diumenge, 2 d’octubre del 2016

Captius del Temple (XIII)

Anterior



CAPÍTOL 13

Qui-Gon va entrar al dormitori de la Tahl per parlar amb ella. Ali-Alann i Garen el van seguir. Obi-Wan seguia sense poder-se moure.
Era com si el seu cos hagués pres el control i es negués a escoltar la seva ment. Era igual que intentés moure les cames amb totes les seves forces, no es movien. Era una cosa que no li havia passat mai, en cap batalla. Ni tan sols quan van matar la Cerasi davant seu.
Les paraules creuaven ràpidament pel seu cap, com xifres caient per una pantalla de dades.
És culpa meva. És culpa meva. Bant morirà. Morirà. Xànatos no tindrà pietat. Ella morirà. I serà culpa meva altra vegada...
Bant i Cerasi es van unir en la seva ment. El dolor udolava dins del seu cos i tirava del seu estómac i de la gola. No podia desfer-se'n.
La pèrdua de la Cerasi va recórrer el seu cos com un calfred, tan penetrant com el moment en què va veure desaparèixer la vida dels seus ulls verds. Se'n va anar per sempre. Durant la resta dels seus dies, pensaria en ella, la necessitaria, es giraria per dir-li alguna cosa, pensaria en trucar-la...; però mai més la tindria al seu costat.
Volia tant la Bant com havia volgut la Cerasi. Per què li havia parlat amb tanta duresa? Com havia pogut sospitar que la persona que li professava l'afecte més sincer que havia conegut conspirava en contra seu? Ella mai hauria intentat ocupar el seu lloc al costat de Qui-Gon. Estava tan segur com que es deia Obi-Wan Kenobi. Les seves paraules havien sorgit de l'amargor, del cansament i de la seva pròpia vergonya. No havien estat sinceres.
Bant sempre deia la veritat. Era una amiga molt valuosa.
I l'anava a perdre. La perdria per sempre.
Culpa meva.
Si Bant moria, el dolor li destrossaria.
Es va inclinar i va mirar cap a terra. Tenia el cor com si acabés de lluitar. Es va empassar el seu pànic, però no va poder eliminar-lo. Seguia grimpant per la seva gola una vegada i una altra, ofegant-lo.
Va sentir algú que s'acostava cap a ell, però es va aturar. Va reconèixer els passos d'en Qui-Gon.
No. No vull que em vegi així.
Va lluitar per recobrar l'enteresa, però el pànic era massa real. La por li tenallava la gola i garrotava els seus músculs. No podia moure's.
Va veure les botes d'en Qui-Gon aturar-se davant seu. I llavors, per a la seva sorpresa, l'home es va ajupir al seu costat i li va parlar a cau d'orella.
- No passa res, Obi-Wan -va dir en Qui-Gon amablement-. Ho entenc.
Obi-Wan va negar amb el cap. Qui-Gon no ho podia comprendre.
- Mai temis als teus propis sentiments, Obi-Wan - va dir en Qui-Gon -, poden orientar-te si els controles.
-No..., no puc -va dir l'Obi-Wan. Com odiava admetre la seva debilitat davant d'en Qui-Gon. Però no podia mentir.
- És clar que pots -va dir en Qui-Gon amb la mateixa dolçor-. Jo sé que pots. Ets un Jedi. Et concentraràs. Trobaràs el teu centre de calma. No intentis anul·lar la por. No deixis que se t'aferri. Si deixes que flueixi lliurement, se n'anirà. Respira.
Obi-Wan va respirar. Una petita part del pànic va deixar anar la seva presa. Va respirar de nou i va sentir la por creixent al seu interior. Aquest cop no va lluitar contra ella, sinó que se la va imaginar movent-se amb la seva respiració, abandonant el seu cos lentament. Els seus músculs es van relaxar lleument.
- Rescatarem la Bant -va prosseguir en Qui-Gon -. Vencerem a Xànatos i acabarem amb ell.
El pànic disminuïa, però no la vergonya.
- Jo li vaig fer mal -ho va dir de forma entretallada, entre els espasmes del singlot -. Jo vaig fer que marxés.
- Ah -va dir en Qui-Gon -. Vas ser tu qui la vas enviar a Xànatos? Parlar amb duresa a un amic està malament, Obi-Wan, i generalment condueix a una disculpa, però les paraules no solen provocar el que passa després. Bant ho sap. El seu segrest no és culpa teva, i ella serà la primera a dir-t'ho. Sabia perfectament que no havia d'anar sola pels túnels aquàtics.
Obi-Wan va seguir amb la mirada fixa a terra. Es va aferrar a la calma que li inspirava Qui-Gon com a un salvavides i es va esforçar per trobar-la dins de si mateix. Sabia que Qui-Gon estava ansiós per trobar la Bant i que no podia esperar per lliurar al Temple de Xànatos. Tot i així, s'havia ajupit al seu costat disposat a esperar que li passés el pànic.
- Vols tornar amb els Jedi -va continuar en Qui-Gon-. Doncs bé, sigues un Jedi. Aquest és el moment. Ara és exactament quan has de fer-ho. El pitjor moment és aquell en el qual has d'acatar el Codi. Allunya els dubtes i deixa que la Força flueixi en el teu interior.
Obi-Wan va alçar el cap i la seva mirada es va trobar amb la d'en Qui-Gon. Ara podia sentir la Força fluir entre ells, unint-se i rodejant-los. I llavors va saber que junts podien vèncer a Xànatos. Podia apartar els seus dubtes i creure.
Qui-Gon va apreciar el canvi a la seva cara.
- Estàs preparat?
Obi-Wan va assentir.
-Llavors anem-hi -Qui-Gon es va incorporar. Obi-Wan va veure que les seves cames es movien perfectament. L'estranya paràlisi havia desaparegut.
- Què farem? -va preguntar l'Obi-Wan.
- Quan l'enemic ataca per sorpresa, les coses canvien -va dir en Qui-Gon -, però si el pla és bo, no hi ha raó per abandonar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada