diumenge, 27 de gener del 2019

The Truce at Bakura (i Ep)

Anterior


Epíleg: L'Imperi

Extracte del diari de la tauleta de dades del Capità Dren Jamer, Armada Imperial
Els últims dies han estat confusos: l'interrogatori per les tropes rebels després de la traïció de Thanas, i el posterior interrogatori pels agents de la COMPNOR quan vam tornar. Aquests dies han estat increïblement atrafegats.
És difícil acceptar que l'Emperador estigui mort. El seu ideal d'un Nou Ordre mantenia junta la nostra fragmentada galàxia. Realment és un dia infaust quan l'Aliança Rebel passa de ser una heterogènia barreja de pinxos de mala mort a convertir-se en un «òrgan de govern», sense importar com de febles i poc capacitats que siguin els membres de l'Aliança. I l'amenaça dels Ssi-ruuk encara existeix.
Estranyament, els agents de la COMPNOR no van acceptar la meva opinió que els Ssiruuk suposen per a l'Imperi una amenaça tan gran com l'Aliança. Encara que els indicis mostren que els Ssi-ruuk posseeixen una flota petita, és aterridor imaginar naus rebels equipades amb droides de batalla i equip de tecnificació. Els que semblen estar al comandament només contemplen als Ssi-ruuk com a poc més que una amenaça menor i distant. No s'han desenvolupat cap classe de plans per entrar a l'espai Ssi-ruuvi i neutralitzar el perill.
Trobo particularment inquietant que l'estructura de comandament de l'Armada es troba actualment desorganitzada. En faltar Palpatine com una força unificadora, els líders imperials estan seguint les seves agendes personals en apostes pel poder amb les mires molt curtes. Ordres contradictòries de diferents fonts de comandament estan reduint l'efectivitat de la flota que s'està reagrupant en Annaj. Els rumors de lluites internes i ànsies de poder en els sistemes del Nucli i altres zones em deixen intranquil. Si comencem a colpejar-nos a nosaltres mateixos, en lloc d'atacar al nostre autèntic enemic —l'Aliança—, estem condemnats.
La desconfiança ha florit entre els agents de la COMPNOR... encara més de l'habitual per la COMPNOR, si això és imaginable. Aquells de nosaltres que fugim de Bakura hem estat tractats com a poc més que traïdors a causa de la rendició de Thanas. Un operatiu de la COMPNOR va suggerir que aquells de nosaltres que no vam desertar som simpatitzants rebels en una missió de sabotatge. Afortunadament, un exabrupte particularment indignat per la meva banda els va semblar convèncer que no albergo cap simpatia cap als rebels, però almenys altres tres han estat executats per traïció. No sé si eren realment rebels o no.
Un sentiment d'intranquil·litat està impregnant la flota. Molts tripulants murmuren en veu baixa sobre la mort de l'Imperi. Per descomptat, també estan els rumors habituals: que l'Emperador, de fet, segueix viu; o que un senyor de la guerra imperial està en la Vora reagrupant les forces de Palpatine. Hi ha altres històries, encara més desgavellades. És difícil saber quina és la veritat, o cap a on anar. Després del meu interrogatori, se m'ha donat el comandament del Botxí, un creuer d'atac Loronar.
Després de revisar els informes d’Endor, pretenc localitzar a Gilad Pellaeon, que ara és capità a bord del Destructor Estel·lar Quimera. Estava a la meva classe en l'Acadèmia Imperial, i no puc imaginar un soldat més lleial que Gilad. Tal vegada junts puguem ajudar a reunir a alguns dels altres lleialistes que estiguin interessats en preservar els ideals de Palpatine, i a eliminar en aquells que fragmentarien l'Imperi per satisfer la seva pròpia set de poder.
Crec que puc convèncer a altres oficials —particularment en aquells amb els quals vaig servir a Bakura— que els Ssi-ruuk han de ser destruïts. Si és necessari, entraré a l'espai Ssi-ruuvi per destruir tantes de les seves naus com em sigui possible, encara que no és una tasca que m'entusiasmi.
Aquests són temps incerts... temps que mai vaig poder imaginar. Abans, veia l'Imperi com una cosa eterna, però els rebels han canviat això. Només els forts sobreviuran als esdeveniments que s'acosten...

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada