dilluns, 14 de desembre del 2015

Estrella a Estrella 1(XI)

Anterior



CAPÍTOL 11

Per fi, el víllip es va tornar cap a fora, assumint l'aspecte del desfigurat rostre del Mestre Bèl·lic. Tenia un rostre que en un temps hauria resultat atractiu a la Viqi Shesh, amb aquests trets durs i marcats, els ulls pensatius i la boca arrufada. Però ara, cobert de cicatrius de devoció i deformat per fractures rituals, el màxim que podia trobar era que fos interessant. Per què, llavors, sentia papallones a l'estómac cada vegada que el veia? Per què havia de molestar-li que trigués tant a respondre al seu víllip? Havia de ser pel seu poder. Li atreien els homes, bé, els mascles, amb poder. No li enorgullia aquesta debilitat, que era considerada una perversió en el seu món de Kuat, on les dones del seu rang solien comprar servents telbun per usar-los de parella, però aquesta era la seva vergonya secreta. Per un temps, un temps molt breu, fins i tot li havia atret el petit bothan pelut.
-Tens alguna cosa que informar, Viqi? -va preguntar en Tsavong Lah.
-Sí -li agradava la manera com ell li deia sempre pel nom de pila. Denotava certa intimitat que no tenia amb molts altres-. Va ser una sessió sorprenent.
-En Nom Anor diu que reeixida.
-Llavors ell va veure una cosa que jo no vaig veure -replicà-. En Nom Anor va interpretar malament la situació des del principi. La seva arrogància va obligar a Borsk a donar el seu suport als Jedi.
-De veritat? -el Mestre Bèl·lic no va semblar sorprès-. Em va assegurar que tot aniria bé.
-M'he passat el dia salvant la situació.
-Ah, sí? -En Tsavong Lah semblava sorprès, sens dubte per no estar acostumat a què els seus inferiors mostressin tanta iniciativa-. Què has fet?
-El Senat està dividit al llarg de les fronteres del Nucli. Els que viuen al Nucli, i que, casualment, estan en la teva ruta d'invasió, volen tornar-se contra els Jedi. Els altres els hi donen suport.
-Això era d'esperar -va dir en Tsavong Lah amb impaciència.
En veure que el Mestre Bèl·lic no veia la importància d'això, la Viqi va parlar en to segur.
-Els mons del Nucli controlen els principals recursos econòmics de la Nova República, i qui controla els diners controla el govern.
-Sí?
-M'he passat tot el matí parlant amb senadors del Nucli. No tenim prou vots per guanyar una moció de censura, però estic convençuda que si en Borsk tingués un final prematur, el següent Cap d'Estat estaria menys disposat a donar suport als Jedi.
En Tsavong alçà les celles.
-Estàs suggerint un assassinat?
La Viqi es va sorprendre en sentir un calfred a la columna vertebral. Assassinat era una forma molt lletja de dir les coses. Però era molt propi dels yuuzhan vong dir-les de la manera més desagradable possible.
-En Nom Anor estar avui molt a prop. Podria fer-ho.
-Nom Anor? -va repetir en Tsavong Lah-. I et triarien a tu Cap d'Estat quan en Borsk morís?
No si morís, es va fixar la Viqi, sinó quan. Va somriure segura.
-Aquest és el meu pla, si.
El Mestre Bèl·lic llançà un esbufec.
-Llavors mata'l, Viqi.
El seu somriure va desaparèixer.
-Jo?
Els pensaments donaven voltes en la seva ment intentant descobrir les intencions que podia haver darrere de les seves paraules. Estava posant a prova el seu valor? Estaria fent broma? Potser no entenia les ramificacions d'aquest suggeriment. Sí, havia de ser això.
-Crec que la política de la Nova República no funciona igual que entre els yuuzhan vong. Si jo matés a Borsk, cauria en desgràcia i se m'enviaria a una instal·lació reeducadora, no em nomenarien Cap d'Estat.
-Només si t'enxampen.
La Viqi va fer una pausa. Segur que en Tsavong Lah podria proporcionar-li algun mitjà de matar a Borsk en secret, però coneixent els yuuzhan vong, i sobretot al Mestre Bèl·lic, segur que el mètode implicava alguna horrible mutilació del seu propi cos, i que seguiria requerint que mirés al bothan als ulls mentre el matava. Encara que mai abans havia matat a ningú cara a cara, creia poder-ho fer, depenent del preu. Però, què passaria amb la investigació consegüent? Els yuuzhan vong serien uns guerrers molt ferotges, però no sabien res de la tecnologia policial de la Nova República, tecnologia que s'empraria per intentar identificar l'assassí d'en Borsk.
-No funcionaria -va dir, negant amb el cap.
-T'oposes a mi?
-Sí -les seves entranyes eren de gel. Ja lamentava haver proposat l'assassinat, però sabia que no havia de mostrar por. El Mestre Bèl·lic interpretaria el seu titubeig com a signe de debilitat, i l'aprofitaria per atacar-la com el depredador que era, i hi havia treballat massa, fet massa coses que la repugnaven fins a ella mateixa, com per tirar-ho tot per la borda-. A cap dels dos ens servirà que jo acabi en un planeta presó.
El to d'en Tsavong Lah es va tornar perillosament impersonal.
-Tinc maneres d'obligar-te a cooperar. Segur que la Belindi Kalenda estaria molt interessada a conèixer la nostra relació.
-Estic segura que si. Però llavors perdries el petit flux constant de records de la sala de situació del CSMNR -per il·lustrar aquest punt, va inclinar el cap i va serrar les dents, fent una ganyota quan el txilab es va deixar anar i va relliscar pel conducte nasal-. Estic segura que el Servei d'Intel·ligència de la Nova República estaria molt interessat en això.
L'eruga neuronal va caure pel forat del seu nas en el moment just, i un petit somriure de respecte va treure el cap a la cara d'en Tsavong Lah.
-Com vulguis, Viqi Shesh. Però no es pot confiar una tasca tan important a Nom Anor. Un caçador de feristeles anomenat Bjork Umi es posarà en contacte amb tu.
-Sí?
-Dóna-li un lloc i una hora. I et convertiràs en Cap d'Estat, la nostra Cap d'Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada