dimecres, 5 d’octubre del 2016

Passar comptes (IV)

Anterior



CAPÍTOL 4

Xànatos va riure i va tornar a l'interior del pavelló.
-Sap que som aquí -va dir Obi-Wan en veu baixa.
-Sí -va assentir Qui-Gon-. Anem a Unify. Hem de moure'ns el més ràpid possible.
Van sortir del pavelló i van baixar pel bulevard principal. Els carrers estaven estranyament deserts. Qui-Gon va imaginar que la majoria de la població estaria al pavelló de katharsis. Serien els Dies de Katharsis festa oficial?
Obi-Wan i ell van passar per davant d'un impressionant edifici de grans dimensions amb columnes blaves a l'entrada. Sobre una placa platejada podia llegir-se: "Institut de salut Xànatos".
-És tota una celebritat -va murmurar Qui-Gon.
-Mira la biblioteca d'aquí davant -va dir Obi-Wan senyalant-. També la va fundar ell.
-Evidentment, el problema no serà trobar-lo -va dir Qui-Gon-. El més difícil serà desemmascarar-lo. La gent l'adora. Ell s'ha assegurat que així sigui. Donant la cara s'ha protegit més que ocultant-se.
Obi-Wan va contemplar un anunci que deia que Xànatos estava proporcionant els fons per recuperar un gran parc de la ciutat.
-Ha de tenir una raó oculta per tot això -va afirmar.
-Sempre en té una -va assentir en Qui-Gon-. És obvi que vol exercir la seva influència sobre Telos, però és un objectiu que li queda gran. Haurem de descobrir exactament el que intenta.
- Ei, genis!
Es van tornar per mirar i van veure a Den dirigint-se cap a ells.
-Vaig pensar que necessitaríeu ajuda per trobar Unify -va dir-. M'he adonat que l'edifici no està senyalitzat.
- I què passa amb el sorteig? -va preguntar Obi-Wan-. Que potser no era el teu dia de sort?
-Tots són els meus dies de sort, nano -va dir en Den arribant fins a ells-, però no sempre tinc l'oportunitat de fer una bona acció.
-Estàvem parlant sobre la quantitat d'edificis que Xànatos ha construït a Thani -va dir Qui-Gon-. Ha estat un autèntic benefactor.
Den va fer un gest amb el braç.
-En els últims anys ha promogut la creació de parcs, biblioteques, centres mèdics, el gran institut de salut... Va guanyar una fortuna dedicant-se a la mineria per tota la galàxia, però no la guarda, la reparteix. I això és molt més del que farà qualsevol guanyador del sorteig, per descomptat.
Van passar per davant d'una de les casetes blaves d'informació. Qui-Gon va mirar el panell informatiu principal i, sorprès, va reconèixer la seva pròpia cara.
- És aquest el parc principal de Thani? -va preguntar a Den assenyalant amb el braç cap a l'altre costat del carrer, on un camí s'introduïa entre arbres disseminats.
Den va girar el cap, com Qui-Gon volia que fes.
-No, és un dels més petits. El major està a la part est de la ciutat.
La distracció li va proporcionar a Qui-Gon el temps suficient per examinar la notícia. Quan la seva foto va desaparèixer de la pantalla, va aparèixer la d'Obi-Wan. Qui-Gon va llegir les intermitents paraules: "Es busquen. Criminals galàctics. Recompensa".
Aquesta era la raó per la qual els guàrdies no es donaven per vençuts!
Només hi havia una explicació possible: Xànatos. Ell ho havia tramat. Qui-Gon va comprendre el motiu d'aquell somriure. Xànatos sabia que era qüestió de temps que els capturessin.
Mentre caminava i xerrava amb Den, Qui-Gon considerava minuciosament les seves opcions. El carrer no era un lloc segur. Era una sort que gairebé tothom estigués al Pavelló de Katharsis. Altrament haurien corregut el risc de què els reconeguessin. Necessitaven trobar un lloc segur i la forma de disfressar-se.
Qui-Gon es va posar la caputxa. D'alguna manera, ocultaria el seu rostre.
-Està refrescant -va dir.
-Ja gairebé hem arribat -va respondre en Den.
Els va portar unes quantes illes més endavant. Hi havia una elevada torre grisa envoltada per un gran portal de bronze lluent.
-Bé, ja hem arribat. Teniu cita? -va preguntar en Den-. No us deixaran entrar sense etiqueta identificativa. Hi ha màxima seguretat.
Qui-Gon va contemplar la resplendent façana de l'edifici. No hi havia finestres i, aparentment, només tenia un accés. Si entraven, haurien de sortir pel mateix lloc.
-La cita és demà -va dir-. Només volíem saber on era.
- Teniu on dormir? -va preguntar en Den-. Jo visc en una casa d'hostes. És a prop.
Qui-Gon va dubtar. No li passava desapercebut el fet que Den apareixia sempre que necessitaven ajuda, i encara que no percebia perill, seguia desconfiant.
No obstant això, un malestar que no tenia res a veure amb Den s'havia instal·lat al seu interior. Obi-Wan era ara un criminal buscat. Tot just portaven una hora a Telos i la situació ja se'ls havia escapat de les mans. A Coruscant, Qui-Gon estava convençut que si alguna cosa no anava bé podria ordenar a Obi-Wan que tornés al Temple, però ara el noi estava atrapat al planeta i no passaria els controls de seguretat per marxar.
Hi havia posat al noi en perill, i ho havia fet conscientment. Es va sentir molt culpable. Ara havia de protegir a Obi-Wan. No podia deixar que la seva obsessió per ajusticiar a Xànatos interferís amb la seguretat del noi.
-Bé, de tota manera podeu venir a fer una ullada -els hi va instar Den amablement-. Està a un parell d'illes d'aquí.
Qui-Gon va assentir. Sabia que Obi-Wan estava cansat, i de sobte es va adonar que el jove no havia menjat res des de l'esmorzar. Obi-Wan necessitava descansar i menjar. Almenys això sí podia oferir-li.
Es fiaria dels seus instints. Den podia ser un jugador, però no semblava mala persona.
Den va sortir de l'avinguda principal i els va portar per un petit carrer que es torçava després dels enormes edificis. Les construccions eren més modestes en aquella zona residencial. Den els va conduir fins a un atrotinat edifici pintat en tons verds, blaus i vermells.
-La mestressa em paga per pintar-lo, però no acaba de decidir-se amb el color -els va explicar amb una ganyota.
Va obrir la porta i els va portar fins a una avantsala.
- Riva? -va cridar cap al darrera de la casa-. Tinc convidats. Dels que paguen -es va acostar a ells - Això farà que vingui corrent.
Al moment, Qui-Gon va escoltar el suau so d'uns peus corrent.
Den va somriure.
- Ho veieu?
-El so ve de fora -Qui-Gon es va acostar a la finestra i va moure lleument la cortina per mirar.
Els guàrdies de seguretat omplien el carrer. Un oficial va fer senyals perquè els altres envoltessin l'edifici.
Qui-Gon va posar la mà a l'empunyadura del seu sabre làser. Els seus instints no havien funcionat. Den els havia traït i els havia parat una trampa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada