dissabte, 18 de juny del 2016

El Ressorgir de la Força (XIV)

Anterior



CAPÍTOL 14

Dotzenes de miners havien estat ferits o assassinats durant l'atac, així que la infermeria estava plena. No obstant això, pocs dels ferits eren arcones. Segons va predir la Clat'Ha, tots els arcones a excepció d'en Si Treemba s'havien tancat a les seves habitacions al menor signe de perill. La majoria pertanyien a la tripulació de la nau o eren miners d'en Jemba.
Les ferides d'en Qui-Gon haguessin estat de consideració per a un home normal, però el Jedi va esperar fins que els altres van ser atesos per sol·licitar que el robot metge li embenés a la seva habitació. La Clat'Ha es va negar a moure's del seu costat, sense importar-li els suggeriments del Mestre Jedi perquè descansés.
-No me n'aniré fins que estiguis bé -va dir tranquil·lament.
L'Obi-Wan havia aterrat la nau només a uns metres d'una platja rocosa. La nit va caure com una boira sobre l'illa. Quan van estar segurs que l'atmosfera era estable, una dotzena de llançadores van sortir per reparar els danys del casc, i altres per inspeccionar els voltants. Els dracs platejats estaven per tot arreu, volant en el cel nocturn, aparentment adormits sobre les seves ales. Molts d'ells omplien els penya-segats de l'illa. No era segur romandre molt temps a l'exterior, així que el capità va dir que no es permetria a ningú sortir amb la llum del dia, mentre les bèsties estiguessin despertes. L'enginyer de la nau els va comunicar que es trigarien dues nits a arreglar la nau per complet.
L'Obi-Wan va arribar a l'habitació d'en Qui-Gon just quan el robot mèdic acabava d'aplicar-li una bena desinfectant en la seva ferida, que presentava mal aspecte. Després, va començar a cicatritzar-li. La destral vibratòria del capità pirata havia arribat a la part posterior de les espatlles d'en Qui-Gon, fins arribar a les costelles. Obi-Wan es va sentir marejat simplement amb mirar la ferida, però Qui-Gon romania assegut sense moure's, deixant que l'androide fes la seva feina.
-Tens sort d'estar viu -li va dir el robot mèdic a Qui-Gon-. Les teves ferides es curaran amb el temps. Estàs segur que no vols res per mitigar el dolor?
-No, no em cal -va contestar Qui-Gon amb veu temperada. Va tornar la mirada cap a  la Clat'Ha-. Ara te n'aniràs a descansar?
Ella va afirmar pesadament amb el cap.
-Tornaré a veure't més tard.
La Clat'Ha el va deixar amb el robot metge. La porta xiuxiuejà en tancar-se darrere seu.
En Qui-Gon es va acomodar en una cadira. Obi-Wan va esperar que li parlés o notés la seva presència.
El Mestre Jedi va mirar detingudament amb els seus ulls blaus a l'Obi-Wan durant uns instants.
-Obi-Wan, quan vas accelerar la nau, en què estaves pensant?
- En què? -va contestar Obi-Wan dubtós-. Realment no estava pensant en res. Tenia por dels pirates i sabia que havia de fugir d'ells ràpidament.
Estava massa cansat com per preocupar-se de si estava donant una resposta adequada. El millor era simplement dir la veritat. Li era igual que Qui-Gon aprovés les seves decisions. Estava cansat d'intentar complaure'l.
- Així que no vas pensar que en desprendre les seves naus del moll anaves a matar centenars de pirates en el procés? -va preguntar Qui-Gon en un to neutral.
-No tenia temps de pensar en el que estava fent -va replicar l'Obi-Wan -, la Força em guiava.
- Tenies por? Estaves enfadat?
-Les dues coses -va admetre l'Obi-Wan -, Jo... vaig disparar contra els pirates. Vaig matar, però no ho vaig fer amb odi. Ho vaig fer per salvar vides.
Qui-Gon va moure lleument el cap amb gest afirmatiu.
-Ja veig.
Li havia donat la resposta que Qui-Gon volia sentir. Demostrava que l'Obi-Wan estava creixent en l'aprenentatge de la Força.
Però. Qui-Gon se sentia estranyament insatisfet i va buscar en l'interior del seu cor. Volia realment que el noi hagués fallat la prova? Hauria estat un greu defecte per a un Jedi.
No podia evitar-ho. La veritat era que l'Obi-Wan no l'havia decebut. Hi havia acceptat amb valentia la tasca de pilotar la nau. Havia tingut centenars de vides a les seves mans i no havia dubtat. S'havia guanyat l'honor de ser el seu aprenent.
Llavors, per què li resultava encara tan difícil a Qui-Gon confiar en ell?
Perquè em vaig refiar d'un altre. Vaig dipositar tota la meva confiança en Xànatos i va resultar desastrós.
El sentiment de pèrdua era tan gran que, fins i tot ara, Qui-Gon la patia com una ferida oberta. Hauria preferit tenir una dotzena de ferides obertes per la destral vibratòria del capità pirata abans que tornar a patir aquesta pèrdua i aquest dolor.
L'Obi-Wan, confós, romania dret davant d'en Qui-Gon. Estava tan cansat que gairebé es balancejava sobre els seus peus. Hauria contestat bé o malament? No ho sabia. Tot el que percebia era una lluita interior en Qui-Gon que no entenia. Havien lluitat junts per salvar la nau, i amb això n'hi havia prou per crear un vincle entre ells; però Obi-Wan sentia que estaven més allunyats que mai.
Havia de parlar? Potser si li preguntava a Qui-Gon el que estava pensant, li respondria. Però abans que Obi-Wan fes res, uns cops violents van sonar a la porta. El jove aprenent va córrer a obrir-la.
Si Treemba va entrar. L'arcona panteixava i estava gairebé sense respiració.
- Què passa? -va preguntar Qui-Gon.
El Mestre Jedi es va posar dempeus i a poc a poc, va estendre el braç per comprovar com havia actuat l'ungüent.
-Si us plau, veniu de pressa -va dir Si Treemba panteixant -. El hutt Jemba ha robat els nostres dàctilus!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada