dilluns, 1 d’octubre del 2018

Relats recopilats Galaxy Guide (XXXVI)

Anterior


36 Deien que no s’hi podia

Galaxy Guide 11: Organitzacions criminals
Capítol 2: Elements de la franja
Autor: Rick D. Stuart
 10 DBY

—I et dic que el millor esclavista per aquestes rodalies és el vell Seland’Ir. Bé, clar que vaig a dir-te per què, sempre que em convidis a un glop... Bon noi...
»Recordaràs fa un temps quan aquesta estrella d’holovídeos... com es deia... ah, sí, Janissa Locrin... Com va desaparèixer i l’holoestudi va acabar pagant sis milions de crèdits per recuperar-la. Doncs bé, qui creus que va planejar aquesta petita entremaliadura...?
»Clar que estic segur. Per descomptat, et diré com ho va fer. Escolta, posa'm un glop per refrescar la memòria, vols? En primer lloc, Seland’Ir troba a un manetes que li va poder proporcionar una còpia dels plànols de construcció de la finca privada de la Janissa. Si ho sé, és perquè jo estava allà, naturalment! Escolta.
»Seland’Ir fa un cop d'ull als plànols, saps?, i poc després sap exactament el que cal fer. No hi ha res que Seland’Ir no tingui en compte, vaja. Així és com ho duem a terme: en primer lloc, a primera hora del matí ens acostem com d'amagat. Fase un, omplim els voltants amb càrregues explosives de microtó. Usem petites granades-coet per disseminar-les per tot el perímetre. Estaven cablejades amb espoletes retardades perquè totes esclatessin al mateix temps. No són prou grans com per causar danys reals, però activen tots els sensors de moviment del perímetre al mateix temps. Els titelles de seguretat de l'interior no saben el que està passant...
»Gràcies, prendré un d'aquests. Taverner, porti una altra ronda...
»Ara, no intentem forçar una porta. Aquestes coses eren de durànium reforçat. No és necessari. Passem per damunt amb garfis d'escalada assistits amb coets. Sí, ho sé, hi havia bèsties guardianes devaronianes aguaitant per tot el lloc! Com sabies tu això? Oh, sí, bé, Seland’Ir també s’ho havia imaginat. Tots teníem emissors ultrasònics. Els activem i els llancem davant de nosaltres en descendir el mur. A nosaltres no ens va fer cap dany, però hauries d'haver escoltat com aquestes bèsties gemegaven i ploraven. Els hi deuria de donar un terrible mal de cap.
»Seland’Ir havia untat a algú de la indústria, algú de l'interior. Aquest algú va aconseguir una peça de roba que la Janissa havia portat en la seva última presa. D'algun manera, els nostres nois van aconseguir treure d'aquí una mostra d'ADN. Quan entrem, tenia activat el rastrejador, configurat amb el seu patró genètic. Usem això per localitzar-la més ràpid que un raig!
»Escolta, se m'està assecant una mica la gola, moltes gràcies...
»Així que la localitzem a dalt, en el tercer pis. Jo i la resta de l'equip de Zjek grimpem mà sobre mà pel mur exterior. Mentrestant, els equips de Heksa i Sujir disposen agents anti-persona per tot el pati. Un parell dels nostres nois tenen llançaflames i alguns d'aquests compostos bioquímics són bastant delicats. Acabem incendiant tot el pati. La calor va mantenir dins també als droides.
»Parlant de droides, Seland’Ir va suposar que la Janissa tindria la seva pròpia guàrdia droide al costat d'ella, i en efecte, quan Fenrij obre la finestra d'un tret, aquest petit Mark 65 li socarrima el nas des de dins de l'habitació. Bé, doncs abans que sortíssim Seland’Ir es va assegurar de tenir una xerrada amb nosaltres i dir-nos què fer en cas que ens trobéssim amb una d'aquestes llaunes. Va dir: «Rendiu-vos!»
»Sé que sembla una bogeria, però això solament demostra com d'astut que és en realitat aquest vell esclavista verpine! Mira, els droides no són ni des de lluny tan llestos. Estan preparats i disposats per defensar als seus propietaris si hi ha una bona baralla, però no s'esperen que algú aparegui i es rendeixi sense rebre abans cap ferida. I per descomptat no estan programats per comprovar que no hi ha enganys, analitzant al mateix temps un grapat de senyals més. Fenrij sempre va ser un bon mentider.
»En qualsevol cas, tan aviat com veu el droide, llança el seu blàster al terra i entra, cridant «em rendeixo, em rendeixo» tan fort com li permeten els seus pulmons. Aquesta estúpid cubell de rosques es queda aquí quiet, pensant en això, a menys de tres metres de distància. Llavors, Fen s'endinsa un parell de passos, amb els braços en alt, saps?, i tot seguit aquest droide comença a crepitar, a llançar espurnes i li esclata el cap...
»Això és perquè portàvem Vestits-E, tal com Seland’Ir va dir que havíem de fer. La càrrega electrostàtica generada pels propis impulsos elèctrics del droide en aquesta escassa distància va causar una sobrecàrrega.
»Gràcies, prendré un altre d'aquests. Se m'oblidava parlar-te de Keshid. Keshid no va tenir tanta sort. Keshid va entrar per la finestra just quan el droide es desplomava davant seu. Això atreu la seva atenció massa temps. La doneta veu que el seu droide mascota s'esfondra, saps?, treu un petit blàster de mà i dispara a Kesh a la cama. Una miqueta per a ella! Un és tot el que va obtenir. Fen i jo llancem una xarxa de captura i això, com sol dir-se, va ser tot.
»Clar, ja sé que el lloc estava envoltat de jungla. Costaria una setmana obrir-se camí per escapar, portant a la dameta a coll i tot això. Com pots...? Ah, sí, has vist imatges en les notícies, clar. Bé, això realment demostra l'astut que és el vell Seland’Ir. No vam haver de caminar vagant per cap jungla. Aquest vell mentider havia pensat en tot. Tan aviat com aconseguim entrar, l'equip de Sujir puja a la teulada i ens prepara l'invent. Para quan pugem allà, tenen una càpsula de bloc preparada esperant.
»Sapor, una altra ronda!
»Una càpsula de bloc? No és molt més que un petit taüt d'aliatge metàl·lic amb un petit impulsor. Genial per tirar les escombraries al jardí del veí. Té un abast d'uns dos-cents metres. Però és tot el que necessitàvem. Quan arribem a dalt, Greko envia el senyal de recollida. Seland’Ir no ens va deixar a l'estacada. Per quan vam introduir a la bella dorment en la càpsula, ja vèiem la llançadora en l'horitzó. Li vam donar un parell de segons perquè estigués a la distància adequada i llavors... zas! Amunt amb ella! Directa cap al cel, tal vegada un parell de centenars de metres, pujant per sobre dels murs fins que l'impulsor s'apaga. Però no hi ha problema, perquè llavors la llançadora ja està rugint damunt seu i usa un raig tractor per aferrar-la i portar-la a bord. Tot l'assumpte no va durar més d'un minut.
»Nosaltres? Després d'això ens rendim! Claaar, clar que té sentit! I mira, això és just el que Seland’Ir hi havia previst. Mira, ningú havia sortit realment ferit, i en realitat a ningú li importen uns pocs droides. L'estudi sabia que si presentava càrrecs mai tornaria a veure a la seva petita holoestrella. Probablement van suposar que ja teníem algun client esperant a quedar-se amb ella. Així que ningú crida a les autoritats, ningú presenta cap càrrec, i tenim via lliure de tornada a la ciutat mentre conclouen les negociacions. O sigui que, treballem per a l'esclavista més astut d'aquests voltants o què?
—Haig d'admetre, Iquar, que el teu cap és un tipus llest. Vull donar-te les gràcies per explicar-me tot això. De fet, ni tan sols estàvem segurs que Seland’Ir estigués involucrat en aquest segrest en particular fins ara mateix. Has estat de gran ajuda. De fet, la conversa que acabem de gravar serà un gran pas per empresonar al teu cap d'una vegada per sempre.
—... Eh, però, qui et creus que ets?
—Iquar, quedes arrestat per tràfic d'esclaus i segrest, i probablement un grapat de càrrecs més una vegada estiguem en la central. Acompanya'm en silenci.
—Vigilants del Sector! Maleïda sigui la meva sort. Oh, bo. Suposo que el gremi em traurà aviat d'aquesta. Escolta, puc acabar-me la copa abans?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada