dimecres, 30 de gener del 2019

The Thrawn Trilogy (II)

Anterior


2 Declaració d'una Nova República

 

Aquest text va ser transmès per l'Aliança a la Galàxia i les seves gents un mes estàndard després de la Batalla d’Endor

Nosaltres, els membres de l'Aliança per Restaurar la República, ens hem esforçat durant anys per veure restaurada la justícia en la Galàxia. Hem lluitat contra els abusos i atrocitats morals de l'Imperi Galàctic. Hem vist planetes subjugats, i hem ajudat al fet que alguns planetes recuperin la seva llibertat. Hem viscut per un ideal. Hem mort per una causa justa.
Ara tots nosaltres compartim una victòria que se'ns ha negat durant massa temps. S'ha guanyat la guerra, i la llibertat serà restaurada en la Galàxia. L'Emperador està mort. Ens trobem amb el final de la tirania de l'Imperi Galàctic.
El que va ser arrabassat mitjançant enganys, traïcions i violència, ha estat reclamat pels esforços d'éssers valerosos i honorables, units en una causa comuna. Hem aconseguit el que molts afirmaven que era impossible. Hem derrotat a la maquinària bèl·lica imperial.
Actuant d'acord a les nostres pròpies conviccions morals i els principis d'igualtat i compassió que guiaven a l'Antiga República, l'Aliança ha aconseguit els seus elevats objectius. En nom dels éssers lliures de la Galàxia, i per l'autoritat per ells atorgada, l'Aliança ha usurpat als usurpadors. Amb la victòria final aconseguida en la Batalla d’Endor, declarem que el treball de l'Aliança està complet. Ha aconseguit el que tenia previst fer. En el seu lloc, declarem el naixement de la Nova República.
Que els estels cantin i tots els éssers se n’alegrin! La República viu de nou. Però no és la República d’allò vell. És una Nova República, fundada en els principis i lleis de l'original, però amb el benefici de la història perquè serveixi com a consellera i mentora. No hem de permetre que els errors de l'Antiga República corrompin a la Nova. La Nova República està dedicada a la llibertat i justícia per a tots els éssers de la Galàxia. La Nova República ha jurat ser justa, virtuosa i honesta, perquè va ser la corrupció de l'Antiga República el que es va convertir en sòl fèrtil per a les llavors de la tirania que va projectar la seva ombra sobre la Galàxia durant aquests llargs anys. Per tot al que ens hem enfrontat, el terror del passat mai ha de tornar a alçar-se.
El veritable treball acaba de començar. Ara hem de restaurar la República amb obres i no només amb paraules. Des dels Mons del Nucli fins als Territoris de la Vora Exterior, al llarg de tota la Galàxia, fem una crida al fet que tots els mons enviïn representants per ajudar a forjar un nou Govern Galàctic. Aquesta ha de ser una unió de tots els pobles.
Amb aquestes paraules, queda declarat el naixement de la Nova República Galàctica! Construïda sobre els fonaments de l'Aliança i reforçada amb les promeses de llibertat, justícia i llei per a tots els éssers. La Nova República es consagra als ideals de prosperitat galàctica en tots els sentits; econòmic, cultural i espiritual. Els seus mons integrants han d'ajudar al treball que ens espera i dedicar-se de manera compromesa a perseverar en els dolorosos esforços que sens dubte estan per venir.
Nosaltres, els Éssers de la Galàxia, amb l'objecte de formar una unió lliure de planetes, establir la justícia, proporcionar pau i prosperitat comuna, i assegurar la llibertat per a tots els éssers, ordenem i establim aquesta Nova República. Que els estels cantin! Que els planetes cridin d'alegria! Que la República comenci!
                                       
Mon Mothma          Princesa Leia Organa               Borsk Fey’lya               Almirall Ackbar
Chandrilà                 Alderaan                                 Kothlis                         Mon Calamari               

                                                       
Sian Tevv    Verrinnefra B’thog Indriummsegh      Kerrithrarr        Domen Beruss
Sullust                    Elom                                      Kashyyyk         Corèllia
                                                             




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada