dimecres, 29 de juny del 2016

El Rival Fosc (i XIX)

Anterior



CAPÍTOL 19

Coberts de brutícia i amb les túniques rígides per la suor, els Jedi es van obrir pas pesadament fins al Palau del Governador. Allà van trobar la SonTag reunida amb VeerTa i Clat'Ha.
-A la mina ha tingut lloc una evacuació d'emergència -els hi va dir la SonTag, arrufant les celles amb preocupació-. Però els sensors no indicaven gens estrany.
-Ahir mateix els vam canviar i comprovar -va comentar la Clat'Ha.
-I ens han informat que Offworld ha tingut problemes a la plataforma minera d'alta mar -va afegir la VeerTa-. Els electrocollars dels miners van deixar de funcionar. S'han rebel·lat i han abandonat la mina. El seu cap, un phindià anomenat Guerra, ens va encarregar que et digués que estava bé.
Obi-Wan va sentir una fiblada de satisfacció; Guerra estava lliure.
-No és que anem en contra d'Offworld -va continuar la Clat'Ha-, però ha estat una bona notícia, ja que els miners eren com esclaus. Però, per què tenim problemes amb els sensors?
-Aquest problema no es deu a un error de l'equip -les hi va dir en Qui-Gon-. Em temo que he de revelar-vos una fallada encara més dolorosa.
I les hi va resumir en poques paraules el que ha passat a la mina.
-Així que Xànatos estava darrere de la primera explosió -va dir la SonTag, amb el pesar dibuixat en la cara-. Tant de bo no haguéssim confiat en ell!
- Sabia que no havíem de fer-ho! -va comentar la VeerTa, amb ulls brillants.
La Clat'Ha es va limitar a mirar el Cavaller Jedi.
- Què vas voler dir amb que havies de revelar-nos una fallada encara més dolorosa?
Havia de ser la Clat'Ha qui donés el següent pas, va pensar en Qui-Gon amb admiració.
-Algú proper a tu t'ha traït. Algú que es va aliar amb Xànatos i li va explicar això de la ionita, traint Bandomeer a canvi del seu enriquiment personal.
La VeerTa va empal·lidir.
-Però, qui faria alguna cosa semblant?
El Jedi va mantenir la mirada clavada en ella. Lentament, la seva pal·lidesa va ser substituïda per la vergonya.
- VeerTa? -va dir la Clat'Ha mirant-la al seu torn.
- Va ser pel bé de Bandomeer! -va cridar la VeerTa-. És el que em va dir ell. Offworld recolzava en secret la Mina del Planeta Natal; d'aquesta manera era inevitable que donés beneficis.
- De veritat vas creure que ens permetria controlar la mina? -va preguntar la Clat'Ha furiosa.
-Hi ha alguna cosa més -va dir en Qui-Gon-. Xànatos tenia un pla en reserva. Pensava saltar pels aires gairebé tot Bandomeer. Amb aquestes caixes negres que hi ha al costat dels explosius, en totes les Zones d'Enriquiment i en les plataformes mineres. Algú el va ajudar a introduir aquestes caixes en els doms.
-Va dir que era equip miner per a futures operacions -va xiuxiuejar-li VeerTa.
-Bandomeer ha estat a punt de ser destruït -va dir la SonTag, amb la veu tan tallant com l'extrem d'una fulla vibratòria-. De no ser pels Jedi...
- No hi havia manera que jo ho sabés! -va exclamar la VeerTa-. Per que anava Xànatos a destruir Bandomeer? Destruiria tots els guanys!
Qui-Gon no va dir res. Sabia que si hi havia alguna cosa més forta que l'avarícia, era la venjança. Xànatos havia planejat aquest dia des del principi. Hi havia utilitzat la VeerTa. Volia que el Jedi morís sabent que va ser incapaç de salvar incomptables vides. Era la mort més dolorosa que podia preparar Xànatos.
Qui-Gon havia tornat a subestimar Xànatos. No es va adonar que el seu antic aprenent era tan esclau del passat com ell.
No, es va corregir el cavaller. Ja no tornaria a ser ostatge del seu passat. El deixaria a Bandomeer.
La Clat'Ha es va aixecar per apartar-se amb rapidesa, com si no pogués respirar el mateix aire que la VeerTa.
- On és ara Xànatos?
-Ha escapat -va informar l'Obi-Wan-. Ho tenia tot preparat; va creure que se n'aniria deixant enrere un planeta destruït.
-Potser és a la base principal d'Offworld -va dir la VeerTa.
-Ningú sap on és -va dir la Clat'ha adreçant-li una mirada de desgrat-. No oblidis això, VeerTa. Tu pagaràs pel teu crim. El teu amic no.
-Sí -Va dir en Qui-Gon amb calma-, ho pagarà.

* * *

Qui-Gon i Obi-Wan van tornar a la seva estança per recollir les seves pertinences. Una nau de transport deixava el planeta en poques hores.
-Yoda té una altra missió per a nosaltres -li va explicar el Mestre Jedi al seu deixeble.
Nosaltres. El noi va sentir un calfred davant la paraula.
Qui-Gon va romandre immòbil, amb la mirada clavada en el seu llit. En el matalasset hi havia un paper clavat amb un tallador vibratori. Obi-Wan va creuar l'espai per llegir per sobre de l'ample espatlla del Cavaller Jedi.

Si estàs llegint això, serà perquè t'hauré subestimat. No tornaré a fer-ho. He gaudit amb la nostra aventura junts, Mestre. Estic segur que tindràs el plaer de tornar a veure'm.

Obi-Wan no va poder llegir els trets del seu Mestre. Va provar amb la Força, buscant senyals de la ira d'en Qui-Gon.
No va sentir res. Per ventura Qui-Gon contenia la seva ira, marginant-li una altra vegada de les seves emocions?
-No estic furiós, Obi-Wan. Xànatos ha desaparegut per mi. Ja només és un enemic més. Té tot l'odi del seu costat. Estic preparat per combatre les maldats que cometi. Potser algun dia em mati, però no tornarà a ferir-me.
Qui-Gon es va tornar per mirar-lo.
-Això m'ho has ensenyat tu. Quan vas usar la Força a la mina, em vas mostrar la forma en què la llum combat sempre a la foscor. La meva ira m'ha abandonat. Al final em vas ensenyar una cosa sobre mi mateix. I quan el Padawan ensenya alguna cosa al seu Mestre, és que la seva relació és la correcta.
-A la mina em vas dir padawan -va dir l'Obi-Wan esperançat.
-Tu hauries mort per mi. El teu valor va ser extraordinari, fins i tot per a un Jedi. Obi-Wan Kenobi, em sentiria honrat acceptant-te com a Padawan.
El noi va quedar inundat per una gran calidesa. No va sentir l'orgull que hauria suposat en sentir aquestes paraules. Però va sentir la Força en ell, i al seu voltant, i es va trobar com a casa. Va empassar saliva.
-Accepto, Mestre Qui-Gon Jinn.
-És clar no hauries tingut èxit en el teu pla. Hauria impedit que morissis per mi.
-No hauries pogut fer-ho, Mestre -va replicar serè l'Obi-Wan.
Van intercanviar una mirada, mig reptadora, mig divertida. La Força bategava entre ells. Els dos van mirar al futur, als llargs anys que els esperaven i les moltes missions que realitzarien. Sabien que debatrien aquest moment durant tots aquests anys, fins i tot quan ja s'hagués esvaït el record d'un planeta anomenat Bandomeer. Seria un desacord amistós, un llaç d'història i confiança.

* * *

Van somriure en adonar-se'n. La connexió Jedi era una de les primeres unions entre Mestre i Padawan. Els feia saber que recorrien junts el mateix camí. Caminarien cap al futur, temperat en un passat comú.
Qui-Gon va posar una mà a l'espatlla de l'Obi-Wan, i la va deixar allà.
-Serà millor que recollim ja. Ens espera un llarg viatge -va dir amb calma.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada