dilluns, 20 de juny del 2016

El Ressorgir de la Força (XX)

Anterior



CAPÍTOL 20

A les coves, els arcones començaven a defallir ràpidament. Els seus ulls bioluminescents anaven apagant-se com les brases d'un foc.
Allà, Clat'Ha i una altra parella d'humans cuidaven als que queien. La dona, que normalment demostrava enteresa, semblava esgotada i sense forces. L'únic que podia fer pels arcones era intentar que l'entorn fos confortable.
Si Treemba, que no s'havia mogut des de feia hores, li va dir a Obi-Wan que estava guardant forces. No obstant això, el jove Jedi va endevinar que el que realment passava era que el seu amic estava massa dèbil per moure's.
L'Obi-Wan, desesperat, no suportava la quietud ni la impotència que sentia davant la lenta mort del seu amic. Havia pensat diverses vegades escapar-se per anar a buscar a Qui-Gon, però s'havia resistit a fer-ho. Havia d'estar al costat del seu amic i protegir-lo.
L'Obi-Wan va recolzar el front als genolls, en un gest de desesperació, i va mirar a terra de la caverna. Per a què servia tot el seu entrenament Jedi? Mai no s'havia sentit tan inútil. Res del que havia après, ni tan sols les paraules d'en Yoda, li havien preparat per a un moment com aquest. Havia arribat el final de tot: la seva fe, la seva esperança i la seva confiança en si mateix. Hi havia fallat. Durant tota la vida ho recordaria com el seu moment més amarg.
El seu moment més amarg...
L'Obi-Wan va recordar alguna cosa, una conversa que havia tingut amb Yoda.
-Quin és el meu límit i com sabré que he arribat a ell? -havia preguntat l'Obi-Wan-. I si estic en aquesta situació, a què puc recórrer a la recerca d'ajuda?
Llavors va ser quan Yoda li havia dit que en moments de perill extrem, quan s'havia fet tot el possible, podia usar la Força per cridar a un altre Jedi.
-A prop has d'estar -havia dit en Yoda-. Connectat.
Potser Qui-Gon no pensés que tenien aquesta connexió, però, tot i així, Obi-Wan havia d'intentar-ho.
A la fosca cova. Obi-Wan va invocar la Força. La va sentir bategar i es va ficar en la seva energia. Va posar en marxa tota la seva sensibilitat Jedi i va buscar la presència del Mestre Qui-Gon. Obi-Wan era molt jove i no podia controlar la Força com volia, però, parlant per a si mateix, va llançar un missatge: Qui-Gon! Torna! Els arcones moriran aviat sense els dàctilus.
Va ressonar una gran riallada a l'entrada de la caverna. Obi-Wan va mirar cap amunt. Hi havia cridat a Qui-Gon amb totes les seves forces, però, al seu lloc, havia aparegut el hutt Jemba. Era massa per les seves habilitats.
Jemba els mirava des de dalt, cobrint l'entrada de la caverna amb el seu enorme volum.
- Com us trobeu? Espero que bé -tantejà -. Bé, en el cas que no ho estigueu, jo venc dàctilus. Dàctilus per als necessitats. Tenim alguns per aquí i molts més amagats en algun lloc. El preu serà només les vostres vides!
Els arcones van començar a queixar-se per tota la cova. Alguns d'ells es van tornar i van començar a gatejar penosament cap al hutt que els oferia els dàctilus.
L'Obi-Wan, furiós, es va posar dret en un salt.
- Un moment! -va cridar.
Abans que es donés compte, el seu sabre làser estava desembeinat. Va recórrer cinquanta metres, saltant per sobre de dotzenes d'arcones agonitzants, i va plantar cara al hutt. Allà, va onejar l'espasa de llum per sobre del seu cap en un gest típic Jedi. La semblança del hutt amb un llimac es veia clarament a la llum del sabre. Una dotzena de hutts i whíphids van omplir el túnel darrere d'ell, però el volum d'en Jemba dificultava els seus possibles trets.
-Bé, bé -va rugir Jemba-. M'alegra comprovar que ets valent fins i tot quan no tens al teu Mestre per cobrir-te l'esquena!
-Vés-te'n, Jemba -va aconseguir dir Obi-Wan. Estava ple d'ira, però la seva veu va sonar còmica per la seva curta edat.
A la seva esquena, empunyant la pistola làser, va aparèixer la Clat'Ha.
-El noi té raó. No ets benvingut aquí.
-Molt bé -va bramar en Jemba-. Si això és el que voleu, deixaré encantat que els vostres amics morin.
-Torna'ls-hi els dàctilus! -va ordenar-li l'Obi-Wan.
El jove aprenent va agafar amb força el seu sabre làser i va poder sentir la temperatura que escalfava el pesat mànec. El tall crepità en l'aire i cadascun dels seus músculs es va preparar per saltar cap endavant i fer rodanxes al hutt.
- No us sembla divertit? -Jemba es va dirigir a la seva cohort-. No sap usar la Força. Està en els registres de la nau. No és més que un granger, un repudiat del Temple Jedi.
L'Obi-Wan va lluitar contra la seva pròpia ira, que creixia davant l'ofensa d'en Jemba. Durant uns llargs segons, va buscar dins de si mateix una manera de calmar-se i trobar pau. I llavors va recordar les paraules d'en Qui-Gon. Jemba no era el veritable enemic. Ho era la còlera.
Per fi va trobar la calma que necessitava i va posar tots els seus sentits perquè la Força fluís a través d'ell. Ara podia sentir-la al seu voltant; en Jemba, en les pedres, en els arcones que anaven caient tan de pressa a la seva esquena. La va sentir i es va lliurar a ella.
- Qui-Gon! -va cridar l'Obi-Wan sorprès.
Estava tan concentrat cridant al Mestre Jedi perquè l'ajudés que es va sentir atònit quan va percebre quelcom més: Qui-Gon li estava demanant ajuda a ell.
- Jemba, treu-te del meu camí! -va dir l'Obi-Wan -. Qui-Gon està en perill!
- Ha, ha, ha! -va rugir l'enorme hutt, palmejant-se els costats com si el riure li produís dolor-. Per què no em sorprèn? Potser és perquè he enviat als meus homes a matar-lo!
Però no era solament Qui-Gon. El perill planava sobre tots ells. Qui-Gon no només estava demanant-li ajuda. Estava intentant advertir a Obi-Wan d'un perill.
-T'ho adverteixo. Jemba -va dir l'Obi-Wan -. Tots estem en perill!
- Què vols de mi, petit? -va preguntar en Jemba-. Vols que em miri les sabates perquè puguis apunyalar-me? Ha, ha, ha! Aquest truc no el comparteixo. Els hutts no tenim peus!
Estava perdent el temps. Obi-Wan va fer un salt mortal en l'aire i va aterrar davant d'en Jemba. Després, utilitzant l'impuls de la seva caiguda, va saltar per sobre del cap del hutt. Obi-Wan va aterrar a l'esquena d'en Jemba i el hutt va xisclar.
- Ja t'ho vaig advertir! -li va cridar Obi-Wan, agafant el seu sabre làser amb força.
Després va lliscar per la cua d'en Jemba i va anar saltant sobre els caps dels sorpresos guàrdies whíphids.
Un whíphid va obrir foc contra l'esquena de l'Obi-Wan, però aquest va poder col·locar el seu sabre làser en el dors i va rebutjar el tret. El jove va córrer a través dels túnels, passant prop dels sorpresos hutts i whíphids. La seva necessitat de trobar a Qui-Gon era prioritària. S'havia sorprès en rebre la trucada d'avís del Cavaller Jedi i sentir que estaven connectats.
Darrere seu, uns quants whíphids van rugir amb crits de guerra, però Jemba cridà per sobre de la resta:
-No! Deixeu-me'l a mi! El noi és meu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada