divendres, 14 d’octubre del 2016

La Reina Invisible (XIV)

Anterior



14

El camp de la barrera a la boca de l'hangar principal de l'acadèmia Jedi encara estava aixecat, malgrat el fet que la Jaina i en Zekk i els altres pilots de l'esquadró de rescat estaven asseguts suant a dojo en les seves cabines, amb picor dins dels seus vestits de vol i ofegant-se amb l'aire ranci i tenyit de vapor que s'acumulava dins de qualsevol caça estel·lar en els llargs minuts anteriors al seu llançament. Els seus InvisiblesX estaven totalment plens de gasoil i armats, amb els seus motors repulsors activats, les seves coordenades de salt traçades fins a l'Estrangulament Murgo... i encara el control de vol dels mantenia a l'hangar.
La veu d'en Kyp Durron va arribar pels altaveus de les seves cabines.
-Control de vol, aquí Rescat U. -Estava parlant des del seient del seu propi caça, transmetent sota l'única circumstància en la qual els protocols dels InvisiblesX autoritzava a utilitzar el sistema de comunicacions-. Sol·licito la desactivació de l'escut de l'hangar de nou!
-Rescat U, si us plau, romangui a l'espera -va respondre control.
-Hem estat romanent a l'espera -va replicar en Kyp-. Desactiveu aquest escut de l'hangar ara, o jo ho faré per vostè!
Kyp va reforçar l'amenaça armant els seus canons làser i després fent flotar l'InvisibleX per donar-li la volta i apuntar a la carcassa del generador a la cantonada superior del camp de la barrera.
Durant el tens silenci que va seguir, la Jaina i en Zekk van sentir la presència d'en Jacen a l'enllaç de bessons entre ell i la Jaina per primera vegada en setmanes. Ell s'estava obrint a ells (a la Jaina, en realitat, però semblava que era a ells), urgint-los a esperar.
La veu d'en Kyp va arribar de nou per la unitat de comunicació.
-Control, té cinc segons. Cinc...
-Rescat U, si us plau, romangui a l'espera -va replicar control-. Algú està baixant per parlar amb vostè.
-He acabat de parlar -va dir en Kyp-. Quatre.
La Jaina va obrir un canal només de l'esquadró.
-Mestre Durron, creiem que és Jacen.
-Li sentim en la Força -va afegir en Zekk-. Urgint-nos a esperar.
-No em digueu que ell s'està posant de part d'en Horn! -va dir en Kyp.
-Saps que no és així -li va retreure la Tahiri-. L'única part de la qual es posa en Jacen és la de la Força.
-Peus té raó -va dir amb veu rasposa Tesar Sebatyne, referint-se a la Tahiri pel seu nom a l'esquadró-. Jacen està per sobre de tota aquesta discussió.
Kyp va sospirar.
-Quant?
Jaina i Zekk es van obrir a Jacen, compartint amb ell la impaciència que ja estaven sentint amb el retard del llançament. Un moment després, una imatge de l'acadèmia Jedi com vista des de l'aire va aparèixer en les seves ments. S'estava fent ràpidament més gran.
-Aviat -va dir en Zekk.
Kyp va deixar caure el seu InvisibleX de nou sobre els seus patins.
-D'acord. Que tothom obri les cobertes i prengui una mica d'aire. -Va canviar de nou a un canal obert-. Afirmatiu, control. Esperarem.
-Sí? -Control va sonar tan sorpresa com alleujada. Com la majoria dels empleats de suport no Jedi atrapats en la discussió pel nomenament d'en Corran Horn com a líder temporal de l'Orde Jedi, ella només estava intentant seguir com sempre... i fallant miserablement-. Gràcies!
L'esquadró va obrir les seves cobertes i va deixar escapar un sospir d'alleujament col·lectiu quan l'aire relativament fresc de l'hangar entrà surant en les seves cabines.
Jaina i Zekk es van obrir a Jacen, intentant aconseguir alguna sensació del que estava pensant ell. Però ell s'havia retirat de nou fins a si mateix, mantenint només la presència necessària en el vincle de bessons per assegurar-se que l'esquadró encara estava esperant. Això era típic d'en Jacen. Des del seu retorn del seu viatge de cinc anys per aprendre més sobre la Força, semblava més determinat a controlar el seu vincle amb la Jaina i en Zekk, menys disposat a compartir amb ells. Gairebé semblava com si estigués intentant protegir-se una mica d'ells.
O protegir-los a ells d'alguna cosa dins seu.
Aquest era probablement el cas, van decidir la Jaina i en Zekk. Ningú podia patir el que Jacen havia patit a mans dels yuuzhan vong i seguir completament d'una peça. Els turments que la Tahiri havia patit durant el seu captiveri havien causat al final una personalitat trencada i Jacen havia estat retingut com presoner molt més que ella, sota circumstàncies fins i tot més brutals. Què s'havia trencat dins d'ell no ho sabia ningú.
Jaina i Zekk serien pacients. Continuarien mantenint obert el vincle de bessons, per compartir amb ell el que ell no compartiria amb ells. I quan ell finalment es fes trossos, ells estarien allà per ajudar a trobar els trossos. Això era el que feien els companys de niu.
La presència d'en Jacen encara estava en algun lloc lluny i per sobre a l'acadèmia quan la porta del corredor d'accés principal es va obrir. Un moment després Corran Horn va marxar dins de l'hangar amb Kenth Hamner i diversos Jedi més que els seguien de prop. Tots estaven arrufant les celles i tots s'estaven dirigint directament cap a l'esquadró de rescat.
Kyp es va girar per arrufar-li les celles a la Jaina.
-Aquest no és Jacen.
-Ell ve de camí -va dir ella.
-Arriba massa tard. -Kyp es va girar i després va parlar pel canal només de l'esquadró-. Tanqueu les cobertes altra vegada. Marxem.
Mentre la resta de l'esquadró començava a baixar les seves cobertes, Kyp va reactivar el seu motor repulsor.
-Baixa aquesta nau! -va cridar Corran.
Va apuntar a terra de l'hangar i va cridar una mica més, però les cobertes de la Jaina i Zekk ja estaven baixades i no van sentir el que va dir ell.
Fos el que fos, Kyp ho va ignorar i va tornar el morro de nou cap al generador del camp de la barrera.
-Control, aquesta és la meva última advertència.
Corran de cop i volta, va botar per terra amb un sabre làser activat. Va aterrar al costat del morro de l'InvisibleX d'en Kyp, després va allargar el braç sota el patí d'aterratge davanter, va tallar un dels conductes hidràulics necessaris per retreure el patí i va saltar cap enrere just a temps per evitar ser aconseguit per una ruixada de fluid oliós taronja.
-Bonic moviment -va dir Izal Waz pel canal de l'esquadró-. No zzzabia que Corran ho portés dins.
-Deixa la xerrada -va dir la Jaina. Izal Waz era un dels Cavallers Salvatges que la Saba Sebatyne havia introduït en l'Orde Jedi durant la guerra amb els yuuzhan vong i tenia una llengua esmolada fins i tot per als estàndards arcones-. No necessitem acudits en aquest moment.
-Les coses estan bastant tenses -va afegir en Zekk.
I s'estan posant més tenses. Kyp ja havia retornat el seu InvisibleX a terra de l'hangar i estava sortint de la cabina. Jaina i Zekk i la resta de l'esquadró van reobrir les cobertes.
-... Passa amb tu? -li estava cridant Kyp a Corran-. Podries haver-te matat!
-Et vaig ordenar que t'aturessis -va replicar en Corran.
-Et vaig sentir. -Kyp va caure a terra de l'hangar i va mirar sota el morro de l'InvisibleX-. I mira el que vas fer! Això em retardarà tres hores.
-No hi fa res -va dir en Corran-. Aquesta missió no està autoritzada.
Kyp va aixecar la mirada.
-Jo la vaig autoritzar.
Girà el seu canell i Corran va sortir volant a través de l'hangar cap a Kenth i els altres Jedi. Era un comiat particularment insultant, atès que Corran no podia respondre d'aquesta manera, en no haver estat mai capaç de dominar l'habilitat de la telecinesis de la Força.
No era així amb Kenth Hamner. Ell va estendre el seu braç i Kyp va volar cap enrere contra el casc del seu InvisibleX i va romandre allà, atrapat.
-Tu no vas ser nomenat líder de l'Orde Jedi -va dir Kenth, portant a Corran i la resta dels Jedi de nou cap a Kyp-. Ho va ser el Mestre Horn.
-Això se'ls està escapant de les mans -va dir la Jaina pel canal de l'esquadró.
-Tothom fora -va afegir en Zekk.
-Però deixeu els vostres sabres làser en les vostres cabines -va acabar la Jaina.
-Deixar els nostres sabres làser? -Va objectar Wonetun. Un altre dels Cavallers Jedi entrenats per la Sebatyne, el brubb de constitució poderosa tenia una veu tan rasposa com la seva pell plena de forats-. Ells tenen els seus sabres làser.
-Això no importa -va dir la Jaina.
-Això no serà una baralla -va afegir en Zekk.
-Encara -va acabar Tesar Sebatyne.
Abans que la Jaina pogués reprendre al barabel per contribuir al caos general, Tesar estava caient fora de la seva cabina i creuant el sòl a grans gambades cap a la creixent confrontació. Lowbacca va arribar a la seva alçada un instant després i van ocupar posicions en els flancs darrere de les espatlles d'en Kyp. Per quan la Jaina i en Zekk i la resta de l'esquadró van arribar fins a la multitud, la discussió ja estava a plena veu.
-... Necessita un líder -estava dient Kenth-. I el Consell Assessor va confirmar al Mestre Horn com a líder temporal de l'Orde Jedi.
-El Consell Assessor no escull als nostres líders -va replicar en Kyp-. I fins i tot si ho fes, només hi havia dos autèntics representants Jedi allà!
-De qui és la culpa? -va preguntar la Tresina Lobi-. La Cilghal i tu us vau marxar.
-Perquè era una reunió falsa! -va cridar en Kyp-. Omàs només ha estat esperant fins que en Luke no estigués al mig per posar a algú a càrrec a qui pogués controlar.
-No, amic meu. -Kenth va parlar amb un to deliberadament suau, abocant al mateix temps emocions calmants a la Força-. El Cap Omàs va triar al Mestre Horn deliberadament, perquè sabia que això ens llançaria a la confusió.
-I amb certesa va tenir èxit -va dir en Corran-. Mira, sé que no sóc la millor persona per liderar l'Orde...
-Almenys estem d'acord en alguna cosa -el va interrompre en Kyp.
-Això és inadequat, Mestre Durron -va dir tranquil·lament Kenth-. Necessitem ser civilitzats o Omàs ja ha tingut èxit.
Una calma anticipativa va caure sobre la discussió.
Després d'un moment, Kyp va deixar escapar l'alè.
-Bé -va dir-. Em disculpo.
-Gràcies, Mestre Durron -va dir en Corran-. Ara, com estava dient...
-Si puc -el va interrompre en Kenth-, crec que jo estava parlant.
Corran va aixecar les celles.
-Ho sento. Endavant.
-Gràcies. -La cortesia d'en Kenth era exagerada, però estava fent meravelles per ajudar a calmar la situació. Es va tornar de nou cap a Kyp-. Si em permets un moment, el que estic intentant apuntar és que el Cap Omàs està intentant neutralitzar l'Orde Jedi de manera que ell pugui emprendre accions contra els kílliks.
-I mantenir els txiss contents. Ho sabem -va dir en Kyp-. Així que hauríem de sorprendre'l mantenint-nos junts.
-Això són dos punts en els quals estem d'acord -va dir en Corran.
-Genial! -L'entusiasme d'en Kyp era tan exagerat com la cortesia d'en Kenth-. Llançarem la missió de rescat tan aviat com el meu InvisibleX estigui reparat. -Va mirar a Corran-. Llevat que vagis a tallar un altre conducte hidràulic.
-Només si ho he de fer -va replicar en Corran-. Sortir en una missió de rescat absurda és exactament un error. Necessitem demostrar-li al Cap Omàs que l'Aliança Galàctica no té res a témer de nosaltres.
-Deixant-li retenir Jedis com a ostatges? -demanà en Tesar-. Mai!
-La cooperació és la manera més ràpida i segura de guanyar el seu alliberament -va dir la Tresina-. Necessitem donar-li la volta a la situació i es va presentar en primer lloc perquè l'última vegada vam triar a la Colònia per sobre de l'Aliança.
-Vam escollir la pau sobre la conveniènzzzia -va dir Izal Waz-. Aquest és el nostre deure.
-El nostre deure és donar suport a l'Aliança -va dir en Corran-, fins i tot si estem en desacord amb el seu líder.
-El nostre deure és envers la Força -va replicar en Kyp-. Res més.
I es van posar fora de si, amb les veus elevant-se i els gestos tornant-se aguts mentre discutien els mateixos punts que havien estat discutint des que en Kyp havia cridat a la Jaina i a Zekk i a la resta de l'esquadró de rescat de les seves altres missions. Amb una mare sent «detinguda» per l'Aliança Galàctica i un pare i un oncle atrapats a la Nebulosa Utegetu, la posició de la Jaina i en Zekk era tan ferma com òbvia. Però tampoc els agradava veure a l'Orde fet miques pel desacord. Havien passat literalment tota la seva vida treballant per establir-lo i la perspectiva de veure'l dissoldre's era només lleugerament menys repugnant que la idea de deixar que Cal Omàs el controlés.
Havien de treure l'oncle Luke i al pare d'Utegetu.
Després d'uns minuts, el debat es va tornar tan calent que quan el camp de la barrera de l'hangar va caure, només va semblar importar-li a la Jaina i a Zekk. Ells es van tornar i van veure el brunyit i petit esquif estel·lar Koensayr d'en Jacen brillant a l'entrada.

La situació dins de l'hangar semblava fins i tot pitjor des de la cabina de l'esquif estel·lar d'en Jacen que en els centelleigs que havia estat robant a través dels ulls de la seva germana. L'esquadró de rescat d'en Kyp era més com un esquadró i mig, incloent a Tam Azur-Jamin, Kirana Ti i mitja dotzena de Cavallers Jedi barabels del vell esquadró dels Cavallers Salvatges de la Saba. El grup d'en Corran Horn era igualment gran, amb dos Mestres del Consell, Tresina Lobi i Kenth Hamner, entre ells. Els dos bàndols estaven discutint ferotgement, gairebé violentament, i estava clar que cap estava escoltant a ningú.
-De què va tot això? -va preguntar en Ben des del seient del copilot-. Sento com si estiguessin a punt per donar-se cops de porra els uns als altres.
-Ho estan -va dir en Jacen-. Té alguna cosa a veure amb una missió per rescatar la Mestra Sebatyne i a la meva mare i potser al teu pare i al meu. És una mica ambigu.
-Per rescatar-los? -va cridar en Ben-. Què passa?
-No ho sé encara -va dir en Jacen-. Però no et preocupis per això.
-Per què no?
-Perquè jo no ho faig. -Jacen va posar l'esquif al costat dels InvisiblesX més allunyats de la discussió. No tenia sentit deixar que en Ben realment sentís el que els Jedi adults eren capaços de cridar-se els uns als altres-. I tinc a dos pares involucrats.
-Aquesta és una raó estúpida -va dir en Ben-. Tu mai et preocupes per res.
-Això no és cert -va dir en Jacen. En aquest moment, estava terriblement preocupat per dues persones al planeta Hapes-. Simplement no em preocupo per coses que no puc controlar i arreglo les coses que puc controlar.
-Pots arreglar això pel que estan discutint?
-Ningú pot arreglar pel que estan discutint -va dir Jacen-. Però tot sortirà bé. Si el teu pare o els meus pares necessitessin ajuda, jo ho sabria.
-Com? -demanà en Ben.
Jacen el va mirar i no va dir res.
-Oh, sí -va dir Ben-. La Força.
Per quan Jacen va apagar la nau, Jaina i Zekk havien deixat la discussió i estaven obrint-se camí a través de l'esquadró d'InvisiblesX cap a l'esquif estel·lar. Jacen va agafar la bossa de viatge d'en Ben i després va baixar la rampa d'entrada.
Ben va córrer rampa avall i immediatament es va enfrontar a la Jaina.
-On és la mare? Què li va passar al pare i l'oncle Han i a la tia Leia?
-Res. Estan bé -va dir la Jaina.
-Per què creus que els ha passat alguna cosa? -va preguntar en Zekk.
Ben apuntà a través de l'hangar.
-Perquè esteu discutint si anar a rescatar-los o no, oi?
Jaina i Zekk van aixecar els seus ulls rodons cap a Jacen.
-No és culpa meva -va dir en Jacen-. Pot sentir-ho en la Força. Igual que ho poden sentir la meitat dels estudiants de l'acadèmia, estic segur.
Ells van parpellejar, junts, i van mirar de nou a Ben.
-No és aquesta classe de missió de rescat -li va explicar la Jaina-. Ningú està en perill just ara.
-Els kílliks en certa manera estan retenint el pare i l'oncle Han -li va explicar en Zekk-. I estem, um, discutint si hauríem de permetre'ls això.
Ben considerà això durant un moment i després va arrufar les celles amb sospita.
-Per què no esteu parlant sobre la mare i la tia Leia?
-Perquè corren fins i tot menys perill -va dir la Jaina-. Estan sent retingudes per l'Aliança Galàctica, en un destructor estel·lar.
-Llavors ningú està en perill? -va preguntar en Ben.
-Encara no -va dir en Zekk.
-Llavors sobre què està discutint tothom? -Ben va negar amb el cap amb decepció-. Al pare no li agradaria això.
-Hi ha moltes coses passant just ara que no li agradarien -va dir en Zekk-. Això és pel que estem intentant portar-lo de tornada.
-Però això no és una cosa per la que tu hagis de preocupar-te -va dir la Jaina-. Per què no ens parles del teu viatge?
-Va ser divertit? -va afegir en Zekk.
-Uh, si. -Ben va dubtar durant un moment i després va arrufar el gest-. Vam anar de campament al bosc de la lluna d'Endor.
Jaina i Zekk van donar espetecs simultanis amb la gola i després van arrufar les celles i van mirar a Jacen.
-Ben, parla'ls de les Cataractes Lluna -el va animar Jacen. Li havia fet ja a Ben dos esborrats de memòria, pitjor el noi era tan fort en la Força que la seva ment seguia resistint-. No crec que la Jaina les hagi vist mai.
-És impressionant! -va dir en Ben-. El llac superior cau sobre una cornisa al llac inferior, i està tan lluny que l'aigua es converteix en boira!
-Parla'ls de com d'amples que són les cataractes -va dir en Jacen. Casualment va començar a regirar els cabells vermell d'en Ben, utilitzant la Força per empènyer el viatge a Endor més cap a l'interior de la ment del noi, per a bloquejar qualsevol record persistent de la seva visita a Hapes-. I què passa quan es miren lluny del planeta.
-D'acord. Les cataractes simplement s'aturen! -va dir Ben-. Crec que el planeta tira del llac cap enrere o alguna cosa així.
-I com són d'amples les cataractes? -va preguntar la Jaina.
-Vint quilòmetres -va dir Ben-. Ni tan sols pots veure una punta des de l'altra.
-Caram! -va dir en Zekk.
-Això és força gran -va dir la Jaina.
Encara que la Jaina i en Zekk estaven mirant a Ben, Jacen va sentir a través del seu vincle de bessó amb la Jaina que l'atenció d'ella, i la d'en Zekk, estaven fixes en ell. Hi havia esperat que ells no s'adonessin del que estava fent, però això difícilment importava. No podia posar més en perill la vida de la seva filla en córrer el risc que en Ben recordés el que havia passat a Hapes i després se li escapés que Jacen era el pare de la nova hereva del tron ​​hapani.
Jaina i Zekk van guardar silenci i simplement es van quedar esperant en aquesta manera pacient dels Units. Jacen estava a punt de suggerir que en Ben els parlés de la seva estada amb els ewoks quan va sentir una presència familiar aproximant-se al fons de l'hangar.
Alleujat de tenir una excusa per allunyar a Ben de la seva germana massa perceptiva i el seu company de ment, es va tornar cap a Ben.
-Pots dir-me qui ve a través d'aquesta porta?
Ben va arrufar les celles durant un moment.
-Ha de ser la Nanna -va dir llavors.
La porta es va obrir, revelant l'enorme tors ple de sistemes i la cara de querubí de la Droide Defensora d'en Ben, Nanna.
-Molt bé! -va dir en Zekk.
-Ja pots sentir droides? -li va preguntar la Jaina.
-Na! -Ben negà amb el cap-. Havia de ser ella. Jacen la va cridar de camí aquí.
-Molt enginyós! -va riure la Jaina-. Utilitzar la teva ment és...
-... Fins i tot millor que utilitzar la Força -va acabar en Zekk.
-Vés a reunir-te amb ella. -Jacen li va passar la borsa de viatge d'en Ben a ell i després li va donar uns copets a l'esquena-. Parla-li del nostre viatge a Endor.
-Ho faré! -va saltar en Ben-. Ens veiem, Jaina i Zekk!
Jaina i Zekk es van acomiadar i després, una vegada que Ben estava lluny de l'abast de l'oïda, es van tornar cap a Jacen.
-D'acord, de què anava això? -demanà la Jaina.
-El què? -va preguntar Jacen.
-Això de fregar-li el cap -va dir en Zekk-. Et vam sentir utilitzar la Força.
-No va ser res. -Jacen no estava disposat a explicar ni tan sols a la Jaina això de la seva filla. No quan això significava que també li ho estava dient a Zekk-. Ben va veure una cosa dolorosa mentre estàvem fora. He estat utilitzant un petit truc de la Força que vaig aprendre dels Adeptes per bloquejar-la.
-Així que no vau anar de campament a Endor -va resumir en Zekk.
-Vam... Després. -Jacen estava dient la veritat. Hi havia necessitat una cosa que ocupés el lloc dels records hapans d'en Ben-. Us ho explicaré després. Però primer, de què va tot això?
Va apuntar cap a la discussió.
-Has estat desconnectat -va dir la Jaina-. Cal Omàs va nomenar a Corran Horn líder temporal de l'Orde Jedi.
-A alguns de nosaltres no ens agrada -va afegir en Zekk.
Jacen va continuar estudiant la discussió.
-Té això alguna cosa a veure amb la Colònia?
-Tot -Va dir la Jaina.
Li van explicar els detalls, des de Raynar culpant als Jedi pels atacs de l'Efervescent en els nius Utegetu fins al retorn de la Colònia a la frontera txiss. Llavors li van resumir la teoria de la Cilghal que la cosa era un sistema de terraformació de nanotecnologia autoreplicant i el que sabien sobre la detenció de la Leia i la Saba per part de l'Aliança Galàctica. Van acabar descrivint l'intent d'en Cal Omàs de fer-se amb el control de l'Orde Jedi en nomenar a Corran Horn el seu líder temporal.
-I pots veure com de bé que això està funcionant -va dir la Jaina-. La meitat de l'Orde creu que necessitem muntar missions de rescat per a la mare, la Saba, el pare i l'oncle Luke.
-I l'altra meitat creu que necessitem donar suport al bloqueig i intimidar la Colònia perquè es retiri de la zona divisòria -va afegir en Zekk-. Mentrestant, els kílliks estan establint nius a tot el llarg de la frontera txiss.
Jacen va sentir que la sang abandonava la seva cara i va veure de nou els planetes ardents i les naus espacials portant flames de sistema al sistema, va veure les mans d'humans i txiss i kílliks encenent aquests focs i va veure a tota la galàxia elevant-se en una flama eterna.
-Jacen?
-Què passa? -va preguntar Jaina-. Jacen!
-Està passant -va panteixar en Jacen.
-Què està passant? -demanà la Jaina.
-Una altra guerra. -Jacen estava començant a veure què havia de fer-se, perquè la visió havia vingut a ell-. Una eterna.
-D'acord, Jacen -va dir la Jaina-. Estàs començant a espantar-nos.
-Bé -va dir Jacen-. Perquè jo estic aterrit.
Es va tornar cap a la discussió que encara continuava més enllà dels InvisiblesX, després va tocar a Tesar en la Força i el va atreure.
El significat de la visió s'estava tornant més clar per a Jacen a cada moment. Ta'a Chume havia atacat la seva filla lactant a través del Niu Fosc, just com el Niu Fosc estava atacant a l'Aliança Galàctica a través de la seva membrosia negra i la seva protecció dels pirates. La Força li havia mostrat què havia de venir de les accions de la Colònia. I l'hi havia mostrat en el moment en què estava prenent acció per protegir la seva filla.
La Força volia que ell protegís la seva creació.
La Força volia que ell li fes als kílliks el que li havia fet a la Ta'a Chume.
-Jacen? -va preguntar la Jaina-. Tesar va dir que tu...
-Espera un minut -va dir en Jacen.
Va atreure a Lowbacca a continuació i després a la Tahiri, d'un en un de manera que la seva partida passés desapercebuda per aquells de la discussió.
-Necessito la vostra ajuda. Ara -va dir ell una vegada que van estar tots reunits.
-Ara? -va preguntar en Tesar-. Ho sento. El Mestre Durron enz necessita per rescatar...
-Això no és important.
-És important per a nosaltres -va dir la Tahiri-. La Colònia està mantenint a Han i al Mestre Skywalker com a ostatges...
-Tant si allibereu l'oncle Luke com si no, tant si doneu suport al Mestre Horn com si no, això no marcarà cap diferència al final. -Jacen es va obrir a tots ells en la Força, intentant compartir amb ells l'horror que havia sentit quan va experimentar aquella visió, oferint només una espurna del futur fosc que havia entrevist-. Necessito que feu una cosa que marcarà la diferència.
Lowbacca va grunyir l'opinió que en Jacen havia de dir-los de quins espais estava parlant.
-Vaig tenir una visió.
El grup es va tornar més tranquil.
-Això no pot ser bo -va xiuxiuejar la Tahiri.
-No ho és -va dir en Jacen-. Una guerra esclata entre els kílliks i els txiss i l'Aliança Galàctica és arrossegada a ella.
-Això és el que estem intentant evitar -va dir en Tesar-. Això és pel que hem de rescatar al Mestre Skywalker i acabar amb el bloqueig de l'Aliança Galàctica.
Jacen va creuar la mirada amb el barabel.
-La guerra ja ha començat. I els kílliks són els únics que ho saben.
-Els kílliks? -La Jaina negà amb el cap-. Els kílliks són pacífics...
-El Niu Fosc no ho és -va dir en Jacen. Podia veure que els altres encara estaven massa enamorats dels kílliks per ajudar voluntàriament, així que hauria d'explicar les coses en termes que ells poguessin acceptar-. El Niu Fosc està portant a la Colònia pel mal camí una altra vegada. La membrosia negra, els pirates Utegetu, qui sap què més. Hi han estat treballant per desestabilitzar l'Aliança Galàctica durant mesos.
-Perquè encara volen expandir-se en la frontera txiss? -va preguntar la Tahiri.
-Perquè el Niu Fosc encara vol una guerra amb els txiss -la va corregir en Jacen.
-Aquest no està tan segur -va dir en Tesar-. Per què voldria el Niu Fosc una guerra amb els txizz?
-Per la mateixa raó per la qual la volien l'última vegada -va dir la Tahiri-. Per conquistar-los.
-Recorda com alimenten les seves larves -va dir en Zekk.
-No pot ser fàcil expandir un niu quan necessites un subministrament constant d'esclaus en els quals descansar els teus ous -va afegir la Jaina-. Una guerra és la tapadora ideal. Quan la gent desapareix, són baixes, no misteris.
-Exactament -va dir en Jacen-. Tot el que ha fet el Niu Fosc ha estat dissenyat per neutralitzar les coses que van evitar la guerra l'última vegada. L'Aliança Galàctica està tan enfadada per la membrosia negra i els pirates que no aixecarà un dit per interferir amb els txiss.
Lowbacca va assentir, després va mirar cap a la discussió i va grunyir que els Jedi també havien estat neutralitzats.
La Tahiri va deixar escapar un sospir.
-Llavors què vols que fem, Jacen? -va preguntar llavors.
-Que aturem la guerra. -Jacen va col·locar lentament una capa de calma sobre la seva presència, projectant una aura de tranquil·litat en la Força que evitaria que els altres sentissin les mentides que estava a punt de dir-. En la meva visió, la guerra comença de debò quan els txiss llancen un atac sorpresa contra les noves colònies kílliks.
-Això no te sentit -va objectar en Tesar-. Fins i tot el Mestre Durron diu que els txizz estan esperant que els Jedi aconsegueixin la retirada dels kíllikz.
Jacen va utilitzar un somriure per ocultar la seva ganyota interior. Això era una cosa del que no havia sentit parlar.
-I com sabem això?
Tesar va guardar silenci i va mirar a Lowbacca i Tahiri, que merament es van encongir d'espatlles.
-De la reunió on el Mestre Horn va ser nomenat líder -va dir la Tahiri.
-Així que podem assumir que la informació ve del Cap Omàs -va dir Jacen-. I podria o no estar dient la veritat, tal com ell la coneix.
Lowbacca va grunyir una pregunta.
-El que estic dient és que la informació probablement ve dels propis txiss -va dir en Jacen.
La Jaina va assentir.
-I si estiguessin planejant un atac preventiu...
-... Voldrien mantenir a l'Aliança Galàctica fora del camí -va acabar en Zekk.
-Exactament -va dir en Jacen-. Els txiss menteixen. Les visions no.
Veient l'alarma en les seves cares, i sentint-los en la Força fins i tot més clarament, Jacen va callar i va permetre als altres uns moments per contemplar el que els estava demanant. Amb els Jedi essencialment sense líder i en desordre, no tenia dubtes sobre la seva eventual decisió. En temps d'intranquil·litat, la majoria de la gent estava ansiosa per seguir a un ésser amb una visió. Vergere li havia ensenyat això.
Va ser la Tahiri, per descomptat, qui va presentar la qüestió que Jacen estava segur que estava assetjant la ment de tots ells.
-Si el Niu Fosc està causant tot aquest problema, per què no estem anant a per ell?
-Dues raons -va dir en Jacen-. Primera, això és el que el Mestre Durron i el seu esquadró acabaran fent, després que portin de tornada al pare i l'oncle Luke.
-I la segona? -va preguntar en Tesar.
-O estarem a la meitat d'una guerra amb els txiss o anem a detenir-los -va dir en Jacen-. El Niu Fosc vindrà a per nosaltres d'aquí a poc.
La Jaina i en Zekk van assentir davant d'això, després el grup va guardar silenci i es van estudiar els uns als altres uns moments.
-Quan marxem? -va preguntar finalment la Jaina.
Jacen s'ho va pensar durant un moment, repassant diferents maneres de desactivar furtivament el camp de la barrera, que havia estat aixecat de nou després que el seu esquif entrés a l'hangar, i després va apuntar als sis InvisiblesX més propers.
- Agafarem aquests.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada