divendres, 11 de desembre del 2015

Estrella a Estrella 1(I)



Estrella a Estrella 1





El Nou Orde Jedi # 9
Troy Denning


La crueltat dels yuuzhan vong arriba a cotes inimaginables amb la creació d'una criatura capaç de trobar i matar els Jedi allà on es trobin. Alhora, els yuuzhan vong presenten un ultimàtum: exigeixen la localització de la base secreta Jedi, en cas contrari s'executaran a milions de refugiats. Podran els Jedi desbaratar els plans dels yuuzhan vong?



Van arribar per sorpresa, des de més enllà dels confins de l'espai galàctic. Era una raça de guerrers anomenada yuuzhan vong, armada amb la sorpresa, la traïció i una estranya tecnologia orgànica que va demostrar estar a l'altura (i de vegades molt per sobre) de la Nova República i dels seus aliats. Fins i to els Jedi, liderats per Luke Skywalker, es van descobrir privats de la seva major basa i lluitant a la defensiva, ja que alguna raó inexplicable feia que els yuuzhan vong semblessin no tenir cap connexió amb la Força.
L'atac alienígena va agafar desprevinguda la Nova República, i abans que pogués reagrupar-se i contraatacar, ja havien destruït diversos mons i acabat amb incomptables vides, entre elles la del wookiee Chewbacca, lleial amic i company d'en Han Solo.
La Nova República va acabar guanyant la batalla, la primera victòria de tot un seguit de costoses victòries. Després de la primera flota alienígena, va arribar una riuada interminable de naus i guerrers. La destrucció del planeta Ithor va suposar una pèrdua devastadora per a la Nova República i una pèrdua personal per al Jedi Corran Horn, que va assumir la responsabilitat.
Cada revés que patia el govern de la Nova República també revelava una cosa més dels atacants. Fins i tot els Cavallers Jedi van començar a dividir-se sota la pressió. I mentre en Luke Skywalker buscava la manera de dirigir als Jedi, la seva estimada esposa Mara estava a la vora de la mort víctima d'una desconcertant malaltia que la consumia a poc a poc, i que l'obligava a dedicar totes les seves energies només a mantenir-se amb vida. En no haver-hi un fort lideratge entre els Jedi, alguns van caure sota la influència d'en Kyp Durron, que propugnava emprar tots els mitjans possibles per derrotar l'enemic, inclosa l'agressió descontrolada que només podia conduir al Costat Fosc. Fins i to els fills d'Han Solo, tots ells Cavallers Jedi, es van trobar en costats oposats de la dissensió.
Consumit pel dolor i la culpabilitat en no haver pogut salvar a Chewbacca, en Han Solo es va distanciar de la seva família, buscant expiació en la lluita, frustrant un complot yuuzhan vong per eliminar els Jedi. Va tornar amb el que semblava un antídot per a la malaltia degenerativa de la Mara Jade Skywalker, però ni tan sols aquesta victòria va aconseguir aplacar la pèrdua del seu estimat amic, ni arreglar el seu matrimoni amb la Leia.
A la Leia també li consumia la culpa. Hi havia tingut una visió del futur i l'havia ignorat, per la qual cosa es culpava de la destrucció de la flota hapana a Fondor, devastació causada pel poder incontrolable de Centràlia, una arma disparada pel seu fill Ànakin.
En Jacen, fill gran dels Solo, també havia tingut una visió en la que va veure com la galàxia se sumia en la foscor. Tement desequilibrar encara més la balança, el jove Jedi va renunciar temporalment a la Força. Només decidiria tornar al seu si quan la seva mare va estar a punt de morir. Però per salvar-li la vida havia hagut de derrotar ni més ni menys que a Tsavong Lah, gran Mestre Bèl·lic yuuzhan vong. En represàlia, aquest va declarar una treva temporal amb la Nova República, a condició que els hi lliuressin a tots els Jedi, i molt especialment a Jacen.
I ara els Jedi s'havien convertit en un objectiu militar. Quan els nens de l'Acadèmia Jedi de Yavin IV van córrer perill, l'Ànakin Solo va córrer a ajudar, infiltrant-se entre les castes inferiors dels yuuzhan vong per rescatar la seva amiga Tahiri Veila. Va acabar convertit en un heroi, però no va poder salvar el temple Jedi de Yavin IV.
La Nova República va declarar traïdors al Luke i a la Mara. I mentre una embarassada Mara s'enfrontava a una recaiguda en la seva malaltia, en Luke començava a reafirmar el seu lideratge sobre els Jedi. Kyp Durron, ajudat per la Jaina Solo, va convèncer al Luke i als militars que li permetessin dirigir una missió per destruir una superarma yuuzhan vong. La missió va ser un èxit... però la Jaina va descobrir massa tard que el que havien destruït no era una arma, sinó una mónnau en formació plena de civils, destinada a albergar als nens yuuzhan vong. Un cop més, la balança semblava inclinar-se cap a la foscor. L'únic raig de llum va ser el naixement d'en Ben Skywalker, fill d'en Luke i la Mara.
Destruïda la seva nova mónnau, i frustrats els seus intents de capturar als Jedi, els yuuzhan vong van declarar trencada la treva. Mons sencers tornarien a caure a mesura que les forces alienígenes es dirigien inexorablement cap al Nucli. I els Jedi podien acabar sent l'última esperança d'una galàxia que ja no els vol...




CAPÍTOL 1

Davant ella va aparèixer sigil·losament la fosca estella d'un distant creuer estel·lar, l'agulla blava de la seva estela d'ions l'empenyia a través de l'immens arc d'un brillant sol ataronjat. El sol, igual que un milió de sols semblants de la regió del Nucli, no tenia mons amb alguna civilització o espècie intel·ligent, i era molt poc important per merèixer un nom que no fos un obsolet nombre de classificació imperial. La Jaina Solo va pensar que no hauria d'haver cap necessitat de lluita amb tant buit i tants planetes verges, que hauria d'haver lloc per a tots. Però, com deia la seva mare, sempre va ser més fàcil robar la comoditat que guanyar-se-la, més fàcil trencar la pau que mantenir-la, i els yuuzhan vong havien envaït una galàxia que hauria pogut acollir-los amb braços oberts. La Jaina sabia que els alienígenes seguien sense entendre el seu error, però un dia... Un dia els Jedi els ho ensenyarien.
L'R2-D2 refilà una pregunta des del seu lloc droide a la part posterior del pont de vol de l'Ombra de Jade.
-Segueix connectat, R2 -va dir la Jaina sense girar-se-. Encara no han enviat el senyal, i la Mara necessita descansar.
El droide va xiular una llarga objecció,
La Jaina mirà les lectures de la interfície, i va alçar les mans al cel.
-D'acord. Si això és el que et va dir, vés a despertar-la.
L'R2-D2 es va desconnectar i va rodar grinyolant fins la cabina del passatger, deixant a la Jaina sola a la carlinga de l'Ombra de Jade. Fins i tot estant en òrbita estacionària, amb tots els sistemes apagats i els motors iònics freds i en repòs, seguia sentint la nau més com una armadura de combat ajustada al cos que com una nau estel·lar de setanta tones. El seient de forma adaptable, el timó vertical i l'àmplia pantalla visora ​​li produïen la sensació d'estar flotant en ple espai, mentre el nou localitzador retinal mantenia les dades hologràfiques de la nau centrades just sota la seva visió frontal. Les comunicacions i contramesures podien controlar-se des d'una panòplia de palanques al regulador de potència, mentre un conjunt similar al timó s'ocupava de sensors, armes i escuts. Fins i tot el sistema de suport vital podia regular-se amb la veu gràcies a una unitat astromecànica connectada al lloc droide de la coberta de vol. Era la carlinga perfecta, i la Jaina pensava duplicar-la fins a l'últim detall de la mateixa quan arribés el moment de tenir nau pròpia, sobretot la disposició dels seients, amb el pilot aïllat i més al front, i el navegador i el copilot asseguts colze amb colze darrere d'ella. Això era el que més li agradava.
El somni de la Jaina va ser interromput per una sensació sobtada de profunda inquietud, una inesperada pertorbació en la Força que va augmentar de seguida fins a ser una estranya sensació de frenesí. Es va obrir encara més a ella i va experimentar un instant de terrible enyorança i d'ànsia aclaparadora, no malvada, però sinistra i animal, prou brutal com per sobresaltar-la i fer que s'encongís davant el seu contacte.
Una suor freda li va recórrer el front, i la Jaina lliscà la palanca del comunicador situada al regulador i trucà a la Mara perquè es presentés al pont. Va estudiar els sensors mentre esperava. No hi havia res inesperat, però sabia millor que ningú que no havia de dipositar molta fe en els instruments. Havien posat l'Ombra en l'òrbita del planeta més proper al sol taronja, una bola de magma amb un anell de runa a poc més de vint milions de quilòmetres de l'estrella. Sense tenir a l'R2-D2 en el seu lloc ajustant constantment la resolució, només aconseguia distingir la descàrrega electromagnètica.
Va captar un indici de moviment en els reflexos de la pantalla visora ​​i va mirar la retícula d'activació de la part central de la carlinga. Una petita secció de plexialeació es va enfosquir per fer-se mirall, i va veure l'esvelta forma de la Mara Jade Skywalker entrant al pont. La cabellera d'or vermellós de la Mara era un embull de cabells enredats, però no tenia la pell tan ventafocs ni moltes ulleres als ulls verds. La Jaina es va aixecar, sentint-se com una nena a la qual l'han enxampat amb la mà al dispensador de dolços, i es va tornar per cedir el lloc de pilot. La Mara va fer un gest de la mà perquè s'assegués.
-Seu. És el teu lloc -va dir, deixant-se caure a la cadira del navegant, endolcint l'aire filtrat amb un toc de talc i esterinet que semblava seguir-la acompanyant encara que el seu fill estigués a milers d'anys llum de distància. Va alçar el mentó cap al distant creuer-. Aquests són els nostres esvalotadors?
-El transponedor l'identifica com el Caçador de Nebuloses -va dir la Jaina. R2-D2 va tornar a connectar-se al lloc del droide i va confirmar la identitat amb un trinat-. Però no ha emès cap senyal de trobada, i fa un moment vaig sentir alguna cosa... estranya, en la Força.
-Encara segueix aquí -va assentir la Mara-. Però no crec que siguin els nostres passatgers. És una sensació peculiar.
-Tot això és peculiar -va dir la Jaina. El Caçador de Nebuloses era un creuer corellià de mil metres d'eslora amb un motor subllum Hoersch-Kessel fabricat a mida que ja havia recorregut la meitat de la superfície del sol. Ara era tan gran com el dit de la Jaina, amb una cua de flux blau tres vegades aquesta longitud-. Segueixen sense enviar el senyal. Igual hauríem de concedir-los una altra òrbita, per després amagar-nos darrera del planeta i sortir tirant ions.
La Mara va negar amb el cap.
-En Luke té raó sobre aquestes dues. Amb tant presumir de sabre làser estan aconseguint que matin a la gent. Serà millor emportar-nos-les mentre necessiten que les portin -es va tirar la xarxa antimpacte sobre les espatlles i va tancar la sivella-. Però anem-hi preparades. Endavant.
-Jo? -encara que la Jaina ja havia pilotat abans l'Ombra de Jade, havia estat la seva tia qui havia pilotat fins allà, potser per ser la primera oportunitat que tenia de pilotar la seva estimada nau des que va donar a llum a Ben, o potser només fos perquè necessitava tenir la ment ocupada en el seu primer viatge lluny del seu fill-. És la teva nau.
-Vull dormir una mica més. Fins que no es té un fill ni t'imagines el luxe que suposa això -La Mara guardà silenci per un moment, abans d'afegir amb severitat:
- I no és que suggereixi que ho descobreixis.
-Entesos! -la rialla de la Jaina tenia un punt de nostàlgia. Amb dinou anys, havia sortit amb nois, però la guerra l'havia mantingut massa ocupada com per mantenir una relació seriosa. En aquests moments estava amb un permís temporal de l'Esquadró Murri, fins que disminuís el sentiment en contra dels Jedi del Senat-. Com si tingués temps.
La Jaina va allargar la mà per activar els motors iònics, però es va aturar davant d'un xiulet d'alarma de l'R2-D2. L'holodesplegament de control es va distorsionar en una successió embogidora de formes i colors, assentant-se després en la imatge d'una petita nau en forma de tub que es dirigia cap a ells molt per sota de la lluminosa resplendor de la corona ataronjada del sol.
-Això explica el seu silenci -va dir la Mara. Encara que el lloc de navegador mancava d'hologrames de control, estava envoltat per una bateria completa de pantalles convencionals-. Podem amb ella, R2?
En les dues pantalles va aparèixer un mateix missatge, informant a la Jaina i la Mara que la representació no era a escala. Una sèrie de lectures dels sensors van començar a mostrar el veritable mida, velocitat i probable composició del casc de la nau. La Jaina va llançar una xiulada suau i va mirar a través del vidre tintat de la finestreta, on la clapada silueta del nouvingut s'acostava al Caçador de Nebuloses.
-Sembla l'equivalent a una de les nostres fragates -va dir la Jaina-. Què vols que fem?
-L'únic que podem fer -en la veu de la Mara hi havia una nota de precaució que hauria estat aliena a ella abans que naixés en Ben-. Reduir els sistemes al mínim i esperar.

A bord del Caçador de Nebuloses, les germanes Rar estaven en les estances privades del capità Pollux, dempeus davant la videoconsola del pont, espatlla amb espatlla, les seves llargues cues del cap -lekku- retorçant-se nervioses mentre veien com un gran tros de corall Yorik es desprenia de la fragata i es dirigia cap a ells. La nau petita era basta i foradada, més semblant a un asteroide excavat que a una nau de transbord, però els sensors indicaven que transportava almenys cent guerrers. També hi havia una altra criatura més gran i freda, però les germanes no necessitaven la lectura dels sensors per saber-ho. En buscar-la amb la Força van poder sentir la mateixa presència famolenca que les havia tocat quan la fragata va aparèixer darrere del sol. Fos el que fos el que portaven els yuuzhan vong a bord, estava sintonitzat amb aquesta galàxia com mai ho estarien els seus amos.
L'Alema va aïllar la signatura de calor de la criatura i va demanar a l'ordinador que trobés un equivalent, i després es va tornar per veure la Numa traient les seves disfresses del bagul del capità: uns diàfans vels de ball, una mica de maquillatge i poc més. S'havien passat tot l'any anterior dirigint un ferotge moviment de resistència al món ocupat de Nova Plympto, i estaven segures de ser l'objectiu de la partida de recerca que anava en aquesta nau. Afortunadament, el seu enemic estaria buscant una sola dona humana, en comptes de dues ballarines twi'lek; com a caps de la resistència, havien pres la precaució de no aparèixer mai juntes i sempre disfressades, amb els lekku ocults sota la caputxa de la túnica Jedi.
Per quan les germanes es van despullar del mico de pilot i van tornar davant la videoconsola, els yuuzhan vong ja desembarcaven dins del Caçador. Eren mig cap més alts que els humans normals i molt més amples, amb celles sense celles i ulls caiguts rivetejats per membranes blaves. Les seves brutals cares havien estat alterades per semblar estireganyoses màscares de cartílags separats i carn arrencada, i els seus poderosos cossos estaven adornats amb tatuatges religiosos i desfiguracions rituals. La majoria d'ells portaven armadures vivents de petxines de crancs vonduun, i portaven l'ubic amfibastó, una serp que podia convertir-se a voluntat en porra, bastó de lluita o fuet d'enverinats ullals.
El més horrible dels guerrers un bèstia d'amples esquenes que només tenia fosques cavitats on havia d'haver-hi un nas, es va obrir pas, empenyent amb arrogància, entre els guàrdies que envoltaven el capità Pollux.
-Teniu Jeedai a bord?
-No -va mentir en Pollux amb convicció-. Ens heu detingut per això?
El guerrer va ignorar la pregunta del capità.
-Veniu de Talfaglio... o de Sacòrria?
-No pensaràs que vaig a dir-t'ho -va dir en Pollux-. Que jo sàpiga, tota la nostra galàxia està en guerra amb vosaltres.
La rèplica va aconseguir un reticent somriure de respecte.
-Només som una nau guia, capità, i vostè transporta refugiats. No té res a témer de nosaltres... Sempre que em digui ara mateix si hi ha Jeedai entre els seus passatgers.
-No en tenim -En Pollux no va apartar la mirada en contestar, i la veu no se li va trencar. Fins i tot els capitans de les nau estel·lars civils sabien que els yuuzhan vong eren cecs a la Força-. És lliure de cercar.
El guerrer va somriure.
-Ho sóc capità, ho sóc -Va mirar cap a la seva nau d'embarcament i va ordenar a la seva pròpia llengua-: Duwin tur voxyn.
A la part posterior de la nau va començar a obrir-se una esquerda, el corall Yorik es va arrufar cap a fora com si tingués llavis. En la foscor van aparèixer dos ulls ovalats i grocs, i l'Alema va sentir que l'ànsia en la Força es feia més clar. Llavors, quan l'obertura va aconseguir el mig metre, un raig de banús va saltar per ella i va aterrar a la coberta en un remolí de negror.
-Núvols de foc! -va exclamar la Numa.
La criatura -el voxyn, va suposar l'Alema pel que havia après del llenguatge yuuzhan vong- va començar a passejar-se per la coberta sobre vuit arquejades potes. Encara que no era més alta que una cintura humana, tenia més de quatre metres de llarg, un cap pla i onejant cos cobert d'escates negres. Una filera d'aspres crins sensorials li recorria la columna vertebral, i una punta blanca sobresortia de l'extrem del espetegant fuet que tenia per cua. La bèstia va donar una sola volta al voltant del capità i els seus espantats guàrdies, i després es va dirigir cap a la part posterior de la coberta d'atracada.
A la videopantalla, en Pollux va mirar de fit a fit al guerrer yuuzhan vong-.
-Per què han portat aquesta... aquesta cosa a la meva nau?
El guerrer va derrocar a terra a Pollux amb un revés de la mà.
-No podries creure-t'ho encara t'ho digués -va dir rient.
Encara que no semblava haver perill que els guàrdies d'en Pollux ataquessin, aquest els va fer un senyal perquè no es moguessin i es va aixecar amb tota la dignitat que li va ser possible.
L'Alema va fer rotar l'estret feix de l'antena en direcció al fosc planeta on els estaria esperant la nau de trobada, va teclejar un canal de comunicacions secret Jedi i va començar a transmetre el que estaven veient. La proximitat del sol taronja interferiria el senyal, però els senyals podien filtrar-se, i això sempre seria millor que res si ni la Numa ni ella aconseguien escapar.
El voxyn va envoltar les llançadores i va recórrer durant uns minuts més la coberta d'atracada, per entrar després en un passadís. Les germanes el van perdre de vista fins que l'Alema va trobar l'escàner adequat i per llavors ja es passejava pel bulevard principal com si portés tota la vida usant cintes lliscants. A l'altra banda del passadís corria una companyia de yuuzhan vong, la seva desconfiança per la tecnologia sense vida els feia anar per la banda estacionària contigua. Amb el temps van acabar renunciant a mantenir la marxa i es van dispersar en grups per la nau.
L'Alema va fixar l'escàner de vigilància al voxyn i durant la següent hora tant la Numa com ella el van veure vagar per la coberta d'activitats principals del Caçador de Nebuloses, de vegades donant voltes al voltant d'un refugiat petrificat o inclinant el cap, davant d'alguna erupció de soroll d'alguna màquina. Al final, va saltar a una decorativa font d'aigua i va començar a donar voltes al voltant de l'estàtua d'un eriçó estel·lar Mon Calamari, amb les crins sensorials estarrufades i els ulls grocs fixos al sostre. L'Alema va tornar a l'holoconsola amb aire desemparat i va buscar un pla tridimensional de la nau. Després d'uns pocs ajustaments, va tenir clar que la cabina del capità Pollux estava just a sobre de la criatura, deu nivells més amunt.
-Què desagradable -va dir la Numa. Les puntes dels seus lekku es van sacsejar-. Sembla saber quin és el nostre parador.
-Això no té sentit -L'Alema va buscar amb la Força i va sentir la mateixa agitació ansiosa d'abans, però aquest cop molt més fort i clarament sota ella-. A no ser que usi la Força per localitzar-nos.
Un sotrac va recórrer els lekku de la Numa, mentre aquesta mirava a l'Alema de cua del seu ull esquinçat.
-Tens un do per trobar l'explicació més alarmant, germana.
-Alarmant, però no improbable -va dir l'Alema assenyalant a la videopantalla, on el voxyn corria passadís avall cap a l'ascensor més proper.
La Numa va estudiar l'escena un moment.
-Sembla que amb motius. Igual hauríem de desaparèixer.
Van dedicar un moment a meditar, per recollir-se en el seu interior i anul·lar la seva presència en la Força. Quan no van poder sentir-se l'una a l'altra, l'Alema va tornar a mirar la videopantalla. El voxyn acabava d'arribar al turboascensor. Va colpejar el panell activador amb una urpa davantera i va introduir en el buit cilíndric la part davantera del cos, deixant que el corrent repulsor fiqués la resta del seu cos a l'ascensor. L'Alema va seguir el recorregut de l'ascensor fins a una zona situada a menys de cent metres d'ella, potser el doble de distància, per quan la criatura trobés el camí per entre la xarxa de passadissos.
-És inútil, germana, segueix percebent-nos -es va tornar cap al sarró que contenia les seves robes i els sabres làser-. Podem sorprendre'l quan surti de l'ascensor.
-I després què? -va preguntar la Numa-. Aquests caratallades sabran que el capità Pollux els va mentir.
-Ho sabran de totes maneres quan això comenci a esgarrapar la porta de la seva cabina -lamentant no tenir temps per vestir-se més adequadament, l'Alema va treure el sabre làser del sarró de viatge i va activar la fulla platejada-. I prefereixo poder emportar-me uns quants yuuzhan vong per davant.
-No. No penso permetre-ho, no després d'allò de Nova Plympto -la va interrompre la Numa, apagant-li el sabre làser.
Els yuuzhan vong, frustrats per la tossuda resistència del planeta, havien alliberat en ell una plaga destructora que havia despullat tot el planeta de vida. Les germanes i uns quants milers de supervivents més van contemplar la destrucció des d'una petita flota de vaixells de càrrega de mineral, fugint a l'espai tot just l'enemic va abandonar el món mort.
-Són yuuzhan vong, germana. De debò creus que perdonaran al capità que els mentís?
-Difícilment -La Numa tornà a la consola-. Hem de fer-los creure que la seva criatura s'equivoca.
Va buscar un holograma que mostrava la fragata yuuzhan vong surant a mig quilòmetre de la coberta d'atracada del Caçador de Nebuloses. A només dos-cents metres, la nau enemiga no era sinó una petita fracció de la mida del creuer estel·lar, però els nòduls d'armament que estarrufaven el seu flanc no deixaven cap dubte sobre les seves capacitats destructores.
L'Alema va comprendre de seguida el que pensava la seva germana.
-Agafarem la nau d'escapament pel camí.
Va retornar el sabre làser al sarró de viatge i va llançar aquest a la Numa, i després agafà un datapad de la taula i el va connectar amb la videoconsola del pont. Van sortir de les estances del capità i van córrer cap a l'altre extrem de la coberta d'oficials. Un cop davant l'ascensor, l'Alema va consultar el datapad per descobrir que el voxyn xipollejava per una coberta humida dos nivells més avall. Tenia els ulls grocs fixos al sostre, seguint els seus moviments.
-Sap que ens movem -va dir.
-Però el seu sentit de la distància és dolent -La Numa sempre va ser l'optimista-. On anem?
L'Alema va buscar un gràfic dels punts d'evacuació dels nivells mitjans i va triar el que era al costat més allunyat de la fragata yuuzhan vong.
-Coberta d'enginyeria, mampara quaranta-dos -realitzà un escaneig transversal de seguretat i va trobar un grup de yuuzhan vong destrossant un droide en control gravitacional-. Caldrà enganyar a un grup de caratallades.
-Ruta alternativa?
L'Alema va buscar en les altres estacions d'evacuació i va negar amb el cap.
-Cap, llevat que abandonem el paraigua antisensors del Caçador.
-Això està fora de qüestió -va dir la Numa, les puntes dels seus lekku es van corbar cap endins-. Caldrà anar nues[1].
- Nues? -era com deien a Nova Plympto a amagar les armes i disfressar-se d'esclaves-. A tu no t'ha donat força l'aire. No penso abandonar el sabre làser!
-Prefereixes arriscar la vida de tots els que viatgen a bord? -La Numa va treure el sabre làser del sarró de viatge i girà el mànec fins a obrir-lo, després va treure el vidre d'Adegan de la seva muntura i se'l va posar al melic amb unes poques gotes de colacarn. A través de la vaporosa tela, la joia daurada semblava part de la decoració d'una ballarina-. Creus que semblant egoisme és digne de la memòria de la Daeshara'cor?
L'Alema va tensar els lekku i va permetre que li colpegessin l'esquena. Encara que la Daeshara'cor no hagués estat exactament la seva Mestra, si havia estat la seva descobridora. La Jedi havia identificat els talents innats en la Força de les germanes Rar durant una de les seves infreqüents visites a Ryloth i les havia rescatat d'un dels antres de ryll més sinistres de Kala'uun, disposant després el seu transport a l'Acadèmia d'entrenament Jedi. L'Alema va sospirar i va allargar la mà.
-Si no hi ha més remei.
La Numa li va posar el sabre làser a la mà. L'Alema li va treure el vidre d'Adegan i se'l va enganxar també al melic. Van llançar a un tub desintegrador les túniques Jedi i el que quedava de les seves armes, i van entrar en un ascensor per baixar vint nivells fins a la coberta d'enginyeria, deixant el sarró tirat al terra del llindar de l'ascensor. No era un sabotatge tan evident com destruir el panell activador, però igual d'efectiu. El circuit que evitava col·lisions mantindria l'ascensor paralitzat fins que es tragués l'objecte de risc.
-És hora d'aparentar frivolitat -va dir l'Alema.
Va buscar un emotidrama banal al datapad i es van dirigir cap a la mampara quaranta-dos. A mesura que recorrien el passadís miraven a les habitacions per les quals passaven cridant a plens pulmons a algú anomenat Travot. Quan van arribar a la sala de control, un guerrer yuuzhan vong els va sortir al pas. Només tenia tres llargues cicatrius a cada galta i una única orella desfigurada, pel que era evident que es tractava d'un guerrer d'escàs rang. Les germanes es van enganxar a la paret del passadís i van començar a passar pel seu costat, fent el possible per semblar sorpreses i fastiguejades.
Ell les va bloquejar el pas amb l'amfibastó abaixat.
-On aneu?
-A... A veure a Travot? -La Numa va fer que el seu to semblés espantat i dubtós-. Treballa a la sala de bobines.
-La sala de bobines? -va repetir el yuuzhan vong. L'Alema va arronsar les espatlles i va tornar a mirar el datapad, com si no pogués deixar de mirar l'emotidrama.
-És on treballa.
Al passadís va aparèixer un altre yuuzhan vong, aquest amb el nas trencat i la cara plena de cicatrius d'un oficial de rang menor. Va examinar breument a les germanes i, en veure que no tenien on amagar un sabre làser sota el seu vestit de ballarines, va assenyalar per on havien arribat.
-Aquesta nau està sent confiscada. Torneu a les vostres cabines.
Numa i Alema van posar cara de por i confusió i no es van moure d'on eren.
-Obeiu! -va dir el subordinat.
-No, no podem -va dir l'Alema.
-Han precintat la coberta de personal -va dir la Numa-. I han tancat la nostra estada.
-Ho veus? -L'Alema va buscar un plànol de la nau i va ensenyar el datapad a l'oficial-. No tenim on anar.
-No em contaminis amb les teves màquines profanes! -l'oficial va colpejar l'instrument que sostenia l'Alema, tirant-lo a terra i destrossant-lo després amb el taló. Llavors, li va fer un gest a algú de la sala contigua-. Porteu a l'infidel de màquines.
Al llindar va aparèixer un tercer yuuzhan vong portant una femella humana clapejada de cardenals. Tenia una ferida a la parpella que li tacava un costat de la cara amb sang que feia olor de coure.
-Tens a la teva brigada algú anomenat Travot?
La Numa va veure com la seva germana mirava a l'enginyera als ulls i li donava una empenta a penes perceptible amb la Força, implantant-hi la idea que coneixia a Travot. Va aprofitar la insensibilitat dels yuuzhan vong a la Força per sentir la presència de més d'un centenar d'éssers a la zona immediata, la majoria espantats, uns pocs furiosos o adolorits. No va percebre als invasors, és clar; els yuuzhan vong seguien sent tan invisibles per a la Força com aquesta per a ells, però sí va sentir la presència famolenca del voxyn descendint cap a ella. Hi havia trobat un altre ascensor.
L'enginyera va parlar per fi, després d'un moment de confusió.
-A enginyeria hi ha un Travot, però no està en el meu equip.
L'oficial va mirar a les dues germanes, segurament intentant inferir quin era el procediment adequat per a tractar amb elles. L'Alema va decidir ajudar-se a assumir que ja tenia la resposta que buscava, una forma subtil d'incentivar que tant la seva germana com ella havien après a utilitzar en els antres de ryll a Rala uun.
-A enginyeria es va per aquí, oi? És en la mampara quaranta-dos?
-Així és -va dir l'enginyera-. Mampara quaranta-dos.
L'Alema es va posar a l'altura de la seva germana i va mirar l'amfibastó que els bloquejava el pas. El subordinat mirà al seu oficial, que va arrufar les celles i va fer gestos cap al passadís.
-Vés amb elles i torna.
No volent que el guerrer fos davant, les germanes van sortejar l'amfibastó i van caminar passadís avall. Les mampares eren simples arcades estructurals que apareixien cada deu metres, però cadascuna contenia una porta de fi duracer que es tancava al menor indici de descompressió. Les portes també podien baixar-se amb la veu, però la tripulació havia tingut el bon sentit de no fer servir el codi per aïllar així a les partides de cerca yuuzhan vong.
A mesura que recorrien el passadís, l'Alema va buscar amb la Força per confirmar que sí que tenien al voxyn darrera d'elles, en el mateix nivell i apropant-se de pressa. Estaven en la mampara trenta-tres, a noranta-nou metres de la càpsula d'evacuació.
-Tinc fred, germana - L'Alema es va fregar els braços nus-. Sents el fred?
-Silenci -va ordenar el seu guàrdia-. Les teves queixes són un insult per als Déus.
La mà de l'Alema anhelava el seu sabre làser.
La llunyana repicadissa de les urpes sobre el metall va reverberar al passadís darrere seu. Va mirar per sobre l'espatlla i va veure una cosa de tenebres avançant per túnel estèril.
-Què és això? -va dir amb un sobresalt, trobant molt difícil fer veure que no ho sabia-. Què fa això?
La Numa va mirar cap enrere, va deixar anar un xiscle molt convincent i va córrer passadís avall agitant els braços. L'Alema va cridar i va córrer darrere seu, deixant que el sorprès guàrdia corregués darrera d'elles cridant que s'aturessin. Quan van creuar la mampara trenta-vuit, primer va cridar sorprès i després va llançar un crit enfurismat en la seva llengua quan el voxyn el va enderrocar.
L'Alema no va mirar enrere.
-Tancar mampara trenta-vuit! -va cridar-. Codi d'autorització: nébula rubantine!
La porta de la mampara es va tancar darrera d'elles amb un cop i es va segellar hermèticament amb un xiuxiueig, ressonant amb força quan el voxyn xocà amb ella. L'Alema sabia que tancar la porta atrauria l'atenció del comandant yuuzhan vong, però evitaria que les agafés el voxyn. Esperava que aquesta cosa s'hagués partit el coll, però no van tenir aquesta sort. Va tornar a colpejar el duracer gairebé a l'instant.
Van arribar a la mampara quaranta-dos. La Numa es va tornar cap a la paret exterior i va colpejar el panell de la coberta de salvament amb el palmell de la mà.
-Atenció: Ha sol·licitat entrada a una càpsula d'evacuació de la coberta de salvament -va dir l'ordinador amb la mateixa veu alegre de dona que emprava per anunciar els llocs per comerç. Està segura que voleu continuar?
-Sí! -va dir la Numa.
-Si continua, una alarma sonarà en Seguretat.
-Anul·lar alarma. Codi: Pollux vuit nou sis -va dir l'Alema-. Sortida confidencial.
-Anul·lació acceptada.
Quan l'iris de la coberta de salvament va girar obrint-se, es va sentir un espetec suau provinent de la mampara trenta-vuit i l'Alema va saber que acabava de trencar el segell hermètic. El primer que va pensar va ser que algú aixecava la porta des del pont, però llavors va sentir la veu ofegada de l'enginyera.
La porta es va elevar i el voxyn es va arrossegar passadís avall, amb els sensors eriçats i la cua blanca assotant endavant i enrere. Els ulls grocs de la criatura estaven fixos a terra mentre llepava l'aire amb una llarga llengua bífida, i la mà de l'Alema va anhelar més que mai poder empunyar el sabre làser.
-Prepara la càpsula d'evacuació -va ordenar la Numa, empenyent-la cap a la llum blavosa de la plataforma de llançament-. Vinga, germana.
Aquesta es va trobar mirant el morro del primitiu motor de coets de la càpsula. Tot just tenia un metre de llarg, just el necessari per llançar cap al planeta habitable més proper la càpsula amb capacitat per albergar a cent persones.
-Tanca la mampara quaranta-dos! Codi d'autorització: nébula rubantine -va cridar la Numa des del passadís.
-El codi d'emergència de la mampara està suspès temporalment -va dir l'ordinador amb la seva veu suau-. Si us plau, informeu de qualsevol emergència vàlida a un enginyer supervisor.
- Anul·lar! -va ordenar la Numa-. I desconnecta els sensors de seguretat! Codi: Pollux...
Mentre la Numa acabava de recitar el codi d'autorització, l'Alema va arribar al costat de la càpsula. Va sentir un dolorós cruixit procedent del passadís de fora, però ja no podia veure el que passava fora de la plataforma. Va pressionar amb el palmell de la mà el panell d'activació de la càpsula. L'escotilla es va obrir, mostrant un interior fortament il·luminat i atestat amb deu estretes fileres de cadires d'acceleració. No tenia carlinga o finestretes, només tenia un droide pilot aturat davant l'únic panell de control de la nau.
El droide va assenyalar el seient més allunyat de la porta.
-Benvinguda a la càpsula d'evacuació 4-20-1. Si us plau, seieu i espereu als altres passatgers. No hi ha necessitat de...
-Preparat per a un llançament en fred -hi hauria preferit la velocitat d'un llançament en calent, però llavors localitzarien les toveres des del pont i havien d'intentar escapar sense ser vistes, per molt que les possibilitats es reduïssin per moments-. Al meu senyal. Codi d'autorització: Pollux...
-Ja s'ha donat el codi d'autorització per a l'anul·lació -va dir el droide, tornant a embrancar-se en la seva tasca-. No hi ha necessitat de repetir el codi d'anul·lació un cop s'entra a la plataforma de llançament.
Del passadís li va arribar un so com d'un rot i un crit de la Numa. L'Alema va sortir de la càpsula d'evacuació per veure com la seva germana intentava entrar trontollant a la plataforma, amb els braços aixecats per tapar-se la cara. No va encertar a creuar l'escotilla i va ensopegar amb la llinda, per caure en el llindar. Tenia la cara i el pit coberts per una xiuxiuejant mucositat marró, i el seu lekku colpejava embogit el sòl de duracer.
L'Alema no va sentir el dolor de la seva germana, com havia sentit que passava de vegades entre germans sensibles a la Força, però va rebre una clara impressió del que pensava: temia quedar cega, però més que això temia que les descobrissin com a Jedi i provocar així la mort de més innocents. I estava furiosa, furiosa davant el seu propi descuit en permetre que la sorprengués la criatura. - Germana!
L'Alema va saltar cap a ella i va veure el voxyn atrapat sota la mampara quaranta-dos, forcejant per passar. El va sorprendre veure que seguia movent-se tot i tenir el tors gairebé aixafat. Les portes de les mampares tenien sensors de seguretat precisament perquè es tancaven amb massa força, sensors amb codis d'anul·lació perquè de vegades podia resultar necessari que aixafés alguna cosa per salvar la nau.
Es va acostar a la seva germana, i la criatura va agitar el morro pla en la seva direcció i va projectar un raig de saliva marró a través de l'escotilla. L'atac a la seva germana l'havia preparat i es va obrir a la Força per, amb un gest gairebé inconscient dels dits, desviar el raig de tornada contra el seu atacant. El voxyn, ràpid com el llamp, va tancar els ulls i es va apartar abans que el moc el toqués.
A l'Alema no li va importar. Els pensaments de la Numa eren cada vegada més incoherents i distants, els seus crits es convertien en grunyits. L'Alema va agafar a la seva germana per sota dels braços, tocant l'ardent moc amb els dits, procurant no pensar en el que aquesta cosa li estaria fent a la cara i els ulls de la Numa.
-Busca el teu centre, germana -tirà de la Numa fins a la plataforma de llançament-. Deixa que la Força flueixi en tu.
La Numa es va quedar completament en silenci, i la seva ment alarmantment en calma, però llavors la calma es va esvair deixant en el seu lloc una pau perllongada i un vague sentiment de buit. L'Alema va cridar i va començar a baixar la mirada, però va sentir que el moc li cremava els ossos dels dits i va saber que no tenia valor per mirar.
L'Alema va carregar amb el cos de la seva germana fins a l'entrada de la càpsula d'evacuació i va mirar cap a la porta, on el voxyn seguia mirant en la seva direcció, atrapat sota la mampara. Tenia un costat del cap cobert pel residu del seu moc àcid, i les seves escates s'inflaven i fumejaven mentre es dissolien. En l'estreta obertura al costat del cap de la criatura van aparèixer els caps de diversos amfibastons que van començar a fer palanca inútilment.
Una part de l'Alema, la part que no plorava la seva germana, la part que encara era un Cavaller Jedi, es va adonar que ja havia desaparegut la vaga esperança de fugir sense ser vista. Els yuuzhan vong sentirien el brunzit de l'escotilla al tancar-se i sentirien l'impacte de la càpsula al separar-se de la nau. Tot i això, no podia fer res sinó seguir endavant. La vida d'en Pollux estava perduda encara es rendís; coneixia als yuuzhan vong prou com per saber que no li perdonarien les seves mentides. Però els portaria un temps destruir una nau tan gran com el Caçador de Nebuloses. Potser si sortia de pressa, la fragata es veuria obligada a perseguir la càpsula d'evacuació en comptes d'atacar al creuer estel·lar. Era la seva millor esperança, la seva única esperança.
Va mirar cap enrere, cap a la escotilla.
-Tancar plataforma de llançament.
El morro del voxyn, que era tot el que Alema podia veure de la criatura, es va tornar cap a ella i es va obrir mig metre. Un xiscle eixordador li va omplir les orelles, i el cop de puny d'una potent ona de compressió li va colpejar l'estómac. De sobte, es va sentir marejada i desorientada, i un segon després es desplomava contra la paret de la càpsula d'evacuació, sense deixar de bressolar en els seus braços el cadàver de la seva germana. Va sentir que alguna cosa càlida li queia des de l'oïda i la va tocar amb un dit sense carn; quan va baixar la mà, va veure que la punta de l'os estava vermell per la sang.
L'Alema va intentar aixecar-se, gairebé va vomitar, i va tornar a caure de genolls, amb el cap donant-li voltes i l'estómac regirat. Sense deixar de sostenir la Numa contra la falda, va creuar l'entrada de la càpsula d'evacuació.
-Llançament! -va panteixar l'Alema-. Llançament ja!
La càpsula es va tancar, els llums es van reduir, i això va ser tot. La càpsula va romandre sinistrament silenciosa i immòbil. Desconcertada, l'Alema es va arrossegar més enllà d'una filera de seients antiacceleració i va mirar cap endavant. El droide pilot la mirava. El seu vocalitzador centellejava amb rapidesa mentre s'esforçava per explicar-li el procediment de llançament adequat. L'Alema no podia sentir res.
-Anul·lat! -cridà-. Llançament ja!
La càpsula d'evacuació va sortir disparada, llançant-la contra l'arnès de duracer d'un seient. Ja havia donat el codi d'autorització.

La Jaina no va veure el llançament. Estava mirant el panell superior, intentant alinear les antenes comunicadores de l'Ombra amb les antenes del Caçador de Nebuloses. La tasca hauria estat difícil en les millors circumstàncies, atès que el creuer estel·lar estava parat a només vint milions de quilòmetres d'un sol taronja. La presència de la fragata yuuzhan vong l'obligava a usar només les toveres d'aire per posicionar-se, i la tasca resultava gairebé impossible.
Després de diversos minuts d'intentar-ho, per fi va aconseguir alinear el senyal del comunicador dins de la retícula i va igualar la rotació de l'Ombra amb la del Caçador de Nebuloses, a mesura que aquesta es desplaçava sobre el sol taronja.
-Què et sembla això?
L'R2-D2 va introduir un missatge a la pantalla superior.
-No, no crec que pugui -va deixar anar la Jaina-. Si estàs rebent alguna cosa, posa-me-la!
Dins de la cabina van aparèixer mitja dotzena de borrosos vídeos bidimensionals, bellament col·locats en filera al llarg de la plexialeació. La meitat de les imatges mostraven a guerrers yuuzhan vong fent de guerrers yuuzhan vong, destrossant droides, llançant aparells electrònics en tubs desintegradors, colpejant a refugiats indefensos. Una pantalla va mostrar una espècie de rèptil de vuit potes, si és que era un rèptil, atrapat sota la porta d'una mampara, amb el cap molt cremat per un àcid i un ull rebentat per una descompressió sobtada. Una altra imatge mostrava una escotilla de càpsula buida, però va ser l'última pantalla la que va captar l'interès de la Jaina.
Mostrava el pont del creuer, amb el capità Pollux i tota la seva tripulació envoltats per guerrers yuuzhan vong. La Jaina no hauria reconegut a Pollux encara que l'hagués conegut en persona i la imatge fos millor. Tenia la cara reduïda a una pasterada informe.

Un yuuzhan vong sense nas li va tallar l'orella al capità.
-Ho preguntaré per última vegada: On va recollir als Jeedai?
D'alguna manera, en Pollux va trobar forces per riure.
-Quin Jedi?
El yuuzhan vong va llançar una rialleta.
-És un home graciós, capità -va dir. Va doblegar l'orella desmembrada a la mà del capità i es va tornar cap als seus subordinats-. Mateu a la tripulació.

Descoratjada, la Jaina es va tornar cap a la Mara.
-Podem fer alguna cosa?
La Mara mirava fixament l'ordinador de navegació.
-Per la tripulació, no. Però mira això.
Va teclejar una ordre i dins de la cabina va aparèixer una línia daurada marcant una trajectòria. Partia del Caçador de Nebuloses, passava més o menys a l'altura de la proa de l'Ombra i després traçava un revolt molt tancat en direcció al planeta.
-Una càpsula d'evacuació? -La Jaina mirà al creuer estel·lar i va descobrir la fragata yuuzhan vong encara ociosament parada davant la plataforma d'atracada del Caçador-. Posen en perill milers de refugiats i s'enlairen en una càpsula? Un Jedi ha fet això?
-Això sembla, no? -La Mara va començar a traçar un rumb d'intercepció-. Anem a recollir-les abans que facin més mal.

[1] La traducció correcta de l'expressió seria: anar a plena lluna o a les clares, però em va semblar millor pel fet que es vesteixen d'esclaves i van desarmades dir senzillament: nues. (N. Del T.)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada