dilluns, 21 de gener del 2019

La Fam (XVI)

Anterior


Capítol 16

Galt i el cuiner van aferrar a Zak per les espatlles i el van arrossegar traient-lo de la gàbia. La flor de carn, pertorbada pel moviment brusc, va arremetre de nou, i Zak va fer una ganyota, doblegant-se de dolor.
Els Nens, pensant que estava tractant de resistir, el van posar dret una altra vegada.
—Talla-li el cap —va dir Galt—. Llavors podrem drenar la sang abans de tallar les llesques.
El cuiner va deixar anar a Zak per agafar la peça esmolada de casc de nau que utilitzava com a ganivet. Mentre ho feia, Zak va introduir la mà lliure en la seva butxaca. La flor de carn li va mossegar la mà, però Zak comptava amb això. Va treure la mà de la butxaca amb la flor de carn encara subjectada, i va bracejar cap a Galt.
Quan va moure la mà, la flor de carn es va desprendre i va colpejar en la cara a Galt... flor, arrels i fang, tot alhora. La planta carnívora va enfonsar les seves dents en la galta de l'home.
Zak es va moure sense pensar. Es va tornar cap al cuiner i el va empènyer. El cuiner va trontollar cap enrere i va caure en l'olla d'estofat bombollejant.
Zak es va llançar cap a la cantonada on estava apilada l'armadura de Boba Fett. Girà sostenint el blàster del caçador de recompenses just quan Galt s'arrencava la flor de carn de la cara i el cuiner recuperava l'equilibri amb el ganivet encara subjectat a la seva mà.
Zak rebuscà frenèticament en l'arma. Va trobar l'ajust de potència i el va posar en atordir mentre el cuiner carregava. El tret atordidor li va donar de ple en el pit, i el cuiner es va desplomar. El segon tret va fer caure a plom a Galt.
Al moment de silenci que va seguir, Zak va sentir la veu freda de Fett.
—Has malgastat temps ajustant per atordir. Hauries d'haver-los matat.
Zak va baixar la vista cap a les dues figures esquelètiques. Va pensar que havia d'odiar-los. Havien matat almenys a dues persones i havien tractat de matar-li a ell. Eren caníbals.
Però tot el que Zak sentia era llàstima.
Els Nens havien sobreviscut durant anys en el perillós pantà desolat. Havien menjat fongs per sobreviure. El seu últim record dels seus pares era un esborronador menjar.
Però això era tot el que sabien.
—Mereixen morir —va dir el caça-recompenses des de les ombres.
—No —va dir Zak, dient les paraules que Yoda havia dit—. Pensaven que érem menjar. Jo els he ensenyat el contrari.
—Dóna'm la meva armadura.
Zak va vacil·lar. Tenint en compte com Boba Fett havia intentat matar-los, retornar-li l'armadura i les armes al caçador de recompenses podria ser la cosa més perillosa que Zak podia fer. Però necessitava ajuda i en aquest moment Boba Fett era la seva única opció.
Zak va recollir l'equip de Boba Fett i el va portar fins a la gàbia. Fett va estirar un braç d'entre les ombres i va agafar el seu cinturó d'armes. Un moment més tard, un petit tallador de fusió va brillar intensament i va tallar netament a través dels barrots de fusta.
—Casc.
Zak va empènyer el casc i l'armadura a través del forat en la gàbia, i el caça-recompenses s’ho va posar en les ombres.
Un moment després, Boba Fett va penetrar en la llum projectada pel foc. Sense preguntar, va arrabassar el rifle blàster de les mans d’en Zak.
Els altres Nens havien sentit la lluita. Zak podia sentir passos i crits fora de la barraca.
—Ara què? —li va preguntar a Fett.
—Retirada tàctica —el caçador de recompenses va aixecar el braç i va apuntar amb els seus coets de canell a la paret posterior de la barraca. Va haver-hi un so crepitant i una espurna va sortir disparada, indicant un curtcircuit—. Danys per humitat —va murmurar Fett. Va fer un ajust ràpid i va tornar a disparar.
Aquesta vegada el coet de canell va esclatar en la part posterior de la barraca. Sense esperar al fet que el fum es dissipés, Fett va aferrar a Zak al voltant de la cintura i es va llançar a través de l'obertura cap al pantà.
—Les armes funcionen malament —va dir el caça-recompenses. Va deixar caure a Zak, qui va córrer al seu costat a través de tolls que li arribaven fins als turmells—. Necessitem un lloc per amagar-nos fins que pugui realitzar una verificació.
—La teva nau? —va preguntar Zak.
—Massa lluny. Aquests Nens coneixen el pantà massa bé.
Fett tenia raó. Els Nens ja estaven perseguint-los. Alguns d'ells s'acostaven per darrere. Zak tenia la sensació de què uns altres intentarien córrer i avançar-los.
—Conec un lloc on podem anar —va dir Zak.
—Obre el camí —va ordenar Fett.
Zak es va desviar a la seva esquerra. En dues ocasions anteriorment, s'havia trobat amb Yoda viatjant en aquesta direcció. Amb una mica de sort, a la tercera aniria la vençuda.
Zak no estava més segur del camí aquesta vegada que les anteriors... fins que es va trobar corrent a través de les restes de la batalla amb les aranyes.
—És per aquí en algun lloc —va dir, encara que no sabia exactament el que estava buscant.
—Allà —va dir Fett. El caça-recompenses es va obrir pas a través d'una cortina d’enfiladisses.
En l'altre extrem, Zak va veure una petita cabanya rodona. No gaire lluny de la cabanya, va poder veure a Tash i a Yoda. Estaven asseguts a la base d'un arbre nodular enorme i fosc. Entre les gruixudes arrels de l'arbre, Zak va veure un gran forat.
Yoda va aixecar la vista com si els hagués estat esperant tota l'estona.
—Benvinguts.
Zak va córrer cap endavant. Fett es va acostar per darrere, explorant la zona. Mirà cap avall, al forat, per assegurar-se que res s'ocultava allà, llavors es va tornar cap als altres mentre Zak li parlava a Tash dels Nens.
—Són caníbals, Tash! Estan menjant persones!
—Què? —va dir Tash sorpresa—. On està l'oncle Hoole?
—Sí, on està Hoole? —va exigir Boba Fett—. Quan el trobi, els tres vindreu amb mi.
Més ràpid que un raig làser, el caçador de recompenses va agafar pel pèl a Zak, fixant-lo en el seu lloc. Després va apuntar amb el seu blàster a Yoda i va disparar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada