dilluns, 21 de gener del 2019

La Fam (XVIII)

Anterior


Capítol 18

Zak no va recordar tocar fons. Amb prou feines recordava haver-se posat dret. El seu primer moment real de consciència va ser estant parat en gairebé completa foscor i tremolant de fred.
Galt estava al costat d'ell. Prop d'allà, diversos altres dels Nens que també havien caigut en la cova estaven incorporant-se.
Però els Nens semblaven haver oblidat a Zak. Estaven mirant a la foscor, observant alguna cosa que Zak no podia veure.
Però, a continuació, ho va poder veure.
Petites llums com cuques de llum s'arremolinaven entre la foscor i la boira. A poc a poc, es van convertir en imatges que giraven entorn de la boirosa cova. Zak es va fregar els ulls, preguntant-se si la caiguda li havia afectat el cap, però les imatges es van mantenir. Era com mirar hologrames, excepte que aquestes visions no procedien de cap màquina.
—Aquests som nosaltres —va murmurar Galt, mirant fixament a la major de les imatges—. Aquest sóc jo.
Espantat i sorprès, Zak va observar com les visions canviaven reproduint-se com un holovídeo.
Zak va veure el llogaret, però era més petit i prou, com va haver de ser quan els supervivents van començar a construir-se una vida entre els pantans. Va veure als supervivents tractant de conrear aliments a la terra més seca que van poder trobar, només perquè els seus jardins fossin inundats pel traïdorenc pantà. Va veure als humans caçar criatures del pantà, només per ser menjats per llimacs dels pantans i serps drac. Derrotats, els supervivents van continuar carronyant aliments de les restes d'una nau estavellada.
La visió va canviar, i Zak va sentir que el temps havia passat. Els supervivents estaven prims i deteriorats, però havien construït barraques. Alguns d'ells estaven asseguts en el llogaret bressolant entre els braços bebès per mantenir-los calents. Zak va reconèixer a la dona que havia vist anteriorment en holograma. Alguns dels supervivents tractaven vanament d'arreglar una màquina d'emmagatzematge que conservava l'últim menjar que els hi quedava.
La visió va canviar de nou, i Zak va veure a la dona d'aspecte familiar treure del contenidor d'aliments l'últim menjar. Ara els nens superaven en nombre als pares, i tots estaven cridant de gana. En la visió, Zak va observar als pares plorar desesperats, dia a dia, mentre els seus fills creixien famolencs i prims, demanant menjar. Famolencs, menjaven molsa i fongs, però no era suficient.
L'última visió va ser terrible. Zak va veure als supervivents, famolencs fins a la bogeria, preparar un cadàver. Ell, Galt i els altres Nens van poder veure clarament com d'horroritzats que van estar els pares pels seus propis actes. El que van fer va ser un últim i desesperat intent per salvar als seus fills. Va ser l'acte d'éssers tan famolencs que havien perdut el cap. Mentre els pares alimentaven als seus nens famolencs, ploraven desconsolats.
La visió es va esvair.
El plor va continuar. Galt estava sanglotant. Un dels altres Nens, una noia, es va abraçar a si mateixa i es va estremir.
Els Nens havien gaudit amb la idea de menjar carn humana perquè els recordava a la seva infància. Però aquesta visió els havia mostrat com de desesperats havien estat els seus pares, i com d'horrible que va ser realment el seu acte final. Amb un sotrac final, Galt i els altres Nens van marxar perdent-se en la foscor.
Una vegada més, Zak va recordar les paraules de Yoda: Pensaven que érem aliments. Jo els he ensenyat el contrari.
La visió en la cova els havia ensenyat. Yoda els havia ensenyat.
—Yoda? —va cridar Zak—. Tash?
No va haver-hi resposta.
Zak va mirar al seu voltant buscant el forat que conduïa fora de la cova. Havia d'haver caigut més lluny del que pensava, ja que no estava en cap lloc a la vista. Va començar a caminar a cegues a través de la foscor, estenent les mans per davant d'ell per no xocar amb res.
—Tash? Yoda! —va tornar a cridar, però ningú va respondre. S'havien oblidat d'ell? Havien estat capturats pels Nens?
Zak es va estremir. La cova era freda com el gel. I més fosca del que mai va pensar que podria ser un lloc. Estava segur que anava a morir de fred si no trobava la sortida aviat.
Però com?
Si Tash estigués allà, utilitzaria la Força. Però Tash no estava. Zak només es tenia a si mateix... tret que també pogués usar la Força.
La idea li va semblar tan ridícula que Zak gairebé es rigué de si mateix. Ni tan sols havia pensat mai a usar la Força, i molt menys ho havia intentat. Ni tan sols sé el que la Força fa sentir.
Però això no era cert.
Ja l'havia sentit dues vegades. Quan Tash va utilitzar la Força a Nar Shaddaa, va sentir una sensació formiguejant recórrer-li com una ona. Després, en presència de Yoda, Zak va sentir la sensació de calma i pau de la Força reunint-se a l’entorn del Mestre Jedi.
Això és el que la Força fa sentir, va pensar Zak.
Recordant-ho, ho va sentir de nou. Un càlid formigueig li va recórrer la pell, la sensació d'un suau toc. Però el que li estava tocant, es va adonar, ho era tot. Era la Força... l'energia que connectava a tots els éssers vius. Així havia de ser com els Jedi utilitzaven la Força per moure coses i trobar-les. Si la Força tocava tots els objectes, podria conduir-lo d'un lloc a un altre. Fins i tot fora de la cova.
Abans que Zak s'adonés, els seus peus estaven en moviment. Ja no mantenia les mans esteses davant de la seva cara. Sabia que no ensopegaria amb res.
En uns moments, la foscor es va alleugerir. Zak va veure un raig grisenc de llum per davant. Havia trobat l'entrada de la cova.
Però abans que pogués arribar, una pesada mà es va tancar sobre la seva espatlla.
Boba Fett li havia trobat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada