dilluns, 14 de desembre del 2015

Estrella a Estrella 1(IX)

Anterior



CAPÍTOL 9

El senyal era borrós, però prou clar com per reconèixer un nom familiar quan la tranquil·la veu del locutor corellià va omplir la cabina de l'Ànakin.
-La Senadora kuati Viqi Shesh va dir que la Nova República rebrà a l'emissari amb caut optimisme.
L'Ànakin va obrir un canal amb la resta de la seva petita flota.
-Esteu sentint això?
Estaven en un asteroide als afores del Sistema Froz, amb els motors apagats i vigilant en silenci el trànsit de la zona. Amb Kyp Durron a la zona, semblava un bon lloc per buscar els voxyn que necessitava la Cilghal.
-Sembla que al final els yuuzhan vong envien un emissari.
-Talla la xerrameca, germanet -va ordenar-li la Jaina. L'Ànakin estava al comandament de la missió, però la Jaina estava al càrrec de l'aspecte tàctic per ser una veterana de l'Esquadró Murri. Com havia deixat clar en Luke abans de deixar-los sortir d'Eclipsi, L'Ànakin decidia el que havia de fer i la Jaina decidia com-. Estigues passiu. No dispersem per ràdio coses ocioses. Mai se sap qui podria estar escoltant.
L'Ànakin va teclejar la seva acceptació, i la veu seductora de la Viqi Shesh va substituir a la del presentador de les notícies.
-Sóc l'última persona que acceptaria tractar amb assassins, però crec que tenim alguna cosa que parlar. Si aconseguim fer entendre als nostres enemics que la Nova República no té cap control sobre els Jedi, potser els yuuzhan vong es concentrin en qui deuen.
-I fer-los entendre això no inclouria ajudar-los a trobar la base secreta dels Jedi? -va preguntar el locutor-, no és per això pel que han agafat ostatges?
-He estat amiga dels Jedi des que em vaig unir al Senat, però en aquest cas, en Luke Skywalker només pensa en els seus seguidors. Els actes imprudents dels Jedi han posat en perill els ciutadans de tot un món, i ara es nega a assumir la responsabilitat.
-Què et sembla això? -va dir en Zekk, ignorant la petició de la Jaina de silenci en les comunicacions. Encara que va intimar molt amb la Jaina quan eren més joves es van distanciar quan ella va ingressar a l'Esquadró Murri, i de vegades semblava gaudir irritant-la -. Els yuuzhan vong amenacen a mil milions de persones, i la culpa la tenim nosaltres.
-Què he dit, caça-recompenses?
-Disculpeu -va dir la Tenel Ka. Estava a la plataforma de sensors, un bombarder convertit al qual anomenaven Gran Ull, al costat d'en Lowbacca, en Raynar i l'Ulaha Kore que, a més de ser una músic de talent, era una gran analista tècnica en la Força-. Tenim un contacte entrant en el sistema. El seu transponedor l'identifica com el vaixell de càrrega Reina Veloç.
La Tenel Ka va transmetre les coordenades directament als droides astromecànics, i va afegir:
-Una segona nau acaba de sortir de l'hiperespai. Té un rumb convergent amb la primera.
-Un interceptor enemic? -preguntà la Jaina.
Una de les tàctiques preferides per les forces interceptores yuuzhan vong era aguaitar fora del seu sistema assignat, per després capturar el trànsit que entrava en el sistema amb un ràpid salt per l'hiperespai.
La Tenel Ka només va necessitar un moment per confirmar la deducció de la Jaina.
-No apareix en els sensors, no té flux d'ions. I la seva massa equival a una corbeta.
-Germanet? -va dir la Jaina.
-Dóna'm un segon.
En ser el més poderós en la Força de tot el grup, l'Ànakin va buscar, estenent la seva consciència, procurant no tocar a la població concentrada a Froz. No va sentir cap voxyn a bord de la corbeta, ni a cap yuuzhan vong pilotant-la. Això últim no era cap sorpresa. Tot i que el vidre vivent que s'havia emportat de la base enemiga de Yavin IV li permetia sentir als yuuzhan vong, d'una manera molt diferent i més borrosa que com els Jedi solien sentir a la majoria dels éssers, la seva percepció a tanta distància era massa feble per discernir res que no fos una enorme concentració de gent. Li va sorprendre detectar una presència corrent en una lluna gelada a la vora del sistema,
-Negatiu en voxyn -informà-. Hi ha alguna cosa a la lluna de l'òrbita 12, però no sé el què. Encara que no és yuuzhan vong.
-Cap de nosaltres tres sentim res famolenc -va admetre la veu ronca d'un dels aprenents barabels de la Saba Sebatyne. L'Ànakin havia estat reticent a portar als nouvinguts fins que en Luke li va recordar que havien sobreviscut a més de cinquanta batalles espacials pilotant antics Ala-Y pels Cavallers Salvatges. Pel camí havien demostrat també ser bons pilots dels nous XJ3 amb làsers de tret variable, torpedes de protons amb esquer i escuts a prova de raig tractor, l'Ala-X més nou i sofisticat que s'havia construït-. Però la presència a l'òrbita dotze és humana.
Insegur si el barabel volia mostrar la seva superioritat o si només volia ajudar, l'Ànakin va assumir el segon.
-Gràcies pel suport... això... Un?
Es va sentir un xiuxiueig rítmic que insinuava un riure.
-Sóc Cua Dos, Germanet.
L'Ànakin va sentir calor a les galtes.
-Perdó.
Cua Un era el mascle, en Tesar Sebatyne, Dos i Tres eren la Bela i la Krasov Harà, que insistien que no eren germanes sinó companyes de niu. Fos el que fos el que volia dir això, el seu sentit de l'humor produïa calfreds a l'Ànakin. Havien estat ells els qui van suggerir els nom codi de Cua, que semblaven trobar hilarants per motius que ningú entenia.
En Raynar va estalviar a l'Ànakin la vergonya d'un silenci més prolongat.
-Què fem aquí parats? Fem alguna cosa.
-No podem interferir, Mercader -va dir l'Ànakin. Estava tan impacient com Raynar per venjar la mort de la Lusa, però en Luke els hi havia ordenat que es centressin només en la missió. Amb la Viqi Shesh i els seus aliats suggerint que els Jedi havien de lliurar-se pel bé comú, el menor incident podia tornar a la resta del Senat en la seva contra. -I el Reina Veloç està millor sense nosaltres. Si els yuuzhan vong ens veuen arribar, dispararan i fugiran. D'aquesta manera podrien deixar-lo passar després de limitar-se a registrar-la.
-Fet -va confirmar la Tenel Ka-. Han emprat els Dovin basal per detenir el Reina Veloç, i una petita llanxa es desprèn del seu casc.
Un trio de senyals, una marcada amb el vermell de la Nova República i dos amb el blau dels yuuzhan vong, van aparèixer a la pantalla tàctica de l'Ànakin. Va fer que el seu droide astromecànic, Cinc, busqués les dades tècniques i no va veure motiu per estar en desacord amb la Tenel Ka. Ni tan sols els yuuzhan vong destruïen totes les naus que trobaven; quan la nau no transportava material de guerra o Jedi, solien alliberar-la amb l'esperança de poder agafar-la a la volta plena de refugiats.
Una ronca veu de barabel, l'Ànakin creia que era la Krasov, va dir:
-Germanet, sentim... algú no obeeix les ordres de l'oncle Mestre.
Un instant després, en els sensors de l'Ànakin apareixia un eixam de senyals.
-Gran Ull?
-Una Flota d'Ala-X -va dir la Tenel Ka-. Una dotzena d'XJ3.
-Amb una probabilitat del noranta-nou coma... -L'Ulaha va fer una pausa i llavors va dir: Bé, és la Dotzena d'en Kyp. No hi ha dubte.
-Gran Ull, obre un canal subespacial segur -va dir l'Ànakin-. I descàrrega les coordenades per a un microsalt.
-Germanet -va avisar la Jaina-, recorda que...
-Per si de cas -la llum del comunicador subespacial es va encendre i va activar el micròfon-. Ala-X, ja saben qui sóc.
Els va tocar amb la Força per identificar-se i va sentir que li responia una presència gairebé tan forta com la seva.
-Sol·licito que interrompin l'atac -va dir-. Ens causaran un veritable problema, a tots.
-Problemes, sí -va replicar la veu familiar d'en Kyp Durron-, però no per a nosaltres.
La nau transbordadora yuuzhan vong es va esvair en estàtica i va desaparèixer a la pantalla tàctica de l'Ànakin. Només va desaparèixer, sense senyals d'atac per part dels Ala-X, sense rastres de propulsors, sense fogonades d'energia ni res.
-Gran Ull? -va preguntar l'Ànakin-. Hi ha algun problema amb...
La corbeta va atacar amb canons de plasma i projectils de magma, i la pantalla de l'Ànakin es va omplir amb ratlles d'energia vermelles. Als sensors de Gran Ull no els hi passava res. En Kyp havia destruït la nau... Com? Amb la Força? No semblava possible. Només un Jedi molt poderós podria utilitzar-la d'aquesta manera: només un Jedi Fosc. Matar amb la Força obria al Jedi a la corrupció, el tornava assedegat de poder. Almenys això era el que deia en Luke. L'Ànakin sabia que la Mara i el seu oncle s'havien quedat decebuts amb la seva última trobada amb Kyp; potser fos per això.
La Dotzena va començar a donar salts i batzegades, cobrint la pantalla tàctica de fogonades de trets làser. Boles de plasma enemigues esclataven contra els seus escuts o passaven de llarg i desapareixien, i llavors el senyal de la corbeta va quedar engolida per l'estàtica. L'Ànakin va pensar que podia ser un torpede de protons, però la pantalla no havia mostrat cap rastre de propulsors.
Quan l'estàtica va desaparèixer, la corbeta seguia allà, però amb el seu foc reduït a un simple plugim. Els Ala-X XJ3 la van embolicar com un eixam, castigant-la amb descàrregues làser i rematant-la amb torpedes de protons. Aquesta vegada els rastres de propulsors van brillar blaus a la pantalla de l'Ànakin.
-Ho veus? No ha estat problema -va dir la veu d'en Kyp des del subespai.
El Reina Veloç va encendre els motors subllum i es va allunyar sotragant. Encara que l'Ànakin sabia que aquests atacs discriminats acabarien resultant perjudicials tant per als Jedi com per a la Nova República, la mort de la Lusa estava massa recent com per no alegrar-se.
-Bon atac -va dir.
Estava a punt de preguntar per les dues estranyes detonacions quan la veu de la Tenel Ka es va sentir pel canal de comunicacions del seu esquadró.
-Nous contactes -informà-. Dues... no, tres naus. Semblen una mica més grans.
Cinc xiulà una alarma en desplegar els senyals a la pantalla de sensors de l'Ànakin. Les tres naus es desplaçaven en perfecta posició de «triangle tancat», amb una nau per sobre, a l'altura i sota del pla tàctic de la Dotzena, situades totes de manera que el seu camp de tir passava sense problemes entre les altres dues. L'Ànakin estava a punt de sol·licitar una lectura tàctica quan van aparèixer unes lletres sota de cada nau, identificant-les com fragates d'assalt, lentes i maldestres, però fortament armades i protegides.
-Una emboscada! -va cridar l'Ànakin.
-Dada -va dir la Tenel Ka-. Estan sortint els coralites.
Núvols de puntets van sortir en eixam del costat de la fragata no exposat al foc enemic. La majoria va prendre posicions al voltant de la zona d'atac, però mitja dotzena es va dedicar a perseguir el Reina Veloç.
La Dotzena va trencar la formació, però les naus més grans ja havien alliberat una andanada de giratoris projectils de lava. Un parell dels Ala-X d'en Kyp van esclatar en flames i van desaparèixer.
L'Ànakin ja s'estava enlairant de l'asteroide.
-Espera, Germanet -va dir la Jaina. Malgrat les seves paraules, ja estava elevant el seu Ala-X juntament amb els altres-. No es pot dir que estiguem seguint ordres.
-Les estem desobeint -va confirmar l'Ànakin. La veritat era que no sabia que voldria el seu oncle: S'hagués passat en Kyp Durron al Costat Fosc o no s'hagués passat, en Luke no desitjaria que el matessin o, el que era pitjor, que el capturessin-. No podem permetre que un altre de nosaltres... No després d'això de la Lusa.
-Això és diferent -va dir la Tenel Ka-. Es podria dir que en Kyp Durron s'ha buscat això.
-És possible -va dir l'Ànakin.
Es va prendre un moment per pensar. Des d'allò de Yavin IV, la gent l'acusava de ser imprudent, i l'últim que necessitava era proporcionar més munició. D'altra banda, ja havia pres una decisió.
-Vols argumentar això? -va preguntar.
La Tenel Ka guardà silenci per un moment, i llavors va començar el bombardeig:
-No.
-Bé. Anem allà. Jaina, digues-nos com.
Quan l'esquadró va formar al voltant del Gran Ull, la Jaina va dir:
-El salt ens situarà darrere de la fragata inferior. Res de filigranes ni de deixar-se portar. Limiteu-vos a obrir-li un bon esvoranc i cap a casa. Cues, vosaltres ens cobrireu. No voldria ofendre-us, però mai hem treballat junts.
-No ens ofèn, Escuradents -va dir en barabel. A la Jaina li preocupava no respondre automàticament a un altre nom codi i havia demanat que fessin servir el sobrenom que tenia a l'Esquadró Murri-. És un honor cobrir-vos les espatlles. Pot Cua Un fer un suggeriment?
La Tenel Ka va començar el compte enrere, i la Jaina va dir:
-Tens set segons, Un.
-Els seus artillers estaran mirant a l'altre costat quan arribem. Si envies el bombarder en la primera passada....
-Arriscat, però podria funcionar -va dir la Jaina-. Quines possibilitats hi ha, Trobador?
-La probabilitat d'èxit és de... un vuitanta-dos per cent, amb un marge d'error...
En Lowbacca va rugir el seu acord amb el pla barabel, i la Tenel Ka va dir:
-Dos, Un, ja!
L'Ànakin va accelerar i va connectar l'hipersalt. Les estrelles es van convertir en ratlles. Dos segons després, Cinc refilava anunciant la seva arribada a mig sistema de distància. Mantenia els ulls tancats perquè la tornada a l'espai real no el desorientés.
Va buscar amb la Força i va sentir darrere d'ell al seu esquadró en formació. En Kyp i la Dotzena estaven a curta distància a la seva esquerra, maniobrant a la zona de tir, intentant evitar les boles de plasma i els projectils de magma. Ara que estava prou a prop, també podia sentir als yuuzhan vong en combat, com una tremolor indefinida, prou poderosa com per distreure la seva atenció en un moment crucial. Es va sentir temptat a treure el vidre del sabre làser. Una batalla entre caces estel·lars no és bon lloc on distreure's.
L'Ala-X es va escorar bruscament a la dreta quan Cinc, actuant conjuntament amb els altres droides astromecànics, es va alinear amb l'objectiu. L'Ànakin va obrir els ulls ara que ja no hi havia perill de desorientació i va veure la batalla davant d'ell com una petita xarxa de brillants colors.
-Tot el món preparat per actuar? -va preguntar la Jaina.
L'Ànakin va teclejar en el seu micròfon per respondre afirmativament i va comptar el nombre de klicks quan els altres van fer el mateix. A través de la Força va sentir una estranya resignació en la seva germana, en res semblant a l'excitació que sentia ell, producte de l'adrenalina. Semblava més farta que tensa, gairebé distanciada. Potser fos així com sobrevivia un gran pilot a tantes batalles ràpides com llampecs, o potser fos el preu per tornar amb vida, el resultat físic de la sobrecàrrega d'estrès. Pot ser que la política del Senat no fos l'única causa per la qual el permís que tenia la Jaina de l'Esquadró Murri fora indefinit. Potser els metges de la flota li diguessin a Gavin que la Jaina necessitava un llarg descans.
-Cinc obre'm un canal privat amb la Jaina.
-Estem sencers i impacients. Llum verda, Jedi, i dispareu bé -va dir la Jaina abans que el droide pogués obeir.
El seu Ala-X es va llançar el primer, entrant en un paisatge embolicat en llums que ara era tan gran que vessava per tota la pantalla davantera de la cabina de l'Ànakin. Va deixar al marge qualsevol idea de suggerir-li que es quedés enrere, va connectar les armes i va triar canons làser. L'objectiu es va engrandir fins a aparèixer davant seu, primer com una enorme silueta que ocultava les estrelles i després com una foscor megalítica que escopia magma i plasma al maelstrom que hi havia més enllà.
La Jaina va baixar a la recerca de l'únic coralita en posició d'interceptar als Jedi i que aviat va estar donant salts i batzegades per esquivar els seus trets làser. El pilot enemic va concentrar les energies del seu dovin basal en protegir la seva nau en lloc de maniobrar. Era poc intel·ligent. La Jaina va esquivar les poques boles de plasma que va disparar en la seva direcció i el va castigar amb descàrregues de poca potència. Quant li va encertar per primera vegada, va quadruplicar la potència i va descarregar una ràfega.
-Això és disparar -va dir en Zekk.
-Talla la xerrameca innecessària, Caça-recompenses -va ordenar la Jaina.
En Zekk tancà el micròfon.
L'Ànakin va passar a torpedes de protons, en no haver-hi res entre la fragata i ell, i va centrar la retícula de mira a la proa de la nau. En Tesar havia encertat: els nòduls de plasma i els escopidors de roca d'aquest costat de la nau no estaven actius.
-Cinc, què passa amb els coralites que persegueixen al Reina Veloç?
Cinc va canviar l'escala de la pantalla tàctica. Els coralites ja atacaven al Reina.
-Això no va bé -va gemegar l'Ànakin-. Gens bé. A l'oncle Luke li agradaria això tant com lluitar amb un rancor.
Cinc desplegà un càlcul sobre quant trigarien els coralites a tornar. No participarien en la batalla, però podien tallar-li el pas als Jedi.
-Mantingues-los vigilats.
Cinc xiulà en senyal de que l'havia rebut, i la retícula de l'Ànakin es va il·luminar en entrar dins de l'abast dels torpedes. La fragata omplia tota la carlinga; l'únic que veia l'Ànakin era una roca que semblava un asteroide qualsevol.
-Germanet, Verd -va dir.
-Caça-recompenses, Verd -va dir en Zekk-. Ens alternem?
-Tu primer.
Una dotzena de cercles blancs, tres torpedes de protons amb les flamarades dels seus esquers, es van allunyar per desplegar-se al llarg del flanc de la fragata. Els yuuzhan vong encarregats dels escuts van activar els seus dovin basal per concentrar la gravetat i crear una filera de forats negres en miniatura que es traguessin tot el que anava cap a ells. En Zekk passà a canons làser i va esquitxar la fragata amb trets intermitents. En els últims dos anys, el combat espacial entre la Nova República i els yuuzhan vong havia evolucionat per convertir-se en un joc d'esquer i atac, cada bàndol intentant enganyar a l'altre perquè malbaratessin la seva limitada reserva d'energia en defenses innecessàries i atacs inútils. Les millores dels XJ3 estaven concebudes per guanyar aquest joc.
L'Ànakin va disparar la seva primera andanada de torpedes, va canviar d'armes i disparà els làsers. Els equips dels escuts eren massa lents per als seus atacs, i els fusibles de proximitat van detonar a metres de distància de la nau. Cercles fosos van marcar el casc. D'una petita esquerda va brollar un guèiser d'atmosfera. L'Ànakin va atacar la fissura amb dues descàrregues làser i va brollar una columna de cadàvers i d'equip. En Zekk va contribuir amb una descàrrega quàdruple i va provocar una successió d'explosions internes, i per llavors estaven massa a prop i van haver de retirar-se.
L'Ànakin va sentir que el miraven uns ulls yuuzhan vong -el vidre lambent no era sempre una distracció- i es va posar a la dreta. Un projectil de magma va passar pel seu costat provinent d'algun lloc més enllà de la fragata, i va sentir que la seva alarma li era retornada a través de la Força. Va comprovar la pantalla i va veure en Zekk posant-se darrere d'ell mentre un altre projectil de roca passava girant pel seu costat.
-Gràcies per l'avís -li va dir en Zekk pel comunicador.
Un parell de coralites van aparèixer per darrere de la fragata i van passar al costat d'ells amb els canons volcà escopint plasma contra el bombarder.
L'Ànakin va començar a girar cap enrere.
-A per ells!
-Deixeu-ho, nois -el Ala-X de la Jaina es va situar darrere dels coralites, alçant ja el morro per disparar-. Ocupeu-vos dels dos que vénen per sota.
Va passar com una exhalació, amb un únic torpede de protons dirigint-lo ja cap a la popa del coralita. No calia comprovar la pantalla tàctica: els dos yuuzhan vong podien donar-se per morts tenint a la Jaina darrera d'ells. L'Ànakin i en Zekk van baixar cap al ventre de la fragata, movent-se per entre una tempesta de projectils de magma abans que els sorpresos artillers poguessin apuntar contra ells. A tres-cents metres d'ells, dos coralites es dirigien cap al Gran Ull, intercanviant foc amb els enormes canons làser del bombarder.
L'Ànakin va sentir que en Zekk el trobava mitjançant la Força. Va preparar els canons quàdruples i posicionà la retícula de tret. Van deixar anar els disparadors alhora. Les seves armes van flamejar alhora. Els coralites es van desintegrar... alhora.
-Bons trets -va dir la Tenel Ka-. I ara, si us plau, deixeu pas.
L'Ànakin va accelerar el motor. Hi hauria d'haver un altre coralita, però no el veia a la pantalla.
-On està al tercer? -va dir.
-El vaig abatre jo -replicà la Jaina-. Volava més baix.
Cinc llançà una xiulada.
-Sí, porta quatre -va dir l'Ànakin-. I no està ni emocionada.
El bombarder va il·luminar la foscor amb una fogonada de color. L'Ànakin va utilitzar la pantalla posterior per veure com els escuts de l'enemic detenien la primera andanada. Però se'ls van escapar quatre projectils de la següent, i la nau es va dividir en trossos. Les seves dues parts van sagnar amb cossos i vapor.
L'Ànakin va girar el seu Ala-X per tornar a la batalla i es va trobar amb què una altra fragata es movia per tallar-li el pas a la Dotzena. El Gran Ull va llançar tots els torpedes que li quedaven i va fugir en no ser rival per a la major potència de foc de l'enemic. La Jaina va guiar a l'Ànakin i en Zekk per entre les descàrregues, però pels comunicadors els va arribar la veu d'en Kyp.
-Ja has fet prou, Escuradents. Nosaltres ens ocupem a partir d'ara.
-És clar -la resposta de la Jaina era sarcàstica, potser perquè els torpedes del bombarder eren desviats per una singularitat gravitacional-. Es limitaran a deixar-vos passar.
-Bé, deixar-nos no.
Un brillant fogonada va il·luminar la proa de la fragata, incinerant el pont de comandament i deixant a la nau morta en l'espai. Els vuit supervivents de la Dotzena van llançar una andanada de torpedes a la nau tolida, i van sortir de la zona de foc amb un còmode avantatge sobre els coralites perseguidors.
-Kyp? -va preguntar l'Ànakin entretalladament-. Com has...?
-La Força.
La resposta era tallant, i fins i tot sense la Força l'Ànakin va sentir la ràbia d'en Kyp per perdre tants pilots. Els dos grups es van unir en formació i van guardar silenci. En Kyp ja havia cedit abans davant la seva ràbia i tots els Jedi coneixien el perill que suposava això.
Però l'Ànakin començava a dubtar. A Yavin IV, un amargat yuuzhan vong repudiat havia traït als seus per ajudar-lo a rescatar la Tahiri, i havia après d'ell que el Costat Fosc existia fins i tot sense la Força, que la força de voluntat comptava tant com la puresa de cor.
Ara més que mai creia que la Força era una eina més que podia usar-se per fer el bé. I si en Kyp Durron havia descobert alguna manera d'usar la Força per destruir naus enemigues, Eclipsi hauria d'investigar si podia usar-la un Jedi fort amb força de voluntat i de cor pur, sense passar-se al Costat Fosc.
En Kyp va permetre que el silenci s'apoderés dels canals de comunicació fins que van estar lluny de l'enemic, abans de preguntar:
-Ànakin, no et van recordar res aquestes explosions?
-El seu senyal espectrogràfic era la d'un torpede de protons -va dir la Tenel Ka-. Però el seu propulsor no deixava rastre.
-I què et diu això? -va preguntar en Kyp amb petulància-. Pensa en això. «La mida no importa», i tot això.
-Telequinesis? Estàs usant la Força per llançar els torpedes?
-No sóc tan ràpid com una càrrega propulsora, encara, però els yuuzhan vong tenen problemes per veure torpedes de protons sense el brillant i lluminós raig dels motors que els delata.
L'Ànakin es va sentir gairebé decebut. Esperava una arma secreta, alguna cosa que els yuuzhan vong cecs a la Força no poguessin combatre. En comptes d'això, tenien una altra etapa del joc, una altra forma d'enganyar a l'enemic que aviat sabria combatre.
Si en Kyp esperava que algú el felicités per la seva astúcia, va quedar decebut. La Tenel Ka va comentar que, en tot cas, això estalviaria a la Nova República alguns cilindres de combustible, quan un xiulet urgent desvià l'atenció de l'Ànakin a la pantalla tàctica. Cinc canvià l'escala mostrant al Reina Veloç convertit en una nau morta a la deriva per l'espai. Els sis coralites que l'havien destruït s'afanyaven a tallar-los el camí de fugida.
-Em temo que encara no hem acabat -va dir la Tenel Ka.
Els sis pilots de coralites estaven molt superats en nombre i no hi havia dubte que moririen, però també donarien temps a la resta de la flota perquè aconseguissin arribar fins als Ala-X per darrere. L'Ànakin xiuxiuejà una maledicció, i va tornar a maleir quan van aparèixer tres Ala-X davant els coralites, precipitant-se al seu encontre.
-Si us plau, no et desviïs del camí, Germanet -va dir la ronquera d'un barabel-. Això no portarà molt de temps. Només són sis.
Els tres Ala-X es van fondre en un sol senyal i van continuar dirigint-se cap a l'enemic, obligant als yuuzhan vong a triar entre ser envestits o abandonar formació. No va ser cap sorpresa que tanquessin files, llançant un regalim de ratlles rectes i ondulades contra els barabels.
Si mirava per la finestreta, l'Ànakin amb prou feines podia veure la batalla, puntets de llum relluint a la distant foscor. Va tornar a mirar la pantalla tàctica i va veure com les línies ondulades s'apagaven mentre s'acostaven als Ala-X.
-No poden fer això! -va exclamar en Zekk.
-Si creus que estan disparant als projectils i carregant-se'ls, sí que poden -va dir la Tenel Ka-. L'ampliació òptica indica una correlació del setanta-dos per cent entre els trets dels seus làsers i la desaparició dels projectils.
L'Ànakin estava més impressionat pel seu pilotatge que pels seus trets. Per ser un sol senyal a la pantalla havien de moure's un sobre l'altre, a menys d'un metre de distància, a una velocitat que bé podia ser el deu per cent de la llum. No se li ocorria un motiu per exhibir en combat semblant precisió, a part de per desmoralitzar l'enemic, però estava impressionat.
Per fi, un dels projectils de magma va aconseguir arribar als Ala-X. L'Ànakin tenia els ulls enganxats a la pantalla tàctica, esperant l'horrible fogonada que significaria el final d'un o, en estar tan a prop, els tres barabels.
No n'hi va haver. El projectil va reaparèixer a l'altra banda del senyal amb una trajectòria diferent. Algú havia emprat la Força per redirigir el seu vol.
-Necessito Jedi en el meu esquadró -va dir en Kyp-. Necessito barabels Jedi.
L'Ànakin va tornar a alçar la mirada. La batalla era ara més lluminosa, com una fosfopuça, però no hi havia manera d'arribar a temps per ajudar els barabels.
Els yuuzhan vong van renunciar als projectils de magma i es van concentrar amb les boles de plasma. Per sorpresa de l'Ànakin, els barabels no van perdre el temps en esquivar-les. Van encaixar els atacs de front, un darrere l'altre. I van continuar fins i tot quan els seus escuts havien d'haver cedit ja.
-Com poden fer això? -va preguntar en Zekk-. Es reforcen mútuament els escuts?
-No estan tan a prop -la veu de la Jaina estava desmaiada d'admiració. Era el primer senyal d'emoció que mostrava-. Han d'estar saltant un davant de l'altre, alternant-se per encaixar el magma mentre els altres recuperen energia.
-Cert -va confirmar la Tenel Ka-. Hi ha fluctuació en la pulsació dels ions que concorden amb variacions en el flux dels motors.
-Ara sí que estic impressionat -va dir l'Ànakin.
Un dels yuuzhan vong va desaparèixer de la pantalla. Els Ala-X es van dirigir cap a un altre coralita. També va desaparèixer. A l'Ànakin no li sorprenia la tàctica, però li impressionava la seva precisió. Els companys de niu estaven concentrant el seu foc, aclaparant als seus objectius amb un gran volum de trets làser. Un tercer coralita va desaparèixer. Els supervivents es van dirigir als flancs dels Ala-X, intentant posar-se darrere d'ells.
El senyal dels barabels va tremolar i va alentir la marxa. L'Ànakin va saber que els yuuzhan vong estaven usant els dovin basal contra els escuts dels Ala-X. Va voler cridar-los que usessin el commutador de seguretat, que alliberaria els escuts i els deixaria lliures un mil·lisegon més tard. No es va atrevir a interferir en la seva concentració.
Els barabels van tornar a sorprendre'l, aquesta vegada apagant del tot els motors subllum. En estar els coralites tirant dels seus escuts, la distància es va escurçar en un sospir. Llavors va tornar a haver-hi tres Ala-X, cadascun enfrontat-se a un coralita. La pantalla tàctica va esclatar en un laberint indesxifrable d'esteles de propulsors per dissoldre's en estàtica quan les ràpides descàrregues de protons van sobrecarregar els sensors del bombarder. L'Ànakin va mirar per la finestra de la carlinga i va veure un esclat de llum com el d'una nova.
Quan va tornar a mirar la pantalla, només hi havia estàtica.
-Cinc?
El droide va xiular i es va posar a filtrar la sobrecàrrega.
-Cues? -va cridar la Jaina-. Esteu aquí?
No van contestar.
-Tornem a recuperar els sensors -va dir la Tenel Ka. Sembla que hi ha tres Ala-X.
-Cues, esteu aquí? -va repetir la Jaina-. Un? Dos? Tres?
Li va contestar un llarg esclat de xiuxiuejos, el que passava per riure entre els barabels.
-Estem aquí, Escuradents -va dir un dels companys de niu-. Un, Dos, Tres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada