diumenge, 2 d’octubre del 2016

Captius del Temple (XII)

Anterior



CAPÍTOL 12

Qui-Gon va observar a Obi-Wan.
- Obi-Wan, necessito que vagis als barracons temporals. Escull a un alumne que sigui de la teva alçada i complexió i torna aquí el més ràpid que puguis.
Sense perdre temps a respondre, Obi-Wan va sortir corrent del dormitori de la Tahl i es va dirigir al túnel de transport. Va arribar al nivell en què els estudiants havien instal·lat els dormitoris i va contemplar detingudament a la multitud. Ja sabia a qui escollir. El seu amic Garen Muln no només era de la seva grandària, sinó que mereixia tota la seva confiança.
- Obi-Wan! Em buscaves? -Bant va sortir corrent d'un grup d'estudiants que estava desenrotllant unes mantes.
Obi-Wan va seguir buscant pel mar d'alumnes.
- Busco algú que ens ajudi a Qui-Gon i a mi - va dir ell.
- Jo puc fer-ho! -els ulls platejats de la Bant van brillar d'ansietat -. M'encantaria ajudar a Qui-Gon.
La gelosia que Obi-Wan havia intentat eliminar van tornar a agitar-se en el seu interior. El dolor i la nostàlgia que havia sentit es van tornar incontrolables. L'evident ansietat a la cara de la Bant va fer enfadar-lo encara més.
- Ja sé que t'encantaria -va dir de forma brutal -. Ja sé que aprofitaries qualsevol oportunitat per demostrar a Qui-Gon quant vals i el molt que et necessita.
La brillantor als ulls de la Bant es va apagar.
- Què vols dir?
- Vull dir que vols ser la padawan d'en Qui-Gon - va dir Obi-Wan de sobte -. És obvi. No pares d'intentar impressionar-lo. Sempre estàs voleiant al seu voltant.
Bant va negar amb el cap.
- Però si jo només vull ajudar. No vull ser el seu padawan. Tu ets el seu padawan, Obi-Wan.
-No, no ho sóc. Ja m'ho vas deixar clar. Jo el vaig abandonar. Així que potser et mereix més a tu al meu lloc.
Els ulls de la Bant es van ennuvolar.
- Això no és cert -va xiuxiuejar ella.
Obi-Wan va veure a Garen, li va cridar pel seu nom i li va indicar que s'acostés.
-Necessitem la teva ajuda -va dir a Garen quan es va aproximar.
- Obi-Wan... -va dir la Bant.
-No tinc temps per parlar -va deixar anar Obi-Wan bruscament.
Bant va assentir amb una expressió profundament dolguda i va marxar ràpidament.
- Què li has dit? -li va preguntar Garen donant un pas cap a la Bant-. Li has fet mal.
Obi-Wan va agafar-lo pel braç.
- Ara no tens temps d'anar amb ella. Qui-Gon et necessita.
Obi-Wan va guiar-lo fins al dormitori. Se sentia culpable per les seves dures paraules. Demanar l'ajuda d'en Garen davant de la Bant ser un menyspreu malintencionat.
La mirada de desaprovació d'en Garen l'enfadava i li encenia el seu sentiment de culpa. El seu amic va guardar silenci mentre pujaven al turboascensor cap al dormitori de la Tahl.
Quan tot això acabi em disculparé amb la Bant, va pensar l'Obi-Wan. M'he deixat portar per la gelosia. M'he equivocat. Rectificaré.

* * *

La il·luminació del passadís que portava a les estances de la Tahl seguia a mitja potència. Obi-Wan va veure la figura d'en Qui-Gon dret davant la seva porta, donant-los l'esquena.
- Qui-Gon, he portat a Garen Muln -li va dir.
L'al·ludit es va girar i Obi-Wan va veure que es tractava d'Ali-Alann.
- Ho sento -va dir Obi-Wan -. Vaig creure que eres Qui-Gon.
El Mestre Jedi va sortir al passadís des del estança de la Tahl.
- Això és exactament el que havies de creure.
Qui-Gon va contemplar a Garen.
-Tu serviràs -va murmurar.
- Qui-Gon, és un plaer ajudar-te, però m'agradaria saber el que faré -va dir Ali-Alann respectuosament.
-No gaire -va respondre en Qui-Gon -. Has de ser jo una estona, això és tot. I Garen farà de l'Obi-Wan.
Garen va assentir. Tant ell com Ali-Alann havien captat la serietat d'en Qui-Gon.
- Obi-Wan i jo farem un enregistrament de les nostres veus -va prosseguir Qui-Gon -. L'activaràs quan estiguis segur que l'androide de navegació personal de la Tahl és a prop. Llavors us posareu a buscar els intrusos, però no els trobareu.
- Per què no? -va preguntar en Garen.
-Perquè els trobarem nosaltres -va dir Qui-Gon recolzant la mà sobre l'espatlla de l'Obi-Wan. Els seus ulls van brillar intensament -. Donarem això per acabat.
La mà d'en Qui-Gon en la seva espatlla i les seves fermes paraules van fer estremir a Obi-Wan. Havia estat injust amb Bant. Si Qui-Gon prestava tanta atenció a la noia calamariana, era per la seva naturalesa bondadosa. No volia haver dit que Qui-Gon volgués la Bant com a padawan en lloc d'ell. L'única cosa que feia el Mestre era encoratjar la força i el coratge allà on els veia.
Obi-Wan es va adonar que no era la Bant el que el separava d'en Qui-Gon. Eren els propis sentiments del Mestre Jedi. Ja ho sabia, però no volia acceptar-ho.
-Haurem d'intercanviar les túniques -va dir en Qui-Gon-. Tot el que porteu a sobre ha de ser nostre. No podem subestimar a Xànatos. La semblança ha de ser immillorable.
Tot d'una, Tahl va treure el cap per la porta. Els seus ulls invidents es van clavar en Qui-Gon. La seva habilitat per localitzar les persones per la veu era excepcional.
- Qui-Gon, potser tinguem un problema -va dir -. Encara que sap que no té permís per recórrer el Temple, Bant ha desaparegut.
Garen i Obi-Wan es van mirar. Tots dos sabien la raó per la qual Bant s'havia anat sense permís.
En aquest moment, va sonar l'intercomunicador d'en Qui-Gon. El va activar.
- És un plaer saludar-te de nou, Qui-Gon.
Tots es van quedar gelats. El to de burla d'aquella veu profunda va deixar clar fins i tot a Ali-Alann i a Garen que es tractava de Xànatos.
- Què vols? -va preguntar Qui-Gon tallant.
- El meu transport -va respondre Xànatos en to suau-. Amb el dipòsit ple i en la plataforma d'enlairament de l'espaiport. I que ningú em segueixi.
- Per què hauria donar-te'l? -li va preguntar Qui-Gon amb sorna.
-Mmmm. Interessant pregunta. Potser perquè m'he topat amb una amiga vostra al túnel d'aigua. Crec que és bona idea que la noia peix es quedi amb mi un temps. A no ser que tinguis alguna cosa a dir.
Obi-Wan va saber de seguida a qui es referia Xànatos. Bant. Hi havia segrestat a Bant.
Qui-Gon va prémer tant l'intercomunicador que a Obi-Wan li va sorprendre que no el destrossés. Tahl es va agafar al marc de la porta. Garen va fer un pas endavant, com si pogués estendre el braç i agafar a Xànatos per l'intercomunicador. Obi-Wan va ser l'únic a romandre quiet. La sang se li havia gelat i els músculs se li havien tornat de pedra.
- Fem el tracte? -va preguntar Xànatos -. Entregueu-me el meu transport i jo us torno la noia. Teniu quinze minuts. Res més.
- Com sé que tens la Bant? -va preguntar en Qui-Gon. Segons més tard, una veu ferma es va sentir a l'altra banda de l'intercomunicador.
- Qui-Gon, no ho facis. Estic bé. No vull que... -La veu de la Bant es va tallar de sobte i l'intercomunicador es va apagar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada