diumenge, 29 de maig del 2016

Dinastia del mal (IV)

Anterior



4

Les llunes bessones de Ciutric IV brillaven amb força sobre l'speeder aeri de la Zannah mentre sobrevolava el cel nocturn. Els núvols de pluja de la tarda s'estaven començant a formar; encara no eren més que vels que simplement s'estripaven mentre el seu vehicle passava a través d'ells. Al terra de sota, encara a un parell de quilòmetres per davant, podia veure les llums de l'espaiport principal de Daplona.
Un llum en el panell de navegació parpellejà un advertiment, indicant que s'estava aproximant al límit de dos quilòmetres d'espai aeri restringit que envoltava el port. Les seves mans movent-se amb precisió casual sobre els controls, va portar a l'speeder per aterrar a la secció reservada per aquells prou rics com per permetre's hangars privats per a les seves llançadores personals.
Mentre el vehicle suaument tocava terra a la plataforma localitzada en el perímetre del port estel·lar, tres homes van sortir a trobar-se amb ella. El primer, un aparca-vehicles, va atendre el seu speeder, allunyant-se cap a l'aparcament segur on seria aparcat fins que ella tornés. El segon home, un portador, va carregar el seu equipatge en un petit trineu flotant i llavors va esperar pacientment fins que el tercer home es va aproximar.
-Bona nit, Senyoreta Omek, -la va saludar ell.
Des de la seva primera arribada a Ciutric, la Zannah i en Bane havien treballat dur per a construir les seves identitats com Àllia i Sepp Omek. Després de gairebé una dècada, ella era capaç de lliscar en el paper d'una comerciant rica d'importació-exportació sense si més no pensar-hi.
-Xet-, Va dir ella amb un gest del cap a l'oficial de duanes mentre el jove li donava un formulari d'aspecte oficial.
Per a les masses comunes, les arribades i sortides de l'espaiport de Daplona eren un procés llarg i ardu. Perquè el món estava construït a base de comerç i intercanvi, el govern requeria de còpies d'itineraris de viatge, verificacions de registre de naus, i un munt de formularis i permisos per omplir abans que les autoritats portuàries deixessin passar a un navili, els seus continguts, o els seus passatgers. Això freqüentment involucrava una inspecció minuciosa de l'interior de la nau per part del personal de duanes, amb l'explicació oficial d'augmentar la seguretat planetària. No obstant això, tothom sabia que les inspeccions eren realment per desanimar els mercants de tractar de transportar mercaderia no declarada a l'espera d'evitar les taxes i tarifes interplanetàries.
Afortunadament, la Zannah no havia de preocupar-se per res d'això. Ella simplement va signar el formulari de sortida i l'hi va lliurar a Xet. Un dels principals beneficis de mantenir un hangar privat al port era l'habilitat d'anar i venir a voluntat. A canvi de les seves taxes d'hangar substancioses mensuals, el govern mantenia el nas fora dels seus assumptes i els d'en Bane... una ganga a qualsevol preu fins on ella sabia.
-Anirà a agafar la seva llançadora privada, suposo.
-Això és correcte, -va respondre-. El Victòria en l'hangar tretze.
-Alertaré a la torre de control
En Xet va fer un curt gest amb el cap al portador, que es va dirigir amb el trineu flotant en direcció a l'hangar.
-Només un moment-, va dir l'oficial de duanes suaument a la Zannah, fent que es donés la volta.
-He sentit algunes notícies que vaig pensar que podrien interessar-li-, -va continuar una vegada que el portador va desaparèixer per la cantonada-. L'Argel Tenn va tocar terra fa un parell de dies per reunir-se amb el seu germà.
La Zannah mai havia conegut a l'Argel, però sabia qui era i què feia. Durant els últims anys, lentament havia estat reunint informació sobre tots els membres de la xarxa de contactes d'en Darth Bane; podien ser-los útils una vegada que derrotés al Sith. No sabia si l'arribada de l'Argel era rellevant o no; Bane sempre estava buscant adquirir rars manuscrits Sith, i podria ser només una coincidència. No obstant això, va arxivar el coneixement en cas que pogués ser-li útil.
-Gràcies per la informació-, va dir ella, donant-li a Xet un xip de cinquanta crèdits abans d'anar-se'n cap al seu hangar privat.
El portador ja hi era, esperant amb les seves bosses al costat de la llançadora. La Zannah va introduir el codi de seguretat, fent que la rampa d'abordatge baixés.
-Posa-ho tot en la part posterior, -va ordenar ella, somrient i donant-li al portador un xip de deu crèdits.
-D'immediat, senyoreta, -va respondre, la propina desapareixent a l'instant en una butxaca en alguna part del seu uniforme mentre s'afanyava a carregar el seu equipatge.
La Zannah va mantenir el somriure petrificat a la cara mentre ell treballava. Ella tenia una raó en ser amistosa amb tots a l'espaiport. Ho veia com una inversió de futur: el cultiu d'un recurs en potència. Els membres del Senat i altres individus poderosos podien donar forma a la política galàctica, però eren els buròcrates, els oficials del govern, i altres diversos funcionaris polítics de baix nivell els que realment posaven les coses en marxa... i era molt més fàcil tractar amb ells que amb l'elit política. Un parell de paraules amables i un grapat de propines petites, i la Zannah podria aconseguir qualsevol cosa que necessités sense atreure l'atenció indesitjada. Igual que havia fet amb Xet.
Aquest era una avantatge que tenia sobre en Bane. Ella sabia que era atractiva. Els homes en particular es veien atrets cap a ella a causa del seu aspecte; volien ajudar-la, complaure-la. La Zannah no estava per sobre d'encoratjar-los amb un riure suau o un subtil toc, era un preu petit a pagar per establir una relació que finalment demostrés ser útil. L'aparença del seu Mestre, d'altra banda, mai inspiraria una altra cosa sinó por en aquells que no el coneixien.
Només una vegada que el portador es va haver anat i estava sola a la cabina de comandaments del navili, va deixar que caigués la façana. Acomodant-se en el seient a mida, va introduir les coordenades de navegació. A través del port de vistes de la cabina de comandaments podia veure el Triomf, la llançadora personal d'en Bane, a l'hangar adjacent.
Com el seu, era un navili de Cygnus Spaceworks T-1 de classe Theta: l'última llançadora de transport personal interplanetària més cara disponible al mercat obert. Tot sobre la seva vida aquí a Ciutric, la mansió, les seves robes, fins i tot el seu calendari social eren part de la seva disfressa. S'envoltaven a si mateixos de luxes i comoditats materials; un crit llunyà de la vida austera que havien portat durant els seus anys a Àmbria.
Hi havia vegades en què la Zannah trobava a faltar la simplicitat d'aquells dies primerencs. La vida a Àmbria havia estat dura, però l'havia mantingut forta. I no podia evitar preguntar-se si l'estil de vida generós aquí a Ciutric els havia fet a ella -i a Bane- tous.
Els motors del Victòria es van encendre rugint, i la llançadora es va alçar un parell de metres per sobre del terra. La Zannah va pilotar per instint mentre la seva ment continuava el seu curs de pensament.
La vida era una lluita constant; el fort sobreviuria i el feble moriria. Aquest era el camí de l'univers, l'ordre natural. Era la filosofia que abraçava el Codi dels Sith. Però aquí a Ciutric era fàcil ser apaivagat amb una sensació de pau.
La pau és una mentida, només hi ha la passió. Amb passió, obtinc força. Amb força, obtinc poder. Amb poder, obtinc Victòria. Amb Victòria, les cadenes es trenquen.
La Zannah entenia que les cadenes no sempre estaven fetes de ferro i duracer; de vegades podien estar teixides per brillseda cara. La vida fàcil que gaudien a Ciutric era un parany tan perillós com qualsevol que els Jedi poguessin posar-los mai.
Hi havia continuat el seu estudi i entrenament des que en Bane els havia traslladat al seu magnífic estat als afores de la ciutat. Però la sensació d'urgència i l'amenaça del perill que l'havien encoratjat durant els anys primerencs s'havien esvaït, reemplaçada pel fastig de la seguretat i la contenció.
Era hora de proclamar-se Lord Fosca dels Sith. Ella ja l'hauria d'haver desafiat, si no hagués estat per dues coses.
La primera, era la tremolor que havia observat a la mà esquerra feia diversos mesos. Ell va tractar d'ocultar-la-hi, però ella es donà compte encara més. No sabia el motiu de la tremolor, però no obstant això, era un senyal obvi que les seves habilitats estaven degenerant.
Potser massa obvi. En Bane era un mestre manipulador. La Zannah no podia rebutjar la idea que estigués fingint-lo. I si la tremolor era només un ardit per atreure-la a la confrontació abans que estigués realment preparada... una prova final per veure si l'aprenenta havia après la lliçó de la paciència en la qual havia treballat tant per inculcar-li?
Colpejaré en un moment de la meva elecció, es va jurar la Zannah. No de la seva.
Però per fer-la moure's, havia d'estar preparada amb un aprenent propi. Dos havien de ser, ni més, ni menys. Un per encarnar el poder, l'altre per anhelar-lo. La Regla de Dos era inviolable. Si anava a prendre el mantell de Mestra d'en Bane, necessitaria trobar un aprenent. Fins llavors, malgrat els seus millors esforços, havia fracassat a localitzar tan sols a un únic candidat potencial.
En Bane havia reconegut el seu propi potencial quan, com una jove, havia matat als Jedi que havien massacrat per error a la seva amiga. Ara anava a investigar la mort misteriosa d'un altre Jedi. Podria trobar al seu successor de la mateixa manera que en Bane l'havia trobat a ella?
Però si estava pensant en aquestes coses, amb seguretat Bane havia pensat en això, també. Rarament se li agafava sense preparar-se o amb la guàrdia baixa. Així que... per què l'enviaria Bane a una missió que podia acabar amb ella trobant a l'individu que pogués convertir-se en el següent aprenent Sith? Volia desafiar-la el seu Mestre? Estava tractant d'ajudar-la? O estava buscant reemplaçar-la? Potser havia decidit que no era digna d'assumir el seu títol. Potser esperava que la seva missió li proveís d'algú nou per entrenar en els camins del Costat Fosc, i planegés fer-la a un costat.
Si això és cert, Mestre, et sorprendràs de com acaba això. Subestima'm sota el teu propi risc.
Només un xiulet de la pantalla de navegació li va notificar que la llançadora havia sortit de l'atmosfera de Ciutric. Un parell de segons després va sentir la rauxa inequívoca mentre la nau feia el salt cap a l'hiperespai.
La Zannah reclinà el seu seient i va tancar els ulls. No tenia sentit preocupar-se per totes les possibilitats del que en Bane pogués o no estar pensant, o de quines podrien ser les seves motivacions secretes per enviar-la a la missió. La xarxa de les seves maquinacions podia ser massa impossiblement enrevessada per desfilar-la.
Però ella sabia una cosa amb seguretat: alguna cosa canviaria. Durant vint anys havia servit com el seu lleial aprenent, aprenent els camins dels Sith. Ara la seva hora com alumna anava a acabar. Fos quin fos el resultat de la missió, havia decidit que aquesta seria l'última vegada que respongués davant Darth Bane.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada