dimarts, 22 de gener del 2019

La Lluita per la Justícia (I)


La Lluita per la Justícia
Diari de Luke Skywalker


John Peel





Luke Skywalker sempre ha sentit la crida de l'espai, i eventualment va aprendre els camins de la Força i va arribar a ser un Cavaller Jedi. Ara, Luke explica la història interna de la seva batalla amb el malvat Imperi.

ENTRADA DEL PANELL DE DADES SKYWALKER
LOCALITZACIÓ: TATOOINE
«En només mig dia tot el meu món ha canviat. La granja, els meus oncles... Tot ha desaparegut. Destruïts per l'Imperi. Tota la meva vida he estat esperant que alguna cosa em succeís. Alguna cosa important. I ara que ha succeït, no estic segur de saber com manejar-ho».




Primera Entrada

... Així que no només somiïs amb apuntar-te a l'Acadèmia, fes-ho de debò! Pots trobar una carrera a l'espai: Exploració, Flota Estel·lar o Servei Mercant. Si tens el que cal tenir per prendre l'univers, envia la teva sol·licitud i uneix-te a les files dels orgullosos!

* *

Ho admeto. Segueixo reproduint la cinta de Reclutament de l'Acadèmia Espacial. La tinc memoritzada, però em segueix agradant escoltar-la. Windy m'acaba d'enxampar a la sala de tecnologia reproduint-la una altra vegada, però i què? I què si tinc somnis d'unir-me a les forces imperials? Windy, Fixer i Deak poden riure's d'això perquè són feliços com a grangers, vivint dia rere dia sense que passi res. Però per què hauria d'avergonyir-me per voler més? Per tenir somnis més enllà de les granges d'humitat?
Windy diu que hauria de madurar. Que sóc un granger, com ell. Però no ho sóc. No tinc ni un os de granger en el meu cos. Estic fet per a l'acció, per a maniobres radicals en el meu T-16, per a intrèpides aventures i presa de riscos.
Per això avui vaig portar a Windy amb mi a través de l'ull de l'Agulla de Pedra. Suposo que necessitava ensenyar-li que no sóc només un granger com ell. I pot ser que funcionés. Ell estava espantat. Xisclant tot el trajecte, com un bebè jawa. I jo? Jo estava gaudint cada minut. Quina sensació pilotar tan ràpid, tan proper a la mort. Vaig poder sentir el brogit del metall quan el meu vehicle va passar a través d'aquesta agulla de pedra. I saber que anava a guanyar a Fixer travessant el coll d'ampolla! Sí. L'única cosa que va faltar va ser el meu millor amic Biggs.
Biggs és l'únic que ho comprèn. I ara que està a l'Acadèmia, realment no hi ha ningú amb qui pugui parlar de tot això. Estic fart que els meus amics em diguin que l'Acadèmia és per a babaus. Que tot és rebre ordres, portar un luxós uniforme, perdre la teva identitat... i probablement la teva vida.
Estic llest per a l'Acadèmia i tan capacitat com puc estar-ho. Ja he tingut el meu T-16 durant diversos anys, i puc pilotar-ho millor que gairebé qualsevol de per aquí. Per descomptat, no hi ha molta competència, especialment des que l'as Biggs es va marxar a fer la instrucció. Tatooine és un lloc bastant petit. Petit i avorrit; cap pilot entenimentat rondaria per aquí molt temps. Així que l'Acadèmia és l'únic lloc per a mi. Potser abans d'anar-me’n pugui visitar el port espacial de Mos Eisley. M'encantaria fer un cop d'ull a algunes d'aquestes naus! Només puc imaginar tots els planetes als quals podrien anar: Alderaan! Coruscant! Endor! Però per a mi són només noms d'una videoenciclopèdia. Si pogués simplement veure'ls...



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada