dissabte, 25 de juny del 2016

El Rival Fosc (IX)

Anterior



CAPÍTOL  9

Qui-Gon es va adonar del seu error. Havia estat cec als defectes d'en Xànatos. Consentia al noi. L'acceptava sense veure. Era un fracàs com a Mestre, ja que confiava massa en el seu aprenent. Havia deixat que el seu orgull li encegués davant el que havia d'haver vist des del principi.

* * *

Després d'un temps de reflexió, Qui-Gon va decidir preguntar a SonTag i VeerTa si havien vist una caixa com la descrita per l'Obi-Wan. Les dues havien visitat moltes vegades les Zones d'Enriquiment dels Cossos Agrícoles. Potser hi havia una explicació molt senzilla al que havia trobat l'Obi-Wan.
Qui-Gon va descriure la caixa i la VeerTa va assentir.
-He vist una caixa així.
-Jo també -va dir la SonTag, pensativa-. A la Zona d'Enriquiment de l'oest. He estat allà fa poc.
-Jo crec que vaig veure una a la Zona del nord. Estava amb altres caixes d'equip. Contindrà instrumental dels Cossos Agrícoles.
Era just la resposta que esperava Qui-Gon. La caixa no havia de ser important. Estava a simple vista en altres zones.
Per què estava preocupat, doncs?
Potser perquè estava al costat d'equip miner d'Offworld. Sentia curiositat per la posició que tenia Xànatos en la Corporació. El seu antic aprenent havia estat estranyament discret al respecte. Si tenia un càrrec important, per ventura no hauria presumit del seu títol?
En Qui-Gon va examinar els registres de la companyia. No va poder trobar cap menció al nom d'en Xànatos. Què significava això? O bé havia mentit sobre la seva implicació, o bé la seva posició dins de la companyia era secreta. Però, per què?
Va prémer unes quantes tecles més. El propietari de la companyia era anònim, però va trobar un llistat dels membres del comitè directiu. Va reconèixer la majoria dels noms, eren governants de mons que estaven pràcticament controlats per Offworld. Testaferros tots.
No hi havia aconseguit res... encara. Però tenia una idea d'on buscar.
Anava sent hora de fer una visita a les oficines d'Offworld.

* * *

La companyia no havia intentat adornar la seva sucursal de Bandomeer. L'edifici era un bloc negre i sense finestres que recordava les dures mines que l'envoltaven.
Qui-Gon va entrar al vestíbul central de parets empedrades amb atzurita. Aquest mineral era l'única decoració. Un guàrdia de seguretat hutt s'asseia davant d'un cub negre que feia de taula. El seu cos rodava fora de les vores de la taula. Va enfocar en el Jedi els seus ulls morts.
-Vinc a veure a Xànatos -va dir en Qui-Gon.
-Fora, desgraciat -va replicar, avorrit, el hutt-. Acudeix al teu supervisor immediat amb les teves vils queixes. De totes maneres, aquí no hi ha ningú. Xànatos està inspeccionant el quadrant de la mina del nord.
El hutt va treure una pistola làser. Visca la hospitalitat corporativa. El Cavaller Jedi no va moure ni un múscul. Es va concentrar a la greixosa ment del hutt, extraient energia de la Força.
-Potser hauria d'esperar al seu despatx privat.
-Vostè ha d'esperar al seu despatx privat -va repetir el hutt en to monocord-. Prengui l'ascensor privat fins a l'Horitzó Trenta.
-Haurien d'anul·lar els controls de seguretat.
-Tots els controls de seguretat seran anul·lats.
En Qui-Gon va entrar a l'ascensor amb el cartell de PRIVAT. Només hi havia un indicador per a l'Horitzó Trenta. L'ascensor va arribar al pis en segons. El passatger va sortir d'ell per trobar-se en una zona de recepció. Els seients eren de pedra. La taula cúbica estava buida.
No hi havia cap porta que conduís a una altra sala; només una paret llisa i blanca.
Una paret blanca...
Posà la mà contra la paret. En apartar-la, va veure una fluctuació momentània que la feia transparent.
La descripció de l'Obi-Wan estava fresca a la memòria d'en Qui-Gon. Havia llegit sobre els avenços tecnològics de Telos, el planeta natal d'en Xànatos. Últimament havien aconseguit cobrir l'acer transparent amb una capa especial que el tornava opac. La paret recuperava la seva transparència normal amb un impuls termoelèctric.
Va pressionar la paret amb tot el seu cos i aquesta es va tornar transparent. Podia veure l'oficina que hi havia a l'altre costat. Però, on era la porta?
En Qui-Gon va invocar a la Força i la va sentir desplaçar-se en el seu interior com una onada. La paret sencera es va tornar transparent. La porta oculta es va obrir. El mur va tornar a fer-se opac quant va estar dins.
Era un sistema enginyós, va pensar mentre caminava cap a l'enorme escriptori de pedra. Xànatos podia controlar la transparència de la zona de recepció, veure l'interior del seu despatx abans d'entrar-hi. Si un intrús aconseguia superar els controls de seguretat, seria incapaç d'amagar-se al despatx.
Què propi d'en Xànatos. Una cosa que oculta alhora que descobreix. Havia oblidat com d'hàbil que era el seu aprenent amb els secrets. Et revelava alguna cosa, fent-te creure que t'ho havia explicat tot. Però el que deia sempre era banal, i li servia per mantenir ocults els seus majors secrets.
L'únic mobiliari del despatx era la taula de pedra. Qui-Gon va prémer un botó, i de la seva superfície va brollar un datapad. Va entrar en el sistema d'arxius. Era hologràfic, com sospitava.
Els arxius van aparèixer davant seu. Va repassar el directori. No estava segur del que buscava. Hi havia un arxiu sobre la Mina del Planeta Natal, i el va obrir. No va trobar res important, només contenia un llistat dels diners i els androides prestats arran de l'explosió. El va tancar.
Llavors va veure un directori sense nom. Una icona surava on havia d'estar l'etiqueta. Dos cercles trencats superposats l'un a l'altre. Al Jedi se li va accelerar el cor. Els dos cercles trencats podien llegir-se també com lletres: C i O.
Companyia d'Offworld.
En Qui-Gon va accedir al directori, però va aparèixer un llum vermell d'avís.
-Contrasenya, si us plau -va dir una veu.
En Qui-Gon va titubejar. Coneixent Xànatos, només tenia una possibilitat d'encertar. I segur que Xànatos hauria preparat l'holograma per avisar si algú intentava accedir-hi.
Era un risc. Però havia d'assumir-lo.
-Crion -va dir, usant el nom del pare d'en Xànatos.
El directori es va obrir, i va repassar la llista de fitxers. Per al seu pesar, tots estaven escrits en clau. Mai tindria temps de desxifrar-ho. I Xànatos sabria que havia estat allà, si copiava un document.
Però, de totes maneres, havia aconseguit el que buscava. Qui-Gon va tancar pensatiu el sistema d'arxius. Els dos cercles trencats formaven les inicials de la Companyia d'Offworld. Potser altres consideressin això una coincidència, però ell sabia que res era casual amb Xànatos. Els seus instints li deien que havia trobat a la persona que controlava Offworld. Potser fins i tot al seu fundador. Per què voldria mantenir-ho en secret? Per poder actuar amb més facilitat, es va dir. Xànatos sempre havia actuat de forma furtiva i amb estratagemes per aconseguir els seus objectius. La qüestió era: què volia Xànatos?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada