divendres, 24 de juny del 2016

El Rival Fosc (VI)

Anterior



CAPÍTOL 6

L'Obi-Wan estava avorrit. No ho suportaria, cridaria fins i tot, si li tocava un altre viatge a la recerca d'espores.
Sabia que els Cossos Agrícoles feien una feina important. Però, què pintava ell allà?
Els Cossos Agrícoles havien construït un dom gegant enmig de la terra marró i escrostonada. Al voltant del dom hi havia laboratoris científics i cases per als treballadors. En els laboratoris i els centres d'administració hi havia entrades al dom en si. Tothom treballava pel bé del planeta. No es permetia que interessos aliens controlessin les investigacions, o que obtinguessin beneficis de qualsevol descobriment.
L'Obi-Wan hauria trobat interessant tota l'operació de no ser pel fet que el seu guia, un meerià anomenat RonTha, era la criatura més avorrida que havia conegut mai. A RonTha li fascinaven coses com els empelts i els brots, podent parlar-ne durant hores de forma robòticament monòtona. I el pitjor és que ho feia.
L'únic moment especial de la seva estada era que l'Obi-Wan estava a punt de reunir-se amb el seu amic Si Treemba, l'arcona que va conèixer en el viatge.
Els arcones naixien en nius i es criaven en comunitats tancades. No tenien molt desenvolupat el sentit de la individualitat, i no solien relacionar-se amb estranys. Però en Si Treemba havia establert un profund llaç afectiu amb Obi-Wan, posant-se de la seva banda contra hutts i pirates togorians. La seva decisió d'aliar-se amb ell, en contra dels caps hutt d'Offworld, gairebé li havia costat la vida. Si Treemba havia trobat la seva pròpia valentia individual en el procés.
Obi-Wan es va dirigir al centre administratiu, on havia de reunir-se amb RonTha i Si Treemba. Va veure que el seu amic l'esperava i va córrer a saludar-lo.
-M'alegra tornar a veure't, el meu bon amic -va dir, estrenyent-li els dos braços.
L'arcona tenia un sòlid cos serpentí amb esvelts braços i cames.
-Som beneïts per veure't, Obi-Wan -va respondre.
Els seus grans i brillants ulls brillaven de plaer. Els arcones poques vegades, per no dir mai, usaven el pronom "jo".
La Clat'Ha havia enviat a Si Treemba a supervisar les investigacions amb els dàctilus. Els arcones necessitaven aquest vidre groc per sobreviure, i els Cossos Agrícoles intentaven trobar la manera d'incorporar-lo a la provisió de menjar. Era inusual que un membre de la seva espècie viatgés sol, però Si Treemba s'havia convertit en un arcona inusual. Clat'Ha sabia que podia confiar en ell.
En RonTha es va acostar, consultant un datapad mentre caminava.
-Avui tenim previst recórrer el quadrant nord del gran dom -els hi va dir en to mecànic-. Hem de veure molts i fascinants experiments amb llavors. Estiguin sempre al meu costat, i no toquin res.
En RonTha va entrar el primer al dom. El vast espai tancat estava il·luminat per un sol artificial, en realitat una bateria de focus situada a la part més alta de la instal·lació. Fora del dom tot era un terreny sec i àrid, però dins estaven envoltats per l'herba i xiuxiuejants espigues. Els jardiners es desplaçaven d'un lloc a un altre, carregant amb planters o amb testos.
Enlluernats per la llum i la calor, Obi-Wan i Si Treemba van seguir a RonTha mentre aquest enumerava els molts experiments agrícoles que tenien lloc allà.
-Tant parlar de menjar ens està donant fam -li va xiuxiuejar Si Treemba a Obi-Wan.
-Sí que la tenim, si -va concedir l'Obi-Wan, empassant saliva en veure el grup d'arbres que tenien davant.
Grans fruits daurats penjaven de les seves moltes branques a l'abast de la mà.
Un petit monitor del cinturó d'en RonTha va començar a brillar.
-Em truquen de l'edifici de l'administració -els hi va dir, apagant-lo-. Teniu llibertat per anar on vulgueu, però sense deixar el sender. I no toqueu res!
Després de dir això, va marxar corrents.
-Tu creus que quan va dir que no toquéssim res es referia a la fruita? -va preguntar Obi-Wan, mirant cap als cultius.
-És difícil dir-ho -va dir Si Treemba, bellugant nerviós el cap.
-Segurament no.
Obi-Wan va mirar al seu voltant abans d'agafar amb rapidesa un fruit groc. Li va tirar al seu company, agafant després un altre per a ell.
-No ho hauríem de fer -va dir l'arcona, mossegant la fruita.
-Mmmffff- Obi-Wan va moure una mà traient-li importància, mentre mastegava.
El fruit era dolç i suculent, amb un regust fresc. Era la fruita més deliciosa que havia provat mai l'Obi-Wan.
-Serà millor buscar un lloc més amagat on menjar-nos-el -va dir.
En aquest moment, els dos amics van sentir petjades. Van intercanviar mirades culpables amb la boca plena, i l'aprenent de Jedi va indicar amb un gest brusc del cap que s'ocultessin darrere dels arbres.
Els qui arribaven eren un grup de jardiners amb cistells. Es dirigien a l'hort.
-Uh-Oh -va murmurar l'Obi-Wan-. Serà millor sortir d'aquí.
No volia que la seva missió acabés amb un problema disciplinari. Ja havia tingut prou problemes en el viatge des de Coruscant.
-Ei! -va cridar un dels jardiners-. Vosaltres!
Si Treemba es va ennuegar i va deixar anar el fruit, relliscant en aquest en intentar fugir. Obi-Wan el va aixecar i van córrer a través de l'hort, fins arribar a un camp d'espigues. El jove va arrossegar al seu amic fins al refugi que proporcionaven les altes plantes.
-Caldrà fer via a través de les espigues per tornar al camí principal -va dir entre panteixos.
Van córrer entre les fileres de plantes, buscant una sortida. El camp era molt més gran del que havien previst; tot el que tenien a la vista eren mates verdes, i l'artificial cel blau de dalt.
Finalment van travessar l'última filera. Tot d'una, Obi-Wan va sentir que els seus peus relliscaven en alguna cosa humida i pantanosa. El sòl va desaparèixer sota ells i per un moment li va semblar volar en l'aire. Si Treemba el va seguir. Grumolls de fang van esquitxar els seus rostres i les seves túniques. Quan finalment van aterrar, van lliscar fins a xocar amb el que semblava un enorme munt de terra.
-Què és aquesta olor? -va dir Si Treemba, netejant-se l'ull de terra-. Fa pitjor olor que un bantha en un dia de molta calor.
-Crec que hem trobat el fertilitzant -va gemegar l'Obi-Wan, arrossegant-se fora de la pila.
Els dos amics van examinar el que els envoltava. Darrere d'ells hi havia el camp. Davant una paret blanca.
A la paret hi havia alguna cosa que resultava preocupant a l'Obi-Wan. Era alta i llisa, corbant-se fins a perdre's de vista al voltant de la pila de fertilitzant.
Es va acostar a la paret i va posar les mans contra ella. La superfície era freda com el metall. En apartar la mà va veure per un instant, per a la seva sorpresa, que el seu tacte havia provocat una transparència. Va passar en un obrir i tancar d'ulls, massa fugaç per poder veure el que hi havia dins.
-Què fas? -va preguntar impacient en Si Treemba, emetent el xiuxiueig arcona de la ansietat-. Anem-nos-en. Aquesta olor ens matarà.
Si Treemba no havia vist el parpelleig de la paret. Potser tenia a veure amb la Força.
-Un moment -va dir l'Obi-Wan-. Crec que això pot ser una altra sortida.
Palpà amb cura la paret, contemplant com els seus dits deixaven una transparència brillant al seu pas. Mai havia vist un metall amb aquesta qualitat. Per fi va trobar el que buscava: una obertura. La va seguir amb el dit. Era una porta.
Mantenint les mans enganxades a la porta, va sentir l'energia de les coses vives que l'envoltaven, les espigues i els fruits, la gent, l'illa orgànica i com de fèrtil que era el dom.
Si Treemba es va quedar bocabadat quan tota la paret es va tornar transparent. I llavors va resultar evident que consistia en un annex que arribava fins a la paret del dom. Obi-Wan va poder veure bosses de fertilitzant i caixes de càrrega de diverses mides.
Tot semblava innocent. Però, llavors, per què s'havia d'amagat tant? L'Obi-Wan va empènyer hàbilment la porta, obrint-se amb un suau brunzit electrònic.
Si Treemba va tornar a xiuxiuejar nerviós. Els seus ulls pàl·lids van parpellejar.
-Estàs segur que hem d'entrar?
-Tu queda't aquí. Estigues atent. Tornaré de seguida.
Va entrar en l'espai. Les parets es van tornar opaques a l'instant. Era com estar dins d'un cub blanc. Es va ajupir per examinar les etiquetes de les caixes. Eren negres i de forma triangular, mostrant un planeta vermell amb un holograma de nau espacial en la seva òrbita.
La reconèixer a l'instant: Offworld. Es va inclinar per llegir les marques dels laterals. Va anar de caixa en caixa, llegint les etiquetes amb descripcions. Explosius. Turbobarrines. Detonadors. Perforadores de túnels. Granades biològiques.
Tots eren subministraments miners. Però estaven en terrenys protegits dels Cossos Agrícoles, i aquests tenien estrictament prohibit col·laborar amb empreses lucratives. Hauria aquí algú treballant per a Offworld?
-Dóna't pressa, Obi-Wan! -li va cridar Si Treemba-. Fem pudor i volem prendre una dutxa!
L'aprenent de Jedi va veure en una cantonada una petita caixa que se li havia escapat. No tenia etiquetes, només una icona metàl·lica que servia de tancament. Era un cercle trencat.
Ja n'havia vist prou. Obi-Wan va lliscar entre les caixes fins arribar a la porta.
-Què és això? -li va preguntar el seu amic.
-Un magatzem secret d'Offworld. Estan preparant alguna cosa.
-Aquí? Però si està prohibit -va dir l'arcona, i la seva pell verdosa es va tornar d'un gris apagat.
-Des de quan els deté això? -va comentar el noi amb tristesa-. Tornem. He de contactar amb Qui-Gon.

* * *

-Estàs dient que no farem res? -va preguntar Obi-Wan al titil·lant holograma del seu Mestre.
-No hi ha res a fer. Vas dir que la paret es va tornar transparent amb la Força?
-Mai havia vist res així. I tu?
-La informació és interessant, res més -va replicar el Jedi, ignorant la pregunta-. No hi ha proves que Offworid interfereixi en les investigacions dels Cossos Agrícoles.
-Per començar, no haurien ni d'estar aquí! -va dir el noi, contenint un udol de frustració-. Hauria de tornar a Bandor. Offworid pensa fer una... alguna cosa gran. Hem d'investigar-ho!
-No hi ha necessitat d'això -va respondre tallant en Qui-Gon-. La teva missió és informar dels progressos dels Cossos Agrícoles.
-Què passa amb el cercle trencat de la caixa?
-Obeeix les ordres, Obi-Wan -va replicar sever el Jedi-. Truca'm immediatament si trobes proves d'algun delicte. No actuïs pel teu compte.
-Qui-Gon...
-M'has sentit, Obi-Wan?
-Sí -va respondre aquest reticent.
-Ara me n'he d'anar. Mantingues-me informat.
L'holograma va oscil·lar abans de desaparèixer. Obi-Wan va contemplar l'espai buit on abans surés la imatge d'en Qui-Gon. Un cop més, el seu Mestre li havia fet callar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada