dimecres, 2 de desembre del 2015

Espases de Llum (VIII)

Anterior



8

Els compartiments de passatgers de la llançadora real hapaniana Espectre del Tro eren molt espaiosos i estaven equipats amb totes les comoditats que podia desitjar un viatger de l'espai. Els elegants adorns de la cabina gairebé fregaven l'ostentació, i el motiu decoratiu principal de cada paret consistia en una complexa filigrana daurada que envoltava una gegantina pantalla visora​​.
Però la Tenel Ka no estava prestant cap atenció a aquell panorama tan espectacular. Ja havia vist l'hiperespai amb anterioritat. No sentia cap desig de veure res..., ni a ningú.
I tampoc desitjava sentir res. Entumiment. Sí, això era el que sentia. La seva ment, les seves emocions..., fins i tot el seu braç: tot estava entumit, insensible.
La idea que potser hauria de menjar alguna cosa va passar veloçment pel seu cervell. No havia menjat res des d'abans..., des d'abans...
- No -va acabar decidint -. Res de menjar -No se sentia capaç d'interessar-se pel menjar, o per cap altra cosa.
Les seves trenes daurades vermelloses penjaven desordenadament al voltant del seu rostre. L'androide metge havia fet un treball excel·lent a l'hora de rentar-la i desinfectar la ferida abans de cauteritzar-la, però en la seva programació no hi havia res que pogués indicar el que havia de fer amb els cabells. S'havia ofert amablement a afaitar-li el cap, però la Tenel Ka havia rebutjat el seu suggeriment. En Jacen o la Jaina podrien haver estat disposats a ajudar-la amb la pinta per posar remei al desordre dels seus cabells i tornar a trenar-los. Però la Tenel Ka era massa orgullosa per permetre que els seus amics la veiessin en el seu estat actual, i temia el disgust que potser hagués vist en els seus rostres..., o, i això seria encara pitjor, la compassió.
La Tenel Ka va pensar que el fet d’haver estat treta tan sigil·losament de Yavin IV en plena nit almenys tenia una cosa bona: no hi havia hagut de veure ningú, i en conseqüència s'havia estalviat tant la simpatia com la irrisió.
L'ambaixadora Yfra va escollir aquest precís instant per aparèixer, com si volgués expulsar de la ment de la Tenel Ka l'únic pensament capaç de reconfortar-la una mica. Malgrat tots els seus bondadosos somriures i del refinament dels seus trets, la fidel sequaç de la seva àvia s'anava semblant cada vegada més a l'antiga reina a mesura que anaven transcorrent els anys: l’Yfra estava famolenca de poder, i més que disposada a fer el que fos necessari per augmentar el seu poder personal. No feia molt de temps l’Yfra havia intentat visitar Yavin IV, però quan els seus amics van ser segrestats per l'Acadèmia de l'Ombra, la Tenel Ka havia partit amb el Mestre Skywalker per rescatar-los. La Tenel Ka no havia lamentat gens ni mica el no poder veure a l'ambaixadora, que havia cancel·lat la visita. La jove guerrera mai havia confiat en aquella dona, i sentia una repulsió instintiva cap a ella.
- Et trobes millor, estimada? -Va preguntar l'ambaixadora amb una repugnant manca de sinceritat -. Vols parlar?
- No -va replicar tossudament la Tenel Ka -. Gràcies. -Però un instant després va començar a sentir un pessigolleig de curiositat en el seu esmussat cervell -. Per què et van triar a tu perquè em portessis a casa? -Va preguntar.
- En realitat -va respondre l’Yfra, evitant que la seva mirada es trobés amb la de la Tenel Ka -, no ha estat tant que fos triada com que era... la més indicada. Em trobava en un sistema estel·lar proper per ocupar-me de certs assumptes quan la teva àvia va ser informada del teu... infortunat accident.
- I ara, estimada -va seguir dient -, sortirem de l’hiperespai d'aquí a unes hores, així que si hi ha alguna cosa que pugui fer mentrestant...
-Sí -va dir la Tenel Ka, parlant amb la seva directa sequedat habitual -. Desitjo estar sola.
Si l'ambaixadora es va sentir disgustada per la brusquedat de la seva resposta, va saber dissimular-ho molt bé.
- I tant que sí, estimada -va dir amb una elegant i educada manca de sinceritat -. Has passat per una prova tan terrible... -Va llançar una mirada bastant significativa al braç de la Tenel Ka i va fingir reprimir un calfred de repugnància -. Oh, has de sentir-te terriblement malament.
L’Yfra es va retirar després d'haver pronunciat aquelles paraules, aconseguint deixar la Tenel Ka en un estat d'ànim encara pitjor que abans..., el que en realitat potser fos justament el que desitjava l'ambaixadora. La implacable sequaç de l'anciana reina era una excel·lent manipuladora.
La Tenel Ka va abaixar la mirada cap al seu braç esquerre..., o el que havia quedat d'ell després que la seva espasa de llum defectuosa esclatés. No hi havia hagut cap possibilitat de salvar el membre i permetre-li que es guarís dins d'un tanc bacta. La jove ja no estava completa.
Com podria arribar a ser una veritable guerrera després del que ha passat? Ni tan sols podia dir que la seva mutilació fos el resultat honrós d'una batalla. De fet, havia estat causada pel seu propi orgull..., i el seu apressament i la seva estupidesa. Si hagués seleccionat amb més cura els components de la seva espasa de llum, si hagués estat una mica més meticulosa quan muntava l'arma...
La Tenel Ka estava tan segura que el seu èxit o el seu fracàs en la batalla dependria de les seves capacitats físiques, que no s'havia molestat a utilitzar al màxim els seus talents mentre construïa la seva arma. Fins i tot durant el seu ensinistrament Jedi, la Tenel Ka sempre s'havia deixat portar per l'orgull i havia intentat confiar únicament en les seves habilitats naturals, negant-se a emprar la Força llevat que no hi hagués cap altra forma d'assolir els seus objectius.
Però què seria de les seves proeses guerreres en el futur? Com podria tornar a escalar un edifici sense utilitzar res a part del seu fibrocable, el seu ganxo i els seus recursos físics? Com grimparia a un arbre? Com caçaria o nedaria? Però si ni tan sols podia trenar-se els cabells! I qui respectaria a una Jedi que només tingués un braç?
La Tenel Ka es va anar adormint a poc a poc, absorta en aquells pensaments tan ombrívols. El següent que va sentir va ser un copet a la porta de la seva cabina.
- Estàs descansant, estimada? -Va preguntar l’ambaixadora Yfra amb la seva veu calculadament melodiosa -. Ja va sent hora que surtis. Gairebé som a casa. Ens trobem molt a prop de Hapes.
La Tenel Ka va sacsejar el cap per acabar de despertar-se, es va aixecar i va contemplar les pantalles supervisores que s'alçaven al seu voltant. L'Espectre del Tro ja no estava viatjant per l'hiperespai. Les estrelles i planetes del Cúmul de Hapes s'estenien allà on mirés, flotant en el buit com grapats de gemmes arc de Sant Martí de Gallinore escampades sobre un immens drap de llustrós vellut negre.
- M'has sentit, estimada? -Va tornar a preguntar la veu de l'ambaixadora a través de la porta -. Estàs a casa.
- A casa -va repetir la Tenel Ka.
El temor que havia estat sentint es va congelar sota la forma d'una bola de gel al centre del seu estómac quan va pensar que aquell lloc molt bé podia ser la seva llar a partir d'aquell moment.

Immensos navilis de guerra, Dracs de Combat hapanians, van semblar sorgir del no-res per escortar la diminuta llançadora fins a la seva zona de descens. Quan l'Espectre del Tro es va haver posat per fi sobre la pista i la Tenel Ka va desembarcar, va mirar al seu voltant i va sentir la primera ombra d'interès que havia experimentat des de l'accident amb l'espasa de llum mentre buscava als seus pares. Però es va sorprendre descobrint que la seva àvia, la Ta'a Chume, era la seva única parent present.
L'antiga reina, que havia vingut acompanyada per una nombrosa guàrdia d'honor vestida amb totes les gales cerimonials, va fer un pas cap endavant per donar la benvinguda a la seva néta. La Tenel Ka va suportar una abraçada i una aparatosa exhibició d'afecte -encara que la seva àvia mai l'abraçava quan estaven a soles -, i la va mirar fixament.
- Per què no han vingut els meus pares? -Va preguntar.
- Van partir per ocupar-se d'un assumpte diplomàtic de naturalesa molt urgent i secreta -va respondre la seva àvia sense immutar-se -. Només jo i els meus confidents de major confiança coneixem el seu parador. - Va fer un senyal a un dels integrants del seu seguici, que va avançar per posar-li una túnica real sobre les espatlles de la Tenel Ka. Els gruixos i suaus plecs van ocultar el braç que li quedava i el monyó en què s'havia convertit l'altre, i la jove no disposava de les energies necessàries per protestar -. Però t'asseguro que els teus pares tornaran el més de pressa possible -va seguir dient la seva àvia.
Quatre parelles de servents succintament vestits van aparèixer davant seu, portant amb ells enormes i tous coixins per a la princesa i la seva àvia. La Tenel Ka es va asseure, i només llavors es va adonar que almenys dues dotzenes més d’atractius servents havien entrat a la zona de descens. Va tancar els ulls i va sospirar hauria d'haver-s’ho imaginat. Pel que sembla la Ta'a Chume havia aprofitat l'absència dels seus pares per decidir que rebria la Tenel Ka amb tota la fanfàrria i l'espectacle possibles..., potser per demostrar a aquesta néta que aspirava a esdevenir una Jedi com de meravellós que era ser membre de la família reial.
La Tenel Ka va pensar que no havia pogut tenir una idea pitjor.
Tres robustos joves que només portaven tapalls van avançar fins al centre de la pista de descens i van iniciar una rítmica exhibició de les seves habilitats gimnàstiques. Altres servents que havien estat més allunyats van portar instruments de corda i flautes i van començar a proporcionar un acompanyament musical. L'antiga reina es va inclinar cap a la seva néta mentre contemplaven l'espectacle.
-Ets molt afortunada, Tenel Ka... -Va murmurar.
La Tenel Ka va parpellejar, bastant sorpresa.
La seva àvia va moure la mà en un gest que va abastar el que havia al seu voltant.
-Tot el que veus, Hapes i els seus seixanta-tres mons..., està sotmès a la teva voluntat i les teves ordres. -La seva veu va adoptar un to persuasiu -. No és molt habitual que els qui han intentat convertir-se en Cavallers Jedi i han fracassat disposin d'una alternativa tan agradable. Després de tot, i a diferència del que passa amb les armes de la batalla, emprar el poder polític no requereix l'ús dels dos braços.
La Tenel Ka va torçar el gest, no només davant la gens justa afirmació que hagués fracassat en el seu ensinistrament Jedi feta per la seva àvia, sinó també perquè un dels acròbates acabava d'executar una doble tombarella a l'aire..., una pirueta que ella mateixa havia fet incomptables vegades, i que sempre havia donat per fet que seguiria fent. La Tenel Ka havia inclòs les tombarelles, els salts mortals i els girs per l'aire en els seus exercicis quotidians a l'Acadèmia Jedi. L'Acadèmia Jedi... Ja la trobava a faltar.
Quan els gimnastes van haver acabat, un jove es va avançar i va començar a fer malabarismes amb una fenomenal habilitat. La Tenel Ka es va anar sentint més i més incòmoda mentre contemplava com el jove passava vidres de foc, cèrcols i torxes enceses d'una mà a una altra, llançant-los a gran alçada a un ritme constantment accelerat.
- Una altra cosa que mai seré capaç de fer -, va pensar la Tenel Ka, i va estrènyer els llavis fins a convertir-los en una línia de tensa malenconia.
Va intentar concentrar-se en la cara del jove malabarista. No hi havia dubte que era molt guapo, però en aquest moment la Tenel Ka hauria canviat a tots els servents i guàrdies de la plataforma de descens per un fugaç besllum d'un rostre amic: en Jacen, la Jaina, en Lowbacca, i fins i tot el Mestre Skywalker...
- Saps una cosa, estimada? -Va murmurar la seva àvia, tornant-se a inclinar cap a ella com si el pensament acabés de creuar per la seva ment -. La teva lesió potser hagi estat la manera escollida per la Força per demostrar-te que no havies nascut per ser una Jedi, i que el teu destí sempre ha estat el de governar Hapes.
L'aire va sortir dels pulmons de la Tenel Ka en una expulsió tan brusca com si un rancor acabés de trepitjar-li l'estómac. La jove es va preguntar si, encara que només fos per una vegada, la seva àvia no tindria raó després de tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada