dimarts, 18 d’octubre del 2016

La Reina Invisible (XXI)

Anterior



21

Amb un núvol de cuques assassines brunzint darrere d'ells i una elit de soldats Unu llançant boles d'armes matxucadores per cada corredor lateral que passaven, la Leia va saber que la seva petita companyia tenia problemes. Mai mantindrien a ratlla als kílliks prou temps com per iniciar la seqüència d'autodestrucció de l'Ackbar.
El que la Leia no sabia era com donar-li les notícies a Bwua'tu. S'havien vist forçats a abandonar la coberta de comandament després que un eixam de cuques assassines sortís com un esclat dels conductes de ventilació. Des de llavors, activar el cicle d'autodestrucció havia estat l'única preocupació de l'almirall, però els kílliks havien previst el moviment. Cada accés principal al terminal que la Leia i els altres creuaven estava danyat més enllà de tota esperança d'una reparació ràpida, normalment per un impacte d'electrotret en el teclat.
La Leia va arribar a una altra intersecció i la veu d'en Bwua'tu va bordar des de la meitat del grup darrere seu.
-A la dreta!
Amb les cuques assassines brunzint pel corredor al seu darrere, no hi havia dubtes per parar a fer un reconeixement. La Leia simplement va encendre el seu sabre làser, que Bwua'tu havia recuperat de la seva caixa forta a la sala d'oficials mentre fugien del pont, i va liderar la càrrega en girar la cantonada.
Com era d'esperar, hi havia una esquadra de soldats Unu venint en direcció contrària. Eren tan grans com wookiees, amb tòrax daurats i grans ulls porpra i closques escarlata cobrint-los l'esquena i en les quatre mans-pinces portaven armes matxucadores per al combat a distància i curts tridents per a la lluita de prop. Van obrir foc tan aviat com van veure la Leia girar la cantonada i el corredor va esclatar en una cacofonia de sons de trets i detonacions.
Tot i que els sabres làser no eren molt bons desviant els atacs de les armes matxucadores, la Leia va començar a girar i donar voltes cap endavant, lliscant i esquivant les boles que volaven sense cap pensament conscient, rendint-se a la Força i confiant que ella guiés els seus passos.
Els seus companys, un grup desorganitzat de la tripulació de la nau que Bwua'tu i ella havien estat recollint pel camí, va entrar corrent al corredor un pas per darrere d'ella i va abocar foc cap als kílliks. Ningú va dubtar a disparar més enllà dels seus companys o de la Leia. Dues vegades, va haver de desviar ella trets làser amistosos i un cop gairebé es posa davant d'una bola d'arma matxucadora per evitar que li donessin per darrere. No culpava als seus companys per ser descuidats. Simplement no hi havia temps per a anar amb compte.
La Leia va arribar fins als soldats Unu i va empènyer amb la Força al més proper contra el kíllik del seu costat. Va tallar-lo amb el seu sabre làser i va separar el cap de l'insecte del seua tòrax daurat, llavors va moure la seva fulla cap enrere i va obrir a un altre per la meitat.
Un parell de mandíbules enormes van subjectar-la des del costat i llavors ella va veure un grup de puntes de tridents elevant-se cap el seu pit. Va utilitzar la Força per apartar l'arma d'una empenta, després va desactivar el seu sabre làser, va girar l'empunyadura i va reencendre la fulla mentre pressionava el filtre emissor contra el tòrax del seu capturador.
Un xiscle que trencava els timpans va sonar a l'oïda de la Leia. Ella va aixecar el seu peu i va donar una puntada lateral a una arma matxucadora que un altre soldat Unu estava aixecant cap a ella, després va girar el seu sabre làser cap avall, obrint en canal al seu capturador i aixecant la fulla cap amunt entre les potes del seu suposat atacant. Tots dos insectes es van esfondrar amb les seves vides escapant-se'ls-hi.
Llavors els companys de la Leia van arribar a la melé i la batalla va esclatar en una lluita salvatge d'armes i pinces. Pèssimament superats en grandària i fortalesa, la tripulació de l'Ackbar va llançar trets làser als kílliks a boca de canó. Els kílliks van utilitzar un grup de mans-pinces per disparar les seves armes matxucadores i l'altre per tallar i empènyer amb els seus tridents, de vegades utilitzant les seves mandíbules per subjectar a un atacant, de vegades movent les seves mandíbules per fer caure a algú.
La Leia va mirar enrere per comprovar com estava Bwua'tu i va trobar a l'almirall enganxat als seus talons, tan cobert de sang d'insecte com ella i disparant una pistola làser amb cada mà. La seva ajudant, Grendyl, estava darrere seu, llançant un detonador termal cap al núvol de cuques assassines que s'aproximava.
-Vinga! -Bwua'tu va empènyer la Leia corredor amunt-. Hi hauria d'haver un terminal d'accés davant, fora de l'escotilla!
La Leia es va girar i es va obrir camí tallant a través d'un insecte soldat que havia estat guanyant una lluita d'adherència i tret amb dos alferes de l'Aliança. Una llum taronja centellejà darrere d'ells quan la granada de la Grendyl va detonar, retrunyint per les parets i omplint el corredor amb fums acres, i llavors la Leia va sortir de la refrega a un corredor buit.
A deu metres de distància, un grup de soldats Gorog molt més petits, mancant de closques i que només li arribaven a l'altura de l'espatlla, estaven sortint de pressa d'un corredor per bloquejar una escotilla de seguretat marcada com ACCÉS A LA BADIA DE CAPTURA. Amb ells hi havia una esvelta dona twi'lek amb una armadura de quitina blava tan ajustada al seu cos que semblava un guant. Un braç li penjava inert sota una espatlla inclinada i deforme, resultat de la seva lluita contra Luke un any abans a Qoribu, i tan aviat com va veure la Leia, els seus carnosos llavis es van retorçar en un desafiant riure burleta.
-Alema Rar! -va dir la Leia-. He estat esperant això amb impaciència.
La Leia es va obrir cap enrere i va agafar un dels últims soldats Unu que estava dret amb una subjecció de la Força, després va moure el seu braç cap endavant i va llançar l'insecte lateralment pel corredor avall. Ella el va seguir uns quants passos darrere, utilitzant el cos d'ell com a escut, escoltant les boles d'armes matxucadores repicar contra la seva closca.
Un parell de moments després, ella va sentir l'espetec-xiuxiueig d'un sabre làser en encendre's i llavors una espasa tan blava que gairebé era negra va tallar l'insecte per la meitat. La Leia va pressionar l'atac, saltant entre les meitats del cos mentre queien, arribant a l’Alema amb una empenta de la Força i aixecant la seva pròpia fulla en un poderós atac de dalt a baix.
Alema tot just aixecar la seva guàrdia a temps i les espurnes van omplir l'aire quan les dues fulles es van trobar. La Leia va aixecar el peu en una puntada dirigida que va fer trontollar cap enrere sobre els seus talons a la twi'lek i després va girar el seu sabre làser en un tall horitzontal cap al braç flàccid de l’Alema.
L'Alema no va tenir elecció excepte pivotar per allunyar-se i girar la seva arma en un bloqueig desesperat que la va deixar a un costat i fora de posició. Leia va girar el seu peu en una poderosa puntada lateral que va encertar a la twi'lek als genolls i li va escombrar les dues cames.
Alema va aterrar sobre la seva esquena, amb la seva boca panteixant i els seus ulls verds molt oberts amb l'alarma. La Leia es va permetre un petit somriure de satisfacció, recordant com de desequilibrat a favor de l’Alema que havia estat el combat l'última vegada que van lluitar, després va bloquejar un tall cap als seus turmells i va lliscar fins a un contraatac, inclinant la punta de la seva espasa cap al cor de la twi'lek.
Abans que la Leia pogués empènyer fins al seu lloc, una brunzent massa de quitina blava li va encertar en el pit i la va llançar cap enrere. Ella va intentar aixecar el seu sabre làser i va trobar els seus braços immobilitzats contra el seu pit i llavors el seu atacant va pressionar la boca d'una arma matxucadora contra les seves costelles. Ella va utilitzar la Força per apartar l'arma, però les mandíbules de l'insecte estaven subjectant el seu cap, amb la seva probòscide esmolada com una agulla llançant-se cap al seu ull.
La Leia va llançar la seva mà lliure cap amunt entre les mandíbules, agafant la probòscide entre dos dits i va continuar empenyent fins que la va trencar. La Gorog va deixar escapar un xiulet angoixat i va exercir pressió amb les seves mandíbules i la vora de la cara d'ella va explotar pel dolor. Però per llavors estava empenyent l'insecte amb la Força, obrint suficient buit com per poder aixecar el seu sabre làser i tallar a la seva atacant en dos.
La Leia va començar a córrer, fins que una tempesta de trets làser va passar per sobre del seu cap, fent trossos a un trio de Gorog als seus peus. Mitja dotzena de membres de la tripulació van passar de pressa i es van estavellar contra una paret d'insectes en una ensordidora cacofonia de trets i foc d'armes petites i llavors Bwua'tu va aparèixer al seu costat, allargant la mà per ajudar-la a posar-se dempeus.
-Princesa! Està...?
-Bé! -La Leia es va posar dreta, aixecant el seu sabre làser en un bloqueig alt-. Retroced...
Alema va carregar en sortir de la melé, amb el seu sabre làser descendint ja per matar. La Leia va rebre l'atac sobre la seva fulla, després va connectar un cop de puny augmentat per la Força a la part central de l'armadura de quitina de la twi'lek.
Va ser com colpejar una paret. Va sentir que un os es partia en la seva mà i ni tan sols va allunyar-la prou per fer lloc per mantenir-se drets. La twi'lek va aixecar el genoll sota la barbeta de la Leia, llançant el seu cap cap enrere amb tanta força que la seva visió es va tornar negra durant un moment.
La Leia va carregar amb el seu braç lliure, atrapant-lo al voltant del genoll que acabava de colpejar-li, després es va llançar cap enrere en una tombarella. Alema va haver de llançar-se en la direcció oposada, executant una cabriola cap enrere, i ambdues van aterrar dempeus una davant de l'altra. La mà de la Leia bategava però no tan greument que evités que agafés l'empunyadura del sabre làser amb les dues mans.
Bwua'tu i la resta dels membres de la tripulació estaven darrere de l’Alema, pressionant l'atac contra les Gorog i fent-les retrocedir cap a la badia de captura. A l'altre costat de l'escotilla, la Leia va sentir la Saba i els noghri, lluitant per anul·lar el sistema de seguretat de manera que poguessin unir-se a la batalla. Baixant pel corredor darrere seu, obrint-se camí a través del fum deixat per la granada de la Grendyl, la Leia va sentir el brunzit distant de les cuques assassines supervivents.
Alema va estudiar la Leia amb els ulls entretancats.
-Has estat practicant.
La Leia va arronsar les espatlles.
-Una mica.
-No importarà -es va burlar l’Alema-. Ets massa vella per començar a ser una Jedi autèntica ara.
La Leia va aixecar una cella.
-Crec que necessito ensenyar-te bones maneres.
La Leia es va llançar cap endavant, atacant de nou el costat del braç lesionat de l’Alema. Aquest cop, la twi'lek no va cometre l'error de subestimar al seu oponent. Ella va cedir terreny ràpidament, pivotant de manera que el seu costat esguerrat estigués protegit.
Les seves fulles van xocar una vegada i una altra, amb cada Jedi augmentant els cops dels seus sabres làser amb empentes de la Força i atacs de telecinesis, cadascuna intentant aprofitar-se de la debilitat de l'altra. La cara de la Leia s'havia tornat tan inflada que amb prou feines podia veure per un ull i l’Alema va seguir girant per trobar un punt cec. Mentre l’Alema tractava de protegir la seva banda feble, la Leia va seguir lliscant cap a ella, forçant a la twi'lek a retirar-se cap l'escotilla de seguretat. Tot el temps, el brunzit de les cuques assassines s'apropava més.
Llavors Bwua'tu i la tripulació de l'Ackbar van començar a aixafar la companyia d'insectes soldat de l’Alema, forçant-los a retrocedir fins a més enllà d'ella cap al terminal d'accés. Tot i que l'esquena de la twi'lek estava ara volta cap a la lluita principal, mentre l'almirall i els seus seguidors s'acostaven al terminal, el coneixement arribà fins a ella a través de la ment col·lectiva de Gorog. Els seus ulls van centellejar amb l'alarma, llavors és llançar cap enrere, va fixar en encesa la seva espasa i va llançar el seu sabre làser cap a les cames de la Leia.
La Leia no va tenir més elecció que bloquejar baix i pivotar per allunyar-se i, en aquest segon, l’Alema va apuntar a l'espina dorsal d'en Bwua'tu i va alliberar un flux crepitant de raig de la Força. La Leia va començar a agafar l'almirall en la Força, pretenent estirar-lo per treure'l del mig, però la seva ajudant, Grendyl ja estava saltant per protegir-lo.
El raig va atrapar a la dona de ple al pit, llançant-la cap enrere contra Bwua'tu i fent-li caure a ell a la coberta.
La Leia salta cap a l’Alema, colpejant-la cap a les espatlles. La twi'lek va girar... i va llançar-la contra la paret amb una puntada giratòria cap enrere en les costelles.
El cop brusc del crani contra el duracer va sonar dins del cap de la Leia. La seva ment es va ennuvolar i ella va pensar durant un moment que l'udol esgarrifós que assaltava les seves orelles era el seu propi. Llavors es va adonar del segment d'un metre de llarg de lekku amputat que es retorçava en la coberta com un baagalmog fora de l'aigua.
La Leia va aixecar la mirada i va trobar a l’Alema tremolant i cridant de dolor, amb el monyó cauteritzat d'una cua del cap ple de nervis acabant just per sobre de la seva espatlla. Però el mal de la twi'lek no va evitar que ella alliberés un altre flux de raig de la Força. Aquest cop, al mateix terminal d'accés.
La unitat va explotar en una pluja d'espurnes, peces i fums. L'escotilla de seguretat va fer el delator xiuxiueig d'un segell trencant-se i Bwua'tu cridà amb frustració.
La Leia es va aixecar immediatament i es va dirigir cap a l’Alema.
La twi'lek ja estava allargant la mà cap al corredor, invocant al seu sabre làser de tornada a la seva mà. La Leia va sentir el xiuxiueig de la fulla fent-se més fort darrere seu i es va deixar caure fins agotzonar-se molt mentre l'arma girava per sobre del seu cap i llavors va llançar una punyalada al cor de l’Alema.
La twi'lek va baixar la seva fulla, la va bloquejar fàcilment i llavors va aixecar el seu peu en un cop de peu lateral que va donar a la Leia a la base de la gola. El cop era més dolorós que perjudicial, però la Leia va caure asseguda, tossint i ofegant-se i intentant fer que sonés com si la seva laringe hagués estat aixafada. Va poder sentir el brunzit de les cuques assassines només a uns quants metres per darrere seu i va saber que havia arribat el moment d'acabar aquesta lluita. I va poder veure la fúria irracional als ulls de l’Alema que la twi'lek ferida estava llesta per cometre un error.
La Leia va posar els ulls en blanc i es va permetre esfondrar-se a terra. Va sentir a l’Alema lliscar cap endavant, després va sentir un nus d'anticipació formar-se en el seu estómac quan es va aproximar el moment d'aixecar la seva fulla i tallar a través de l'abdomen de la twi'lek. I va ser llavors quan la Leia va sentir un augment de l'alleujament en la Saba i els noghri. Un grinyol alt va sonar de l'escotilla de seguretat i va saber que la seva Mestra i els seus guardaespatlles finalment l'havien forçat per obrir-la.
El ploriqueig bategant del rifle làser repetidor T-21 de la Meewalh va ressonar pel corredor i llavors la fulla de l’Alema va començar a xiuxiuejar i espurnejar mentre desviava els trets. La Leia va obrir els ulls per trobar a la twi'lek lluitant sola al llarg d'una paret del corredor, just més enllà del seu abast i retirant-se cap al núvol brunzent de cuques assassines.
Quan els seus ulls es van trobar, les celles de l’Alema es va elevar per la sorpresa. Ella va girar el seu sabre làser cap amunt en una breu salutació, després li va dirigir a la Leia una burla maliciosa i va fugir fora de la vista.
La Leia va fixar la seva fulla en encesa i es va girar per llançar el seu sabre làser, però la twi'lek no es veia per enlloc.
Leia es va sentir lliscar per la coberta i llavors va comprendre que la Saba estava utilitzant la Força per arrossegar-la lluny del núvol de cuques assassines que s'aproximava. Cakhmaim i Meewalh van aparèixer als seus costats, ruixant el corredor amb foc làser.
-Jedi Zolo -va dir la Saba-. Per què eztàz ezteza a terra en un moment com aquezt?
La Leia va desactivar el seu sabre làser i es va aixecar amb tanta dignitat com va poder reunir, considerant quant estava començant a fer-li mal la mà i com d'inflada que estava la seva cara.
-Estava tendint un parany.
-Tendint un parany? -La Saba negà amb el cap i va començar a xiuxiuejar histèricament-. Eztàz començant a zonar juzt igual que Han.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada