dijous, 31 de gener del 2019

The Thrawn Trilogy (IV)

Anterior


4 El sabre de llum de la Leia

—No crec que estigui preparada per a això, Luke —va protestar la Leia Organa Solo, princesa d’Alderaan i hereva del llegat Skywalker, mentre el seu germà l'observava.
—Estàs tan preparada com ho estava jo —va replicar amb calma Luke—. Ho faràs bé.
—No podem tornar a repassar-ho? —va preguntar ella amb nerviosisme. Sabia la fe que ell tenia dipositada en ella, i no volia decebre-li.
—És ara o mai, Leia —va dir Luke Skywalker amb suavitat però amb fermesa—. Ara surt allà i fes-ho.
—Molt bé, Luke —va acceptar la Leia amb reticència—. Ho intentaré.
—No ho intentis, Leia —va respondre Luke, tractant de reprimir un somriure—. Fes-ho...
La Leia va assentir, sospesant a les seves mans el joc d'arcaiques eines que Luke li havia lliurat. Li havia dit que havien pertangut a Ben Kenobi.
—Jo vaig construir el meu sabre de llum amb aquestes eines, Leia —va dir ell, completant els pensaments de la seva germana—. A Tatooine, a la vella casa d’en Ben, just abans que rescatéssim a Han de les urpes de Jabba el Hutt.
Ella ja sabia tot això. Luke li ho havia explicat mentre la instruïa sobre la Força. Ell havia perdut a Ciutat Núvol el sabre que Ben li havia donat, el que havia pertangut al seu pare. El va perdre quan va perdre la seva mà sota la fulla de Darth Vader. Darth Vader, el seu pare... de vegades tot era d'allò més confús.
—Calma, Leia, calma —la va tranquil·litzar Luke, recordant-li les seves lliçons—. Roman en pau amb tu mateixa.
—Sí, Mestre —va dir, i tots dos van somriure. Ella va fer-li una ràpida abraçada, i després es va endinsar en l'espessor. Amb una feble xiulada, R2-D2 la va seguir.
—Luke...? —va preguntar la Leia, mirant amb incertesa al droide astromecànic.
Luke es va encongir d'espatlles.
—Ell estava amb mi quan vaig construir el meu. Tal vegada ell cregui que seria bona idea que estigués amb tu també.
El droide va emetre una xiuletada mostrant el seu acord, i va continuar rodant al costat de la princesa. D'alguna manera, la Leia se sentia alleujada. El petit droide l'acompanyaria mentre ella buscava els components i després els acoblava. No se li permetia ajudar, per descomptat, però la seva presència li faria sentir-se una mica menys sola.
Mai estàs sola.
El pensament d’en Luke va arribar a la seva ment amb confortant suavitat. Es va aferrar a ell durant els tres següents dies mentre seguia totes les coses que li havia ensenyat i confiava en la Força perquè li mostrés el camí. Per al final del tercer dia, ja havia obtingut tots els seus components. Quan trencava l'alba del vuitè dia, va emergir de l'espessor, amb R2 al seu costat, per trobar a Luke assegut exactament en la mateixa posició en la qual estava l'última vegada que li va veure.
—I bé? —li va preguntar a la seva germana. Estava sorprès en veure com de ràpidament que havia tornat; sovint els Jedi necessitaven gairebé un mes per construir un sabre de llum. Clarament, ella compartia les mateixes extraordinàries capacitats naturals que ell tenia.
Ella va extreure la llisa empunyadura tubular dels plecs de la seva túnica i la va sostenir davant seu perquè la inspeccionés. Ell no la va tocar, però els seus ulls la van recórrer en tota la seva longitud amb gran cura. Va assentir amb el cap.
—Prova-ho —va dir Luke, assenyalant l'interruptor d'activació.
—No cal provar —va respondre la Leia amb calma—, cal fer.
Amb un gest del polze, un brillant feix de llum va sorgir del brillant disc superior. La llum va il·luminar el serè rostre d’en Luke, i el zumzeig vibrant va omplir la clariana amb el seu so.
—Llavors ja és hora que comencis realment les teves lliçons —va declarar Luke, posant-se dempeus i somrient àmpliament—. T’encantarà usar els remots.
—No puc esperar —va dir, apagant el seu sabre de llum. El seu sabre de llum. Li agradava com sonava això. També li agradava haver tingut èxit. Tal vegada ella també pogués ser una Jedi. Com el seu pare abans que ella. Com el seu germà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada