dijous, 10 de desembre del 2015

Emissari del buit (X)

Anterior



X

Aquest passadís estava tan buit i silenciós com l'anterior, excepte per l'ocasional cop distant que testificava que en Vook i l'Uuve encara estaven allà fora disparant. Esperava que el duro estigués bé; ell i l'Uuve haurien de poder-se ocupar de quatre coralites, i les defenses del transport probablement eren massa lentes com per enderrocar-lo. No obstant això, podien sortir malament tantes coses...
El passadís va donar un brusc gir a l'esquerra, just com la Klin-Fa havia dit que faria. La manca de guàrdies i personal realment estava començant a posar-lo nerviós; seguia recordant-se a si mateix que això era només un transport, i igual que el vaixell de càrrega del seu pare, no necessitava una gran tripulació. A més, els yuuzhan vong s'havien dispersat força en els últims mesos. Tot i que teòricament estaven en pau amb la Nova República, encara havien de controlar els planetes que havien conquistat... i havien conquistat una gran quantitat de planetes. I si la Klin-Fa tenia raó, i s'estaven preparant per a una gran maniobra militar, potser no hi hagués ni un sol guerrer en tota la nau.
Encara estava pensant en això quan va sortir al passadís auxiliar i va veure un yuuzhan vong. Ni tan sols va tenir l'oportunitat de veure a quina casta pertanyia; en Leaft va disparar gairebé simultàniament amb els seus tres blàsters, i el vong es va ensorrar, fumejant.
-Podria no haver estat un guerrer, Leaft -va dir l'Uldir.
El dug el va mirar com si acabés de suggerir una colònia nudista a Hoth.
-Cap: No m'importa -va dir en Leaft-. Som quatre contra tota una nau. Si ens aturem per fer preguntes, ens convertirem en aperitiu per a un dels seus lletjos déus.
-És cert -va dir l'Uldir-. No obstant això...
Va ser interromput pel brunzit d'insectes atordidors. Dos yuuzhan vong -clarament guerrers, pels seus tatuatges i mutilacions facials- acabaven de sortir d'algun lloc davant d'ells i llançaven les letals armes insectoides. L'Uldir girà de costat i va disparar la seva arma. En Leaft es va unir a ell, omplint el passadís amb una xarxa de llum coherent. Un dels insectes atordidors va colpejar a l'Uldir a l'espatlla, però ja estava carbonitzat i amb prou feines li va doldre. Els guerrers es van precipitar cap endavant, aixecant els seus amfibastons. Els raigs de blàster guspirejaven i rebotaven en l'armadura de cranc vonduun, però els guerrers no portaven màscares. L'Uldir va dirigir els seus trets a la part davantera del vong que anava en cap fins que va arribar a la seva cara. En Leaft colpejà les articulacions dels genolls de l'altre, fent que trontollés. No va caure, però, sinó que va seguir avançant, aixecant l'amfibastó en un arc, i a continuació deixant-lo caure en un cop que aixafaria fins i tot el dur crani d'en Leaft. En Leaft va disparar fredament a boca de canó a l'aixella que va quedar exposada llavors. L'experiència havia ensenyat que aquest era el punt més vulnerable de tal armadura, i l'experiència no va defraudar al dug. El guerrer es va ensorrar, la seva arma va caure lluny amb estrèpit, sense causar dany. En Leaft va saltar sobre el cos caigut i va fer girar el blàster al voltant del seu dit.
-Bon tret -va dir l'Uldir.
-Tinc molts més en la reserva -va dir el dug.
-Això és bo, perquè hi ha molts més d'ells -va advertir l'Uldir, disparant pel passadís sobre cinc guerrers que carregaven cap a ells.
-Genial! -va rugir el dug, i va saltar de sobte, enfundant el blàster de la mà que usava per caminar i disparant amb els altres dos com mentre avançava. L'Uldir va seguir-lo més a poc a poc, triant els trets, desitjant que el dug tingués una mica més de disciplina i sentit comú. De sobte va tenir un insecte atordidor just a la cara. Es va ajupir per esquivar-lo, i gairebé ho va aconseguir, però li va fregar el front. La sang va començar a rajar de la ferida, i va maleir; els seus trets van començar a sortir desviats per la sang que li encegava l'ull esquerre i afectava greument la seva percepció de la profunditat. Per davant, en Leaft i els guerrers estaven en rang de lluita cos a cos; el dug saltava per sobre i al voltant de tres d'ells. Mentre l'Uldir mirava, va saltar per sobre d'un amfibastó i sobre el cap del seu portador, disparant una descàrrega de blàster cap avall a través de la coroneta del crani del yuuzhan vong, cridant com si estigués completament boig.
Els altres dos encara estaven apropant-se a l'Uldir. Tractant de netejar-se la sang del seu ull, va disparar a un de ple al cap, però l'altre li va llançar un insecte atordidor. L'Uldir va intentar disparar-li, però només va aconseguir interposar l'arma entre ell i l'insecte. Va colpejar el blàster, l'hi va arrabassar de la mà, i va caure lliscant pel passadís. Udolant de satisfacció, el guerrer va seguir avançant, amb l'amfibastó preparat a la mà.
L'Uldir parpellejà un cop davant el guerrer fortament cuirassat, després va córrer rere de la seva arma tan ràpid com va poder.
L'amfibastó es va relaxar, va donar una fuetada, es va enrotllar al voltant d'un dels seus turmells, i va tirar-lo a terra. Va caure colpejant-se a la coberta amb la cara i el ventre. Atordit, va esgarrapar la superfície orgànica, però alguna cosa es va tancar sobre el seu coll com unes tenalles i el va aixecar de terra, donant-li la volta. Va picar de peus feblement en l'aire mentre el rostre del guerrer yuuzhan vong apareixia davant la seva vista.
-Prega a la teva herètica Força -va grunyir el guerrer.
Per sobre de l'espatlla del guerrer, l'Uldir va veure que en Leaft encara estava ocupat. Els raigs de blàster volaven, i el dug era un petit cicló, però encara li quedaven dos enemics. No rebria ajuda per part seva.
-Deixa'm ara mateix, i és possible que surtis d'això amb vida -li va advertir l'Uldir.
El guerrer va obrir els ulls com plats. Va riure amb aspror i, a continuació, va començar a tancar l'espai entre els dits. L'únic que el detenia era el coll de l'Uldir, el que no semblava ser un gran impediment. L'Uldir va forcejar amb les gegantines mans del yuuzhan vong, però sense èxit. O això creia. Però a mesura que l'univers es fonia en negre, la pressió de sobte va remetre. El guerrer el va posar gairebé amb suavitat sobre els seus peus, i després, lentament, es va ensorrar. L'Uldir va caure amb ell, notant distretament que el yuuzhan vong ja no tenia cap.
En Leaft arribava cap a ell saltant pel passadís, amb la resta dels seus oponents caiguts i immòbils. L'Uldir va bellugar el cap i es va aixecar, atordit.
-Estàs bé, cap? -va preguntar en Leaft.
-Sí. Gràcies per l'ajuda.
El dug decantà el cap.
-Què? A què et refereixes?
-Aquest gairebé acaba amb mi -va explicar, assenyalant al guerrer sense cap.
-Sembla que et vas ocupar bastant bé d'ell -va observar en Leaft.
L'Uldir arrufà les celles.
-No li has disparat?
-Hmm? Negatiu, Capità.
Va ser llavors quan l'Uldir es va adonar del forat al sostre, i d'una zona carbonitzada en la coberta que coincidia amb ell. Un moment abans el cap del yuuzhan vong havia estat en la línia traçada entre els dos punts. En Leaft va seguir aquesta línia amb la mirada.
-Vook ha d'haver aconseguit travessar el casc d'un tret -va murmurar l'Uldir-. No havia de disparar al transport.
-Estàs de broma -va dir en Leaft.
-És l'única explicació que se m'acut.
-No -va dir en Leaft-. No en el meu univers. Aquesta és la bogeria més gran que he escoltat mai, fins i tot amb la teva sort. Vull dir, ja sé que era un enemic, però això no em sembla just.
-Bé, tampoc és que ho hagi fet a propòsit -va grunyir l'Uldir, recuperant el seu blàster. Mentre ho estava dient, va tenir una incòmoda sensació de formigueig. La seva sort sempre havia estat estranya i, sovint, inversemblant. La majoria de la gent pensava que tenia alguna cosa a veure amb el seu entrenament Jedi, però l'Uldir sabia que aquest no podria ser el cas; mai havia estat capaç d'aixecar tan sols un còdol amb la Força.
No obstant això, havia d'admetre que en Leaft tenia raó; això era ridícul. I no disposava del temps necessari per pensar-hi, de la mateixa manera que tampoc tenia temps per pensar en els llavis de la Klin-Fa sobre els seus, i aquests ulls, tan a prop dels seus...
No tenia temps per pensar-hi.
-Anem -va dir-. Tenim feina a fer. La sala de comandament ha d'estar per allà davant.

***

En Vook va reprimir una ganyota quan el tret que pretenia adreçar al coralita va fallar per molt, doblegant-se en un angle tancat al passar prop d'una de les petites singularitats que generaven les naus per protegir-se, i travessant el casc exterior del transport. Realment havia estat tractant d'evitar danyar els sistemes vitals del transport, ja que els altres encara estaven a bord. Es va confortar amb el coneixement estadístic que les probabilitats que un tret perdut copegés a un dels seus amics eren gairebé les mateixes que l'estrella blanc-i-blavosa sota ell es convertís en nova en els propers dos minuts. Però no tenia massa temps per pensar en allò improbable. Va llançar a un dels quatre coralites girant sense control cap al Mausoleu de Joor, però els altres tres seguien acostant-se amb força.
Però ell també era fort. El tacte dels controls a les seves mans era agradable, i es va adonar que últimament no havia pilotat prou. Pilotar li feia sentir-se bé, encara que hagués relegat aquesta tasca a altres, tancant-se en el seu paper de mecànic de la nau.
Per què?
Va fer una pirueta amb la nau i va activar la marxa enrere dels impulsors. Un dels coralites que el perseguien va arribar tan a prop del seu casc que va vibrar amb la ressonància magnètica. Es va distanciar una mica, va llançar un míssil d'impacte, i va activar els làsers davanters. Van aparèixer els buits, absorbint la llum en el no-res... i després els hi va engegar un míssil, més lent. Un altre buit va aparèixer per engolir-lo també... i llavors el míssil va esclatar, tal com estava programat per fer. El coralita va realitzar un dramàtic i involuntari canvi de rumb quan l'ona de xoc el va colpejar, i en Vook va disparar el làser de nou. Aquesta vegada un dels raigs el va travessar, i per un moment la irregular nau va semblar un urt rostint-se en un espet.
-Això pel meu oncle Tyro -va murmurar. Va fer girar la nau-. Acosteu-vos, vosaltres dos -va dir-. Encara em queden molts parents morts.

***

La "porta" que conduïa al pont s'havia dilatat tancant-los el pas, però en Leaft la va tallar amb la seva vibrodaga i es va llançar per l'obertura, disparant els seus blàsters. A l'altra banda van trobar dos soldats; un assegut sota una caputxa cognitiva, òbviament pilotant la nau. L'altre els estava esperant al costat de la porta. Va llançar un ràpid cop de sabre amb el seu amfibastó en direcció al Leaft mentre el dug passava rodant, va veure l'Uldir i va tractar de colpejar-lo amb la part posterior del seu amfibastó. L'Uldir li va disparar dues vegades a l'aixella. El vong va retrocedir trontollant, amb aire ofès, i va carregar de nou contra l'Uldir.
Quatre trets van impactar a l'uníson, i va xocar contra la paret amb un grunyit. El segon guerrer -el pilot- es va retirar la caputxa i va agafar el seu amfibastó. Es va trobar davant d'en Leaft. El dug es mantenia en equilibri sobre una de les seves mans i li estava apuntant amb tres blàsters.
-Intenta-ho -va dir en Leaft-. Si us plau.
El guerrer va aixecar el seu amfibastó i el va fer girar sobre el seu cap, tallant la caputxa cognitiva al seu pas mentre llançava l'extrem esmolat cap al Leaft.
Els blàsters d'en Leaft van brunzir a l'uníson.
-Leaft, vigila la porta -va dir l'Uldir, després d'assegurar-se que cap dels dos guerrers tornaria a aixecar-se mai.
-A les seves ordres, cap.
L'Uldir va activar el seu comunicador.
-Vega? Com va tot?
-Sense problema, Capitost -va assegurar la veu metàl·lica de la corelliana-. Els presoners no tenen ni una rascada. Bé, almenys no n'ha mort cap; ja saps com tracten els yuuzhan vong als seus convidats.
-Està allà l'altre Jedi? En Bey?
-La nostra noia preferida l'està buscant. Fins ara no hi ha hagut sort.
-Això no és bo.
-No, jo diria que no. Però estic segura que no perd l'esperança. Suposo que ja heu pres el pont.
-Sóc l'amo de tot el que veig -va respondre l'Uldir-. Seguiu buscant. I mantingues els ulls ben oberts. Crec que ens hem ocupat de tots els guerrers, però aquesta nau encara pot guardar unes quantes sorpreses.
-Sense cap dubte.
Va canviar de freqüència i va cridar a la Sort Innecessària.
-Vook?
-Sí, senyor?
-Estàs ocupat?
-No, senyor. He acabat fa uns moments amb l'últim dels coralites. Suposo que has pres el control de la nau enemiga, ja que ha deixat de disparar.
-Sí, tenim el pont. Bon treball, Vook. Sabia que podies fer-ho.
-Gràcies, senyor. Ha estat un plaer. -Hi va haver una petita pausa-. Senyor?
-Sí?
-Gràcies. Per l'oportunitat... i pel consell.
-No hi ha de què, Vook.
-I, senyor...
-Sí?
-Estic segur que ja t'has adonat i estàs treballant per corregir...
-De què m'estàs parlant, Vook?
-Potser t'interessi canviar de rumb. El transport està accelerant cap al forat negre. Tens temps de sobres, 15,02 minuts, però com més aviat millor.
-Ah, vaja... Gràcies, Vook
-Em semblat escoltar alguna cosa d'un forat negre? -va preguntar en Leaft des de l'entrada.
L'Uldir va passar per sobre del cos del pilot.
-Sí. El pilot deu haver canviat el rumb cap a ell. Leaft, què saps de pilotar naus yuuzhan vong?
-No més que tu, probablement. S'enllacen amb les seves naus telepàticament, usant aquestes caputxes.
-Saps si hi ha algun sistema de reforç? Controls manuals?
-Si n'hi ha, mai he sentit a parlar. Per què?
L'Uldir va aixecar les restes de la caputxa que havia estat portant el pilot. Havia estat tallada més o menys per la meitat, i el cable -o el nervi, va suposar- també havia estat llescat. Pus groguenc traspuava d'ambdós extrems de la connexió tallada.
-Perquè si no n'hi ha, potser estiguem en un petit problema.
-No. Deixem que el forat se l'empassi; una nau vong menys és una cosa bona. Tornem a la Sort.
L'Uldir va activar el seu comunicador.
-Vega, em reps?
-És clar que sí. Ens hem muntat una petita festa aquí baix. I a més hem trobat al Jedi. Està en una mena de coma.
-Què bé. Que l'hagueu trobat, vull dir. No vull dir que m'alegri que estigui en coma...
-Capitost, sembla que estiguis mig ximple. Què passa? Creus que aquest tipus pot competir amb la teva retòrica i la teva bellesa natural?
-Vega, parla de debò per un instant i digues-me quants presoners teniu aquí.
-Sembla que uns dos-cents. Per què?
-Això són uns cent vuitanta més dels que podem pujar a bord de la Sort Innecessària.
-Sí, sorprenentment ja sabia això -va replicar la Vega-. Pensava que el nostre pla era capturar aquesta nau i usar-la per portar els presoners fins a l'espai segur.
-En efecte. Ho era. -Es va fregar el front-. Per què res pot ser simple mai com s'espera?
-Crec que tu sí ets bastant simple de vegades, cap -va dir la Vega amb dolçor-. Quin és el problema?
-No gran cosa. Simplement estem caient en un forat negre.
-Que estem què...?
L'Uldir va tallar la comunicació i va passar de nou a Vook.
-Vook? Tenim un petit problema. No podem pilotar aquesta cosa. Necessito que vegis si la Sort té la potència suficient per remolcar-nos. I necessito que ho vegis ràpidament.
-Sí, senyor. Crec que... oh, no.
-Vook?
-Cap, potser jo també tingui un problema. Acaba d'arribar una nau yuuzhan vong. -Hi va haver un moment de silenci-. Sí -va dir en Vook després de la pausa. Decididament és un problema. M'està disparant.

***

En Tsaa Qalu es va permetre una ganyota de plaer en dirigir les seves armes cap al transport. Hi havia caçat sovint des que van entrar en la galàxia infidel, però mai havia estat una caça semblant. Clarament Yun Harla li era favorable.
L'infidel va començar a tornar el foc. Això era encara millor, ja que una presa indefensa no proporcionava glòria alguna.
I aquesta caça li proporcionaria molta glòria, si tot seguia anant segons el previst.
El seu somriure es va esvair. Les morts es comptaven després de la batalla, no abans. Un caçador confiat era un caçador estúpid, i en Tsaa Qalu no era cap estúpid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada