dilluns, 1 d’octubre del 2018

Relats recopilats Galaxy Guide (XXXVII)

Anterior


37 Les seves capacitats han estat tingudes en compte

Galaxy Guide 11: Organitzacions criminals
Capítol 3: L'imperi del crim hutt
Autor: Rick D. Stuart
 10 DBY

El monorail travessava l'aire de la nit amb una urgència digna de la càrrega que transportava. A més de 200 quilòmetres per hora, la silenciosa aparició avançava veloçment cap a la ciutat espaiport de Tamazall. Només uns pocs quilòmetres més endavant es trobava el Pas Zurga; una elevació de petits pujols dividida pel rail magnètic del tren, formant un congost que s'estenia durant 30 quilòmetres. Tothom estava d'acord que l'atac arribaria en alguna part d'aquesta zona.
Era allà on la Milícia de Tamazall romania a l'espera; preparada, disposada, i amb l'esperança de ser capaç de repel·lir a l'enemic. S'havien pres totes les precaucions possibles. El tren monorail es componia de quatre vagons. Just darrere de la locomotora, un compartiment de passatgers estava replet de milicians. Després anava un compartiment de comandos especial amb torretes turbolàser bessones. Darrere estava el compartiment de presoners, buit tret per l'assassí convicte tancat en una gàbia de força, i els seus dos guàrdies. En últim lloc anava un altre vagó de milicians. Alliberar aquest presoner no anava a ser tasca fàcil...

 

El cel en penombra es va il·luminar de taronja i carmesí quan les explosions van sacsejar el vessant de la muntanya. En qüestió de segons, els enllaços de comunicacions van confirmar que el pas havia quedat tancat en el seu extrem occidental. La milícia havia quedat atrapada dins i el monorail estava sent atacat! Des del nord, una ombra gegantesca aguaitava en la nit. Va escopir ràpides ràfegues de blàster que van destrossar la via davant el vehicle. Un tret va impactar en la locomotora i una immensa resplendor va omplir l'aire. El vehicle, danyat i en flames, es va detenir mandrosament en el rail. Els generadors d'emergència van cobrar vida i els focus reflectors van apunyalar l'exterior, captant la silueta de lliscants, desenes d'ells, acostant-se per donar el cop de gràcia.
L'armadura reflectora dels vagons de la milícia i els passatgers hauria estat suficient per suportar el més dur dels bombardejos, d'haver-los atacat l'enemic amb blàsters. No obstant això, l'arma dels atacants era orgànica. Mentre els lliscants seguien fustigant amb els seus trets, llançaven aquí i allà un projectil fabricat especialment contra els vagons restants, excepte el del presoner.
Quan els caps explosius dels projectils xocaven contra l'exterior del tren, centenars de petites aranyes galdewik sortien d'elles, lliscant-se per esquerdes i ranures que cap quantitat de plaques de blindatge podria segellar. Una vegada fet el seu treball, els lliscants van descendir fora de l'abast, escoltant la barreja de crits i trets de rifle de l'interior dels vagons del monorail. Llavors els crits es van esvair, encara més aterridors en la seva sobtada absència. Una porta gran es va obrir lliscant-se en el vagó del presoner. Des de l'interior, una llum de tèrmit va oscil·lar d'un costat a un altre, el senyal predeterminat que anunciava que la batalla havia acabat.
En la distància, la gran ombra va emergir de la foscor. Milers de punts de llum van banyar la barcassa de vela hutt amb una lluentor nacrada. Conforme la barcassa s'aproximava, un lliscant es va acostar al vagó de presoners del monorail.
—Brahle Logris? Vinc a per Brahle Logris.
—Jo sóc Logris.
—Brahle Logris: la meva cap, Kumac la Hutt, té un treball que requereix a algú amb els seus talents especials. Ha tingut en compte detingudament les seves capacitats i creu que vostè és l'home adequat per al treball. Tenim un transport preparat per a vostè.
—Ja veig. Aquesta oferta inclou una invitació a sopar?
—Per descomptat.
—Llavors a què estem esperant? Aquest és Deshic Mall. Em va ajudar en la fugida. Un dels vostres, suposo.
—Així és.
La persona que parlava va observar com el segon home, vestit amb l'uniforme d'un oficial de la milícia, descendia la rampa darrere d’en Logris. En la tènue llum interior, podia veure's el cadàver d'un altre oficial tendit en el terra del vagó.
Sense previ avís, la persona que havia parlat va treure un petit blàster de la seva butxaca i va disparar a Mall a frec de roba. Mentre l'home queia inert a la sorra, va continuar parlant:
—Disculpi'm. La meva cap va dir específicament que la invitació era només per a un.
Logris va assentir.
—Vostè primer. Per cert, bon tret. Alguna vegada...?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada