dijous, 10 de gener del 2019

The Truce at Bakura (XVII)

Anterior


17 Sempre en moviment el futur està

Luke estava dempeus darrere d’en Han en el pont del Falcó. Al seu costat, la Leia se subjectava a l'elevat respatller del seient de Chewie. Pter Thanas portava diversos segons sense parlar.
Luke es va inclinar sobre l'espatlla d’en Han i es va dirigir al micròfon de transmissió del Falcó.
—Segueix aquí, comandant Thanas? —va preguntar.
—Una petita distracció —va respondre el comandant imperial—. Si rendeixo el Dominant, garanteix que deixarà en llibertat als membres de la meva tripulació, que s'han limitat a obeir les meves ordres?
—No confiïs en ell —va murmurar Han.
Luke va empènyer l'espatlla d’en Han.
—Sí —va dir a Thanas. Es va aclarir la gola—. Enviarem a tot el personal imperial a un punt de recollida neutral, i permetrem que tornin a les seves llars...
La Leia li va prendre la mà i va estrènyer amb força.
—Tret que algun vulgui desertar —va afegir Luke—. Ha de deixar-los triar.
—Bé! —li va murmurar Leia a cau d'orella.
—No puc —va respondre Thanas.
—No deixis que fugi d’estudi —va murmurar la Leia—. Podem ocupar-nos dels detalls.
—Ja m'encarregaré jo —va dir Luke.
—Molt senzill —va dir Han, arrossegant les paraules—. Agafem a tots aquests simpàtics imperialets, i...
—Shh. —Luke va agafar la petita mà de la Leia.
Es va fer el silenci entre les dues naus. Luke es va estendre en la Força, tractant d'albirar el futur. Va passar ràpidament per l'ull de la seva ment, canviant i alterant-se mentre Thanas dubtava. El futur podia fluir en tantes direccions...
Abruptament, va veure un moment amb claredat cristal·lina. El comandant Pter Thanas, vestit amb robes civils, estava assegut en sofà repulsor blau amb coixins, amb la seva cuixa enganxada a la de la Gaeriel Captison. El suau mantó havia caigut de l'espatlla esquerra de la dona. Suaument, Thanas li va recórrer amb un dit la corba de la barbeta. Gaeri va tancar els ulls amb gest complagut. Va obrir els llavis...
—D'acord. —La veu de Thanas va trencar la visió—. Portin-me a l'Aliança i tractin-me com vulguin.
La mà dreta d’en Luke va tremolar. Portaria a Thanas directament a un calabós a bord d'alguna nau presó de l'Aliança... lluny de Bakura. Faria que... No faria tal cosa. Altres voluntats podrien conduir al futur cap a aquest punt, incloent la de la Gaeriel... i la seva pròpia.
Atordit, Luke es va adonar que acabava d'enfrontar-se de nou a la foscor: una temptació de controlar el destí d'una altra gent. Aquesta no era la seva missió.
Però, Gaeri? I... Thanas?
Va exhalar un fort sospir. De sobte no volia tenir res a veure amb el Comandant Pter Thanas. Però Dev jeia moribund, lligat amb corretges a un altre dels catres del Falcó, més enllà de les capacitats curatives d’en Luke. La rendició d’en Thanas podria servir a les necessitats d’en Dev.
—Accepto la seva nau —va dir Luke a Thanas, desitjant que aquest moment li portés el plaer que brillava en els ulls de la Leia. Hauria de fer-ho. Ho hauria fet...—. I, de moment, la seva persona. Vingui en llançadora a la meva... —Somrient per Leia, va tornar a empènyer a Han—... a la meva nau insígnia. I si us plau porti un metge amb vostè.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada