dilluns, 31 d’octubre del 2016

La Guerra de l’Eixam (V)

Anterior



5

Amb la majoria de l'Orde Jedi fora perseguint pirates o fent reconeixements per l'almirall Bwua'tu a la Nebulosa Utegetu, l'Allotjament dels Cavallers en el desè pis del Temple Jedi estava gairebé desert. Els únics Cavallers Jedi presents eren el trio que Luke havia ordenat que es reunís amb ell aquí (Tesar, Lowbacca i Tahiri) i l'aire tenia una olor rància i poc ventilada. Tesar i Lowbacca estaven esperant a la sala de conversa a prop de la cuina d'aperitius. Tahiri era a la zona d'exercicis a la cantonada més allunyada de la sala, treballant en la seva forma amb un sabre làser amb tretze remots de la mida de punys girant al voltant seu. A jutjar per la boirina fumejant visible a través de les parets de transpariacer, els trets agullonadors dels remots estaven fixats prou alts com per infligir cremades.
Luke es va inclinar prop de la Cilghal, que estava al seu costat amb una braçada d'equipament de sensors.
-Podem fer això a la sala?
-Podem detectar fluctuacions d'aures arreu -va dir ella assentint-. Però saps que això no respondrà a la teva autèntica pregunta.
-Ajudarà -va dir en Luke-. Si les seves ments encara estan unides, llavors és més que probable que hagin caigut sota el control d'en Raynar.
-I si descobrim que les seves ments no estan unides?
-Llavors sabré que explicar-li a Madame Thul el debat sobre Raynar va ser la seva pròpia elecció -va dir en Luke-. I prendré cartes en l'assumpte.
Luke va obrir el camí cap a la sala. Podia sentir com de preocupada que estava la Cilghal per la seva reacció enfadada a la traïció dels Cavallers Jedi, però estava sorprenentment segur de si mateix. Els altres mestres no li havien deixat més opció que representar al Gran Mestre totalment: dirigir l'Orde com cregués que era millor i demanar la total obediència de tot el món en ell.
Quan Luke i Cilghal es van acostar, Tesar i Lowbacca es van aixecar de la taula on estaven asseguts i van mirar acostar-se als dos Mestres amb una mirada sense parpellejar i molt semblant a la dels insectes. Tots dos portaven les seves vestidures formals, però no els seus cinturons d'equipament o els seus sabres làser. Tahiri va romandre a la zona d'exercicis, concentrant-se en la seva forma de sabre làser i sense prestar atenció a l'arribada dels dos mestres.
Luke li va fer senyals a la Cilghal i al seu equipament en direcció a la taula adjacent, després va prendre seient cara a la parella i els va fer gestos perquè s'asseguessin. No va cridar la Tahiri de la zona d'exercicis. Madame Thul no havia nomenat realment la Tahiri com una dels Jedi que li havien advertit sobre els plans de convertir Raynar en un objectiu, així que Luke es va acontentar amb deixar que la jove continués exercitant-se... per ara.
Va romandre en silenci, estudiant als dos Cavallers Jedi a través de la taula mentre la Cilghal completava els seus preparatius. Res en la Força suggeria que estiguessin sota el control de la Colònia, però això significava poc. Llevat que Raynar resultés estar exercint la Voluntat de la Colònia en aquest mateix moment, Luke sospitava que no hi hauria res perquè ell ho sentís.
Lowbacca va mirar la Cilghal preparar el seu equipament, amb la seva ment científica aparentment més interessada en els calibratges d'ella que en la raó per la qual ell havia estat cridat de tornada al Temple Jedi. Tesar, d'altra banda, estava tan nerviós que va començar a xiuxiuejar i fer petar els llavis en un esforç per evitar bavejar.
Finalment, la Cilghal va assentir per indicar que estava llesta. Luke no es va molestar a explicar la raó de l'equipament. Com tots els Jedi que passaven més d'uns quants dies entre els kílliks, Lowbacca i Tesar s'havien sotmès a dotzenes d'escanejos d'activitat d'aures com a part de la investigació de la Cilghal.
-Estic segur que sabeu per què vaig ordenar que us reuníssiu aquí amb mi -va dir en Luke.
Lowbacca va assentir i grunyir, dient que probablement tenia alguna cosa a veure amb el que li havien dit a Aryn Thul.
-Podem explicar-ho -va afegir en Tesar.
-Ho dubto. -El to d'en Luke era tallant-. Però, si us plau, intenteu-ho.
-No vam tenir elecció -va dir en Tesar.
Lowbacca va grunyir el seu acord, reafirmant l'argument que destruir la Colònia seria immoral.
-I també ho seria azzesinar a un amic -va afegir en Tesar-. Raynar era el nostre company de caça. Matar-lo estaria malament.
-Potser -va dir en Luke-. Però aquesta decisió no us correspon prendre-la a vosaltres.
Lowbacca li va rebatre amb un rugit llarg i tossut.
-Els Cavallers Jedi serveixen a la Força -va respondre en Luke-. Ara la serveixen a través de l'Orde Jedi. Hem vist el que passa quan tothom va en la seva pròpia direcció. Ens paralitzem a nosaltres mateixos i els nostres enemics floreixen.
Lowbacca va rugir l'opinió que estar paralitzats era millor que seguir a un yuugrr per la seva branca.
En Luke va arrufar les celles. Els yuugrrs eren predadors estúpids famosos per robar nens wookiee dels seus llits i després intentar despistar els seus perseguidors escapant per una branca fina. Més sovint que no, la branca es trencava, enfonsant al yuugrr, al nen i de vegades als perseguidors en les profunditats del bosc de Kashyyyk.
-Si m'estàs dient yuugrr, no estic segur de seguir la teva analogia. -Era un esforç per al Luke mantenir un to tranquil. Se sentia tan traït per la parella que va requerir un acte de voluntat romandre interessat per les seves raons-. Què se suposa que vol dir?
-No que tu ets un yuugrr -va dir la Tahiri, reunint-se amb ells. La suor encara estava baixant per la seva cara i hi havia diversos forats on els remots havien cremat a través del seu mico i havien aixecat butllofes-. N'estàs seguint a un. I t'estàs emportant a tot l'Orde amb tu. Nosaltres havíem de fer alguna cosa.
-Nosaltres? -va preguntar en Luke. Va resistir la urgència d'enviar a Tesar a buscar algun ungüent de bacta del kit de primers auxilis. Aquest no era un moment per semblar paternal i, a més, la ment de la Tahiri encara tenia prou de yuuzhan vong com perquè ella probablement gaudís el dolor-. Madame Thul no va esmentar el teu nom.
-Només perquè aquests dos no em van dir el que estaven fent. -La Tahiri li va llançar a Lowbacca i a Tesar una mirada brutal-. Altrament, hauria estat just allà amb ells.
Luke no es va molestar a ocultar la seva decepció.
-Aprecio la teva honestedat, però encara no ho entenc.
-No és complicat. -La Tahiri es va asseure entre Lowbacca i Tesar, fregant els seus avantbraços amb els d'ells a la manera kíllik-. Escoltes a Jacen com si ell fos un Mestre superior i no es pot confiar en el seu consell. Ell té la seva pròpia agenda.
-Jacen no és el que va trencar la confidencialitat -va replicar en Luke-. I ell tampoc sap què he decidit sobre Raynar.
-Però ezcoltes a Jacen -va dir en Tesar amb veu rasposa-. No pots negar això.
Lowbacca va grunyir el seu acord, afegint que Luke i Mara donaven més pes a l'opinió d'en Jacen que a la de qualsevol altre. Semblaven pensar, va continuar Lowbacca, que prendre un permís de cinc anys li feia millor Cavaller Jedi que els Jedi que havien estat servint a l'Orde i a l'Aliança tot el temps.
-L'experiència d'en Jacen és única -va dir en Luke-. Tots ho sabem.
Fins i tot per a ell, això va sonar més com una excusa que una raó. La veritat era que ell valorava l'opinió del seu nebot a causa del que Jacen havia après sobre altres tradicions d'usuaris de la Força, però també perquè Jacen era l'única persona en qui Ben confiaria perquè fos el seu guia de la Força. I això amb certesa convertia a Jacen en un favorit de la família Skywalker. Eren pares, després de tot.
Luke va mirar la Cilghal, obrint-se a ella en la Força amb una única pregunta en ment. Ella va aixecar una mà palmípeda i la va moure d'una manera ambigua que Luke va interpretar que suggeria una correlació moderada en l'activitat de les aures dels tres Cavallers Jedi: suficient per suggerir que encara hi havia un vincle, però amb certesa no fusió completa típica dels Units.
Luke va tornar la seva mirada a la Tahiri i als altres.
-Però va valorar les vostres opinions tan altament com les seves. Si Jacen té una agenda diferent, quina és?
Els tres Cavallers Jedi van deixar escapar nerviosos espetecs amb la gola.
-No hem estat capaços de descobrir això -va dir llavors la Tahiri.
-Però té alguna cosa a veure amb l'atac al Dipòsit de Zuministres Thrago -va dir Tesar.
Lowbacca va afegir un llarg rugit notant que la Jaina s'havia negat a volar amb el seu germà des de l'atac. Ella estava convençuda que Jacen havia estat intentant provocar deliberadament els txiss.
-Estic segur que va ser així -va dir en Luke-. De la manera en què ell m'ho va explicar, aquesta era l'única manera d'evitar que els txiss llancessin l'atac sorpresa que ell va veure en la seva visió.
Lowbacca i Tesar es van llançar mirades incòmodes l'un a l'altre, però la Tahiri va mantenir els seus ulls sense parpellejar fixos en Luke.
-Creiem que Jacen pot estar mentint sobre la seva visió.
Les celles d'en Luke es va elevar de sobte.
-No vaig sentir cap mentida quan ell em va parlar a mi d'ella.
-Estaves intentant-ho?
-Jacen és molt bo ocultant les seves emocionz -va afegir en Tesar.
Lowbacca va assentir i va grunyir que la meitat del temps, fins i tot la Jaina no podia sentir-lo gaire en la Força.
-Llavors l'havies enxampat mentint? -demanà en Luke-. Això són càrrecs molt seriosos.
-No l'hem enxampat realment -va dir la Tahiri.
Lowbacca va grunyir un aclariment, explicant que els fets simplement no encaixaven.
-Els txisz encara estaven proveint el dipòsit amb combustible quan vam atacar -va afegir Tesar.
-I hi havia mitja dotzena de fragates inactives allà -va acabar la Tahiri-. Ni tan sols havien connectat els reactors principals.
-El vostre propòsit és? -Luke s'estava tornant impacient amb les seves insinuacions. Aquesta era l'arma favorita de l'assassí de personalitat i ell esperava més dels Jedi-. Us havia dit Jacen que l'atac sorpresa txiss era imminent?
Tesar i Lowbacca es van mirar l'un a l'altre i llavors la Tahiri va negar amb el cap.
-No, Jacen mai va dir això.
-Però quan els txisz van atacar, el seu assalt va ser improvisat -va dir en Tesar-. No tenien prou suport davanter.
Lowbacca va assentir emfàticament, afegint que l'arma secreta que havien desplegat contra els Iesei òbviament s'havia precipitat en el desenvolupament. Altrament, la bomba no hauria fallat en detonar en el seu ús inicial.
-La bomba fallida, i tota la resta que m'heu explicat, tendeix a donar suport a la visió d'en Jacen, no a llançar dubtes sobre ella -va dir en Luke. Hi havia trobat l'informe del trio sobre la bomba fallida tan preocupant com incomplet. Donada la disposició txiss a desplegar l'Alfa Roig durant l'última guerra (i a córrer el risc d'exterminar a tota la galàxia juntament amb els yuuzhan vong), veia la misteriosa bomba sota una llum molt sinistra-. Clarament, els txiss han estat fent preparatius de guerra. Forçar la seva jugada pot haver estat l'única manera de salvar la situació.
-Estàs dient que Jacen va fer el correcte? -va panteixar la Tahiri.
-Fins i tot si els txisz no estaven preparats per atacar?
Luke va assentir.
-A vegades és millor colpejar primer. Especialment si veus que l'altre paio està allargant la mà cap a un detonador termal.
Va mirar als ulls sense parpellejar de cada Cavaller Jedi durant uns moments, preguntant-se on podia haver-se equivocat tant en la seva instrucció. Potser havia dubtat massa en imposar els seus propis valors en un grup tan divers d'estudiants, o potser no els havia presentat suficients dilemes qüestionables per desenvolupar un centre de moral apropiat. Tot el que sabia segur era que els havia fallat en algun lloc, que no els havia preparat per enfrontar-se a la crueltat corruptora d'ànimes de la guerra contra els yuuzhan vong o que no els havia inculcat la fortalesa de resistir el poder de la Voluntat d'en Raynar Thul.
Després d'uns quants moments de silenci, Luke es va aixecar i va baixar la mirada cap als tres Jedi.
-No aneu a culpar a Jacen per les vostres accions. Fins i tot si ell hagués mentit sobre la seva visió, i no crec que ho fes, el que vau fer és inexcusable. Anant a Madame Thul amb això, m'hauríeu traït a mi, hauríeu traït als altres mestres i hauríeu traït a l'Orde Jedi.
Els tres Cavallers Jedi no es van desconcertar en el més mínim. Tahiri i Tesar van mirar als ulls d'en Luke amb una mirada sense parpellejar que estava en algun lloc entre la fúria i la incredulitat i Lowbacca va deixar escapar un rugit del seu pit molt semblant al dels kílliks que suggeria que estava més enfadat que penedit.
-Ets un ximple per col·locar la teva fe en Jacen! -va dir Tesar amb veu rasposa-. Ell no és més que un shenbit amb pell de zerp. Li confies la teva cria...
Lowbacca li va grunyir un advertiment al barabel, dient-li que només anava a posar més furiós al Luke esmentant això.
-Mencionar què? -demanà en Luke.
-Res -va dir la Tahiri-. Nosaltres mateixos no ho vam veure, així que ni tan sols sabem si és veritat.
-Si què és veritat? -demanà en Luke.
Lowbacca va mirar de reüll a Tesar, després va rugir una llarga rèplica explicant que la Jaina i Zekk havien enxampat al Jacen bloquejant alguns records d'en Ben.
-Bloquejant records? -va preguntar en Luke.
-Ben va veure una cosa dolorosa -va explicar la Tahiri-. Jaina i Zekk van enxampar-lo utilitzant la Força per evitar que ho recordés.
Luke va arrufar les celles, amb la fúria que ja sentia elevant-se fins a la ira.
-Si us esteu inventant això...
-No ens ho estem inventant -va insistir en Tesar-. Jaina i Zekk el van veure. Van veure a Jacen fregant les celles d'en Ben i sentir alguna cosa a la Força.
Lowbacca va intervenir amb un llarg rugit, explicant que Jacen els havia dit que era una tècnica que havia après dels Adeptes del Corrent Blanc.
-Mai els vaig sentir parlar a ells d'una cosa semblant a això -va dir en Luke-. Quin record estava intentant bloquejar en Jacen?
Tahiri va arronsar les espatlles.
-Hauràs de preguntar-li-ho a ell. No és molt donat a compartir coses aquests dies.
Luke va sentir que la Tahiri estava dient la veritat, però fins i tot sense la Força l'hauria cregut. Mentre que Jacen havia tornat del seu viatge de cinc anys amb habilitats remarcables, també havia tornat convertit en una persona molt més misteriosa, sovint desviant la conversa o simplement negant-se a respondre preguntes sobre les seves experiències. Era com si cregués que algú que no s'hagués pres un retir per a si mateix no tingués dret a compartir la saviesa que proporcionava.
-Amb certesa li preguntaré sobre el bloqueig de records -va dir en Luke-. Però no veig què té això a veure amb la vostra traïció.
Tot i que encara estava que treia fum en el seu interior, especialment pels esforços del trio per desviar la seva fúria cap a Jacen, Luke es va aturar per donar-los l'oportunitat de fer la connexió per ell.
-Llavors he d'assumir que no esteu suggerint que Jacen m'ha bloquejat la memòria o alguna cosa així? -va preguntar ell llavors quan ells no van fer aquesta connexió.
Fins i tot els ulls de la Tahiri es van obrir molt per la sorpresa.
-Sí, vull dir, no, no tenim raons per creure que ell t'ha bloquejat els teus recordz -va dir Tesar.
Luke va mirar als altres Cavallers Jedi a la recerca de confirmació i després va assentir quan ells van romandre en silenci.
-Molt bé -va dir-. Abans de venir aquí avui, vaig pensar molt en aquest assumpte i res del que m'heu dit m'ha convençut que estava equivocat.
Lowbacca va començar a queixar-se, assegurant que tot el que van fer va ser pel bé de l'Orde.
-Sé que això és el que creieu -va dir en Luke, aixecant una mà per silenciar-lo-. Però el que jo crec és que preferiríeu creure que Jacen ha traït la seva família, als seus amics i a l'Orde abans d'admetre que la Colònia està a punt d'enfonsar a la galàxia en la guerra eterna que ell va veure en la seva visió.
Les escates d'en Tesar van onejar.
-Això són ximpleries! No eztem sota la influència de la Colònia!
-Ho sento, Jedi Sebatyne -va dir la Cilghal, parlant per primera vegada des que havia començat la discussió-. Però no podem saber això segur. Les vostres ments encara estan connectades, almenys rudimentàriament, i Raynar va ser capaç d'exercir una influència considerable sobre vosaltres fins i tot abans que fóssiu exposats a la ment col·lectiva.
-Així que vas a basar la teva decisió en la possibilitat que siguem Units? -La Tahiri el mirà mentre preguntava això, amb els seus ulls verds tan durs i impàvids com l'olivon-. Això no és propi de tu, Mestre Skywalker.
-Si m'estàs demanant que us doni el benefici del dubte, tens raó -va dir en Luke-. Hi ha molts dubtes sobre per què hauríeu traït l'Orde, però no hi ha cap sobre si ho vau fer. Vau intentar influenciar la meva decisió exercint pressió perquè aguantés a Madame Thul.
Els tres Cavallers Jedi van continuar mirant-lo, amb els seus ulls impàvids i sense parpellejar ni apartar-se mentre esperaven la resta.
-Les vostres accions van crear seriosos dubtes sobre el vostre desig de seguir sent Cavallers Jedi -va dir en Luke-. Us suggereixo que aneu a Dagobah a reflexionar sobre l'assumpte.
-Dagobah? -va dir en Tesar amb veu rasposa-. Ens envies de vacances?
-A un retir -li va corregir en Luke-. A meditar sobre el que significa ser un Cavaller Jedi.
Tahiri i Lowbacca van intercanviar mirades.
-Durant quant de temps? -va preguntar llavors la Tahiri.
-Fins que jo enviï a buscar-vos -va replicar en Luke-. I si teniu algun desig de continuar sent membres de l'Orde Jedi, m'obeireu en això. Em prendré qualsevol altre decisió, per la raó que sigui, com la vostra dimissió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada