dimarts, 21 de juny del 2016

El Ressorgir de la Força (XXIV)

Anterior



CAPÍTOL 24

En Qui-Gon sabia quan havia d'admetre que s'havia equivocat. Hi havia infravalorat a Obi-Wan Kenobi. Les reparacions gairebé estaven acabades. Podrien anar-se'n a l'alba. Qui-Gon va sortir de la nau per fer una última mirada a l'enorme oceà. Necessitava un moment per pensar en tot el que havia passat.
La superfície del mar colpejava les roques al voltant seu, mentre mirava les cinc llunes multicolors del planeta, que començaven a caure mentre anava clarejant. Va pensar en les paraules que Yoda li havia dit només tres dies abans:
-Només per casualitat les nostres vides no vivim. Si escollir un aprenent no vols, llavors, amb el temps, pot ser que el destí el triï.
Qui-Gon no estava segur de si havia estat el destí el que havia assenyalat a Obi-Wan perquè fos el seu padawan, o si simplement els havia embarcat junts en una estranya aventura. Va pensar que era una coincidència que Obi-Wan Kenobi i ell haguessin coincidit en el seu viatge a Bandomeer. Després de tot, Yoda havia enviat el noi a Bandomeer, mentre que les ordres d'en Qui-Gon venien del Senat Galàctic, del propi Canceller Suprem en persona! Yoda i el Gran Conseller no podien haver planejat tot això junts.
Però era el que hi havia.
Els dos anaven de camí a Bandomeer, i Qui-Gon tenia un sentiment estrany sobre la seva missió.
I hi havia quelcom més. No era fàcil per a un Jedi posar-se en contacte amb la ment d'un altre. Hi havia alguna cosa íntima, la típica entesa entre els amics més propers. O entre un Cavaller i el seu padawan.
Per primera vegada en molt temps, Qui-Gon no sabia què fer.
-Quan el camí insegur és, millor esperar hem -li havia dit Yoda moltes vegades.
Faria cas del seu consell, malgrat que encara sospitava que Yoda hagués volgut que ell prengués la decisió contrària. No li demanaria a Obi-Wan que fos el seu padawan. Esperaria.
I observaria. Tenien missions diferents a Bandomeer, però podia observar el que feia l'Obi-Wan. Una missió no era suficient per provar al noi. Hi hauria més oportunitats. Només llavors Qui-Gon podria saber si la resolució de l'Obi-Wan de ser un Jedi era veritable. Bandomeer el posaria a prova, ja que l'Obi-Wan no estava content amb la missió que havia rebut.
Qui-Gon va somriure. Havia d'admetre que el noi no era un granger. Valia per a altres coses. Però si el seu camí s'anava a creuar amb el d'en Qui-Gon, això encara no ho sabia.
Fins que no ho tingués clar, no el triaria. El noi hauria de ser fort per dissipar l'ombra del que havia arribat abans. I Xànatos projectava una llarga i profunda ombra.
Qui-Gon es va retirar de la costa rocosa i va tornar a la nau. Sí, estaria pendent del que fes el jove Obi-Wan.
Però, d'altra banda, tenia el pressentiment que el destí no li donaria una altra oportunitat.
Qui-Gon va caminar pels corredors laberíntics de la nau fins que va arribar a l'habitació de l'Obi-Wan. Va trucar a la porta.
-Passa -va dir Obi-Wan.
El noi estava assegut damunt del llit, amb les cames creuades, mirant cap a les escarpades muntanyes.
-Estaré encantat de deixar aquest lloc -va dir l'Obi-Wan a manera de salutació -. He vist massa mort aquí.
-Ho vas fer bé -va dir en Qui-Gon -. Vaig sentir com la Força fluïa en tu.
-Va ser... espectacular -va dir l'Obi-Wan tranquil·lament -. Crec que vaig comprendre el seu poder. Però ja veig que només he plegat una cantonada de tot el que puc fer. Durant anys, vaig pensar que m'ho mereixia, però no va ser fins que no vaig reconèixer el poc mereixedor que era d'això quan el poder de la Força em va començar a omplir. -Obi-Wan es va tornar cap a Qui-Gon. Els seus ulls buscaven la seva cara-. Saps el que vull dir?
En Qui-Gon va somriure.
-Estàs aprenent. I sí, crec que sé el que vols dir.
Es va fer el silenci, però era un silenci còmode. Abans, Qui-Gon gairebé podia sentir la súplica darrere de les paraules de l'Obi-Wan. Ara, ell només acceptava les decisions d'en Qui-Gon i el seu propi destí. Una altra victòria per al noi. Estava impressionat.
-Hauríem d'arribar demà al nostre destí -va destacar en Qui-Gon -. Em temo que hi haurà assumptes desagradables a Bandomeer.
L'Obi-Wan es va trobar amb la seva mirada fixa. Tenia una mirada de preocupació. No obstant això, per sota d'això, Qui-Gon podia sentir la seva fortalesa.
-Ho sé -va dir l'Obi-Wan-. Jo també ho sento.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada