divendres, 7 d’octubre del 2016

Passar comptes (XIII)

Anterior



CAPÍTOL 13

Obi-Wan sabia que estava en perill fins i tot abans de donar-se la volta. Es va girar cap a un costat deliberadament i va agafar el sabre làser amb tanta rapidesa que el moviment va ser imperceptible. Amb l'altra mà va empènyer a l'Andra per apartar-la.
Els trets de les pistoles làser van formar un mur de ràfegues entre ells.
Andra, que era de reflexos ràpids, va caure a terra i va rodar fins a posar-se fora de perill darrere d'un gran tronc caigut.
Obi-Wan estava en seriós desavantatge. Les lliçons de Qui-Gon van passar per la seva ment per ordre de precisió.
No t'aturis.
Canvia. Sorprèn-los.
Canvia de mà quan puguis.
Ataca des per dalt i per avall.
Utilitza el terreny.
El terreny era inestable. Els androides ho tindrien més difícil per maniobrar. Obi-Wan va emprar els troncs del sòl i els llits de suau molsa per elevar-se i saltar. Va donar un cop cap enrere i va derrocar un androide. Utilitzant l'impuls del gir, va anar a per les cames del següent.
Dos menys.
Andra es va aixecar empunyant la fulla vibratòria mentre Obi-Wan atacava al tercer androide. La dona esquivà a cegues un tret i va colpejar a l'androide per darrere. Tres menys.
El quart androide es va girar per atacar-la. Obi-Wan va rebutjar el tret amb el seu sabre làser i va donar un cop de peu a un altre que se li acostava per la dreta. Andra va saltar i partir un braç a l'androide, que va perdre l'equilibri, va trontollar i va ser netament tallat en dos per Obi-Wan. La màquina es va ensorrar.
Una liana penjava de l'arbre més proper. Obi-Wan es va agafar a ella i va saltar cap a l'androide que anava a per Andra. La pistola làser disparà mig segon abans que Obi-Wan assestés un colp horitzontal que va partir per la meitat l'androide.
Andra va cridar i va caure a terra.
Obi-Wan va girar encara més de pressa, va decapitar a un adversari i es va girar per enderrocar a un altre. Després va clavar el sabre làser a un d'ells al tauler de control.
Obi-Wan va córrer al costat de l'Andra i es va inclinar sobre ella per buscar-li el pols.
La dona va alçar la mà, apartant-lo suaument.
-No et preocupis, no estic morta. Ha estat només un cop.
Obi-Wan, alleujat, es va bressolar sobre els seus talons.
- Estàs segura?
-Un tret làser em va donar a la motxilla, crec.
Andra es va treure amb cura la motxilla de l'espatlla. Tenia forats provocats per la pistola làser. Va obrir la bossa i va treure la gravadora. La carcassa estava crivellada i tenia una part fosa.
- Oh, no! -va dir ella sense alè. Va intentar reproduir l'enregistrament, però l'aparell es va limitar a brunzir i després es va aturar.
-No et preocupis -va dir Obi-Wan, donant-se uns copets a la túnica-. Per això tenim una còpia de seguretat -la seva ment ja estava donant el següent pas, com Qui-Gon li havia ensenyat. No t'aturis a pensar en els contratemps tret que tinguin alguna cosa a ensenyar-te. Ara tenim un altre problema -va dir-. Coneixes algun lloc en el qual puguem obtenir un transport ràpid?
Andra va empal·lidir.
-No. Haurem de caminar durant hores, però no tenim temps, la katharsis començarà en una hora. No ho aconseguirem!
-Truquem a Qui-Gon per veure si Den ha pogut manipular el sorteig -va suggerir Obi-Wan.
El jove va activar l'intercomunicador i Qui-Gon va respondre immediatament.
-M'alegra sentir-te, Obi-Wan -va dir amb un alleujament evident a la veu-. Heu obtingut les proves?
-No tantes com esperàvem -va dir Obi-Wan-. No hi ha dubte que estan extraient minerals al parc, però no hem pogut demostrar que Offworld sigui la responsable.
Es va sentir un sospir d'en Qui-Gon en l'intercomunicador.
-Haurà de servir. No vull que Andra i tu us arrisqueu més.
- Den ha pogut manipular el sorteig?
-Sí -va respondre Qui-Gon-. Serà un dels tres ciutadans que apostin en el joc final. S'ha colat en el sistema i sap qui serà el guanyador. Xànatos lliurarà el gran premi.
Hi va haver un breu silenci. Obi-Wan va sentir la decepció brollant en el seu interior. Si tan sols poguessin connectar amb Offworld el que havien trobat! Podrien desemmascarar a Xànatos davant de tots els ciutadans que havia enganyat.
Qui-Gon va llegir els seus pensaments.
-Obi-Wan, has fet tot el que has pogut. És hora que torneu. Almenys podrem salvar el parc global de Telos. Torneu ja.
Obi-Wan va dubtar. Si li deia a Qui-Gon que no tenien vehicle, no hi hauria res que ell pogués fer. No hi havia temps per anar a buscar-los i perquè tornessin a temps per a la katharsis. Explicar-li el que havia passat no faria més que preocupar-lo més sense necessitat.
-De seguida -Va decidir respondre-. Ens queda un assumpte per resoldre.
-D'acord -va respondre Qui-Gon-. Us veuré al pavelló. I aneu amb molt de compte tots dos.
Andra va aclucar els ulls. Obi-Wan va apagar l'intercomunicador.
- En què estàs pensant? -va preguntar ella-. Com anem a tornar a Thani?
-Tenim una alternativa -va dir Obi-Wan amb determinació-. És probable que tinguem uns minuts fins que trobin a faltar als androides. Hem de tornar a entrar i robar un transport.
Andra semblava nerviosa, però va assentir.
-És la nostra única oportunitat. Anem.
Van tornar pel mateix camí fins a la caverna. Es van moure per les ombres que projectava l'obertura de la sortida, esperant cautelosament fins que un equip de vigilància va passar per davant. Així que els androides es van perdre de vista, van sortir, van vorejar els estanys de vapor i es van ajupir rere d'una excavadora a prop del munt de malab.
- I ara què? -va preguntar Andra.
-Tinc una idea -va dir Obi-Wan-. Quan vaig estar examinant els informes d'Unify, molts d'ells parlaven del Pavelló Tècnic D. Estaven construint una plataforma d'aterratge allà, però jo no l'he vist per cap costat, i tu? Segurament, la plataforma està dins del pavelló perquè ningú pugui veure-la des de l'aire. Tenint en compte les proporcions d'aquesta operació, és probable que hi hagi remolcadors de manteniment.
Andra va assentir.
-Ben pensat.
-I això ens porta a Offworld -va dir Obi-Wan-. Ells tenen una flota de remolcadors i necessitaran un altre transport aeri per a tasques de menor magnitud. Si podem introduir-nos al Pavelló Tècnic D, trobarem les proves per incriminar Offworld i podrem escapar.
-Així que tot el que hem de fer és trobar el Pavelló Tècnic D, esbrinar la forma d'entrar, robar un transport i tornar a Thani abans que acabi la katharsis -va dir Andra-. Com diria Den, que em matin si ho aconseguim.
Obi-Wan va somriure.
-Podem fer-ho.
Es van mantenir a l'ombra del turó i es van ocultar dels equips de vigilància, avançant cap al lloc en què havien vist els pavellons tècnics. Obi-Wan va enfocar els seus binoculars cap a cada pavelló fins que va trobar el D. Es va fixar en les portes d'atracada, on els treballadors entraven i sortien enfeinats. Alguns pilotaven gravitrineus i altres portaven bidons de duracer.
Quan vulguis sortir d'algun lloc sense ser vist, fes-ho pel lloc més freqüentat.
-Aquí trobarem el transport -va dir a Andra.
-Però està ple de treballadors -va murmurar Andra-. I han augmentat la vigilància. Hi ha androides per tot arreu.
-Estan buscant intrusos -va dir Obi-Wan-. No treballadors.
Obi-Wan va assenyalar un obrer que sortia d'una caseta propera. S'estava cordant l'unimico gris.
-Espera aquí -va ordenar a Andra.
Obi-Wan va envoltar el faldar del turó de pedra de malab. Tot just hi havia uns metres entre ell i la caseta. Hauria d'arriscar-se.
Va creuar ràpidament la zona, va arribar a l'abric de la porta i es va ficar dins. Un obrer amb cara de cansat que estava assegut en un banc davant d'una fila de taquilles aixecà la vista sorprès.
Obi-Wan va saludar.
-Vinc a pel meu unimico. Sóc nou. Arribo tard al meu torn -va afegir, intentant evitar la conversa. L'obrer el va mirar suspicaç.
-El torn no comença fins d'aquí a deu minuts. I tu ets massa jove.
Obi-Wan va utilitzar la Força i va mirar fixament a l'obrer.
-Però a tu no et faria res donar-me un parell de vestits -va dir.
- Per què no et dono un parell de vestits? -va dir l'home.
Obi-Wan va agafar dos vestits de la pila que li va oferir l'obrer i els va contemplar. El petit li quedaria bé a Andra.
-Ja ens veurem -va dir.
-Ja ens veurem -va repetir l'obrer.
Obi-Wan es va posar el vestit ràpidament abans de sortir. Es va enrotllar l'altre sota el braç i va tornar on Andra estava amagada. Li va donar el seu unimico i ella se'l va posar.
Tots dos es van dirigir al Pavelló Tècnic D. Quan van estar a prop, Obi-Wan es va adonar que era tres vegades més gran que els altres pavellons i que tenia una extensió de centenars de metres. Andra i ell es van encaminar cap a les grans portes dobles i van entrar. Van avançar decidits per un passadís lateral ple de bidons de subministrament.
- Agafa això -va dir a Andra, assenyalant un bidó de duracer.
- I ara què? -va murmurar ella.
-Semblen molt ocupats.
Obi-Wan va contemplar la zona. Hi havia diversos skyhoppers aparcats al costat de la porta del port estel·lar. L'hangar era prou gran com per a albergar un remolcador de mida considerable. Offworld havia d'estar ficat en això.
Obi-Wan va examinar els bidons de subministraments. Semblava que servien per guardar els dispositius explosius. Va veure una caixa de detonadors termals.
-Espera un moment -Obi-Wan es va ajupir per llegir al lateral de la caixa. Imprès a foc a la carcassa de duracer es veia mig cercle.
-Offworld -va dir ell-. Us tenim!
Andra vigilava mentre ell dirigia la seva vara gravadora cap a les caixes.
Es va sentir un soroll per sobre dels seus caps i el sostre va començar a retirar-se. El sol espurnejà durant un instant i després va ser eclipsat per un gran remolcador de manteniment. L'enorme nau va maniobrar per introduir-se pel sostre obert i va aterrar lentament a la pista. Un moment després, va baixar una rampa de descens i els obrers van començar a descarregar ràpidament excavadores subterrànies.
-Crec que ja tenim totes les proves que necessitem -va murmurar Obi-Wan a Andra.
- Per què? -va preguntar ella.
El noi va assenyalar al lateral de la nau. Escrita en lletres impreses en làser podia llegir la paraula "Offworld".
Obi-Wan va gravar una panoràmica de les lletres i va ampliar el pla perquè es veiés la descàrrega de les excavadores. Les rampes van ser recollides. El remolcador de manteniment no va apagar els propulsors i, en aquest moment, els motors van rugir i va començar a enlairar-se.
- Vosaltres! Podeu donar-nos una mà?
Dos obrers carregaven subministraments en un gravitrineu. Un d'ells feia gestos a Obi-Wan i a Andra.
-És hora d'anar a per aquests skyhoppers -va murmurar Obi-Wan.
Obi-Wan els va respondre amb un gest, com si no pogués sentir el que estaven dient pel soroll provocat per l'enlairament del remolcador. Llavors, Andra i ell es van allunyar en l'altra direcció.
-No tinguis pressa -va dir-li, el ritme s'estava accelerant, reflectint la seva ansietat.
Van caminar fins als skyhoppers i, quan hi van arribar, va sonar l'alarma.
-Intrusos -entonà una veu-. Intrusos.
-D'acord, ara sí que has d'afanyar-te -va dir Obi-Wan.
Obi-Wan va saltar dins l'skyhopper i Andra el va seguir. El jove es va posar als comandaments mentre el sostre s'anava tancant sobre els seus caps. Obi-Wan va encendre els motors i la nau es va elevar. Les portes superiors es tancaven i l'obertura s'estrenyia. Obi-Wan va posar els motors a plena potència.
- No ho aconseguirem! -va cridar Andra.
Obi-Wan va tirar dels controls perquè l'skyhopper s'inclinés cap a un costat. La nau es va dirigir cap a la petita obertura i la va travessar passant a un centímetre de totes dues voreres.
- Hem sortit? -va preguntar Andra amb els ulls tancats. Tenia el front perlat de suor i estava agafada al seient.
-Hem sortit -va respondre Obi-Wan, netejant-se la suor del front amb la màniga-. Propera parada, Thani.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada