dijous, 31 de desembre del 2015

El Jedi més Fosc (XVII)

Anterior



17

La foscor de la selva era tan espessa que la Jaina pràcticament podia assaborir-la. Seguia l'àgil Chewbacca més gràcies al so que per qualsevol altre sentit, i va descobrir que estava començant a confiar cada vegada més en la Força per guiar les mans i els peus. L'aire estava més fred allà que sota el dosser de vegetació. La Jaina es va estremir, encara que dubtava que això fos totalment a causa del descens de la temperatura.
En Chewie obria la marxa sense cap vacil·lació gràcies a la seva aguda vista de wookiee. De tant en tant bordava un advertiment per prevenir-li de la presència d'una branca menys sòlida del que era habitual o una extensió de molsa relliscosa. Cap dels dos s'esforçava massa per no fer soroll: la seva única preocupació era arribar fins als seus amics abans que fos massa tard.
Els ulls de la Jaina es van anar acostumant a la foscor prou perquè pogués distingir les borroses siluetes dels troncs dels arbres, masses negres que es retallaven contra el gris del cel. Això no l'ajudava molt a l'hora d'avançar, però sempre servia d'alguna cosa. En Chewbacca va emetre un esbufec ​​ofegat i va deixar anar un suau lladruc de triomf.
- Van venir per aquesta direcció? -Va preguntar la Jaina,
El wookiee va respondre amb un xiscle afirmatiu. Les seves olors hi eren. En Chewbacca detectava quatre..., no, cinc rastres olfactius, així com una feble olor de metall. La Jaina va decidir que devia estar captant l'olor de TM2. En Chewie va deixar anar un grunyit gutural i va explicar que també estava percebent altres olors: plastiacer, branques cremades i l'olor de tempesta de l'ozó produït per les descàrregues desintegradores.
La Jaina va sentir que el cor li feia un tomb.
- No hi ha dubte que sembla com si les Germanes de la Nit haguessin portat soldats de les tropes d'assalt aquí baix amb elles -va comentar.
En Chewie va incrementar la velocitat i va començar a seguir aquell nou rastre. En un moment donat, la Jaina va calcular malament el seu següent pas i va estar a punt de caure entre un parell de branques que estaven més separades del que havia pensat.
-Amb prou feines puc veure-hi, Chewie -va dir.
El wookiee es va aturar durant uns moments amb un esbufec ​​de comprensió, va furgar en la motxilla d'emergència que havia agafat a la fàbrica i va treure d'ella un petit recipient fet amb una reixeta metàl·lica. La Jaina va reconèixer un reclam per fomosques. El wookiee va trencar el segell.
Uns moments després, com si els puntets lluminosos s'haguessin materialitzat directament a partir de l'aire, la superfície del reclam estava coberta de diminuts insectes fosforescents. En Chewbacca va penjar el reclam d'una tira de cuir a la cintura de la Jaina. La «llum» projectava una claredat rosada que ondulava davant d'ella com la cua d'un cometa amb cadascun dels moviments de la jove.
En Chewbacca va assenyalar cap avall, indicant una branca recent cremada i els senyals foscos deixats pels trets. Els altres havien anat per allà.
- Tens raó -va dir la Jaina -. Puc sentir la seva presència davant nostre i no molt lluny.
El wookiee la va ajudar a creuar la bretxa en la vegetació i va reprendre el seu descens. La Jaina va anar baixant lentament darrere del wookiee, observant amb més atenció els agafadors i llocs on es podien posar els peus gràcies a la resplendor de les fomosques que il·luminaven el seu camí. Una vaga sensació d’inexplicable temor va anar creixent al seu interior a mesura que anaven descendint un nivell darrere l'altre. La Jaina podia sentir el pes opressiu i asfixiant de la jungla que s'estenia per sobre dels seus caps.
Depredadors invisibles avançaven a grans salts sobre les branques plenes de fulles en persecució de les seves preses. Els crits de les víctimes caigudes en aquella interminable cacera ressonaven pel laberint del brancatge. Criatures encara més petites trinaven, brunzien i parlotejaven. A jutjar pels sons que produïen, la Jaina va pensar que cap d'elles semblava amistosa.
La Jaina sabia que els seus amics eren grans combatents, però també sabia que fins i tot en Lowie, el més fort de tots ells, temia les jungles de Kashyyyk. Per si sol això ja era un motiu de preocupació, però els joves Cavallers Jedi i la Sirra tenien alguna cosa més que témer a part de les mortíferes plantes i animals que habitaven en els nivells inferiors de la jungla.
La Jaina va tenir el pressentiment que estava a punt de passar alguna cosa terrible.
- No hi ha temps per perdre! -Va dir amb veu urgent.
Va prémer el pas. En Chewbacca va percebre la seva preocupació i la va imitar, prenent-se el temps just per posar els peus en una branca abans de saltar a una més baixa.
La Jaina va sentir un crit llunyà, una veu humana que semblava estar plena de terror i que es va confondre amb els sons de la selva. Quan es va aturar per mirar en aquesta direcció, va veure centelleigs lluminosos i va sentir el xiuxiueig guspirejant d'un rifle desintegrador.,
I llavors la branca mig podrida sobre la qual havia posat els peus va cruixir i va amenaçar amb partir-se. El seu apressament havia fet que la Jaina no es prengués la molèstia d'inspeccionar la branca abans de pujar-hi. En Chewbacca va girar i va allargar el braç per posar-la fora de perill sobre una branca més gruixuda que es trobava més a prop del tronc. La Jaina es va debatre frenèticament en un desesperat intent de recobrar l'equilibri.
Però tot aquell costat de l'arbre wroshyr devia haver quedat debilitat per la podridura o alguna malaltia, ja que la branca sobre la qual es trobava el corpulent wookiee també va cedir en aquell mateix instant. La fusta es va partir amb un sorollós espetec i va deixar de sostenir el seu pes.
Amb la boca oberta en un esgarip silenciós, la Jaina va veure com en Chewbacca queia en el buit, precipitant-se sorollosament cap a la foscor inferior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada