dimarts, 15 de gener del 2019

The Truce at Bakura (XXV)

Anterior


25 Luke i Gaeriel

De les notes privades de Voren Na’al.
El Comandant Skywalker era poc inclinat a parlar de la Senadora Captison, però la Princesa Leia li va recordar (amb bastant tacte, crec jo) que qualsevol cosa rellevant per als futurs Jedi hauria de ser registrada per si de cas li passés alguna cosa a ell. Després de prometre-li no publicitar cap ramificació personal d'aquest incident, va accedir a fer declaracions:
La presència en la Força de cada persona és una sensació diferent, com els colors són diferents als sabors... o fins i tot a altres colors. El cas estrany és que mai vaig poder sentir amb exactitud la presència de la Senadora Captison. Tenia un efecte peculiar en la meva capacitat de percebre qualsevol cosa a través de la Força.
La sensació és difícil de descriure. La seva presència —sé que sona com una bogeria— semblava fer la pròpia Força més rica, més plena de vida. Si és una habilitat que ella posseeix, un altre Jedi experimentaria el mateix efecte en la seva presència. Si no ho és, llavors ha de ser algun estrany efecte que la seva presència en la Força té sobre mi.
Algun dia, tal vegada un altre Jedi pugui investigar l'assumpte... però la Senadora Captison probablement tingui objeccions religioses.
Vaig consultar a dos estudiosos d'Història de la República, dels quals l'Aliança sap que estudiaven en secret la tradició Jedi. Amb independència un de l'altre, tots dos van suggerir la mateixa hipòtesi: que el Comandant Skywalker va experimentar l'equivalent en la Força al que comunament es denomina «química», l'observable però inexplicable atracció entre dos individus de la mateixa espècie. Tal vegada l'atracció de la Força, com la seva contrapartida física, pugui explicar-se com un intent evolutiu de perpetuar l'espècie i els individus amb tals característiques.
Trobo especialment commovedor el seu comentari sobre la religió de la Gaeriel Captison, l'Equilibri Còsmic. Aquest sembla ser un sorprenent cas de dos joves massa recelosos a llançar-se a una relació física quan les seves situacions espirituals i polítiques ho prohibien. Se'ns diu que l'amor ho conquista tot, però «feliços per sempre» és molt temps —especialment ara que els humans previnguts tenen una esperança de vida de dos-cents anys!— i algunes relacions fan infelices a ambdues parts en menys d'una dècada.
La senadora Captison, ara un dels líders del Senat Bakurà, encara resideix a Bakura. La vaig entrevistar breument:
Sí, el Senat ha triat un representant per a l'Aliança de Planetes Lliures: Josek Haime, de Ciutat Gesco. El Comandant Skywalker em va demanar que em presentés per al càrrec, però amb el meu entrenament i la meva afecció prefereixo quedar-me a Bakura al costat del meu oncle, el Primer Ministre Yeorg Captison.
Segueixo creient que els Jedi alteren el balanç de l'univers pel mer fet d'existir. Dit això, deixi que respongui directament a la seva segona pregunta: trobo al Comandant Skywalker pertorbadorament atractiu. Si una persona amb les seves habilitats estimés a algú, crec que és possible que un dia pogués arribar a odiar-li, i —si hem d'acceptar les seves afirmacions sobre en què s'havia convertit l'Emperador Palpatine— pensar en aquesta idea és aterridor. Ell em va admetre que com més poderós en la Força es torna un Jedi, més es veu temptat pel Costat Fosc.
De manera que encara que els Jedi alterin el balanç de poder de l'univers, ells experimenten un balanç de poder propi. Tal vegada el seu destí sigui part de l'equilibri del cosmos, i no alguna cosa a part, després de tot. Però aquest és un assumpte per als meus superiors espirituals. Si us plau, si té més preguntes dirigeixi's a un zanaz qualificat.
Per desgràcia, a causa del temps limitat de la meva estada a Salis D’aar, vaig ser incapaç de reunir-me en persona amb cap dels zanazi de l'Equilibri Còsmic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada