dimarts, 18 d’octubre del 2016

La Reina Invisible (i Ep)

Anterior



EPÍLEG

Fora del finestral penjaven onze distants naus de nius, una línia de punts foscos perfilats contra la cortina safir de la Nebulosa Utegetu. Estaven bloquejant l'Estrangulament Murgo, com si els kílliks creguessin que la petita força d'atac de creuers i fragates amb la qual havia tornat l'apallissat Mon Mothma realment pretengués llançar un assalt. Han es va imaginar que fins i tot podia veure una taca fosca on la pantalla caça-dards estava desplegada davant de la flota de cuques. La seva precaució era d'alguna manera tranquil·litzadora, suggerint tal com estava certa candidesa militar. Cap comandant en el seu sa judici atacaria a la flota de les cuques amb una mica menys que un avantatge de tres destructors estel·lars a un i passarien setmanes abans que l'Aliança pogués reunir un grup de batalla d'aquesta mida.
Han només esperava que algun geni en l'alt comandament general no tingués la brillant idea d'intentar contenir les cuques amb un parell d'esquadrons d'InvisiblesX. Fins ara, no hi havia indicacions que la Jaina o Jacen estiguessin en algun lloc prop d'aquest embolic. I això estava bé per a ell. Tots dos s'havien enfrontat a més mort i traïció en les seves joves vides del que deu Jedi haguessin de trobar-se.
La porta de la sala de reunions xiuxiuejà en obrir-se i Han es va girar per veure a Gavin Darklighter sortint, amb el seu uniforme de gala lleugerament arrugat després de la llarga sessió de dins. Es va aturar prou per passar-se una mà pels cabells negres, llavors va deixar anar un profund sospir i va venir a col·locar-se al costat d'en Han.
-Alguna notícia? -va preguntar en Han quan ell no va dir res.
-Bwua'tu encara està fent preguntes -va dir Darklighter-. És just per ser un bothan i la teva declaració va fer molt per exonerar-los a tots dos. Però no vaig poder aconseguir una impressió de com manejarà que li hagin tret l'Ackbar. Juun i Tarfang són un parell de caps de turc d'aparença bastant convenient.
En Han va assentir.
-M'ho vaig imaginar, però estava preguntant si has sentit alguna cosa sobre Luke. -Va fer un gest cap als guàrdies al lloc de l'ascensor-. No em permetran deixar la coberta fins que Bwua'tu em despatxi i la badia mèdica està massa ocupada...
Les portes de l'ascensor van començar a obrir-se i la veu d'en Luke va parlar.
-Estem bé, Han. -Ell va sortir al corredor amb la Mara al seu costat. Semblava tan pàl·lid com un wampa afaitat, però semblava prou alerta i ferm sobre els seus peus-. T'ho vaig dir a bord del Falcó.
-No, el que vas dir va ser «eeetyygg bbbbb» -va dir en Han, deixant veure un somriure presumptuós-. Llavors et vas desmaiar.
-Sí? -va preguntar en Luke mig de debò-. No ho recordo.
-Sí, et vas desmaiar -va dir en Han-. Suposo que els droides MD no et van deixar veure la Leia abans que pugessis aquí.
-Millor que això -va dir la Mara. Es va apartar i la Leia i la Saba van sortir de la part de darrere de l'ascensor-. Ens van dir que necessitaven llit.
Després de la baralla amb l’Alema i les seves cuques, la cara de la Leia encara estava inflamada i tan embolicada en gases amb bacta que semblava una núvia tusken. Però la imatge d'ella va alegrar el cor d'en Han com no s'havia alegrat des dels naixements de l'Ànakin i els bessons i ell va anar cap a ella i li va agafar les mans, almenys la que no estava enguixada, en les seves.
-Hola, preciosa.
La Leia va somriure. Després va fer un gest de dolor.
-Necessites que et revisin la vista, noi volador.
-No. -Han la va besar als llavis... molt, molt suaument-. Veig millor que mai.
La Saba va colpejar la seva cua contra la coberta, després va posar els ulls en blanc i es va allunyar xiuxiuejant.
-Sí, bé, ens alegrem de veure-us bé als dos una altra vegada -va dir Darklighter. Li va fer senyals a la Leia perquè ocupés un sofà prop del finestral i després es va tornar cap als guàrdies estacionats davant de la sala de reunions-. Informin a l'almirall Bwua'tu que el Mestre Skywalker està disponible per fer una declaració.
El guàrdia va acceptar l'ordre amb una salutació i després va desaparèixer través de la porta lliscant.
-Gràcies, Gavin -va dir en Luke-. Juun i Tarfang van arriscar les seves vides intentant advertir la flota sobre el que hi havia en aquestes estàtues. Els dec el fet d'assegurar-me que l'almirall Bwua'tu comprèn això.
-Han ja ha fet un informe -va dir en Darklighter-. Però sentir la teva explicació amb certesa li afegirà pes.
Luke va assentir, llavors va anar cap al finestral i va mirar cap a la línia de naus de nius.
-Com és de dolent?
-No tan dolent com podria haver estat -va dir en Darklighter-. Els kílliks van aconseguir treure quatre naus de nius i l'Ackbar, però la nau del Niu Fosc encara és aquí, juntament amb altres deu. Faré el que pugui per assegurar-me que els Jedi reben el mèrit que es mereixen en l'informe oficial per al Cap Omàs.
-Gràcies -va dir en Luke-. Això farà molt per reconstruir la confiança entre nosaltres. Anem a necessitar-ho, si anem a evitar que això esclati en una guerra a gran escala.
Darklighter va semblar incòmode.
-Em temo que ens estem quedant sense temps per a això, Mestre Skywalker.
-El Cap Omàs ja ha decidit anar a la guerra? -va preguntar la Leia.
-Omàs no -va dir en Darklighter-. Fa poc va arribar un correu per a l'almirall Bwua'tu. Els txiss estan clamant que un grup de Jedi van llançar un atac preventiu contra un dels seus dipòsits de subministraments.
-Això és impossible -va dir ràpidament en Luke-. Els Jedi no llancen atacs preventius!
-Llavors un grapat de Jedi li van prestar els seus InvisiblesX a alguns kílliks -va dir Darklighter-. Els txiss van enviar també un holo de seguretat d'un dels arsenals que va ser destruït. Mostra prou clarament a un parell d'InvisiblesX. I Jagged Fel sembla convençut que un dels pilots era la Jaina. Clama que va reconèixer el seu estil de pilotatge.
-La Jaina? -Han es va donar un copet a la front-. Per què faria ella alguna cosa com això?
-Això és el que als txiss els hi agradaria saber -va replicar en Darklighter-. Ningú va morir, i això em convenç a mi que eren Jedi, així que els txiss no estan tractant l'atac com un acte de guerra. Però s'ho estan prenent com a prova que necessiten encarregar-se dels kílliks ells mateixos. Han declarat que s'ha violat la Treva de Qoribu i s'estan preparant per llançar un assalt per fer retrocedir la Colònia.
En Han va negar amb el cap.
-La Jaina coneix els txiss millor que ningú -va dir-. Ella sabria com respondrien a un atac preventiu. Hi ha quelcom que fa pudor sobre aquest informe.
-En realitat, l'atac preventiu pot ser una tàctica molt intel·ligent -va dir una greu veu bothan-. Especialment si estàs intentant provocar una resposta.
Han va mirar per veure a Bwua'tu sortint de la sala de reunions. Juun i Tarfang li seguien un pas per darrere, amb els pits plens i somriures presumits en les seves cares.
-Això és el que vull dir -va dir en Han-. Jaina i Zekk són pràcticament cuques! Ella mai faria res per fer que els txiss llancessin un gran atac contra la Colònia.
-M'agradaria acceptar la seva paraula sobre això, capità Solo -va dir Bwua'tu, anant cap al finestral-. Després de tot, vostè coneix la seva filla millor que jo.
L'almirall va mirar cap a les naus dels nius en un silenci contemplatiu i després va parlar sense apartar la mirada del finestral.
-Comodor Darklighter, faci que la força d'atac llanci tots els esquadrons de caces i que es despleguin en formació d'atac.
La boca d'en Darklighter es va obrir fins i tot més que la d'en Han.
-En formació d'atac, senyor?
-Pot triar quin, comodor -va dir en Bwua'tu-. No crec que importi.
Darklighter no va fer cap moviment per obeir.
-Puc recordar-li a l'almirall que amb prou feines tenim un avantatge de deu naus sobre els kílliks i que la majoria de les nostres naus estan significativament superades?
-Acaba de fer-ho. -Bwua'tu es va girar per mirar a Darklighter-. Després de la captura de l'Ackbar, no puc romandre al comandament de la Cinquena Flota durant molt més temps. Però fins que sigui rellevat, obeirà les meves ordres. Està clar, comodor?
Darklighter es va posar ferms.
-Senyor!
-Endavant -va dir Bwua'tu-. Torni a informar quan hagi acabat.
Darklighter va treure un comunicador i es va apartar per complir les ordres de l'almirall. Han, Luke i la resta del seu grup van intercanviar mirades nervioses, preguntant-se clarament què podia estar pensant el bothan. Només la Leia no semblava convençuda que hagués perdut la raó. L'expressió d'ella era més de curiositat que d'aprensió.
O inconscient de les seves expressions o pretenent no adonar-se d'elles, Bwua'tu es va tornar cap al Luke.
-El capità Solo va donar una explicació brillant sobre les accions de Juun i Tarfang un cop que van descobrir l'autèntica naturalesa de les estàtues que van lliurar a la meva flota. Ho corrobora vostè?
-Sí -va dir en Luke-. Ens van ajudar a escapar de la casa de rehabilitació Saras, van perdre la seva pròpia nau mentre investigaven els plans kílliks i van lluitar valentament en la nau del niu Gorog. És una pena que la meva unitat R2 fora danyada o podríem proporcionar suficient documentació.
-Això és bastant innecessari -va dir en Bwua'tu-. La paraula d'un Mestre Jedi és suficient documentació.
Un incòmode silenci va seguir mentre l'almirall continuava mirant pel finestral... i mentre Han, Luke i els altres consideraven silenciosament què podrien ser capaços de fer per aturar l'atac contra les naus dels nius i evitar la pèrdua d'encara més vides de l'Aliança.
Finalment, Darklighter va tornar i va informar que les ordres de l'almirall havien estat impartides.
-Molt bé -va dir en Bwua'tu-. Em va impressionar molt el coneixement del nostre enemic del capità Juun i de Tarfang. Contracti'ls com afiliats d'intel·ligència i encarregui's de què se'ls assigna un esquif explorador. Assegureu-vos que està equipat amb invisibilitat. M'imagino que faran molt treball darrere de les línies.
Han i Luke van intercanviar mirades sorpreses.
-Almirall, està segur que això és una bona idea? -va preguntar llavors Luke.
Tarfang es va acostar al Luke i va deixar escapar un llarg reguitzell enfadat de xerrameques, al que Bwua'tu va replicar d'igual manera. Després d'un curt intercanvi, l'almirall va mirar de nou cap al Luke amb un arrufament de celles.
-Tarfang no entén per què està vostè intentant minar-los a ell i al capità Juun -va dir Bwua'tu-. I francament, Mestre Skywalker, tampoc ho entenc jo. Semblava vostè bastant impressionat amb ells fa uns moments.
-El capità Juun i Tarfang són molt vehements -va respondre en Luke-. Però això no vol dir que siguin bons agents d'intel·ligència. Poden ser, uh, força càndids. Estic preocupat per les seves opcions de supervivència.
Tarfang va començar a bordar una objecció, però Bwua'tu li va silenciar amb un suau trinat i llavors es va tornar de nou cap al Luke.
-I jo també, Mestre Skywalker. -Bwua'tu va mirar de nou pel finestral, on les fragates de la força d'atac estaven començant a moure's cap als flancs-. Em preocupo per tots nosaltres.
En Luke va arrufar les celles, clarament sense saber què podria dir per fer que Bwua'tu canviés d'opinió. Han va atreure la mirada de la Leia, després va assentir cap a l'almirall i va aixecar les celles, preguntant-li silenciosament si estava boig. Ella va deixar veure un somriure tranquil·litzador i després li va dirigir una lleugera negació de cap.
-Confiï en mi, capità Solo -va dir Bwua'tu, parlant-li al reflex d'en Han al finestral-. Els seus amics són capaços de més del que creu. Normalment ho són.
-Uh, en realitat, estava preocupat per les seves ordres d'atac -va dir en Han-. No creu que això sembla una petita bogeria?
-Sí -va dir en Bwua'tu-. Però just ara, aquestes cuques no estan segures de si mateixes. El que és més important, no estan segures de nosaltres.
-I necessitem que segueixin així -va dir la Mara aprovadora.
-Precisament -va replicar Bwua'tu-. Vostès els Jedi van llançar una hidroclau en el pla dels kílliks. S'estaran preguntant què més poden fer vostès i jo pretenc utilitzar aquest dubte per fer-los creure que van perdre aquesta batalla.
Les celles d'en Luke es va elevar.
-I forçar una negociació!
Bwua'tu li va llançar al Luke un arrufament de celles impacient.
-Gens ni mica, Mestre Skywalker. Espero que es retirin.
-I si no ho fan? -va preguntar en Luke.
-Llavors hauré calculat malament... una altra vegada. -Bwua'tu es va girar cap a Han-. He estat pensant en l'atac preventiu de la seva filla. Sense cap dubte, ella és una tàctica intel·ligent. Què creu que faria ella si sabés que els txiss estaven preparant un gran atac?
L'estómac d'en Han es va enfonsar.
-Com podria saber ella res com això?
En Bwua'tu va arronsar les espatlles.
-No tinc ni idea. Però si ho sabia, un atac preventiu seria el cop d'un geni. Forçaria als txiss a atacar abans que estiguessin preparats. O s'arriscaria a fer que els seus preparatius s'interrompessin completament. Bé podria ser l'única esperança de supervivència de la Colònia.
-Supervivència? -va preguntar la Leia-. No deia el missatge dels txiss que només anaven a expulsar els kílliks de la seva frontera?
-Sí i el seu missatge previ deia que anaven a deixar que els Jedi s'encarreguessin del problema -va replicar en Bwua'tu-. Aquest és el problema amb els missatges txiss, oi? No saps mai quan estan dient la veritat.
-Esperi un minut -va dir en Han. No podia creure el que estava sentint. No volia creure-s'ho, en qualsevol cas. Quantes vegades hauria d'enfrontar-se al fet que els seus fills marxessin volant a la guerra? Quantes vegades podria enfrontar-s'hi? -. Creu que aquesta guerra ja està començant?
En Bwua'tu va assentir.
-I tant. Va començar abans que el seu missatge deixés l'espai de l'Ascendència. -La seva mirada va romandre fixa en el finestral, on els creuers de la força d'atac s'estaven movent cap a la part davantera de la formació-. La ironia d'això és que crec que als txiss els preocupa que ens alineem amb els kílliks. El seu missatge pot ser només una estratagema per tranquil·litzar-nos, per evitar que l'Aliança actuï fins que sigui massa tard per salvar la Colònia.
-Això és només una bogeria! -va dir en Han.
-No són bogeries. Fa por -va dir la Mara, amb la seva cara enfonsant-se-. Què pensaran els txiss quan l'Almirall Ackbar aparegui en el bàndol de la Colònia? Només confirmarà les seves sospites. Creuran que l'Aliança els hi va donar.
-Exactament -va dir en Bwua'tu-. Si tinc raó, això serà una guerra molt interessant.
La Leia va tancar els ulls durant un moment, després va allargar el braç i va estrènyer la mà d'en Han.
-Em temo que té raó, almirall -va dir ella-. La Jaina i en Jacen estan enmig d'una cosa dolenta. Puc sentir-ho.
El cor d'en Han es va enfonsar. Una altra vegada no, no tan aviat.
Bwua'tu va sospirar.
-Em sap greu sentir això, princesa. -Es va girar de nou cap a Darklighter i llavors va dir-: Comodor... faci que totes les bateries obrin foc.

FI
Continuarà...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada