dijous, 2 de juny del 2016

Dinastia del mal (XVI)

Anterior



16

La Serra es va asseure sola a l'oficina petita, sense finestres, intentant reunir el seu coratge. Els únics mobles eren un escriptori senzill i la cadira que ocupava actualment. Les parets sense decorar eren una ombra depriment de marró, la seva superfície de pedra aspra i sense acabar. Una petita caixa forta s'havia construït a la paret de roda, i una única porta portava fora cap al passadís de l'altre costat.
La princesa no era una innocent. Entenia que l'habitació reflectia l'opinió que la majoria de gent de fora del món tenia de Doan; ho veien com un pou lleig, llardós. Ella sabia que aquells que vivien a les pistes de mines a la superfície del planeta sentien el mateix. Però ella havia vist la veritable bellesa del planeta.
Construïdes en els altiplans sobre les columnes de roca que s'alçaven altes sobre els núvols asfixiants de pols i contaminació, les ciutats de la noblesa estaven beneïdes amb cels blaus brillants gairebé cada dia de l'any. Cada matí, el sol naixent es reflectia en les agulles polides dels castells construïts en els altiplans a centenars de quilòmetres a l'est, il·luminant-les com espelmes al gris de la matinada. A la tarda les tempestes de sorra que rodaven pel desert semblaven ballar a l'horitzó, vives amb les explosions intermitents de color mentre el sol ponent resplendia els trossos de quars atrapats en la seva abraçada arremolinat.
Fins i tot després de tots aquests anys, encara li treia l'alè... igual que la primera vegada que va venir a Doan. Després de deixar el campament del seu pare a Àmbria havia viatjat pels mons de la Vora Exterior, utilitzant el que ell li havia ensenyat per ajudar els menys afortunats i establir la seva reputació com una sanadora hàbil. Quan el príncep de la corona va contreure una misteriosa malaltia, el rei l'havia contractat per atendre el seu fill.
Ella havia reconegut a l'instant els símptomes de la febre idoliana, una infecció mortal però tractable. Durant tres mesos ella el va cuidar lentament fins que va estar sa, i per quan Gerran es va recuperar els dos estaven enamorats.
Vas salvar la seva vida llavors. Però no tenies el poder per salvar-lo dels terroristes. Si haguessis estat més forta, encara podria estar viu.
La Serra va capcinejar en una confusió momentània. El pensament havia estat amb la seva pròpia veu, però d'alguna manera semblava aliè... com si algú més estigués parlant dins del seu cap.
Excepte per ella mateixa, l'oficina estava clarament buida. La porta estava tancada, i amb els escassos mobles no hi havia lloc perquè ningú s'amagués. Ella va fer una mirada alerta a la petita piràmide, de quatre cares asseguda a la vora de l'escriptori.
Havia estat guardada gairebé sense cura en una petita motxilla de lona que els mercenaris l'havien portat. La connexió amb la Força de la Serra era prou forta com perquè sentís el poder de l'interior de l'artefacte, atrapat sota la superfície, just esperant per ser alliberat.
Per què la iktotchi no va reclamar això per a si mateixa? Ella havia d'haver percebut el seu poder, també, fins i tot oculta dins de la motxilla. Quelcom més deuria d'haver atret la seva atenció.
Agafant la piràmide i sostenint-la a la longitud del seu braç, va creuar l'habitació fins la caixa forta de la paret. Introduint la combinació, la va obrir i va posar la piràmide dins i llavors va tancar la porta, segellant-la de forma segura. L'home a les masmorres era un Lord Sith; qualsevol cosa que posseís era un instrument del Costat Fosc. La Serra no estava interessada a explorar el seu poder; ella només estava interessada en ell.
Ell havia arribat feia tres dies, tot i així, ella no havia anat a parlar amb ell. A les seves ordres, havia estat mantingut drogat i indefens tot el temps. Ara ella sabia que no podia retardar-ho més temps; era hora d'anar a enfrontar-se als seus dimonis. La seva cara fixa en una determinació funesta, va abandonar l'oficina i va marxar a través dels retorçats passadissos de la infame Presó de Pedra de Doan, dirigint-se cap a les cel·les d'interrogació.
Quan va saber per primera vegada sobre el vast complex de masmorres construït a la roca diversos quilòmetres sota el castell, la Serra havia estat horroritzada. Històricament, la noblesa havia fet servir la Presó de Pedra per fer esvair els oponents polítics. Atrapats en el cor d'una columna de roca de diversos quilòmetres d'alt i centenars de metres de diàmetre, qualsevol presoner en el seu interior estaria escudat de la detecció per part dels escàners. Una persona podia desaparèixer per sempre en el laberint subterrani, passant la resta de les seves vides amb els grillons, torturat per buscar informació o per simple plaer sàdic sense esperança de salvació.
En el cas que s'intentés un rescat d'alguna manera, tot el complex estava equipat per col·lapsar-se amb una sèrie d'explosions que matarien no només als presoners sinó als seus possibles salvadors també. Les càrregues de detonació acuradament dissenyades s'activarien en una seqüència precisament sincronitzada, destruint la masmorra habitació per habitació mentre permetia als guàrdies escapar. La Mansió Real i els altres edificis a la superfície a milers de metres per sobre només patirien un parell de tremolors lleus -però inconfusibles- mentre tot el complex de sota era reduït a enderrocs.
En Gerran encara estava viu quan la Serra va saber de tot això. Ell li havia explicat que la Presó de Pedra no havia estat utilitzada durant quaranta anys; era una relíquia d'una era més brutal i repressiva. En resposta a la pressió pública duta a terme pel Senat, havia estat tancada. No tenia si més no personal ja. Tot i això, davant la urgència de la seva promesa, ell va jurar que una vegada que fos rei faria que segellessin permanentment la infame masmorra: un gest per simbolitzar la nova relació que desitjava forjar entre els nobles i els miners.
Però en Gerran era mort ara, igual que el seu pare. I ella era la que havia contractat mercenaris per capturar al seu enemic i enterrar-lo per sempre dins de les cel·les fredes de la Presó de Pedra. No podia evitar preguntar-se què pensarien del que havia fet. Què dirien si estiguessin aquí ara mateix?
La Serra va apartar el pensament de la seva ment. No eren aquí. El seu pare i el seu marit s'havien anat, per sempre lluny d'ella. I ella s'havia quedat per tractar amb el Lord Sith sola.
Li va portar gairebé deu minuts obrir-se pas des de l'oficina a través del laberint de passadissos i habitacions fins on el presoner estava sent retingut. Tot i que els passadissos pels quals viatjava estaven il·luminats per pàl·lides llums al sostre, molts dels passadissos portaven a la foscor, els seus mercenaris només havien reobert una petita secció del complex. La resta encara estava desert.
L'home que anava a veure estava sent retingut en una de les cel·les de màxima seguretat, accessible només per una única escala protegida per portes segellades de duracer per dalt i pel fons. Els mercenaris que feien guàrdia a l'altre costat de la porta a la part superior la van obrir en aproximar-se, i ella ràpidament es va obrir pas sota les escales.
La porta en el fons es va obrir de forma similar per a ella, revelant una petita estació de guàrdia de deu per deu metres. Una altra porta segellada de duracer en l'altra paret duia a la cel·la del presoner; una petita finestra de vista havia estat construïda a la porta. Hi havia dues taules a l'habitació. La més gran estava a un costat de la porta per la qual la Serra acabava d'entrar. La més petita era sobre rodes; mesurant només un metre per mig metre, havia estat empesa contra la paret al costat de la porta de la cel·la.
Sis dels soldats que hi havia enviat per atrapar el presoner eren aquí, juntament amb la Lucia i la Caçadora. Els guàrdies estaven asseguts en cadires al voltant de la taula més gran, jugant a les cartes. Les dues dones estaven en extrems oposats de l'habitació, distanciant-se d'aquells de la taula i la una de l'altra. La Lucia estava inclinada contra la paret com a suport, mentre que la Caçadora estava asseguda al terra de pedra, les seves cames creuades, mans a la falda i els seus ulls tancats. Semblava com si pogués estar meditant.
Mentre la Serra entrava, els guàrdies van saltar per aixecar-se en atenció, com ho va fer la Lucia. La Caçadora va obrir els ulls i va mirar a la princesa, però a part no va fer cap moviment. La Serra no estava tan sols segura del que estava fent aquí l'assassina; ella ja havia estat pagada pels seus serveis. Però per algun motiu havia triat quedar-se, com si tingués algun interès particular en el resultat dels esdeveniments.
La princesa va capcinejar. Tenia coses més importants de les que necessitava preocupar-se que de l'assassina.
-El presoner està encara sedat? -va preguntar ella.
-Sí, Madame, -va respondre un dels guàrdies-. Se li va donar una altra dosi fa una hora.
Ella va assentir i es va obrir pas cap a la taula amb rodes a la cantonada. Sobre la taula hi havia prop de tres dotzenes d'agulles hipodèrmiques, amb codis de colors en les etiquetes d'acord als seus continguts. La Serra havia preparat cadascuna de les agulles ella mateixa. Les marcades amb un adhesiu verd contenien senflax; necessitaven mantenir al presoner drogat tota l'estona per evitar que s'escapés. Les altres -vermella, negra, i groga- estaven plenes de diversos compostos que necessitaria durant el seu interrogatori.
Des de cua d'ull va veure la Lucia obrir-se pas des de la paret cap a ella. Un cop al seu costat, la seva amiga va parlar en un xiuxiueig prou suau com perquè només pogués ser escoltat per ella.
-Tu no ets així. Per què estàs fent això?
-No ho entendries, -va respondre igual de silenciosament.
-Contractar a una assassina era una cosa, -va continuar la Lucia, la seva veu alçant-se només lleugerament contenint a ratlla les emocions-. Però contractar mercenaris per reobrir en secret la Presó de Pedra? I si el rei ho esbrina?
-No ho farà, -li va assegurar -. Això no té res a veure amb Gerran, o amb Doan.
La dona de pell fosca es negava a deixar-ho estar.
-Retenir algú per torturar-lo i interrogar-lo? No està bé. Ho saps.
-Ell és un Sith. No un soldat com eres tu. Un Lord Fosc. No mereix la teva llàstima. O la meva.
La Lucia capcinejà i es va girar, però no abans que la Serra veiés clarament la frustració i la decepció a la seva cara.
-Obriu la porta-, va cridar la princesa als guàrdies-. Vull parlar amb el presoner. A soles.
A la seva paraula, la Caçadora va saltar sobre els seus peus, fent que la Lucia fes un pas cap endavant protectorament.
-Vull anar amb tu, -va explicar la iktotchi.
-Per què? -va exigir la Serra, de sobte sospitosa.
-Qui més podria haver-lo capturat per a tu? -va respondre ella, evitant la pregunta-. No m'he guanyat el dret?
-Si ella va, jo hi vaig, també, -va insistir la Lucia, creuant els braços.
La Serra podia haver-s'hi negat. Però profundament dins seu encara no volia enfrontar-se al monstre del seu passat sola. I quin mal faria ara si sabessin els seus secrets? Ella havia amagat la seva autèntica identitat tots aquests anys només perquè el seu pare temia les represàlies d'aquest home. Amb ell com el seu presoner, ella ja no tenia motius per ocultar-se.
-Les tres, llavors, -va concedir ella, agafant la petita taula i fent-la rodar en posició per portar-la dins amb elles-. Tanqueu la porta darrere de nosaltres, -va ordenar als guàrdies.

* * *

La Lucia estava preocupada per la princesa. Des de la seva visita al Temple Jedi havia percebut alguna cosa diferent en ella, però mai havia sospitat que fos capaç d'arribar en aquests extrems. Ella no havia sabut que havia contractat mercenaris per reobrir la Presó de Pedra; si ho hagués fet, hauria intentat parlar amb ella d'aquest pla tan estúpid i perillós. La princesa havia d'haver sabut que ella objectaria i per tant no li havia dit què estava passant fins que el presoner va estar fermament tancat en la seva cel·la.
Ella sabia de les masmorres, és clar. Com a part de l'equip de seguretat oficial de la princesa, necessitava memoritzar cada entrada i sortida possible del castell. Fins feia tres dies, però, ella només havia vist els plànols. Estar cara a cara amb la Presó de Pedra era una experiència completament diferent.
Tan aviat com va sortir del llarg viatge en turboascensor des de la superfície, havia percebut el mal d'aquest lloc. L'aire estancat tenia una pudor subjacent a mort. Massa coses fosques i indicibles havien passat aquí amb els segles.
Des de llavors la Lucia havia mantingut un ull vigilant sobre la seva amiga. Podia veure alguna cosa corcant-la, i temia que la penombra profana de la Presó de Pedra només empitjoraria les coses. La princesa estava obsessionada amb l'home en la masmorra, tot i així al mateix temps era incapaç d'enfrontar-s'hi. La Lucia sabia que tenia alguna cosa a veure amb el seu passat, però quan havia tractat d'abordar el tema la princesa s'havia negat a discutir-ho.
Sense més opcions, havia estat forçada a esperar que la Serra fes el següent moviment. Ara que anava a enfrontar-se al presoner per primera vegada, la Lucia estava determinada a estar al seu costat. Podia no entendre pel que estava passant la seva amiga, i podia no estar d'acord amb el que estava fent, però encara anava a ser-hi en cas que la princesa la necessités.
Mentre les tres dones van entrar a la cel·la, la Lucia es va sorprendre de quant més petita era que l'habitació a l'altre costat de la porta: només de tres metres quadrats. La cel·la estava tènuement il·luminada, l'única il·luminació venia d'una única llum parpellejant sobre els seus caps. El presoner estava lligat contra la paret de l'altre extrem. Els seus braços estaven estesos a cada costat per sobre, les seves mans lligades per cadenes que penjaven d'anelles de ferro posades al sostre. Les seves cames estaven desplegades de forma similar, els turmells lligats a la paret darrere d'ell.
A causa de la droga era incapaç de romandre dret; el seu pes tirava cap endavant, estirant les cadenes que li donaven suport fortament i fent un esforç increïble contra els seus punys i espatlles. El dolor en les seves articulacions havia d'haver estat torturador, si no fos pels efectes atordidors del senflax que fluïa pel seu sistema. El seu cap estava inclinat cap avall, els seus músculs paralitzats fent-li impossible mirar cap amunt mentre entraven.
La Serra havia seleccionat una agulla amb una etiqueta vermella de la taula i la va injectar directament en l'artèria caròtida que anava pel lateral del seu gruixut coll. Un instant més tard el seu cap va colpejar cap amunt i cap enrere en reacció al poderós estimulant.
En veure la seva cara, la Lucia va panteixar de sorpresa. Les altres dues la van mirar momentàniament, però quan ella va agitar el seu cap, elles van rebutjar la seva reacció com una cosa sense importància i van tornar la seva atenció a l'home encadenat.
Havien passat més de vint anys, però la Lucia l'havia reconegut a l'instant. En Des havia estat el seu oficial al comandament, el seu líder, el seu heroi. Sense ell cap dels Caminants de la Penombra hauria sobreviscut a la guerra. Hi havia salvat les seves vides a Kashyyyk. Els havia salvat de nou a Trandosha. Un cop rere altre els havia portat a través de situacions impossibles contra probabilitats aclaparadores, just fins a la seva missió final junts a Phaseera. I llavors el Tinent Ulabore havia ordenat als sicaris -la policia militar Sith- que li arrestessin.
Ella mai havia tornat a sentir d'en Des; com la resta de la unitat havia suposat que havia estat executat per desobeir ordres i colpejar a un oficial superior. I malgrat que l'havia cregut mort, havia jurat que mai oblidaria la cara de l'home que una vegada ho havia significat tot per a ella.
Quan ella el va veure penjant de les cadenes a la cel·la, no havia estat capaç de contenir el seu panteix de sorpresa. Afortunadament ni la princesa ni la Caçadora s'havien adonat de per què havia panteixat, i la Lucia es va recuperar prou com per evitar un altre rampell. Però encara que va aconseguir evitar que les seves emocions es mostressin a la superfície, al seu interior el món havia explotat.
Dubtava si en Des l'havia reconegut. Estava drogat, per començar. I ella només era una cara entre moltes en la unitat. Ell era el líder a qui tots admiraven; ell era a qui idolatraven. En els Caminants de la Penombra, ella només era una franctiradora de baix rang, un d'una dotzena de soldats júnior en l'esquadró. Realment esperava que ell la recordés després de tot aquest temps?
No és que li importés; no s'atrevia a dir res amb la Serra i la Caçadora estant just aquí. La princesa estava obsessionada amb el presoner; estava malalta per alguna bogeria que l'havia portat a actes prèviament impensables. Si ella descobria que la Lucia i en Des es coneixien, no hi havia manera de dir què faria. O què ordenaria fer a la iktotchi.
I per tant la Lucia va ser forçada a simplement quedar-se aquí, indefensa de fer res per ajudar-lo. Igual que el dia que els sicaris se l'havien emportat a ròssec.

* * *

La Serra instantàniament va reconèixer la cara dels seus malsons. Era més vell, però els seus trets eren inconfusibles: el cap calb, les celles gruixudes, pesat; la posició cruel dels seus ulls i mandíbula.
Al costat d'ella, la Lucia va panteixar amb força mentre el presoner fixava en les tres dones amb la seva mirada freda, despietada. La Serra va mirar i va veure una estranya expressió a la cara de l'ex-soldat; alguna cosa l'havia pertorbat òbviament.
La Lucia era la persona més valenta que havia conegut mai la princesa, tot i així estava clarament torbada. Era possible que tingués realment por d'aquest home, fins i tot encara que estigués encadenat? O sentia simpatia per ell? Ella sabia que la Lucia desaprovava el que estava fent. Pensava la seva amiga que ella era un monstre ara? O era una altra cosa?
La reacció inesperada de la seva amiga la va inquietar, i va lluitar contra l'instint de girar-se i fugir de l'home en la cel·la. No tenia res a témer del seu presoner aquesta vegada. Aquesta vegada ell era la víctima, no ella.
No importa el que pensi la Lucia, he de fer això.
-Saps qui sóc? -va exigir ella.
La seva resposta va arribar lentament. L'estimulant que li havia donat només contrarestava els efectes físics del senflax; la toxina encara ennuvolava la seva ment, atordint la seva concentració.
-Un enemic del meu passat.
Les paraules eren lleugerament mal articulades, i era impossible llegir res en el to pla, sense emocions. Ella no podia dir si realment la reconeixia, o si només estava fent una generalització sobre la base del fet que l'havia pres presoner.
-Em dic Serra. Caleb era el meu pare, -va dir ella. Ella volia que ell ho sabés. Volia que entengués qui li havia fet això.
-Això és en venjança per ell, -va preguntar ell després d'un llarg moment, el senflax fent la seva ment letàrgica-, o pel que et vaig fer a tu?
-Totes dues coses, -va respondre ella, agafant una agulla marcada amb un adhesiu negre. Novament, ella la hi va injectar al coll. Aquest cop, però, els efectes eren marcadament diferents.
Els seus ulls es van posar en blanc en el seu cap i les seves dents es van tancar, per poc esquivant la seva llengua. Llavors el seu cos va començar a convulsionar, fent que les seves cadenes se sacsegessin esbojarradament.
La Lucia es va girar en disgust, incapaç de mirar. La Caçadora es va inclinar més a prop, fascinada pel seu turment induït pels químics. La Serra va deixar que l'atac continués durant uns deu segons sencers abans d'injectar-li una de les agulles grogues per contrarestar els efectes.
-Veus el tipus de càstig que puc infligir-te? -va preguntar ella-. Ara entens com és estar a la mercè indefensa d'un altre?
Ell no va respondre immediatament. La seva respiració era atrotinada, la seva cara i el seu crani nu coberts de suor del dolor que acabava de resistir. Una tremolor espàsmica havia atacat la seva mà esquerra, fent que es retorcés i flexionés esbojarradament en el seu grilló de ferro.
-Tu no tens lliçons que ensenyar-me, -va panteixar ell-. Entenc el patiment de formes que tu mai comprendràs.
-Per què vas matar al meu pare? -va preguntar la Serra, agafant una altra agulla negra i sostenint-la en alt perquè ell la veiés.
-Caleb no va morir sota la meva mà.
Ella va apunyalar amb l'agulla en el seu coll, induint un altre atac. Va deixar que aquest continués gairebé dues vegades el que l'altre abans d'administrar l'antídot. Ella esperava que perdés el coneixement pel dolor, però d'alguna manera va aconseguir romandre conscient.
-Les mentides s'han de castigar -li va advertir ella.
-Jo no vaig matar el teu pare, -va insistir ell, encara que la seva veu era tan feble que ella amb prou feines podia escoltar-lo.
-Et vaig dir que vaig veure a una altra en les meves visions, -li va recordar la Caçadora-. Una jove de cabells rossos. Potser va ser ella l'assassina.
La Serra va mirar a la iktotchi abans de girar la seva atenció de tornada a l'home encadenat.
-És això cert?
Ell no va respondre, encara que un somriure astut va aparèixer en la vora dels seus llavis.
-Digues-me què li va passar al meu pare! -va cridar la Serra, ventant-li una bufetada a la cara. Les seves ungles van esgarrapar la seva galta, tallant la carn amb quatre solcs llargs, profunds. La sang va sortir ràpidament per les ferides i va començar a córrer cap a la seva barbeta.
No obstant això, en Bane no va respondre. Amb la mandíbula tancada, la Serra va estendre el braç per agafar una altra de les agulles negres, però la Lucia va agafar el seu canell.
-Ell no va matar el teu pare! -va cridar la guardaespatlles-. Per què encara estàs fent això?
La Serra va alliberar la seva agafada enfadada.
-Potser ell no ho hagi fet, però ell és el motiu pel qual el meu pare és mort, -va insistir ella. Es va girar de tornada cap al presoner-. Ho negues?
-En Caleb era feble-, va murmurar l'home-. Quan va deixar de ser d'utilitat, va ser destruït. Aquest és el camí del Costat Fosc.
La Serra va agafar l'agulla de la taula.
-Això no portarà de tornada al teu pare, -pregà la Lucia.
-Vull que vegi com és estar indefens i amb por, -va xiuxiuejar la Serra-. Vull que sàpiga com és ser una víctima. Vull que entengui que el que li va fer al meu pare... a mi... va estar malament!
-Els febles sempre seran víctimes-, va dir el presoner, la seva veu creixent amb força-. Aquest és el camí de l'univers. Els forts agafen el que volen, i els febles pateixen a les seves mans. Aquest és el seu destí; és inevitable. Només els forts sobreviuen, perquè només els forts ho mereixen.
-Tu només creus això perquè no saps el que és patir! -li va cridar la princesa.
-Sé el que és patir, -va respondre ell, les seves paraules ja no eren denses i mal articulades-. Solia ser una víctima. Però em vaig negar a acceptar el meu lloc a la vida. Em vaig fer fort.
Mentre parlava, gotes de sang de les ferides de la seva galta queien del seu mentó i esquitxaven el sòl.
-Aquells que són víctimes no tenen a ningú a qui culpar llevat a si mateixos. No mereixen llàstima; ells són víctimes a causa dels seus propis fracassos i debilitats.
-Però no importa com de fort que fossis! -Va dir la Lucia, de sobte saltant a la discussió-. No ho veus? Encara vas acabar sent presoner!
-Si hagués estat més fort no hauria estat capturat, -contraatacà ell, una feroç llum cremant en els seus ulls-. Si no sóc prou fort com per escapar, continuaré patint fins que mori. Però si sóc prou fort com per escapar...
La Serra el va colpejar amb l'agulla negra i va agafar una de les verdes, injectant una altra dosi de senflax.
-Mai deixaràs aquesta masmorra amb vida, -va prometre ella mentre la seva víctima lliscava de tornada sota la influència de la droga, els seus ulls posant-se vidriosos mentre el seu cap s'inclinava cap endavant de nou.
Fins i tot drogat i encadenat, encara és prou astut com per ser perillós.
Atrapada en la discussió amb ell, gairebé no s'havia adonat dels senyals del senflax esvaint-se. Havia pensat que passarien hores abans que necessités una altra injecció, però havia subestimat els efectes de les altres drogues que havia estat bombant al sistema. Hauria de tenir més cura en el futur.
-Ara mateix sóc feble, -va murmurar l'home, el seu cap mirant avall a terra, negant-se a abandonar-. Sense poder. Tu m'infligeixes patiment perquè ets prou forta per fer-ho. Les teves accions demostren la veritat d'allò en el que crec.
La Serra capcinejà enfadada.
-No. El meu pare em va ensenyar a ajudar en aquells en necessitat. Els forts haurien d'aixecar els febles, no atrapar-los a baix. Ell creia en això, i així ho faig jo!
D'alguna manera el presoner va aconseguir aixecar el seu cap, fixant-la amb la seva mirada d'ulls somnolents.
-Les creences del teu pare el van matar.
La princesa va aixecar la mà per bufetejar-lo de nou, llavors es va quedar gelada, lluitant per controlar l'allau de dolor i ira que amenaçava amb aclaparar-la.
-No estàs pensant amb claredat-, va dir la Lucia suaument, posant una mà en la seva espatlla-. Necessites calmar-te.
La seva amiga tenia raó. Ell estava dins del seu cap. Necessitava sortir de l'habitació i recompondre's. L'última injecció que li havia donat hauria de mantenir-lo indefens durant almenys una altra hora. Temps suficient perquè ella recompongués els seus pensaments abans d'enfrontar-s'hi de nou.
Baixant la seva mà, ella li va donar l'esquena sense dir una paraula, deixant a la Caçadora i la Lucia a soles amb ell a la cel·la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada