dimecres, 19 d’octubre del 2016

La Lluita per la Veritat (I)


La Lluita per la Veritat


Aprenent de Jedi 9



Jude Watson


CONTRAPORTADA

Abans del "Episodi I"
Abans de "La guerra de les galàxies"
La història d'Obi-Wan Kenobi

***

La pau per sobre de la ira
L'honor per sobre de l'odi
La Força per sobre de la por

***
La major part de la població de Kegan
no vol tenir res a veure amb la resta de la galàxia.
Però quan es descobreix que allà hi ha un nadó
que pot albergar un gran potencial en la Força,
Qui-Gon Jinn, Adi Gàllia, i els seus aprenents, Obi-Wan i Siri,
es veuen obligats a visitar l'estrany i aïllat planeta.

No són benvinguts.
Només arribar Qui-Gon i Adi es troben
atrapats en una teranyina d'enganys,
i Obi-Wan i Siri són capturats i conduïts a una escola
en la qual se'ls diu el que han de pensar, se'ls
prohibeix estar en desacord i l'arrest és permanent.

En aquest planeta,
els Jedi hauran de lluitar per la veritat...
encara que ningú vol enfrontar-s'hi.

CAPÍTOL 1

La foscor era total. Ni un indici de llum penetrava en la caputxa que li cobria per complet la cara. El so li arribava vetllat. Obi-Wan Kenobi portava el pes d'un peu a un altre, mantenia el sabre làser en posició de defensa i es concentrava. No podia veure ni sentir bé, així que havia de fiar-se completament de la Força.
Va anar cap a l'esquerra, va girar i va colpejar amb el sabre làser. Només travessà l'aire, però sabia que havia estat a prop.
A la seva dreta, va escoltar un brunzit i el retrunyir del metall a terra.
- Un punt per la Siri -va dir en Qui-Gon, el Mestre de l'Obi-Wan, en veu baixa.
Obi-Wan va sentir una gota de suor que relliscava pel seu coll. Mentre notava la calor del seu alè a la caputxa, va agafar amb més força el sabre làser. El seu oponent en aquest exercici de pràctiques era la Siri, una altra aprenent de Jedi. Ella ja havia destruït a dos androides rastrejadors, però ell no n'havia fet caure cap.
- Recorda el teu objectiu, Obi-Wan.
El noi va escoltar el ferm consell d'en Qui-Gon. Tot i que el Mestre no podia veure la cara del seu aprenent, sabia que Obi-Wan havia perdut la concentració. Obi-Wan era conscient que el propòsit d'aquell exercici era la cooperació. La quantitat d'androides enderrocada per la Siri o per ell era irrellevant. Es jutjaria la seva forma de treballar junts. Cada un havia de preveure les intencions de l'altre pel moviment, l'instint i la Força. Haurien de ser generosos i estar pendents de l'altre per descobrir les seves intencions.
Però com podia estar pendent d'una persona que només lluitava per si mateixa?
La Siri es concentrava en l'enemic i ignorava a l'Obi-Wan. Ella era hàbil i elegant en el combat, i tenia un únic objectiu. Cada partícula del seu ésser estava concentrada en la victòria. Això la convertia en una de les millors lluitadores del Temple. Encara que tenia onze anys, dos menys que Obi-Wan, eren companys a classe de combat.
Va escoltar els passos apagats de la Siri darrere seu. Després, quan ella va atacar, va sentir un peu arrossegant-se. Un altre brunzit i el metall va colpejar el sòl.
- Bon joc de peus, Siri -va exclamar Adi Gàllia.
Obi-Wan va serrar les dents. Adi acabava de prendre la Siri com a padawan. L'havia escollit perquè la noia era una autèntica promesa. Ara, superant a l'Obi-Wan, un padawan més experimentat que ella, la Siri estava demostrant el que valia.
Obi-Wan se sentia cada vegada més irritat i frustrat, i perdia la seva connexió amb la Força. Buscava en l'aire la lleugera vibració que provocava l'androide rastrejador. Va sentir el so, va girar a la dreta i va xocar contra la Siri.
-Cada un a la seva cantonada -els va reprendre l'Adi-. Torneu a començar.
Obi-Wan va tornar a la seva cantonada i es va assecar el palmell de la mà a la túnica. La tenia suada, i el sabre làser gairebé se li rellisca. Deixar caure el sabre lluitant amb la Siri hauria estat molt humiliant.
Va desitjar tenir la paciència d'en Qui-Gon, però encara li quedava molt per aprendre. Per molt que ho intentés, no podia arribar al nivell de lliurament de la Siri. La batalla i el desafiament eren d'ella. No hi havia lloc per a ell.
Van tornar a avançar cap al centre. Obi-Wan anava molt a poc a poc, utilitzant la Força per endevinar per on volaven els androides rastrejadors. Va escoltar un altre so metàl·lic. Un altre androide havia caigut.
- Confia en el teu company, i en la Força -va exclamar l'Adi -. L'agressivitat i la competitivitat no tenen cabuda en aquest exercici.
Obi-Wan va notar que la Siri es movia una mica al costat d'ell, però no percebia res en ella. Un altre androide rastrejador va colpejar el sòl. La irritació d'Obi-Wan va augmentar i li va treure de polleguera. L'aprenent, sense tenir en compte la Siri, va donar un cop a l'aire.
Hi va haver un brunzit seguit d'un espetec. Un androide rastrejador va anar a parar a terra mentre Obi-Wan, recolzat sobre un genoll, feia una escombrada amb el seu sabre làser. Va rodar a l'esquerra i girar cap amunt. Va sonar un nou espetec i un altre androide va caure a terra. Per què havia d'esperar que la Siri cooperés mentre ella destruïa tots els androides pel seu compte? Ell anava a quedar com un ximple.
Obi-Wan va donar un gir, va donar un cop i va atacar de nou. Va sentir la respiració i el murmuri dels peus de la Siri, que feia el mateix que ell. En qüestió de minuts, els dos havien acabat amb tots els androides rastrejadors de la sala.
Obi-Wan estava ple de satisfacció quan es va treure la caputxa. Havien acabat amb els seus oponents en un temps rècord. La Siri es va treure la caputxa i es va passar el pèl daurat per darrere de les orelles. Els seus vius ulls blaus brillaven de satisfacció. Es van inclinar a manera de salutació i després es van tornar cap als seus mestres.
- Tots dos heu suspès l'exercici -va dir en Qui-Gon amb duresa.
Adi es va aixecar i les seves vestidures van cruixir. La seva elevada alçada i el seu port autoritari li donaven un aspecte intimidador. Va dur la Siri a part, es posà a parlar amb ella en veu baixa. Qui-Gon li va tirar una tovallola a Obi-Wan perquè pogués eixugar-se la suor del front.
- Sé que saps lluitar -li va dir Qui-Gon -. Ho has demostrat en un combat rere l'altre, però aquest no era l'objectiu de l'exercici, padawan.
- Ho sé -va admetre ell -, però ella...
Qui-Gon no va esperar que acabés.
-La Siri té els seus propis punts forts i les seves debilitats, i descobrir-les depenia de tu. Unint forces hauries cobert les teves pròpies debilitats. Junts sou més forts.
-La Siri no ho va fer millor que jo -va dir Obi-Wan. Sabia que era una criaturada, però no podia evitar-ho. Era la Siri qui havia alterat les normes de l'exercici.
-La Siri no és el meu padawan -li va dir Qui-Gon amb fermesa-. Estem parlant de tu. Recorda, Obi-Wan, tenir por d'aparentar ser un ximple mai és una raó per fer alguna cosa. O per no fer-la. És un temor que neix de la debilitat.
Obi-Wan va assentir. Sabia molt bé que no havia de seguir discutint amb Qui-Gon. Almenys s'anirien aviat i no hauria de repetir l'exercici amb la Siri. Yoda anava a ordenar-los una missió.
En aquest moment, Yoda va entrar a la sala d'entrenament. Va guardar les mans a l'interior de la seva túnica i va esperar que li miressin.
- Una crida hem rebut -va dir -. Uns pares amb els Jedi en contacte s'han posat. Que la seva filla pot ser sensible a la Força ells pensen. Kegan, el planeta és. Coneixeu aquest planeta?
Yoda va dirigir la pregunta a Qui-Gon i Adi. Tots dos Mestres Jedi van negar amb el cap. Obi-Wan estava sorprès. Entre tots dos, la quantitat de viatges que havien fet era considerable.
- Lluny Kegan està -va dir en Yoda-. Un sistema d'un planeta en òrbita amb el sol és. És un planeta de la Vora Exterior, separat de la galàxia. Acords comercials no tenen. Viatges a altres planetes no fan. Estrangers no s'admeten. Al planeta en trenta anys ningú ha aterrat.
- Això és bastant inusual -va observar en Qui-Gon.
Yoda va parpellejar. Hi havia viscut molt i havia vist molt. No se sorprenia amb qualsevol cosa.
- Un bon senyal aquesta petició podria ser -va dir-. En donar aquest pas, Kegan desitja entaular relacions amb els planetes del Nucli Interior, pensem. Al Senat Galàctic li complau això. Les relacions entre els planetes la pau fomenten. Així que dues parts la vostra missió té. Iniciar relacions amb Kegan i determinar el potencial del nen devem. Un planeta que s'aïlla ple de sospita i por pot estar. Diplomàcia d'emprar heu. Trastorns de permetre no heu.
Yoda va contemplar a Adi i a Qui-Gon. Obi-Wan estava confós. Anava a enviar als dos Mestres Jedi en lloc d'enviar un sol equip de Mestre i padawan?
- Dos equips enviar hem decidit -va dir en Yoda.
- Vols dir nosaltres quatre? -va exclamar Obi-Wan incrèdul.
Yoda va ignorar el seu to.
- Per completar aquesta missió cooperar heu.
Cooperar amb la Siri?, volia cridar Obi-Wan. Necessitaria molt més que la Força per aconseguir-ho!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada