dimecres, 16 de desembre del 2015

Estrella a Estrella 1(XVII)

Anterior



CAPÍTOL 17

En Lando va deixar que el suat palmell de la mà reposés al camal dels pantalons i es va passar el datapad a la mà una mica més seca per ensenyar-li la pantalla al subaltern de la partida yuuzhan vong que havia pujat a bord. La imatge mostrava a disset joves Cavallers Jedi amuntegats en una taula del menjador del Dama Afortunada. Cap dels Jedi estava menjant tot i tenir els bols plens de thakitill verd, ja que en Lando havia demanat al xef que en aquest viatge només se servís del millor. La majoria ni havia agafat els coberts.
-Semblen preocupats -va dir el subaltern. Un guerrer d'aspecte brutal amb un serrell de llarg pèl negre que mirava al datapad a un braç de distància, com si no profanés mantenint-lo apartat-. Segur que no saben que som aquí?
-Són Jedi -va contestar en Lando, fingint irritació davant d'una pregunta estúpida-. Per descomptat podrien sentir les aprensions de la meva tripulació, però no diré que sàpiga el que passa per la seva ment. Només puc dir que he tingut els miradors tancats durant tot el viatge.
Al cap d'un moment, el subaltern va assentir per a si mateix i es va tornar cap al superior desarmat, però molt cuirassat, que esperava davant l'escotilla del Dama Afortunada.
-Eia Dag sabres làser, Duman Yaght. Yenagh doa Jeedai.
El superior va fer un pas fora del túnel de transbord de vores vermelles. Era una mica més baix que els seus subordinats, i s'havia esculpit la cara perquè semblés un enreixat de cicatrius verticals. Igual que el subaltern de la nau d'abordatge, portava dos víllips a les espatlles, en comptes d'un com era habitual. Es va aturar davant d'en Lando i va esperar expectant.
-Aquest és Fitzgibbon Lane, propietari del Somni Estel·lar -va dir el subaltern, donant els noms falsos amb què viatjava en Lando. -És qui va enviar el missatge.
En Lando va mirar al subaltern i va esperar que li presentés al seu cap. Quan el guerrer es va sentir incòmode i va baixar la mirada, en Lando va clavar els ulls en el superior i va seguir esperant. Per nerviós que estigués per aquest bescanvi concret, sabia que no havia d'iniciar negociacions si no era en qualitat d'iguals.
-Sóc Duman Yaght, comandant del Mort Exquisida -va dir el superior al cap d'un moment-. Tens Jeedai per a mi?
-Per al vostre Mestre Bèl·lic -li va corregir en Lando. Va interpretar la presència del comandant com a indici d'impaciència i li va allargar el datapad per ensenyar-li l'esquer. De fet, en tinc disset.
El subaltern llançà un esbufec ​​i va allargar la mà per apartar el profà instrument, però el comandant va alçar una mà.
-No. He de veure-ho per mi mateix.
En Duman Yaght mirà per la videopantalla, on l'Ànakin i algun altre menjava thakitill amb desgana. El grup d'assalt no havia estat avisat de l'abordatge, en part perquè en Lando volia que les seves reaccions semblessin reals, i en part perquè els yuuzhan vong havien arribat molt aviat. El Dama Afortunada havia estat surant al costat d'un cometa que sortia del sistema, a l'espera que l'ordinador tracés l'última etapa del viatge, quan la llançadora d'abordatge va aparèixer per la cua.
Hi havia anat directament al portal d'atracada, un túnel de transbord cucat que ja estava estès.
Tot just hi va haver temps d'alertar a Tendra abans que l'alarma del pont anunciés el contacte amb la resclosa d'aire. En Lando va autoritzar igualar les pressions i va córrer a la part posterior per trobar-se amb el subaltern obrint ja la resclosa externa. Una mirada al datapad li va dir que un coralita de la mida d'una corbeta havia aparegut des de l'altre costat del cometa per cobrir l'aproximació de la llançadora, i en Lando es va adonar que la nau ja estava a l'espera quan ell va entrar en el sistema. Es va sentir gairebé idiota, fins que es va adonar que aquesta hàbil maniobra delatava la impaciència del comandant yuuzhan vong.
-Satisfet? -va preguntar en Lando-.Els demanaria que levitessin però això podria descobrir-me.
-No serà necessari. Ja hem confirmat la seva naturalesa.
-De veritat? -al Lando no li va agradar com sonava això, però sabia que no havia de demanar detalls-. Si els vols, fes que deixin passar els ostatges de Talfaglio.
-Si els vull, els agafo -va dir en Duman Yaght.
En Lando va alçar el datapad i pressionà un botó.
-Els dos sabem el que poden fer disset Jedi avisats. No faci que deixi de prémer aquest botó.
El comandant es va acostar més a ell.
-Creus que això m'importa?
-És clar que no -En Lando va somriure amb més confiança de la que sentia-. Fins i tot una roca espacial com el Mort Exquisida podria destruir aquesta barcassa en tres segons. I a què seria una pena? No hi hauria sacrificis per Yun-Yammka, ni més lliuraments de Jedi al vostre Mestre Bèl·lic.
-Més lliuraments de Jeedai? -el blau dels ulls d'en Duman Yaght es va tornar més brillants-. Pots portar-ne més?
-Només si es salva Talfaglio. No faig això perquè em caigueu bé -va dir en Lando-. Si heu sabut interceptar-me aquí, també sabeu qui sóc. Sabeu que puc fer-ho.
En Duman Yaght va baixar la barbeta en un vague assentiment.
-Vaig sentir el teu missatge, si.
En el missatge que en Lando havia enviat al que l'Esquadró Espectre havia identificat com un lloc d'escolta yuuzhan vong, va dir que era un nadiu de Talfaglio que treballava en l'organització Jedi de rescat Gran Riu. Hi havia proporcionat suficients detalls d'operacions anteriors com per semblar un pilot de baix nivell, desbarrant a continuació durant diversos minuts sobre que els Jedi l'havien traït en permetre la destrucció de Talfaglio. Hi havia acabat per donar una hora i un lloc i prometent una bona recompensa a qualsevol que es trobés amb ell.
Els ulls d'en Duman van romandre fixos en el datapad, on els Jedi començaven a discutir en veu baixa sobre alguna cosa.
-Has de saber que no puc prometre res en nom del Mestre Bèl·lic.
-Llavors vés a consultar amb una autoritat més alta i ens veiem en el lloc acordat per a la cita -va dir en Lando. El següent pas l'havien donar els yuuzhan vong; la presa havia de creure que portava la veu cantant-. No penso lliurar-los fins que no tingui la seva promesa.
El yuuzhan vong ho va meditar un moment.
-No hauràs d'anar tan lluny -colpejà la imatge de vídeo amb una ungla ennegrida-. Els teus Jeedai estan nerviosos. Deixa que me'ls emporti ara, i després veurem què passa. Segur que el Mestre Bèl·lic estarà interessat, això t'ho puc prometre.
-No ho sé -va dir en Lando, movent l'ham-. No sé com aneu a poder manejar a tants Jedi a bord d'aquesta roqueta.
-No t'incumbeix com controlem als esclaus -va dir en Duman Yaght.
-M'incumbeix quan escapin i em donin caça -va dir en Lando.
-No escaparan. Pots estar segur d'això.
-Sí, és clar -es va burlar en Lando. Ara que la presa li pressionava, es podia permetre córrer algun risc, i volia saber com és que en Duman Yaght havia pogut confirmar tan de pressa que portava als Jedi-. Igual és millor que els porti al lloc acordat.
-Això no ho decideixes tu -el to de veu d'en Duman Yaght es mantenia tranquil-. Pots entregar-me'ls i saber que arribaran fins al Mestre Bèl·lic, a qui potser li impressioni o no la teva mostra de fe prou com per perdonar els refugiats de Talfaglio. O pots acabar de prémer aquest botó i estar segur que, quan morim, un milió de compatriotes teus morirà amb nosaltres.
En Lando va abaixar la mirada i es va fregar el llavi, sense necessitat de fingir que estava pensatiu. Li preocupava la confiança que tenia en Duman Yaght en la seva habilitat per controlar els Jedi, però no s'atrevia a pressionar-lo més a la recerca d'informació. Podia apartar el dit del datapad i donar l'alarma d'anul·lació; el més segur era que morís, però havien previst una emergència així. L'escotilla interior de la coberta de transbord se segellaria automàticament i les càrregues de detonita ocultes en l'escotilla externa de la resclosa explotarien cap a la llançadora de transbord. En Duman Yaght i els seus homes es veurien expulsats a l'espai, i el Dama Afortunada envoltaria el cometa i saltaria a l'hiperespai abans que en el Mort Exquisida s'adonessin del que passava. Però llavors haurien fracassat en la seva missió, i més Jedi estarien condemnats... i tot per què? Per que en Lando tenia una sensació incòmoda per alguna cosa que havia dit Duman Yaaght. Va moure el cap resignat.
-Ja que ho poses així -va dir en Lando. No li corresponia avortar la missió, no havent tant en joc, ni tan sols estant en joc els fills del seu millor amic-. Però no sóc idiota. Sé com funciona això.
-Bé -va dir en Duman Yaght-. Llavors també sabràs que la vida dels teus compatriotes depèn de tu. Et donaré un víllip perquè puguis contactar amb mi quan tinguis llista la següent entrega.
L'única resposta d'en Lando va ser un sospir de disgust.
-No hi ha necessitat de fer sorolls grollers -En Duman Yaght agafà a Lando per la part de darrere del coll en un gest que podia ser de dominació o d'amistat, o d'ambdues coses-. Això sortirà bé per als dos.
El yuuzhan vong va fer un senyal al seu subaltern i la seva partida perquè avancés, però en Lando els va bloquejar seguida el pas.
-No, ho tinc tot planejat -va dir-. És la meva nau i serà a la meva manera, o ja pots anar ordenant als canons volcà que es preparin.
El subaltern arrufà les celles però va mirar al seu comandant esperant ordres.
-Com ell desitgi -va dir en Duman Yaght somrient-. És la seva nau, serà a la seva manera.
En Jacen només havia sentit una única pertorbació en la Força, però tots els altres l'havien percebut també, i ara havia desaparegut. Es va portar una altra cullerada de thakitill verd a la boca, però amb prou feines va assaborir el picant dels grumolls. Hi hauria reconegut l'esclat d'ànsia fins i tot sense la brusca pal·lidesa de l'Alema i l'agitació del seu lekku. La Cilghal teoritzava que la pertorbació inicial provenia dels voxyn quan buscaven la seva presa en la Força, però en Jacen es preguntava si no seria una cosa més senzilla. L'havia percebut més com crua excitació animal.
Era una sensació sorprenentment semblant a la que havien sentit els altres. En l'instant que van sentir els voxyn, es van obrir els uns als altres les seves emocions i en Ganner, Zekk, els barabels, Eryl Besa, i fins i tot en Raynar, va poder sentir impaciència per destruir la criatura. En canvi altres, com la Tahiri, Lowbacca, Tekli i Ulaha estaven sorpresos per com de pressa que passaven les coses. L'Alema Rar estava aterrida, més de si mateixa que de la criatura. La Tenel Ka estava decidida, l'Ànakin concentrat i preocupat per tots els altres, en Jovan Drark impacient per començar el joc. Tot era un joc per als rodians.
Només la Jaina, els sentiments de la qual podia percebre sempre a través del seu enllaç com a bessons, semblava en calma. Fos el que fos el que passés, se'ls avisés o no, amb voxyn o sense, podrien enfrontar-s'hi, o no. Havien lliurat el seu destí a la Força, i ja no tenien més remei que confiar que els portés a bon terme. Era una estranya actitud nascuda del combat, la mort i el sofriment, de la fosca serenitat del soldat, que era tan causa com a víctima del cataclisme que ho devora tot.
En Jacen es va dur a la boca altra cullerada de thakitill. Podia sentir la por de la tripulació fora de la zona del menjador, l'aprensió d'en Lando per alguna cosa que desconeixia, la culpa de la Tendra acostant-se a la porta de la sala. Es va dur la llengua al paladar i va aixafar els grumolls i assaborir la picant explosió quan es van disgregar.
La porta del passadís es va obrir amb un xiuxiueig. Yarsroot, cuiner ho'din de la nau, va entrar al menjador amb el seu ajudant humà, els dos portant pistoles làser ocultes a l'esquena. Era el senyal per donar inici al pla principal. En Jacen va arribar fins als altres Jedi, trobant una connexió emocional que anava més enllà del que els havien ensenyat els barabels, fusionant-se amb els altres fins que li va semblar que ell era ells, i ells eren ell. Com a coordinador de la fusió, fins a cert punt confiava el seu cos als altres; havien descobert que, de vegades, es podia veure tan aclaparat per les sensacions i sentiments dels altres que s'oblidava de si mateix.
L'alta dona d'en Lando va entrar al menjador des de la cabina principal, bressolant un làser G-9 en els braços. En Zekk i en Jovan es van apartar a l'instant de la taula i es van emportar la mà als sabres làser. La Tendra va disparar una pluja d'atordidors raigs blaus, llançant contra la paret als dos Jedi i a la pèl-roja Eryl, tal com estava planejat. Lowbacca i Krasov van intentar aixecar-se i van ser enderrocats per trets atordidors de Yarsroot i el seu ajudant, també segons el planejat.
En Jacen va sentir l'impacte de cada tret a través de la fusió de combat, i va gemegar i s'hauria caigut de la cadira de no haver-lo subjectat la Tenel Ka.
Això no era part del pla.
La Tendra va passar la seva arma làser a automàtic-letal.
-Si algú més es mou, o mira en la meva direcció, morireu tots -clavà els ulls en Ganner, donant força al paper que interpretava de líder cimbell-. Està clar?
-Com el transpariacer -En Ganner va mantenir la mirada fixa en el centre de la taula-. Feu el que ella digui.
-Bé -La Tendra va fer un gest perquè entressin a la sala els dos tripulants que tenia darrere-. I ara no us mogueu i ningú sortirà ferit.
Els dos membres de la tripulació van començar a moure's al voltant de la taula, agafant els sabres làser del grup d'assalt i llançant-los al tub de deixalles de menjar, juntament amb M-TD, el rondinaire droide traductor d'en Lowbacca. En Jacen va percebre un moment de pànic en l'Ànakin i es van adonar que s'havien topat amb el primer problema. El tub de deixalles encara donava al pou sec, en comptes de la càpsula amb les seves armes; pensaven fer el canvi després del dinar de la nit. En Jacen va buscar en la Jaina i va desplaçar a l'Ànakin part de la serenitat d'aquesta. Ja res no podia fer-se. Seguim en la Força.
-A què ve això, Tendra? -va preguntar en Ganner. No estava en el guió, però en Jacen va sentir que en Ganner sabia què era el que faltava. En Ganner sempre ho sabia-. Tan dolents hostes hem estat?
-Heu estat molt bons -va replicar laTendra-. Però a Fitzgibbon no li agraden els covards.
En Jacen va ni sentir com l'ajudant d'en Yarsroot li agafava el sabre làser: només va veure com queia pel tub amb els altres.
-Covards? -va preguntar en Ganner-. I què ets tu?
-Sóc de Talfaglio -es va limitar a dir la Tendra. En ser originària de la propera Sacòrria, no necessitava esforçar-se per semblar enfadada-. I ara tanca aquest hangar per mosques que tens per boca i amunt. Hi ha algú que vol veure-us a tots.
Tornaven al guió. En Jacen va sentir que s'aixecava i es tornava cap a la porta, seguit de prop per la Tenel Ka. Seria el seu vigilant, el braç fort que els portaria a tots dos. La Tendra es va apartar i va fer que el grup d'assalt creués la porta, per recórrer el passadís passant davant les cabines de convidats i pujar tres trams d'escala fins a la coberta de transbord. Estarien molt atapeïts entre la resclosa d'aire, les càpsules d'evacuació i qui sap quants yuuzhan vong. Estaria allà el voxyn? Segurament no, ningú podia sentir-lo encara.
L'Alema va començar a tremolar, però no espantada dels yuuzhan vong, als quals havia matat a dotzenes amb les seves pròpies mans i eludit a centenars més, sinó de si mateixa. No esperava trobar-se amb un voxyn a la nau de trànsit. Podria enfrontar-se a un sabent el que li havien fet a la seva germana?
En Jacen li va transmetre els sentiments d'en Raynar, que es consolava pensant que la twi'lek havia fet això mateix moltes vegades abans. Ja s'havia enfrontat abans als yuuzhan vong a Nova Plympto, i els trauria d'això. El lekku de l'Alema va deixar de tremolar i en Jacen va seguir als Jedi inconscients, que eren levitats per cinc dels seus companys, i van passar davant les estances d'en Lando.
Una porta es va obrir darrera de la Tenel Ka, i una cosa roma la va colpejar entre els omòplats. En Jacen es va deixar caure de genolls i va començar a desmaiar-se, adonant-se llavors que el que sentia era el cos de la Tenel Ka i va avisar als altres, recorrent a les seves pròpies forces per mantenir-los conscients a tots dos. Per quan se li va aclarir la visió, els yuuzhan vong omplien el passadís.
El que anava davant era en Ganner i es va llançar a per Lando.
-Hipòcrita traïdor...
La vora roma d'un amfibastó va agafar l'alt Jedi pel clatell, sumint-lo en un abisme negre abans que en Jacen pogués recórrer als altres per mantenir-lo conscient. No estava en el guió, però segurament era per bé.
Punt trenta: la tripulació s'aparta. La Tendra i en Yarsroot es van retirar a l'interior de la nau, deixant el grup d'assalt en mans dels Yuuzhan Vong. A la coberta de transbord només hi havia sis guàrdies amb Lando. Els altres estaven al passadís d'accés que hi havia rere de l'Ànakin, flanquejant la llarga filera de Jedi. En Tesar Sebatyne, segon a la fila, va dubtar en arribar a la coberta de transbord i va mirar la forma inconscient d'en Ganner.
Un guerrer yuuzhan vong, molt alt amb un serrell de pèl negre va agafar al barabel i el va empènyer cap a dins.
-Endavant, tots!
L'Ànakin va contenir un somriure i va passar sobre el cos inconscient d'en Ganner. En Tesar havia interpretat el seu paper a la perfecció, obligant al yuuzhan vong a ordenar al grup d'assalt a fer just el que volia. L'Ànakin va seguir al barabel fins a l'altre extrem de la coberta i es va situar davant l'armari de les armes. La Tahiri i els altres Jedi es van amuntegar darrere seu, prou com per deixar lloc a tot l'equip, i poc més.
Fins en aquest moment, tot anava més o menys segons el previst. Els sabres làser havien anat a parar al pou sec, però la Tendra i en Yarsroot havien pres «precaucions» extra durant el lliurament perquè als droides bèl·lics els hi donés temps per recuperar les armes. L'Ànakin sentia que la confiança de l'equip augmentava amb cada èxit. El llaç empàtic enfortia la resolució de tots i els lligava a un fi comú, com van dir els barabels que passaria, i en Jacen els mantenia en contacte amb el grup. L'Ànakin va sentir que la fermesa de l'Alema Rar augmentava i havia compartit la sorpresa de la Tenel Ka quan la van copejar per darrere, i ara percebia com es despertava la ment d'en Lowie. Tot just havia començat a preocupar-se per l'impacte que causaria un wookiee atordit en el pla quan va sentir que en Jacen acudia a ell per tranquil·litzar-lo en el seu despertar. Això anava a sortir de por.
Un cop la tripulació va desaparèixer de la vista, en Lando es va tornar cap a la cara tallada d'un yuuzhan vong per assenyalar una caixa de plastifibra situada davant la càpsula d'evacuació del Dama Afortunada.
-Potser el comandant del Mort Exquisida em permeti fer-li un petit obsequi?
Era una subtil variant del punt trenta-u, però bastant útil. Ningú esperava que el comandant de la nau de transbordament supervisés personalment el lliurament. Estaven davant d'un oficial impacient.
Quan el comandant enemic no va posar objeccions, en Lando va treure diverses manilles atordidores de la caixa. L'Ànakin va expirar aire per calmar-se, usant una tècnica de relaxació Jedi perquè li abandonés l'ansietat.
En Lando va sostenir les manilles davant del comandant.
-És una cosa per mantenir els presoners a ratlla.
En Duman Yaght mirà les manilles amb desdeny.
-Què és aquesta impietat?
-És per als canells -En Lando va obrir una i les va ensenyar orgullós-.He pensat en tot.
En Duman apartà les manilles d'un cop.
-Tenim els nostres propis lligams -Va mirar la forma inconscient d'en Ganner, que el grup d'assalt havia portat levitant fins allà, deixant-lo en el centre de la sala amb els altres Jedi. -Lligams que ensenyen a més de retenir.
Punt trenta-dos. L'enemic accepta l'oferta. L'Ànakin va tornar el palmell contra l'armer i va utilitzar la Força per doblegar la porta cap en dins. En Lando i el yuuzhan vong es van tornar cap al grinyol del duracer arrugant-se. L'Ulaha va tancar l'escotilla d'accés a la coberta de transbord, aïllant a la resta de la partida enemiga al passadís d'accés.
L'Ànakin va arrencar la porta i va colpejar amb ella al yuuzhan vong al cap. Un guerrer va sortir en defensa del seu atordit comandant, i els altres, en trobar l'espai massa estret per usar els amfibastons, van recórrer als coufees. El grup d'assalt va contraatacar en una taca de puntades i cops de puny, aprofitant la fusió mental de combat per mantenir l'enemic massa ocupat esquivant i bloquejant cops com per arribar a treure una arma.
L'Ànakin va usar la Força per arrencar les pistoles làser de les seves muntures a l'armer i les va fer volar a través de la sala fins a les mans dels Jedi. Des de l'altre costat de la porta tancada els hi arribaven els crits ofegats i cops metàl·lics de la resta de la partida que intentava entrar a la plataforma de transbord, llavors en Tesar va donar mitja volta colpejant amb la cua en els turmells a Duman Yaght i el seu defensor, abatent-los a tots dos. Va apuntar la pistola al cap del comandant.
-Digues als teus caratallades que se'n vagin -bleixà el barabel.
Els ulls d'en Duman Yaght van brillar amb ràbia, i la seva guàrdia, ara a terra darrere d'en Tesar, va buscar el coufee. L'Ànakin va començar a cridar un advertiment, però en Jacen ja havia sentit la seva alarma i la va transmetre mitjançant la fusió de combat. El barabel girà sobre si mateix i va baixar el taló de la bota, desplegant una llarga espina que va clavar la mà del guerrer al sòl de duracer.
El tumult a l'altre costat de la porta es va silenciar de sobte, i Ànakin va suposar que havien comunicat la situació als oficials del Mort Exquisida. Va apuntar la pistola al defensor ferit d'en Duman Yaght i va començar a comptar. Els droides bèl·lics necessitarien una distracció d'almenys trenta segons per sortir de la càpsula d'equipament per l'escotilla de desfets i subjectar-se a la llançadora enemiga. A l'Ànakin li hauria agradat poder-los donar un marge de seguretat del doble, però seixanta segons semblaven una eternitat.
En Tesar es va prendre el seu temps per alliberar l'espina del taló de la mà del guàrdia i va clavar la pistola a la cara d'en Duman Yaght.
-Digues als teus guerrers que baixin les armes -va dir amb veu ronca.
El yuuzhan vong va sorprendre a l'Ànakin i els altres reaccionant amb un somriure d'admiració.
-Impressionant. La reputació dels Jeedai és merescuda.
L'única resposta d'en Tesar va ser un xiuxiueig. Si no fos per la fusió de combat, l'Ànakin hauria cregut que el barabel estava confús, però a través d'en Jacen va saber que només estava guanyant temps.
-Aquezt vol rendició, no compliments -va bordar en Tesar dos segons després.
-Llavors vas a patir una decepció. Has de saber que destruiria aquesta nau amb tots els que van a bord, inclòs jo, abans de permetre que escapin disset Jeedai.
-Espera un moment -va objectar en Lando. Va donar un pas endavant i el compte de l'Ànakin va arribar als vuit-. No hi ha necessitat d'això.
-Silenci! Si saps alguna cosa dels yuuzhan vong, sabràs que no temem a la mort -En Duman mirà a Tesar-. Tens cinc respiracions.
Al final passava alguna cosa que no havien previst. Desesperat per frustrar el compte enrere, l'Ànakin va fer un pas endavant i, d'un cop de peu, li va llevar al comandant el víllip de l'espatlla i el va aixafar amb el peu.
-Això no et salvarà. Tinc un víllip personal al pont de la meva nau, transmetent totes les paraules que dic -va tornar a mirar a Tesar-. Tres respiracions.
Encara que a penes havien passat deu segons segons el recompte de l'Ànakin, sabia que no havia de desafiar la paraula del comandant. En haver proclamat que estava disposat a morir ara era una qüestió d'honor arribar fins al final. Va veure com el pit d'en Duman Yaght s'alçava i baixava dues vegades més.
En Lando també havia d'haver estat atent, perquè després de la segona respiració, va llançar un sonor esbufec.
-Ningú va a destruir la meva nau -creuà la coberta de transbord fins a la porta-. No quan no hi ha motiu per a això.
L'Alema Rar li va bloquejar el pas i li va apuntar a la cara amb el làser i va prémer el gallet quan aquest va seguir movent-se. Es va sentir el sonor espetec disparant el fiador de l'arma, ella va llançar un crit i va deixar caure la fumejant pistola.
En Lando va allunyar l'arma d'una puntada.
-Ho veus? He pensat en tot -li va treure a Raynar la pistola de la mà, va deixar anar el carregador, va invertir la bateria, va ajustar el dial de descàrrega i tombà a Tesar amb un tret atordidor-. Bateries invertides, és una precaució estàndard de seguretat, almenys quan un pensa trair als Jedi.
L'Ànakin i els altres van deixar anar els carregadors, però ni tan sols els Jedi eren tan ràpids. El protector d'en Duman Yaght va atrapar a l'Ànakin en una presa de tisora ​​amb les cames i el va enderrocar. L'Ànakin es va trobar mantenint el recompte sota una pluja de cops.
Els altres yuuzhan vong van atacar també, renunciant a usar els coufees i anant a per les pistoles que sostenien els seus enemics. Fins i tot en Duman Yaght es va unir a la batussa, saltant per llançar a la Tahiri contra l'escotilla d'una càpsula d'evacuació. Pistola i bateria van saltar en diferent direccions i ella es va deixar caure a la coberta.
El comandant es va tornar cap al Lando, i va assenyalar a la porta d'accés a la resta de la nau..
-Obre-la!
En Lando va fer un pas endavant, i la seva mà va buscar la palanca. Segons el compte de l'Ànakin, ja estaven en els vint segons. Els dos droides bèl·lics havien d'estar a la part inferior de la llançadora buscant un lloc on ancorar-se. En Jacen va sentir la preocupació de l'Ànakin, i l'Ulaha va fer un pas per bloquejar el pas, i la seva mà Bith de llargs dits va fer un gest com si s'obrís a la Força.
En Jacen ser el primer a cridar. L'Ànakin va experimentar un instant de dolor abrasador i va creure que havien ferit al seu germà, però llavors va sentir el xiulet de l'Ulaha i la va veure caure cap endavant, amb el mànec d'un coufee sobresortint de la seva esquena. El xoc va colpejar tot el grup d'assalt com un tret atordidor. Ningú havia vist venir l'atac, i el sobtat dolor els havia esglaiat a tots. L'Ànakin va encaixar dos forts cops i va sentir que els altres també cedien, i llavors van començar a caure cossos.
A l'altre costat de la coberta, l'Ulaha estava cap per avall, massa adolorida per cridar, esgarrapant el terra de duracer. En Lando estava parat sobre ella, els seus ulls foscos atordits per l'horror, però era massa bon jugador com per evidenciar alguna cosa més. Va doblegar els genolls com si anés a arrencar-li el coufee. Llavors es va adonar del que feia i va passar sobre la angoixada Jedi i va obrir la porta.
Un altre puny va caure sobre l'Ànakin, aquest cop atraient les boiroses ombres de la inconsciència. Va perdre el compte, però ja havien d'estar en trenta, o el més proper a trenta que podrien aconseguir. El sòl va començar a reverberar amb fortes trepitjades, la resta de la partida que entrava a la coberta de transbord. L'Ànakin va usar la Força per llançar una pistola contra el cap del seu atacant i va ser recompensat amb un altre cop, i la punta d'un coufee li va tocar la gola.
-Ja n'hi ha prou, Jeedai! -va xiuxiuejar el guerrer-. Entesos?
L'Ànakin no es va atrevir ni a assentir.
En Duman Yaght va bordar una ordre. Dos yuuzhan vong van aixecar a l'Ulaha del sòl i la van passar per la resclosa, amb el coufee sobresortint encara de la seva esquena. Un buit familiar va anar llavors a l'Ànakin, el mateix que havia sentit a Sernpidal quan es va veure obligat a aixecar el morro del Falcó i anar deixant enrere a Chewie, i una por gèlida va créixer en ell. Tot just havien establert contacte i ja tenien un ferit. Pot ser que la missió fos massa per a ells. Potser tots -Lowie, Tahiri, fins i tot Jacen i Jaina- acabessin assassinats com Chewbacca. Pot ser que fos per culpa seva.
En Jacen el va buscar, banyant-lo suaument amb les emocions dels altres. Sentien por, ira, culpa. L'Ànakin no sabria dir qui sentia què, menys en el cas de l'Alema Rar, que semblava alleujada. Ningú havia mort encara, i havia aconseguit arribar-hi sense enfonsar-se de terror. Li semblava que les coses anaven molt bé.
La veu d'en Duman Yaght sonava en algun lloc més enllà dels peus de l'Ànakin.
-He d'admetre, Fitzgibbon Lane, que ara entenc per què vas destruir els seus sabres làser. Si els haguessin portat a sobre... Bé diguem que m'alegro que els hàgim desintegrat.
Una parella de yuuzhan vong va posar a l'Ànakin dempeus, i aquest va veure el comandant al costat d'en Lando quan la partida va alinear als Jedi per al transbord. L'Ànakin va mirar fixament al Lando, preguntant-se si hi hauria alguna manera que el persuasiu jugador pogués mantenir a l'Ulaha a bord del Dama Afortunada.
En Lando va sorprendre a l'Ànakin mirant i va permetre que la seva mirada es demorés un moment en ell abans de tornar-se cap a Duman Yaght.
-Tot rau en una bona planificació, però la propera vegada vull que m'avisi. Si els agafem durant el cicle de son...
-Tindràs el teu víllip -li va interrompre el yuuzhan vong-. És tot el que puc prometre.
Els guàrdies van empènyer a l'Ànakin per la resclosa. Va ensopegar a l'entrada, però no va deixar de mirar per sobre l'espatlla. Sabia que no hi havia una manera segura que en Lando recuperés a l'Ulaha, però sempre havia aconseguit fer coses impossibles. S'havia passat la joventut enganyant als agents imperials i traficant amb els criminals més perillosos de la galàxia, i portava rescatant als nens Solo i als seus pares des de feia més anys dels que tenia l'Ànakin. Segur que en Lando Calrissian podria ser més llest que un ambiciós yuuzhan vong.
En Lando va tornar a trobar-se amb la mirada de l'Ànakin. El dolor i la por va treure el cap als seus ulls, llavors en Duman Yaght va dir una cosa que requeria una riallada i en Lando va haver de donar-li l'esquena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada