divendres, 17 de juny del 2016

El Ressorgir de la Força (XII)

Anterior



CAPÍTOL 12

L'Obi-Wan va considerar l'opció de retirar-se a la seva habitació, però sabia que era millor enfrontar aviat a Qui-Gon en comptes de fer-ho més tard. Va suggerir a Si Treemba que se n'anés a descansar, però l'arcona es va negar.
-Donarem la cara junts -va dir en Si Treemba, estirant-se fins arribar a la seva alçada completa.
Van trobar al Jedi i la Clat'Ha al saló dels arcones, on les llums estaven sempre baixes per imitar la nit i els androides músics tocaven suaument les flautes arcones. Era tan tard que hi havia pocs a la sala, i la majoria tenien els ulls tancats i romanien drets com estàtues, l'equivalent per als arcones al somni humà.
Qui-Gon estava dempeus a la barra, bevent un suc blavós. La Clat'Ha estava dreta al seu costat amb la seva beguda, sense tocar, enfront d'ella sobre la barra. Amb una sola mirada en va tenir prou l'Obi-Wan per saber que tots dos estaven preocupats pel que havia passat al costat Offworld de la nau.
-Almenys aquesta vegada estàs sencer -va dir en Qui-Gon mirant-lo fredament -. Bé, vas descobrir alguna cosa?
-No -va admetre Obi-Wan -. Si Treemba va ser capturat abans que poguéssim trobar els termòstats.
-Obi-Wan ens va rescatar -l'elogià Si Treemba-. Estàvem encadenats a terra i ell sol va fer front al hutt Grelb...
-Un home que es fica ell sol en el perill es mereix afrontar-lo també en soledat -va dir Qui-Gon severament.
Òbviament, la valentia de l'Obi-Wan no li havia impressionat. Si Treemba va callar, llançant una mirada a l'Obi-Wan que volia dir "ho hem intentat".
-Vas desobeir deliberadament les meves ordres -va dir en Qui-Gon sense embuts.
-Amb tots els respectes -va dir l'Obi-Wan tranquil·lament -, com vostè em va recordar, no estic al seu càrrec.
En Qui-Gon es va tornar cap a ell i el va observar durant un moment. Obi-Wan no podia veure què hi havia darrere d'aquella intensa mirada blava. Al final, va parlar.
-El teu entremetiment està fent que la situació empitjori.
- Que les coses empitjorin? -va preguntar l'Obi-Wan -. En quin sentit?
-Sí, vull dir que ho has aconseguit -va dir en Qui-Gon.
La seva expressió romania impassible i el seu to de veu impertorbable; però, ara, Obi-Wan podia sentir la seva profunda irritació. Tenia l'esperança d'haver-se guanyat el respecte del Jedi, però, en comptes d'això, se li considerava una molèstia que ni tan sols es mereixia una demostració de còlera.
-Vas estar rondant pel territori d'Offworld, vas envair la seva intimitat, vas ser capturat i vas haver lluitar tot sol altra vegada. Segurament ells prendran represàlies.
-Però hauria valgut la pena -intentava justificar-se l'Obi-Wan -si haguéssim trobat els termòstats...
La Clat'Ha el va interrompre.
-Vam trobar els termòstats fa una hora, amagats en un barril de lubricant. Qui els hagi posat allà no esperava que els localitzéssim.
L'Obi-Wan va romandre amb la boca tancada. Qui-Gon tenia raó. Hi havia arriscat la fràgil pau de la nau a canvi de res.
- No veus que això no té res a veure amb els termòstats? -va dir Qui-Gon tractant de controlar el to de veu -. Un Jedi ha de pensar en les repercussions dels seus actes a llarg termini. La intenció de la meva ordre era rebaixar la tensió. Volia crear confiança. Com es refiaran ara els d'Offworld dels Jedi, si et troben ensumant en el seu territori? Com poden...?
Tot d'una, l'habitació es va moure i es va sentir un gran estrèpit. La beguda d'en Qui-Gon va lliscar per la barra fins que la copa va caure a terra. Si Treemba va arronsar-se sobre si mateix. Les sirenes d'alarma van començar a sonar.
- Què ha xocat contra nosaltres? -va cridar la Clat'Ha.
L'Obi-Wan sabia que si haguessin xocat en l'hiperespai contra una altra nau o contra un asteroide la Monument hagués quedat destruït. En la distància, Obi-Wan va sentir el soroll provocat per les armes de la nau disparant.
Qui-Gon es va dirigir cap a una finestra. Tenia el sabre làser a la mà.
-Són pirates -va anunciar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada