dimarts, 22 de gener del 2019

La Lluita per la Justícia (IV)

Anterior


Quarta Entrada

El meu dia va començar amb una visita dels comerciants jawes. Oncle Owen volia un parell de droides extra per ajudar en la granja, i els jawes són bastant bons recollint droides usats. Per descomptat, has de saber el que estàs fent quan els compres. T'asseguraran que tot és mercaderia de primera classe, i després et vendran un tros de ferralla que segueix funcionant només el temps suficient perquè ells surtin de la zona.
Però oncle Owen és bastant bo reconeixent aquest tipus de tractes. Pot regatejar amb els jawes sense cap problema. I, encara que de cap manera sóc un mestre mecànic, normalment puc reconèixer mercaderia de qualitat quan la veig.
El tractor de les sorres dels jawes va fer una parada, com fan de tant en tant. Aquestes coses són enormes, lentes i sorolloses, de manera que estàs molt avisat abans que hi arribin. Els jawes viuen i treballen en ells, així que són una mica com una petita ciutat sobre rodes. L'olor dins del tractor de les sorres és bastant dolent, doncs els jawes no són les més netes de les criatures. Per això sempre alineen els droides que tinguin per vendre a l'aire lliure.
Oncle Owen va examinar la fila i va escollir un androide de protocol i una pràctica unitat R2-5 petita. Però el R2-5 va fondre el seu motivador, així que oncle Owen va optar per una unitat R2 diferent en el seu lloc. L'intèrpret (el seu nom és C-3PO) i R2-D2 es coneixen, aparentment. Passen molt temps discutint i culpant-se mútuament de tot, però tots dos semblen bones unitats.
Només que crec que R2 deu tenir alguns cargols fluixos. Afirma que pertany a un tal Obi-Wan Kenobi.
Kenobi és un bon nom, però no hi ha ningú per aquí anomenat Obi-Wan. L'únic Kenobi del que he sentit alguna vegada és un vell anomenat Ben. És una mica... excèntric. Ha viscut sol en el Mar de les Dunes des que puc recordar. Només l’he vist una vegada, fa unes cinc estacions.
Windy i jo havíem estat fora, en el Canó del Captaire. Estàvem perduts, i va ser una mica fumut per una estona, però Ben Kenobi va arribar per ajudar-nos. Va ser una mica estrany que aparegués del no-res d'aquella manera. Però estàvem contents que ens pogués guiar de tornada a la granja.
El més rar és que oncle Owen realment odia al vell per alguna raó. Es va enfuriar amb Ben, acusant-lo de tot tipus de coses, en comptes de donar-li les gràcies per ajudar-nos a arribar a casa. Llavors li va dir que es marxés i no tornés mai més.
Abans que Ben se n'anés, em va mirar de manera estranya, com si estigués emplaçant-me a alguna data futura.
Llavors oncle Owen va voler saber tot el que Ben havia dit. Realment no recordava molt, i la majoria del que vaig poder recordar no tenia molt sentit. Ben semblava una mica fanàtic. Inofensiu, però realment convençut de les seves idees. Oncle Owen em va explicar que Ben estava una mica boig de viure sol i estar massa al sol.
De totes maneres, Ben és l'únic Kenobi que conec, i certament mai va tenir droides. No li agraden les coses mecàniques. Fins i tot he sentit que va caminant a totes parts!
No obstant això, R2 deia la veritat sobre l'existència d'un Obi-Wan. Li estava fent una neteja ràpida, per llevar-li el verrim del tractor de les sorres, quan accidentalment vaig activar un enregistrament.
Va projectar un curt missatge hologràfic. No tenia molt sentit, però ja ho he memoritzat. Era d'una de les noies més belles que he vist en la meva vida. No és que hagi vist massa noies: no hi ha moltes aquí fora, en les granges d'humitat. Però aquesta de la projecció simplement em va deixar sense alè! Sé que probablement estigui boig, però hi ha alguna cosa en ella. Sento com si l'hagués conegut tota la meva vida.
És com si, d'alguna manera, ella fos part de mi.
Qualsevol que sigui, és òbviament d'alt llinatge. El seu accent la delata. Sé que no és el tipus de noia que jo arribaria a conèixer alguna vegada, però no puc evitar desitjar a algú com ella.
I també té problemes. El missatge es repetia, una vegada i una altra. «Ajuda'm, Obi-Wan Kenobi... ets la meva única esperança». Qualsevol que sigui aquest Obi-Wan Kenobi, volgués poder trobar-ho i transmetre-li el missatge. Aquesta noia podria tenir seriosos problemes encara, i potser jo sigui l'únic que pot ajudar-la.
Ah, a qui estic enganyant?
Vaig llevar el cargol de contenció de l’R2, amb l'esperança d'alliberar més del missatge, però en canvi aquest es va esvair. R2 no va poder portar-ho de tornada, així que probablement sigui molt vell. Tots dos droides estan bastant atrotinats, i han vist una mica d'acció. C-3PO va dir que creu que la noia era un passatger en la seva última nau, però l'enregistrament probablement va ser fet abans fins i tot que conegués a R2. Podria tenir fins a un parell de dècades. Aposto al fet que la noia és de mitjana edat, està casada i criant a un munt de nens.
Aaah, realment hauria de deixar els meus somnis i acceptar que res interessant em succeirà mai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada