de la Gran Cambra de Convocatòries.
A la Viqi Shesh li va semblar que en Nom Anor estava massa segur de si mateix. L'Executor es mostrava digne i desdenyós, encara que en Fey'lya li havia negat el privilegi de presentar-se amb vestit de guerrer, atent a les esbroncades dels senadors, amb el seu únic ull fix a l'estrada dels consellers. Vestia una brillant túnica de lluired vivent, gairebé tan a prova de trets làser com l'armadura de crancs vonduun, però molt més innòcua, almenys a ulls dels que ignoraven el secret de les seves fibres neutralitzadores.
En Nom Anor es va desplaçar fins al centre de la plataforma de l'orador i va esperar que hi hagués silenci. La Viqi sabia que l'espera podia ser llarga. Després de la declaració pública d'en Fey'lya en suport dels Jedi, els seus partidaris es conformaven amb esperar el senyal del bothan per deixar d'escridassar. En Fey'lya no perdia oportunitat d'avassallar a un adversari i no pensava donar a Nom Anor ocasió de corregir el seu error. Es va inclinar cap endavant, mirant des de darrere de la seva consola de Cap d'Estat i va parlar al micròfon.
-Ha sol·licitat aquesta audiència. -La veu augmentada d'en Fey'lya va reverberar a la cambra, callant als escandalosos-. Ha vingut a explicar-nos això dels ostatges de Talfaglio?
La conca de l'ull d'en Nom Anor, ara buida, es va contreure.
-En absolut. Vostè entén perfectament la situació. Vinc a informar-los que el Mestre Bèl·lic ha ampliat el termini per a la rendició dels Jedi.
La càmera va esclatar en una remor de sorpresa. La Viqi estava tan esbalaïda com els altres, ja que el Mestre Bèl·lic no era dels que cedeixen davant les buides amenaces d'en Fey'lya. Potser en Nom Anor estigués actuant pel seu compte. Potser pensés arribar a un acord amb els moderats ara que en Fey'lya donava suport als Jedi. Calia aturar aquest pla i com més aviat millor, o seria Anor, i no ella, qui substituiria a Fey'lya quan ataquessin els assassins d'en Tsavong Lah. No entenia per què trigaven tant a actuar. La majoria de les oportunitats que els havia llistat ja quedaven en el passat i no havia tingut notícies que se li hagués acostat ni un sol sospitós.
La Viqi va activar el seu propi micròfon sense esperar que s'esvaís la commoció.
-Com explica aquest sobtat atac de consciència, senyor ambaixador?
L'expressió d'en Nom Anor va seguir sent de massa pagat de si mateix.
-El Mestre Bèl·lic ha arribat a la conclusió que a la Nova República podria resultar-li difícil complir amb aquesta ordre en tan breu termini. -Va fer una pausa i es va apartar de l'estrada dels consellers per mirar directament a les llotges-. Ahir a la nit, un ciutadà preocupat ens va lliurar disset joves Jedi.
La Sala de Convocatòries va esclatar en un rugit tal que va ser impossible sentir la resta de la declaració d'en Nom Anor. La Viqi es va desplomar en el seu seient, tan atordida com la resta de la sala, i va començar a preguntar-se com podia passar una cosa així. Cap caçador de recompenses de la galàxia podria haver capturat disset Jedi com si res. Fins i tot dubtava que pogués fer-ho tota una companyia de caçadors de recompenses.
En Fey'lya es va veure obligat a enfosquir la sala per restaurar ordre, i fins i tot va haver d'esperar diversos minuts per poder fer-se sentir prou com per ordenar al sergent al càrrec que droides de seguretat se'n duguessin a qualsevol senador que seguís cridant Quan per fi va tornar la llum, el bothan tenia les orelles caigudes, i una cresta de pèl estarrufat al clatell.
-No ho crec -va dir.
La Viqi estava disposada a coincidir amb ell, igual que la majoria del Senat. Un murmuri creixent va amenaçar de culminar en un altre escàndol, fins que els droides de seguretat van aconseguir controlar el soroll emetent severes amenaces sobre el nivell de decibels.
En Nom Anor va somriure burleta.
-Tinc una llista -va fer el gest de consultar un full que semblava la pell mudada d'una serp-. El cap és Ganner Rhysode, els seus ajudants semblen ser Tesar Sebatyne i un wookiee anomenat Lowbacca.
Un udol queixós reverberà des de la llotja wookiee, i un droide de seguretat va ser llançat a l'aire per la bufetada d'una arpa peluda.
-La Jedi Bith Ulaha Kore va resultar ferida per resistir-se a la captura, i reconec el cognom Solo.
-Solo? -va panteixar en Wedge Antilles. Estava parat amb Garm Bel Iblis darrere del seient d'en Fey'lya, per motius que la Viqi no entenia encara-. Tenen un Solo?
La càmera va guardar tal silenci que la següent pregunta, provinent del general Bel Iblis, hauria arribat a les llotges més altes sense necessitat del micròfon d'en Fey'lya
-Quin d'ells? Ànakin o els bessons?
El desdeny va desaparèixer de la cara d'en Nom Anor.
-Bessons? -forçà de seguida un somriure, però a la Viqi l'expressió, li va semblar més malaltissa que burleta-. Tenim als tres joves.
Els dos generals es van mirar amb expressió derrotada, i a Fey'lya se li van desplomar les orelles, però només la Viqi va apreciar el subtil canvi d'actitud d'en Nom Anor. Ella no sabia el significat que podien tenir els bessons per als yuuzhan vong, però era molt evident que tenien un i això, amb una mica d'ajuda per la seva banda, faria que en Nom Anor semblés un idiota davant d'en Tsavong Lah per no haver-se adonat abans.
La Viqi es va inclinar cap endavant i el va mirar com si desafiés la seva afirmació.
-Jacen i Jaina són bessons, senyor ambaixador -es va tirar enrere per a afegir amb un somriure desdenyós-: Ho sap tothom, són bessons, igual que la seva mare i en Luke Skywalker.
L'ull bo d'en Nom Anor es va aclucar i la va mirar amb ira evident.
- No importa el que siguin -es va obligar a tornar a mirar a Fey'lya-. El que he vingut a dir, el que el Mestre Bèl·lic desitja que digui és que és raonable. Permetrà viure als ostatges de Talfaglio mentre la Nova República continuï lliurant Jedi.
En Fey'lya es va aixecar del seu seient.
-Mai no!
En Nom Anor el va ignorar i es va dirigir a les llotges.
-Una quantitat semblant cada...
El seu micròfon va emmudir de sobte, impedint que se sentissin les seves tres últimes paraules. La Viqi va connectar el seu micròfon.
-Una quantitat semblant cada deu dies estàndard. Teniu dret a saber-ho, ho vulgui el Cap d'Estat o no.
Les seves paraules van tenir un efecte inflamatori instantani, provocant una discussió tan acalorada que els droides de seguretat van començar a expulsar un grapat de senadors amb trets de fibló. En Fey'lya va prémer un botó de la seva consola i es va aixecar, la seva veu reverberava ara tant des del sistema general d'altaveus com des de les consoles individuals de cada consolat.
-El que el Cap d'Estat vol que sàpiguen tots, li agradi o no a la consellera Shesh, és la forma en què els yuuzhan vong porten la seva diplomàcia.
En Mif Kumas, el sergent de seguretat del senat, va aparèixer en un extrem de la cambra, amb les seves grans ales de calíbop aletejant embogides mentre forcejava per mantenir-se a l'altura dels grans droides defensius que solien ocupar-se dels conflictes greus al Senat. En Fey'lya mirà cap a la Viqi el temps suficient com per ensenyar-li els ullals i ella va saber de sobte que el Cap seguia viu no perquè en Tsavong Lah s'hagués retardat en ordenar la seva mort, sinó perquè els assassins havien fracassat, la sang se li va gelar en les venes, es va aixecar a poc a poc i es va girar per abandonar l'estrada dels consellers.
En Fey'lya tocar el seu tauler de control, i la seva veu es va sentir a la consola d'ella.
-Va a algun lloc, Consellera?
La Viqi alçà la barbeta i va mirar als ulls violeta amb tota la fermesa que era capaç.
-Tinc una necessitat personal.
-Quedi's -va dir ell, somrient amb maldat-. Això no portarà molt de temps i li asseguro que ho trobarà... revelador.
Davant la perspectiva de ser sotmesa públicament pels droides de protecció d'en Kumas o mantenir una pretensió mínimament plausible d'innocència, va tornar al seu seient i va intentar fer veure que no notava la pensativa mirada que li dirigien els dos generals.
-Confio que serà ràpid.
-Per descomptat. El més segur sempre és una mort ràpida -En Fey'lya va tocar un botó, tornant a connectar el seu micròfon amb el sistema general d'altaveus, i es va tornar cap a Nom Anor. -Fa poc, un equip d'infiltrats yuuzhan vong van atemptar contra la meva vida.
Un murmuri mig dubitatiu va omplir la càmera i la Viqi va notar com nàusees a l'estómac que va témer que la seva «necessitat personal» aviat es tornaria autèntica.
En Fey'lya va alçar les mans.
-Hi ha qui consideren això un truc cínic per obtenir suports polítics, però els hi asseguro que no és el cas -Va mirar a Nom Anor, que per fi havia vist els droides i el calíbop apropant-se a ell-. El meu únic desig és assegurar-me que els moderats aquí presents entenguin a qui s'enfronten. Amb aquesta finalitat he fet venir dos homes que donaran fe d'aquest atac, dos generals l'honestedat dels quals està més enllà de tot retret i que, com molts sabran, no em guarden especial afecte.
Va fer un gest als generals perquè avancessin, i en Wedge Antilles es va inclinar cap al micròfon.
-Va ser un atac ben planejat.
El va seguir el general Bel Iblis.
-Desgraciadament, va tenir lloc durant una activitat classificada i els detalls han de romandre en secret, però va succeir tal com diu el Cap Fey'lya. Que ningú dubti d'això.
El murmuri dubitatiu va assumir un to ultratjat i l'estómac de la Viqi va rugir amb tal força que el seu micròfon va captar el so. En Fey'lya es va tornar expectant cap a ella.
-Senadora Shesh? -preguntà-. Té alguna cosa a dir?
La Viqi li va llançar vibronavalles amb els ulls. Va buscar als droides de protecció i els va trobar surant al costat d'en Nom Anor a menys de cinc metres d'ella; només el fet de saber amb tota seguretat que la deixarien inconscient abans de poder disparar li va impedir utilitzar la pistola que portava amagada.
-Què vol que digui, Borsk? Que ho sento?
En Fey'lya somriure triomfant.
-No cal cap disculpa, senadora. Vostè només intentava salvar Kuat -Va mirar cap a Nom Anor. -Sempre que ara vegi quin va ser el seu error.
-El meu error? -va exclamar la Viqi, començant a adonar-se que el seu secret seguia sent secret.
Potser el seu contacte hagués mort en l'atac, o que els infiltrats yuuzhan vong poguessin resistir fins a les modernes tècniques d'interrogatori. No importava. En Fey'lya creia que havia derrotat el seu desafiament, el seu desafiament polític. Només la volia de tornada en el seu si i consolidar el seu suport, sense tenir ni idea a què estaven jugant realment. Cap idea.
La Viqi va somriure i va inclinar el cap.
-Veig el meu error -es va tornar per mirar a Nom Anor. -No es pot confiar en els yuuzhan vong.

-Ai mare -va dir C-3PO a ningú concret-. Han notat l'interès que va mostrar Nom Anor quan va descobrir que en Jacen i la Jaina eren bessons?
Ni en Luke ni ningú va contestar al droide, en tenir l'atenció fixa en l'holopanell, on Borsk Fey'lya informava alegrement a Nom Anor del seu arrest. Al Luke li va preocupar que el yuuzhan vong no es molestés a provar la seva innocència. Es va limitar a mirar el bothan com si els dos coneguessin la veritat.
-Per descomptat, és impossible saber quin és el significat que tenen els bessons per als yuuzhan vong -va continuar dient C-3PO-. Però en aproximadament el noranta-vuit coma set per cent de les cultures de la nostra galàxia representen la naturalesa dual de l'univers: el bé i el mal, la llum i la foscor, el masculí i el femení. Quan els bessons estan en harmonia hi ha equilibri en l'univers...
En l'holograma, En Mif Kumas batia les ales portant unes manilles atordidores, amb els seus tres droides de protecció disposats en triangle al voltant del yuuzhan vong. Per a sorpresa d'en Luke aquest va allargar les mans i va ajuntar els canells, agafant després el seu dit petit i trencant-lo. Una filagarsa de negre vapor va brollar de la base embolicant a Nom Anor i en Mif Kumas en un núvol de miasma espessa com la tinta.
Això semblava fora dels paràmetres de programació dels droides, ja que no van obrir foc fins que el yuuzhan vong no va enfonsar el monyó del dit a la sorpresa cara del calíbop. En Luke va veure com els primers trets encertaven en la brillant túnica d'en Nom Anor i eren absorbits sense fer-li mal, i les dues figures van desaparèixer dins del núvol de negror en expansió.
C-3PO seguia parlant sense parar atenció al que passava en l'holograma:
-Però sigui quin sigui el significat que tenen els bessons per als nostres enemics, em temo que això només farà que estiguin més alertes, tal com suggereix la reacció d'en Nom Anor...
-3PO! -va bordar la Leia, tornant a la sala encara amb Ben en braços.
-Sí, mestressa Leia?
-Silencia't abans que decideixi que necessites un esborrat de memòria.
-Un esborrat de memòria? -va repetir el droide-. Per què necessitaria jo un esborrat de memòria?
L'R2-D2 va xiular un suggeriment.
-Doncs no volia alarmar la mestressa Leia -va objectar C-3PO-. Només pensava que...
En Han va ficar la mà darrere del cap del droide i va prémer l'anul·lador principal de circuits.
-Gràcies -va dir en Luke, encara que sabia que en Han l'havia fet callar tant per la Leia com per si mateix.
L'escena de l'holograma era confusa, fosca, i cada vegada ho era més. El núvol d'en Nom Anor va omplir ràpidament la imatge de l'holocàmera i els droides protectors van deixar de disparar en perdre contacte amb el seu objectiu. L'operador de la càmera va retrocedir buscant un pla general de la sala, però el fum negre va continuar expandint-se, i fins i tot aquesta imatge es va veure enfosquida per uns segons. L'àudio era tot crits de pànic i so de tos i tronar passos corrent.
Hi va haver un moment d'estàtica mentre s'activaven els sistemes de ventilació i els d'antiincendis, i la imatge va començar a aclarir-se. Quan les escales i les llotges van tornar a ser visibles, per tot arreu es veien cossos caiguts en les escales, ensorrats sobre consoles, tirats sobre rampes comunicadores.
-Fills de Sith! -va exclamar en Corran-. Ha acabat amb el Senat.
-Els ha deixat inconscients -va corregir-lo en Luke. Seguia intentant desxifrar l'estranya reacció d'en Nom Anor davant l'acusació d'en Fey'lya. Sabia que l'atemptat contra el Cap d'Estat era autèntic, perquè tant en Han com la Leia havien estat presents quan va tenir lloc. Però el yuuzhan vong havia reaccionat com si fos una ficció política-. No vol matar el Senat. Aquesta classe d'afront uniria a tota la Nova República, i fins ara només han intentat dividir-la.
Quan la càmera va fer un zoom pel terra de la sala va ser evident que en Luke tenia raó. Els cossos començaven a moure's fins i tot allà on el fum del núvol havia estat més espès, i les adolorides goles panteixaven a la recerca d'aire. Les ales d'en Kumas van tornar a aletejar, mentre en Fey'lya i els altres consellers s'aixecaven treballosament per teclejar en les seves consoles, bordant ordres que només tenien sentit en les seves ments confuses.
Els tres droides protectors jeien inerts a terra, l'últim embolicat en la túnica encara lluent que duia en Nom Anor. Del yuuzhan vong no n'hi havia ni rastre.
-Se n'ha anat com si res -va observar en Han-. Segur que portava una d'aquestes coses emmascaradores.
-Potser el captura la seguretat de palau. -La Leia es va tornar cap a Corran, que com exmembre de la Seguretat Corelliana, tenia més experiència que els altres en aquests assumptes-. Tu què creus?
En comptes de respondre, en Corran es va limitar a mirar-la a ella i al Han amb una expressió de tristesa infinita. Va obrir els braços i va envoltar la taula, seguit de prop per la Mírax.
-Han, Leia... Ho sento molt.
-Alto aquí, amic -En Han va retrocedir alçant una mà per evitar l'abraçada de l'antic oficial de SelCor, que unes dècades abans podria haver-li donat caça en comptes d'oferir-li consol-. Hi ha una cosa que heu de saber.
En Corran es va aturar, confús i adolorit a parts iguals. En Luke va llançar una riallada.
-Corran, hi ha un motiu perquè demanés als Jedi que es reunissin aquí -Va ​​mirar en direcció a Booster, i va afegir-: Però això ha de mantenir-se en secret, molt en secret.
En Booster va obrir els braços i va mirar al seu voltant.
-A qui vaig a dir-li?
En Luke va explicar el que estaven fent l'Ànakin i el grup d'assalt i que Eclipsi estava reunint un grup de Jedi per defensar els ostatges de Talfaglio.
-Recordes el que li vas dir a Jacen després de la caiguda d'Ithor, que si arribava un moment en què la gent volgués la tornada de l'home que va matar Ithor...?
-Mestre, llavors jo estava una mica... decebut -va dir en Corran-. No volia semblar amargat.
-I no ho vas semblar -li va assegurar en Luke-. Però, Corran, aquest moment ha arribat ja. La invasió està descontrolada, i els Jedi necessiten algú amb la teva experiència perquè els ajudi a preparar-se... per ensenyar als pilots joves a lluitar com una unitat i a sobreviure.
En Corran va meditar un moment en això, i va llançar una mirada inquisitiva en direcció a la Mírax.
-Quina altra cosa farem? -va assenyalar al seu pare amb el polze-. Quedar-nos amb aquest vell rondinaire.
En Booster arrufà les celles i va començar a replicar, però va alçar les mans al cel.
-He jurat guardar el secret -Va mirar al Luke-. Suposo que no necessitaràs un destructor estel·lar en aquesta flota teva?
-Encara no; on podríem amagar-la? -Per temptadora que fos l'oferta, en Luke seguia preferint els seus estudiants fora de perill de tot mal-. L'almirall Kre'fey ha convertit el vell cau de contrabandistes de Reecee en una base de rereguarda. Li vindrà bé tenir un destructor estel·lar i estaràs prou a prop d'Eclipsi com per venir corrent si les coses es posen lletges.
En Booster clavà en Luke una mirada agra.
-Sé el que estàs fent, jove amic.
En Luke va somriure.
-Bé. Començava a pensar que estaves perdent l'ull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada