divendres, 25 de gener del 2019

Decisions pròpies (III)

Anterior


CAPÍTOL III

L'home era obès, tenia la cara vermella, i suava profusament. El tipus de sudoració que només podia provenir de tenir el canó d'un blàster, sortit d'una petita cartutxera, a menys d'un metre de la seva cara.
Mara Jade havia vist sovint a homes amb aquest mateix tipus de suor. Amb massa freqüència.
—El judici ha culminat, Jutge Lamos Chatoor —va dir formalment—. Té algunes últimes paraules que dir en la seva defensa?
—Només que el seu pretès judici és una bogeria —va murmurar Chatoor entre dents—. A causa d'una sola decisió dubtosa, després de vint anys a càrrec del Jutjat, em condemna a mort?
Mara va sospirar. La sudoració era quelcom comú. Les racionalitzacions apassionades i autocomplaents eren una cosa universal.
—No ha estat escoltant —va dir—. Pot ser que una sola decisió sigui el motiu que hagi cridat la meva atenció, però és amb prou feines la raó de la seva condemna.
—Llavors, què he fet malament? —va preguntar Chatoor, la seva veu era la meitat demandant, la meitat suplicant—. He treballat molt per impartir la justícia de l'Imperi amb el millor de la meva capacitat, en circumstàncies profundament difícils que no eren de la meva incumbència. Com es pot esgrimir un lapsus ocasional d'un judici com un argument condemnatori contra mi?
Estava tractant de guanyar temps, Mara ho sabia. Però ella estava disposada a permetre-li-ho. Tot i que l'evidència era clara i la seva decisió ja estava confirmada, mai es prenia aquestes coses a la lleugera.
—No estem parlant del lapsus d'un judici —va dir—. Estem parlant de cinc anys de l'extorsió sistemàtica, robatori, i venda d'influències. Vostè ha fet una segona carrera de la recaptació de multes addicionals i recàrrecs, declarant estar sobrecarregat al límit, per, a continuació, derivar els diners extres per als seus amics i seguidors.
—Eren persones necessitades —va insistir Chatoor—. Està malament que un jutge tingui amics entre aquestes persones?
—Ho està quan les anomenades amistats, es basen únicament en l'intercanvi de diners i favors —va dir Mara, amb una sensació de parpelleig agitant-se en la part posterior del seu cap. Dos homes venien a través de la buida sala de la Cort, de retorn, recorrent-la en forma sigil·losa cap a la porta de la càmera darrere d'ella.
—Això no és amistat —va continuar, canviant subtilment el seu pes sobre la cama esquerra—. Això és col·lusió criminal.
—Però no he fet res il·legal —va persistir Chatoor—. Vostè pot mirar en els registres, parlar amb la gent involucrada...
I just enmig de la seva xerrameca, la porta es va obrir de cop darrere de la Mara i un parell de trets làser van explotar des de la seva esquena.
Els trets no van aconseguir l'objectiu previst. Mara havia ja deixat anar el seu blàster, deixant-lo caure amb estrèpit sobre l'escriptori del jutge, i es va donar la volta, enarborant el seu sabre de llum. La fulla de color magenta va xiuxiuar de cop, brollant enfront d'ella, desviant aquests dos primers trets cap a les parets.
Però per desgràcia per als homes armats, ells havien continuat disparant. Mara va enviar els seus següents rajos, d'un en un, cap enrere, fins a impactar en els seus propis pits.
Va esperar fins que tots dos homes haguessin quedat desplomats, sense vida, en el terra, només per estar segura. Després es va donar la volta, plegant els colzes i girant el sabre de llum amb ella.
Just a temps per detenir l'envestida desesperada de Chatoor, qui intentava llançar-se per sobre de la taula, al mateix temps que tractava d'aconseguir el blàster que ella havia deixat caure.
Durant un llarg minut, ella es va mantenir en guàrdia, amb la punta del sabre de llum gairebé tocant la gola de Chatoor, la mà del qual estava separada per escassos centímetres del desintegrador, mentre la mirava amb el rostre blanc i desencaixat per la por i la impotència de la ràbia.
—Perquè quedi registrat —va dir Mara, per fi, mantenint la veu ferma—, els innocents mai tracten de disparar a una Agent Imperial per l'esquena.
—No pot guanyar —va expectorar Chatoor entre dents, amb la veu ronca—. Pot matar-me, pot matar a un centenar de persones com jo, però el seu preciós Imperi ja està condemnat. Si els rebels no el tiren a terra, col·lapsarà producte de la seva pròpia podridura interna.
Els seus ulls es van clavar en els d’ella.
—I llavors, on estarà vostè, la meva jove i arrogant Agent Imperial? El seu poder haurà desaparegut, els seus protectors estaran morts o empresonats. Vostè ja no tindrà amics.
Girà la seva mà estesa, amb el palmell cap amunt.
—Però jo puc ajudar-li. Puc ser el seu amic. Respecti la meva vida, deixi'm en la meva posició aquí, que jo puc crear un refugi on podrà estar segura quan tot s'enfonsi al voltant seu...
Amb un moviment dels canells, Mara va passar el sabre de llum a través del seu coll, silenciant la seva veu per sempre.
Per un moment es va quedar allà, dempeus, contemplant el cos desplomat sobre l'escriptori on s'havien fet tantes transaccions ocultes per defraudar als ciutadans de l'Imperi, amb arranjaments subrepticis referents a les seves possessions legítimes, les seves vides i les seves llibertats.
—En nom de l’emperador —va dir en veu baixa.
Apagant el sabre de llum, ella va recollir el seu blàster i el va lliscar de nou en la beina del seu avantbraç. Després, donant l'esquena a un altre focus de corrupció recentment desinfectat, va sortir de la càmera.
Va travessar el grup de més de quinze persones que s'havia format a la seva sortida del Jutjat. Tots ells la van contemplar, de manera oberta o furtivament, mentre es marxava de manera decidida. Cap d'ells va ser prou ximple com per tractar de detenir-la.

El seu aerolliscador llogat estava esperant-la on ella l’havia deixat, a tres illes de distància, sense haver estat desvalisat. Igual d'intacte estava el seu transport, una llançadora Sienar de classe Lambda, completament modificada, la qual havia deixat en un camp fora del camí, a dos-cents quilòmetres al nord.
Estava asseguda en l'escriptori de la computadora a la seva habitació, omplint el seu informe, quan va escoltar una veu familiar en el seu cap.
—La meva nena?
Ella va somriure.
—Milord —va respondre a la crida silenciosa de l’emperador.
—La teva missió?
—Ha estat consumada —va dir Mara—. S'ha impartit justícia.
—Excel·lent —va dir l’emperador, i Mara va poder visualitzar el seu prim somriure de satisfacció.
Ella també va poder sentir que tenia una nova assignació per donar-li.
—De què es tracta ara? —li va preguntar.
—Traïció —el pensament va venir cap a ella, i va poder sentir el seu fosc, el seu malenconiós gest arrufat. Una imatge va aparèixer en la seva ment, la imatge d'un Governador Imperial sorprenentment jove. Un aliat amb... els rebels?
Mara va sentir que els seus llavis es retorçaven. Igual que aquest petit i desagradable assumpte amb el Governador Choard a Shelkonwa feia tres mesos estàndard. És que per ventura aquests polítics d'alt rang es negaven a aprendre? El seu nom?
—Ferrouz, Governador del Sector Candoras —li va dir l’emperador—. Dades enviades.
Mara es va tornar cap al panell de comunicacions. La llum de descàrrega de la computadora estava irradiant un blau tranquil.
—Confirmat, milord.
—Llavors vés cap enllà —li va ordenar l’emperador—. Però t'adverteixo que això no serà gens fàcil.
Mara es va permetre somriure davant un advertiment tan gran. Per descomptat que no seria fàcil. Tasques fàcils es podrien donar als militars, o els fanfarrons de mà dura de la Taula de Seguretat Imperial, o fins i tot a Lord Vader i la potència de foc massiva de l'Executor. Els treballs durs, els treballs subtils, aquests estaven reservats per a la Mà de l’Emperador.
—Tinc confiança en el meu entrenament —va dir.
—Vés, doncs, i imparteix la meva justícia.
—Ho faré, milord —va prometre Mara.
—Sí —va dir l’emperador, i una vegada més, Mara va poder veure el seu somriure—. Després parlarem novament. Adéu, la meva nena.
Dit això, la imatge del seu somriure es va desdibuixar, la seva veu es va quedar en silenci, i ell es va esvair.
Per un moment, Mara va romandre immòbil, aferrant-se a l'última imatge del seu rostre. En cert sentit, l’estratagema del jutge Chatoor per evitar la seva mort, havia tingut un polsim de veritat. Mara realment no tenia amics.
Però això estava bé. Ella tenia el seu treball, i s'havia guanyat l'aprovació i el respecte de l’emperador; a més tenia la certesa que el que estava fent era el correcte. L'amistat era un luxe, i una cosa de la qual cosa podia prescindir.
L'últim vestigi de la presència de l’emperador es va esvair en la foscor de l'espai. Prenent un respir profund, Mara va tornar al seu ordinador i va teclejar per efectuar la descàrrega.
En primer lloc, ella va llambregar les dades de manera superficial, per després capturar tots els punts prominents. Després va llegir més acuradament, estudiant cada detall que l’emperador havia tingut a bé enviar-li. Llavors, només per assegurar-se, va llegir-ho tot de nou.
Ell estava en el correcte. Això no anava a ser gens fàcil.
Un soroll sord en l'estómac li va recordar que no havia menjat gens des que sortís de la cort del jutge Chatoor, feia quinze hores. Es va aixecar de la computadora, va anar a la cuina i va treure un paquet de ribenes[1] amb embolcall blanc.
Si Ferrouz tenia la intenció de separar-se de l'Imperi, va reflexionar mentre posava els ribenes en l'olla, sens dubte que anava a fer-ho tot de la manera correcta. La seva Flota sectorial, si bé és cert que era ridículament petita, havia estat dispersada en un nombre de diferents sistemes propers a Poln, on no podria ser escombrada d'un sol cop, però al mateix temps, des d'on podria respondre ràpidament a qualsevol amenaça contra la capital. Havia fet exactament el contrari amb els contingents de soldats d'assalt del seu sector, portant a la majoria d'ells a Poln Major, per reforçar les defenses de les seves comunicacions i per protegir el propi Palau del Governador.
Després estava l'altra meitat del planeta doble, Poln Menor. Tan sols prou gran com per suportar una atmosfera menor, el lloc era un laberint de mines, tant en activitat com abandonades, magatzems, centres de manteniment, i llocs de treball a gran escala. Si se li pressionés durament, i pogués escapar travessant la bretxa que separava tots dos mons, Ferrouz probablement podria aguantar allà durant anys.
Certament, altres persones indesitjables ho havien fet. Poln Menor tenia fama de ser la llar de centenars de contrabandistes i altres tipus criminals que els anys d'esforços esporàdics per part de l'Imperi, havien fracassat a desallotjar. Ferrouz fins i tot podria haver estat en comunicació amb alguns d'aquests grups, la qual cosa obria la possibilitat que pogués portar-los del seu costat en una confrontació, o almenys ocultar-se darrere d'ells si les coses es posaven lletges.
Poln Menor era també la clau de qualsevol acord que pogués estar fent amb l'Aliança Rebel. Un petit exèrcit podia ocultar-se dins de totes aquestes mines abandonades, juntament amb una força de xoc de bona grandària, composta per naus petites, disposades a llançar-se contra qualsevol força que l’emperador enviés en resposta a la declaració d'independència de Ferrouz. Entre els rebels i la seva pròpia Flota sectorial, Ferrouz podria estar disposat a apostar que seria més problemàtic del que valgués la pena, sobretot estant tan lluny en la perifèria de l'Imperi.
I, finalment, només per fer les coses més interessants, Poln Major s'havia convertit també en els últims anys, en la llar de dotzenes de diferents espècies no-humanes, moltes d'elles conformaven grups desconeguts que pel que sembla s'havien desplaçat des de l'Espai Salvatge i les Regions Desconegudes, i que s'havien assentat als voltants de la capital. La secció elaborada per l’OIS[2], que formava part de l'informe de la Mara, advertia que alguns d'aquests alienígenes podrien ser mercenaris portats pel governador. Fins i tot si això resultés ser fals, la mera presència d'alienígenes desconeguts, amb habilitats i temperaments desconeguts, sempre afegia un nivell addicional de risc per a qualsevol operació terrestre. Ferrouz era prou intel·ligent per saber-ho i explotar-ho.
Almenys, ara Mara entenia per què l’emperador l’havia triat per a aquesta missió. Algú havia d'infiltrar-se a Poln Major, arribar fins a Ferrouz, i acabar amb ell abans que pogués engegar els seus plans i activar qualsevol de les seves defenses. El probable successor de Ferrouz, el General Kauf Ularno, era tan poc imaginatiu com caldria esperar d'un comandant militar, però l’OIS ho perfilava com estòlidament lleial, i certament capaç de recuperar la capital i desallotjar als rebels que Ferrouz pogués haver convocat.
La cuina va emetre un senyal, Mara va treure la safata, i la va portar de tornada al seu escriptori. Deixant-la al costat de la computadora, es va detenir en la secció de mapes de l'informe.
El primer pas, òbviament, era infiltrar-se en el Sistema Poln. La seva nau actual era un transport prou capaç, però arribar a Poln Major en una Llançadora Imperial, no seria una cosa molt intel·ligent de fer. Per tant, el seu primer pas seria procurar-se a si mateixa, una nau més discreta.
Una vegada que estigués en terra, el següent pas seria entrar en el Palau del Governador. Tenint en compte tots els soldats d'assalt addicionals que Ferrouz havia portat, podria ser útil per a ella portar a alguns dels seus, tant per a reconeixement com per a una possible tapadora.
Va sentir que el llavi se li deformava després de mossegar un tros de carn setinada amb crema, mentre aquesta es desprenia de l'os del ribene. Per descomptat, havia treballat amb altres forces imperials al llarg dels anys, fins i tot moltes vegades. Però això no volia dir que realment li agradés. El fet de comandar aliats temporals, significava revelar almenys part de la seva identitat, fins i tot prenent en compte el fet que ella era una Agent Imperial vagament identificada. Tals revelacions automàticament la feien més vulnerable.
Pitjor encara, entrar en una guarnició o en un port de la Flota, significava prendre el que tinguessin disponible, ja fos bo i competent, o mandrós i inútil. Escollir a l'atzar soldats d'assalt, era una proposta encara molt menys sòlida en aquests dies, donat el costum de Vader de tamisar periòdicament les files i transferir tot el millor i el més brillant a la seva Legió personal, la 501.
Però d'altra banda, hi havia un grup de soldats d'assalt amb els quals Mara havia treballat abans. Un grup que havia demostrat ser capaç, competent i digne de confiança. Un grup que fins i tot tenia el seu propi mitjà de transport encara que estigués en un estat bastant lamentable.
L'inconvenient era que aquests soldats d'assalt en particular, eren desertors militars.
Donant una altra mossegada, Mara va teclejar un dels seus arxius privats consolidats de recerca. De tornada a Shelkonwa, després de l'incident amb el Governador Choard, havia dit a LaRone i als altres quatre soldats d'assalt, que sortissin del planeta i es mantinguessin lluny de la seva vista i lluny de problemes.
La primera part de la seva ordre era la que havien obeït. La resta no.
Va passejar els seus ulls per la llista de petites notícies que el seu motor de recerca havia recollit, procedents de les vastes xarxes d'informació de l'Imperi en els últims tres mesos. Aquí, un Senyor de la Guerra d'estar per casa havia desaparegut, finalitzant el seu domini sobre uns aterrits camperols. Allà, el comerç d'una petita granja i la producció d'una colònia manufacturera, s'havien reprès sobtadament després que s'incendiés inexplicablement un niu de pirates. En un altre lloc, un Administrador Regional havia renunciat abruptament al seu càrrec i les peticions dels estressats ciutadans en contra seva, havien deixat d'arribar a l'oficina del sector.
Petites injustícies, de la classe que massa sovint es filtrava a través de les esquerdes de la sobre-estesa maquinària de govern. Totes elles corregides, generalment durant la nit, sempre acompanyades pels rumors d'una avantguarda de soldats d'assalt que aparentment demostraven que l'Imperi finalment havia pres de debò el problema.
I en algun lloc en les proximitats de cadascun d'aquests incidents, passant desapercebut entre les gruixudes piles de llistats de connexió, sempre hi havia un transport Suwantek TL-1800. Per descomptat, sempre amb una diferent identificació naviliera. Però sempre la mateixa nau.
L'autodenominada Mà del Judici, estava viva i activa, i mantenint una vendetta privada en contra dels criminals i petits tirans de la galàxia.
Mara havia estat seguint els moviments del grup des de Shelkonwa, amb sentiments decididament confusos. Ella havia estat revisant la història de com i per què havien abandonat els seus càrrecs, i el que ella podia dir (que havia estat més o menys verificat) era que no hi havia raó, encara que gran part de l'evidència clau havia estat enterrada o destruïda pels especialistes d'encobriment de l’OIS. Havia pensat a portar davant de la justícia a LaRone i els altres, i aconseguir que fossin absolts en un judici adequat, de tal manera que poguessin tornar al Servei Imperial pel qual havien estat entrenats i al que havien jurat servir, servei que necessitava desesperadament homes de la seva qualitat.
No obstant això, d'altra banda, l’OIS aniria a la recerca de venjança, i amb les distraccions inherents del treball de la Mara, ella mateixa sabia que ni tan sols podria garantir un judici just, i molt menys una absolució. I va haver d'admetre que LaRone i els altres havien trobat un nínxol per a si mateixos, impartint la justícia imperial a la galàxia d'una manera més informal.
La qüestió a llarg termini de què fer amb ells, era encara una pregunta sense resposta. No obstant això, la qüestió del curt termini, estava molt més clara.
Que anaven a Poln Major amb ella. Els hi agradés o no.
Encara quedava la qüestió de trobar-los, per descomptat. Però per a això, Mara tenia el seu ordinador, les seves capacitats de predicció, i la història dels moviments recents de LaRone.
Més important encara, tenia la Força.
Ella va acabar de pelar la carn de l'últim dels ribenes i va deixar la safata a un costat. Segons l'últim registre que tenia de la Mà del Judici, els col·locava enmig d'una disputa menor per l'aigua a la província de Griren al planeta Hapor. Prenent Hapor com a punt central, va teclejar buscant un resum de les peticions ciutadanes i queixes en els voltants, així com els recursos policials i informes militars. Amb uns quants minuts de consolidació per part de la computadora, amb uns quants minuts més de lectura per part de la Mara, i ja s'havia reduït la cerca a tres possibilitats probables.
Fent una profunda inhalació, es va obrir a la Força, concentrant-se al màxim.
No havia passat molt temps amb els renegats, però en aquest breu període de temps, s'havia endurit en la cremor del combat contra enemics mutus. En el més profund del seu ser, Mara entenia aquests homes, tenia un sentit indescriptible però sòlid, sobre com pensaven i de com actuaven. I mentre contemplava les tres possibilitats, va deixar que la seva ment se centrés en aquelles missions i en les imatges multidimensionals dels cinc soldats d'assalt, una de les quals es lliscava inexorablement al primer plànol.
Els tenia.
Va tornar a respirar profundament, permetent que el focus de la seva ment s'expandís, deixant entrar la brisa suau del sistema d'aire del transport, la fredor del panell de control sota la seva mà, la delicada olor de les restes dels ribenes. Aixecant-se, es va dirigir a la cabina i va teclejar la seqüència d'engegada. El món menor d’Elegasso, on una elecció local havia estat manipulada descaradament, era el punt en què la lògica i la intuïció li deien que seria el proper objectiu de LaRone. El planeta estava a una bona distància, però la seva nau tenia una hipervelocitat millor que la de la mitjana, i ella seria capaç d'arribar en un dia o dos. Era poc probable que LaRone fos capaç d'arribar, avaluar la situació, desenvolupar un pla, i fer front als polítics corruptes abans d'aquesta data.
Tot el que havia de fer era arribar a Elegasso, instal·lar-se, i esperar. Més aviat o més tard, sigui com fos el que decidís fer la Mà del Judici, s'anaven a trobar amb ella en el seu camí.

***

L'últim pensament de Daric LaRone, just abans que la pluja de trets làser derroqués l'últim fragment del sostre del seu refugi temporal, va ser que aquest seria un lloc realment podrit per morir.
—LaRone! —algú va cridar feblement a través de l'estàtica que omplia l'auricular del casc del soldat d'assalt. Probablement era Saberan Marcross, encara que era difícil identificar les veus a través del comunicador obstruït parcialment que estava usant allà el grup de mercenaris—. Estàs bé?
—Encara estic viu, si això és el que vols saber —va dir LaRone a crits—. Per l'espai quin és el problema amb aquests nois, de totes maneres? No saben que els soldats d'assalt sempre guanyen?
—Algunes persones han d'aprendre les coses de la manera difícil —va intervenir Grave Taxtro—. Pot algun de vosaltres allà enrere, veure el que queda d'aquesta font? Crec que aquí és on està el seu repetidor pesat, però no puc aconseguir un tret net.
Fent cas omís dels trets làser que derruïen cada vegada més la paret aparentment marcada per la verola davant d'ell, LaRone va apuntar el cap per fer un cop d'ull ràpid. Efectivament, va poder veure el repetidor que treia el cap per darrere d'una de les lloses de pedra trencada.
—Puc veure la boca del canó, però això és tot —va informar, ajupint-se de nou—. Està en l'extrem sud, entre la font i aquesta gran llosa trencada.
—Això hauria de posar a l’artiller en el meu camp de tir —va dir Marcross—. Hi ha alguna possibilitat que vosaltres dos pugueu brindar-me una mica de cobertura?
—Creu-me, ho estic intentant —li va assegurar LaRone, fent una ganyota al mateix temps que un tros extra gran de la paret es desprenia i rebotava en la seva espatlla blindada—. Els nois d'aquí fan foc com si fossin amos d'una mina tibanna.
—El mateix aquí —va dir Grave—. Això seria realment un molt bon moment perquè Brightwater o Quiller fessin una entrada espectacular.
—Ho esteu escoltant vosaltres dos? —va cridar LaRone—. Brightwater? Quiller?
La seva única resposta va ser una nova descàrrega de foc dels mercenaris. Els altres dos membres del seu petit grup havien d'estar fora de l'abast del comlink.
O estaven morts.
LaRone va mostrar els ullals en una ganyota de ferocitat, es va inclinar al voltant del seu refugi i va disparar uns trets més. Ells no estaven morts. No podia ser. Només s'estaven prenent el seu temps per portar reforços, això era tot. Al seu costat esquerre va sentir un sobtat cruixit d’una paret d'obra, i va sentir que Marcross emetia un grunyit ronc quan part del seu reducte s'enfonsava sobre ell. LaRone va obrir la boca per cridar-li, per assegurar-se que estava bé.
Es va detenir, amb les oïdes lluitant contra el soroll agut dels desintegradors. Algú en la distància estava xisclant. Algú o alguna cosa. El so es va fer més fort...
I amb una entrada tan dramàtica com LaRone podria haver esperat, Brightwater i la seva motojet Aratech 74-Z van rugir, saltant a la vista sobre la cresta per darrere d'ells, amb el canó penjant de la part inferior de la moto escopint mort i destrucció cap als mercenaris. El corrent de foc que s'havia centrat en LaRone, va decaure a mesura que alguns dels mercenaris retrocedien, o per contra, desplaçaven la seva atenció cap aquesta nova amenaça.
Es va escoltar el tronar sobtat d'una granada de gas tibanna esbocinant alguna cosa, i el gemec del repetidor abruptament va quedar en silenci.
—Ho vaig fer! —va bramar Marcross. Per damunt, les descàrregues de Brightwater passaven esbufegant, girant i donant bandades tan aviat com ell enfonsava la seva tronadora motojet per dins i per fora de les ràfegues de foc enemigues. LaRone es va inclinar fora del seu refugi de nou, resetejant el seu BlasTech E-11 per posar-ho per complet en manera automàtica, i rastellant les posicions dels mercenaris.
Encara estava tractant de distreure el seu foc per allunyar-ho de Brightwater, mentre el propi Brightwater estava perillosament prop de ser aixafat directament i ser baixat del cel, quan un imponent bram martellejà les seves oïdes a través dels sons de la batalla. LaRone va mirar a la seva esquerra i va veure al seu transport modificat Suwantek TL-1800, aparèixer a la vista per sobre de les ruïnes de la ciutat antiga, amb els seus canons làser pesats llambregant a través del cel del matí, i martellejant les posicions enemigues.
Bruscament l'estàtica va desaparèixer quan el foc del canó va impactar sobre el bloquejador de comunicacions.
—Quiller, què tens? —va cridar LaRone, aixecant el cap cap amunt per veure millor.
—Tots en la mira, tots els objectius que un nen en creixement podria desitjar —va respondre Joak Quiller amb tibantor des del Suwantek—. Home, ells realment tenen un niu allà, veritat?
—Un niu com no podries creure-ho —va afirmar LaRone amb força—. Pots encarregar-te d'ells?
—Per descomptat —va dir Quiller—. No estan preparats exactament per a aquest tipus de poder de foc. Hauríem d'haver seguit aquesta estratègia en primer lloc.
LaRone va fer una ganyota. Excepte que portar a la Suwantek, instantàniament hagués alertat als mercenaris que aquesta no era només una unitat de soldats d'assalt estàndard, amb l'armament i l'equipament dels soldats d'assalt estàndard. Aquesta era la conclusió que LaRone volia evitar fermament que fos entesa per part d'ells.
El que significava que ara, ell i els altres no tindrien més remei que acabar el treball. Completament.
—Només assegura't de fer-ho —va dir a Quiller amb gravetat—. Assegura't que tot estigui fet.
O Quiller havia captat el sobtat canvi en el to de veu de LaRone, o ja havia arribat a la mateixa desagradable conclusió pel seu compte.
—Entès —va dir—. Mantingueu a baix el cap.
Afortunadament —LaRone va pensar que era afortunat de totes maneres—, aquesta banda de mercenaris en particular no semblava estar molt interessada en la supervivència, ni tan sols si rendir-se significava assegurar la supervivència. Al moment en què LaRone i els altres finalment van poder sortir dels seus reductes estellats, els cinquanta mercenaris estaven morts.
I ja era hora d'anar-se’n.

Una hora estàndard més tard, i després d'haver estat aclamats amb una ronda breu d'agraïments per part dels agricultors, que ara tenien de tornada les seves terres i les seves vides, els cinc soldats d'assalt estaven a bord del Suwantek i amb els motors a ple rendiment per portar-los lluny d'allà.
—Bé, això va ser divertit —va comentar Quiller, tirant del timó mentre el cel s'esvaïa al voltant d'ells, tornant-se de color blau a blau fosc, i després a negre il·luminat per les estrelles.
—Parla per tu —grunyí Grave, mentre aplicava un pegat a la cremada en el seu braç. La seva cinquena cremada, va notar LaRone, i això que aquestes cinc eren tan sols les úniques que es deixaven veure.
—Aquesta és una armadura més que ha de ser tirada al triturador. La tercera en dos mesos, si algú ho està comptant.
—Això és perquè tu insisteixes a quedar-te quiet mentre romans en la línia dels seus trets —va dir Brightwater—. T'ho dic, les moto speeders són el camí a seguir.
—Sí, i com es manté la teva armadura? —contraatacà Grave intencionadament.
—No té la mateixa qualitat de les de desfilada —va admetre Brightwater—. Però encara resisteix.
—Amb prou feines —va dir Grave.
—Igual que totes les altres —va dir Marcross—. LaRone, no podem seguir d'aquesta manera. Les nostres armadures se'ns estan caient a trossos, part per part, ens estem quedant sense gas tibanna, granades, i altres materials necessaris, i la veritat és que l'impressionant udol que venia de la motojet de Brightwater probablement signifiqui que alguna cosa a bord és a punt de fallar allà també.
—És el coixinet del pedal de l'accelerador —va dir Brightwater—. Aquesta serà la tercera vegada que arreglo aquesta cosa.
—I l'altra moto aèria no està en millor forma de cap de les maneres, veritat? —va preguntar Marcross.
Brightwater es va encongir d'espatlles.
—Una mica. No gaire. Podria també esmentar que el grapat de crèdits que l’OIS va ser prou amable per deixar a bord d'aquesta nau, està començant a funcionar de la mateixa manera: esgotant-se.
—El mateix ocorre amb la dotació d’IDs de la nau —va comentar Quiller reticentment—. Les estem gastant com si fóssim potentats hutts.
—Fins i tot si no ho féssim, totes les IDs falsificades de la galàxia no ens ajudarien si una suficients quantitat de persones esbrinen la connexió entre nosaltres i aquesta nau —va afegir Marcross—. No sé de molts Suwanteks que segueixin volant al voltant d'aquesta part de la galàxia.
—Ho sé —va dir LaRone, amb un dolor en el cor que no tenia res a veure amb les cremades palpitants en els seus braços i en el pit. Des que van deixar els seus llocs a bord del Destructor Estel·lar Imperial Represàlia, LaRone encara no era capaç d'usar la paraula desertar, ni tan sols en la seva pròpia ment, ell i els altres havien estat lluitant la seva pròpia croada particular contra el mal i la corrupció en aquest racó de l'Imperi.
El fet que haguessin sobreviscut tant temps com ho havien fet, es devia en gran manera a les seves pròpies habilitats de combat, però també en gran part, a la seva bona sort en haver-se apropiat d'una nau encoberta de l'Oficina de Seguretat Imperial, en la seva fugida del Represàlia. Gràcies a les àmplies millores d'armament realitzades per part de l’OIS al Suwantek, i als seus amagatalls d'equip i diners, havien estat capaços si més no de fer-se càrrec de la injustícia onsevulla que l'havien trobat. Mercenaris, colles swoop, bases pirates, cap d'ells havia estat capaç de detenir a la Mà del Judici.
Però els altres tenien raó. El final s'acostava ràpidament. Una vegada que els subministraments i els diners s'esgotessin, estarien acabats. No tindrien més remei que fer el que l'Agent Imperial Jade els havia ordenat feia tres mesos enrere a Shelkonwa: mantenir-se lluny de la seva vista i lluny de problemes.
I la seva guerra privada per la justícia hauria acabat.
—Res de tot això vol dir que estiguem preparats per deixar anar les càpsules de salvament del tot, almenys ara com ara —va dir Quiller, revelant els seus pensaments—. Encara ens queden almenys cinc identificacions que no hem utilitzat, i probablement puguem reciclar algunes de les més antigues que no hem utilitzat durant cert temps.
—Això no ajudarà amb les armadures —va assenyalar Marcross—. Encara tenim, què, un parell de jocs complets cadascun, i això és tot?
—A més, encara tenim les danyades —va dir Brightwater—. No sé sobre les vostres, però probablement puc improvisar un altre conjunt d'armadura d'explorador a partir de les diferents parts i peces de les meves.
—Probablement puguem fer el mateix —va dir LaRone—. Però això no és realment el punt. El punt és que, no importa com d'acuradament que estirem els nostres recursos, definitivament podem veure el final acostant-se enfront de nosaltres.
Durant un llarg moment, ningú va parlar.
—Han estat bones jornades —es va confessar Grave finalment—. No tinc remordiments.
—Jo tampoc —ho va secundar Brightwater—. Hem ajudat a una gran quantitat de gent que patia durant aquests últims mesos.
—Molt més, m'atreviria a dir, del que vam fer quan érem soldats d'assalt oficials —va murmurar Marcross.
—D'acord —va dir Quiller—. Llavors, quin és el pla, LaRone? Ens saltem aquesta cosa del robatori de les eleccions a Elegasso i comencem a buscar un lloc per posar seny?
—No m'agradaria deixar passar alguna cosa tan flagrant —va murmurar Grave—. És una cosa suficientment petita, i es tracta en la seva majoria de simples polítics armats. Ha de ser qüestió de mostrar l'armadura i espantar-los perquè facin marxa enrere i cridin a una nova elecció.
—La qual robarien de nou —va assenyalar Brightwater.
—Ho dubto —va dir Grave—. Hi ha alguna cosa molt convincent a tenir un BlasTech E-11 apuntant a la teva cara mentre que un soldat d'assalt Imperial t'adverteix que estarà observant la teva ètica política d'ara endavant.
—La qual cosa no anem a fer —va assenyalar Marcross—. Però, per descomptat, ells no tenen per què saber-ho.
—En Grave té raó —va sentenciar LaRone—. Crec que podem fer-nos càrrec d'això abans que ens retirem.
—Què passa amb aquesta cosa de la ceràmica de la qual et vaig parlar? —va preguntar Brightwater.
LaRone es va gratar la galta. L'assumpte de la ceràmica era un informe d'un dels agricultors que havien deixat allà enrere, que al seu torn ho havia sentit del seu cosí a un altre món. Un petit grup d'artesans extremadament pobre, havia trobat un tros d'argila exòtica, un-entre-un-milió, i finalment havien començat a tenir una vida reeixida mitjançant la creació d'escultures sorprenents i comercialitzables amb ella.
O ho havia estat fins que el govern local es va assabentar de l'operació i va decidir apoderar-se d'ella per al seu propi benefici. Atès que els buròcrates no tenen en si mateixos un gram d'habilitat artística, la seva solució havia estat canviar la feina dels escultors genuïns per fer-los treballar com a esclaus.
LaRone no sabia gens d'art, i menys encara sobre l'escultura. Però sabia molt sobre la cobdícia i l'opressió, i no li agradaven molt. Tampoc als seus quatre companys.
—No veig per què no puguem fer ambdues coses —va dir a Brightwater—. Només hi ha unes quantes hores de Pickerin a Elegasso, i està més o menys de camí.
—També hi ha una base de dades Imperial decent a Pickerin —va dir Quiller, mirant a la seva pantalla de dades—. Tal vegada puguem colar-nos per allà després que deixem lliures als escultors i així puguem obtenir algunes idees sobre el que podem fer per... ja saps.
—Refondre'ns en algun racó lluny de l'univers? —va suggerir Brightwater.
—Alguna cosa així —va reconèixer LaRone—. Quiller, segueix endavant i posa rumb a Pickerin. Si hem de sortir, pot ser que també hàgim de desaparèixer deixant enrere una explosió.
El camp d'aterratge al qual es dirigien a Pickerin era tan petit i aïllat com LaRone no havia vist mai. Així i tot, estava a tan sols a uns pocs quilòmetres de la ciutat, on els artesans esclaus estaven produint les seves estàtues sota els canons dels seus opressors. Quiller va aterrar el Suwantek, va teclejar els sistemes de bloqueig en manera d'espera, i va baixar la rampa d'aterratge perquè pugessin els funcionaris de duanes i els fessin l'habitual qüestionari breu, així com perquè els cobressin les acostumades taxes d'aterratge.
LaRone estava esperant en la part superior de la rampa, amb el seu últim expedient de documents de la nau forjats parcialment, quan l'àrea de la rampa va esclatar amb una explosió de gas fred, i d'olor amargant.
—A cobrir-se —va trencar LaRone amb el seu últim alè, agafant el seu blàster mentre es capbussava per arribar al control de la rampa.
Estava inconscient abans d'arribar a ella.




[1] Karkan ribenes era un tipus de carn cuinada lentament en un ast i condimentada. (wookieepedia)
[2] ISB,  Imperial Security Bureau, Oficina Imperial de Seguretat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada