dimarts, 14 de juny del 2016

El Ressorgir de la Força (III)

Anterior



CAPÍTOL 3

Amb l'ajuda de les tècniques curatives dels Jedi i dels meravellosos ungüents del Temple, les cremades i blaus de l'Obi-Wan Kenobi estaven curades al matí. Però el dolor del seu cor no havia disminuït. Va dormir poc i es va aixecar sense problemes abans de l'alba.
Es va acomiadar d'en Garen Muln i d'en Reeft, dos nois procedents de diferents llocs de la galàxia que s'havien tornat inseparables en aquells anys en el Temple Jedi.
Reeft, un dressellià amb la cara estranyament arrugada, es va passar tot el menjar del matí mirant fixament cap a algun pastís o alguna beguda i dient als que estaven asseguts a la seva taula: "No voldria semblar golafre, però podria menjar-me la teva part? " o "No voldria semblar golafre, però...".
Encara que l'Obi-Wan no havia sopat la nit anterior, compartia tot el seu menjar. La Bant li va aconseguir amablement la meitat de les seves postres. Quan no podia menjar tot el que volia, el dressellià presentava un aspecte realment trist, amb la seva pell de cuir gris i totes aquelles arrugues.
-No serà tan dolent -va dir en Garen Muln a l'Obi-Wan -. Almenys viuràs una aventura.
En Garen no es cansava mai. Yoda li havia manat a vegades exercicis extra de relaxació.
-I estaràs envoltat de menjar -va afegir en Reeft amb gran esperança.
- Qui sap on acabarà cada un de nosaltres? -va afegir la Bant -. Les missions que ens encarreguin seran diferents per a cada un de nosaltres.
-I inesperades són -va corroborar en Garen Muln -. Això és el que diu Yoda. No tothom està destinat a ser un aprenent.
L'Obi-Wan va afirmar amb el cap. Havia estat una bona idea haver-li donat a Reeft la major part del seu menjar. Ell no podia menjar. Sabia que els seus amics estaven intentant fer que se sentís millor, però ells encara tenien moltes possibilitats d'esdevenir un Jedi. Aquest gran honor era el que tots volien, pel que tots treballaven. No importava el que diguessin, tots sabien que la seva última oportunitat havia resultat ser una decepció aclaparadora.
Al voltant d'ell, Obi-Wan sentia els murmuris de les conversacions de les altres taules. Els estudiants li miraven i després dirigien la vista cap a un altre costat. La majoria de les mirades eren de compassió, encara que algunes altres intentaven animar-lo. Però ell notava, i tenia la certesa absoluta, que tots a la sala s'alegraven que el que li havia passat no els hagués passat a ells.
A la taula d'en Bruck, les veus eren altes i arribaven a les seves orelles.
-Sempre vaig saber que no ho aconseguiria -deia Aalto, l'amic d'en Bruck, en veu alta. Les orelles de l'Obi-Wan cremaven segons sentia les paraules del major adulador d'en Bruck. Es va tornar i va veure que en Bruck li estava mirant fixament, desafiant-lo a començar una altra baralla.
-No li facis cas -va dir la Bant -. Està boig.
L'Obi-Wan es va girar i va acabar el seu menjar. Just en aquest moment una enorme fruita negra de Barabal va caure a la taula prop de la seva safata. El suc de la fruita es va vessar sobre Bant i Garen Muln. L'Obi-Wan va mirar a Bruck, que s'havia anat fins a la meitat de l'habitació per llançar-la.
-Planta-la, Negat -va dir en Bruck -. He sentit que creixen amb facilitat a tot arreu.
L'Obi-Wan va començar a aixecar-se de la cadira, però la Bant li va posar la mà a sobre perquè es calmés i el va fer seure.
L'Obi-Wan va somriure a Bruck i va mantenir el control de la situació. Vol fer-me enfadar, es va dir. Quantes vegades, en el passat, altres havien jugat així amb mi, fent-me perdre l'oportunitat d'arribar a ser un padawan?
L'Obi-Wan va controlar la seva còlera i va somriure educadament a Bruck. Malgrat tot, una ira ardent anava creixent dins d'ell.
Just en aquest moment. Reeft va murmurar:
-No voldria semblar un golafre, però, et menjaràs aquesta fruita de Barabal?
L'Obi-Wan gairebé va esclatar a rialles.
-Gràcies, Bruck -va dir, aixecant la fruita de la taula i posant-la en una copa-. La gent de Bandomeer se sentirà honrada quan comparteixi amb ells el teu regal. El regal d'un granger per a un altre.

* * *

En una de les habitacions superiors del Temple, el Mestre Yoda discutia amb els membres més antics del Consell Jedi. Meditaven en una enorme estada verda, la de les Mil Fonts, on els sortidors i les cascades discorrien a través d'un bosc de maragdes.
A l'exterior, la superfície de Coruscant estava oculta darrere de negres núvols de pluja.
-Aquest dia a Obi-Wan Kenobi se li ha de permetre davant Qui-Gon Jinn lluitar -va dir el Mestre Yoda, just quan una espurna de llum es colava a través dels núvols que tenien damunt-. Ho pressento.
- Què? -va preguntar el conseller Mace Windu. Era un home fort, de pell fosca i amb el cap afaitat. Estudiava a Yoda amb una mirada que podria travessar-lo com un raig-. Per què? Obi-Wan ha demostrat una vegada més que no pot controlar ni la seva còlera ni la seva impaciència. I Qui-Gon Jinn no està disposat a tenir un altre padawan impacient.
-D'acord hi estic -va dir en Yoda -. Ni Obi-Wan ni Qui-Gon preparats estan, però la Força pot, però, el Mestre i l'estudiant ajuntar.
En Mace Windu va preguntar:
-I què hi ha de l'última nit?, què passa amb la pallissa que Obi-Wan li va donar a Bruck?
Yoda va moure la seva mà i, en fer un gest, un androide àrbitre va sortir entre els arbustos.
-Androide 6 d'Entrenament Avançat Jedi, en la lluita d'anit què vas veure? -va apuntar Yoda.
-El cor de l'Obi-Wan bategava a seixanta-vuit pulsacions per minut -va informar l'androide -. El seu tors estava orientat cap al nord-est a vint graus, amb la mà dreta cap avall, subjectant la seva arma d'entrenament. La temperatura del seu cos era de...
En Mace Windu va sospirar. Si li deixava continuar, l'androide d'entrenament trigaria una hora només en descriure com havia creuat Obi-Wan l'habitació.
-Només digues-nos qui va provocar la lluita -va dir en Mace Windu-. Qui va dir què i què va passar llavors?
L'androide d'entrenament AJTD6 va emetre un brunzit d'indignació per haver estat interromput en la seva narració, però, davant la mirada severa d'en Mace Windu, va començar a explicar la història de com Bruck havia provocat a l'Obi-Wan perquè lluités.
Al final del relat, Mace Windu va sospirar.
-Així que tenim un noi que menteix i un altre que està boig -va dir. Després, va mirar al Mestre Yoda-. Què suggereix que fem?
Yoda aclucà els ulls.
-L'oportunitat de fracassar a ambdós de donar hi hauríem -va dir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada