diumenge, 23 d’octubre del 2016

La Lluita per la Veritat (XVII)

Anterior



CAPÍTOL 17

Qui-Gon i Adi van entrar al seu transport. Adi es va posar als comandaments i, mentre encenia el motor, va observar amb fredor als caces escorta.
- Són tan antics que haurien de portar-los al desballestament -va dir ella-. No tindrem problemes per despistar-los.
-Esperem que aquests canons làser siguin igual d'antics -va comentar Qui-Gon amb suavitat.
La nau es va elevar lentament i es va dirigir cap a l'atmosfera superior, amb els caces flanquejant-la de prop. Adi era una de les millors pilots que coneixia Qui-Gon. El seu temps de reacció era increïblement breu, i pilotava la nau gairebé per instint. Si hi havia algú capaç de despistar quatre caces sense arriscar-se a danyar la seva nau, aquesta era Adi.
Perquè hi havia una cosa que era segura: no anaven a marxar de Kegan sense els seus padawan.
Qui-Gon havia pensat que Adi era massa prudent en alguns moments de la missió. En aquest moment es va adonar de com de determinada que podia ser.
- Preparat per fer una passejada? -va preguntar a Qui-Gon.
Ell va comprovar que el cinturó de seguretat estava ben cordat.
-Preparat.
Amb un moviment hàbil, Adi va fer donar la volta a la nau, passant a escassa distància del caça que tenien al costat. Ella va baixar a gran velocitat i va fer diversos tirabuixons. Un dels caces va intentar seguir-la i va entrar en barrina. El pilot va intentar estabilitzar la seva nau.
-Aquest model no té la maniobrabilitat del nostre -va murmurar ella-. Quina pena.
Adi va col·locar la nau a màxima velocitat i va efectuar un gir tancat a la dreta, portant la nau al límit de les seves capacitats. Un tret làser d'advertència els va passar fregant, però Adi ja estava girant a mesura que pujava, així que l'ala no va patir cap dany. Però l'altre caça si. Un dels motors va començar a cremar.
-Esperava que passés això -va murmurar l'Adi. El segon caça va tornar corrent al planeta per ser reparat.
Adi va canviar de direcció. En lloc d'intentar escapar de les dues naus que quedaven, es va dirigir cap a elles. Pensant que anava a estavellar-se contra ells, tots dos caces van girar i van disparar al mateix temps.
Adi va evitar fàcilment els trets amb uns quants girs ràpids. Ara tenia els caces sota ella, encara girant. Adi va accelerar al màxim. Els motors van rugir i de seguida va perdre a les dues naus.
-Bon vol -la va adular Qui-Gon -. I jo que pensava que Yoda t'havia enviat a aquesta missió només per vigilar-me. Potser sabia que ens farien falta les teves habilitats de pilotatge.
Adi va mirar-lo divertida amb els seus ulls foscos i ametllats.
-Yoda no em va enviar per vigilar-te. No com tu penses. Siri i jo som un equip nou. Yoda volia que ella veiés com coopera un bon equip de Mestre i padawan.
- Així que Yoda no ens està vigilant?
-Al contrari. Obi-Wan i tu heu demostrat la vostra eficiència. Yoda va pensar que la Siri també necessitaria aprendre a cooperar amb un altre padawan.
Qui-Gon va pensar en això.
-Crec que jo he après la mateixa lliçó -va dir en veu baixa.
Adi li va dedicar un dels seus infreqüents somriures.
-Jo també.
Qui-Gon va introduir les coordenades de l'elevada plana de Kegan i tots dos es van posar còmodes per al curt trajecte. Molt aviat estaven sobrevolant l'àrea. Hi havia boira sobre l'horitzó. Qui-Gon va observar primer els monitors i després va contemplar el paisatge amb la seva aguda vista. La boira es va obrir i allà estava. Un gran recinte envoltat d'una elevada muralla de pedra, dins de la qual s'elevaven edificis grans de cúpules baixes, així com zones conreades i espais oberts.
-La boira és un bon amagatall -va dir l'Adi-. Aterraré fora del mur, al costat d'aquestes roques.
Van prendre terra i van ocultar la nau darrera d'un parapet de roques i mala herba. Van escalar, van creuar part del terreny i van grimpar pel mur.
La boira estava baixa i tan espessa que amb prou feines es veia a curta distància. Qui-Gon i Adi van explorar el recinte, deixant que els seus agusats instints els diguessin quan havia Guies a prop. Els dos es movien com ombres entre la boira.
Van pujar a la teulada dels edificis i van mirar per les lluernes. Van escodrinyar totes les finestres, però no van veure res.
-No són aquí -va dir Adi Gàllia-. Potser eren aquí i se'ls van endur a un altre lloc. No hi ha dubte que O-Vieve i V-Tan ja han donat l'alerta. Saben que anàvem a venir aquí. Crec que hauríem de marxar i pensar en el següent pas. Potser hauríem de tornar a Kegan i veure si Melie i Nen han aconseguit alguna cosa.
Qui-Gon es va aturar. Va aixecar el cap i va tancar els ulls.
Va sentir la Força al seu voltant. La va invocar, esperant que li digués si el seu padawan estava a prop.
No va sentir res.
-D'acord -va dir, no gaire convençut-. Anem-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada