diumenge, 9 d’octubre del 2016

Passar comptes (XVI)

Anterior



CAPÍTOL 16

Quan van sortir del pavelló, el bulevard semblava completament buit. Qui-Gon va tancar els ulls un instant i es va concentrar. Quan els va tornar a obrir, va veure una cosa que es movia al carrer que tenia a la dreta. Potser era només una ombra, però la Força li va confirmar que es tractava de Xànatos.
Qui-Gon va accelerar els motors al màxim. Podia sentir a Obi-Wan seguint-lo de prop. El noi podia mantenir el ritme. Ell ho sabia.
La determinació va fer que se li tibessin tots els músculs. Aquesta vegada no anava a perdre a Xànatos. Indubtablement, es dirigia a algun lloc segur, o potser cap a un vehicle que li permetés abandonar el planeta. Xànatos sempre tenia una via d'escapament preparada.
Però li havien agafat per sorpresa i potser havia descuidat algun detall. Xànatos no podia haver-ho previst tot.
Per a sorpresa de Qui-Gon, Xànatos va sortir de la ciutat en direcció al camp.
-Crec que va als Llacs Sagrats -va cridar Obi-Wan-. Aquest és el camí que vam agafar nosaltres.
-Haurem d'anar darrere seu -va respondre Qui-Gon-. Sap que l'estem seguint. Si no l'agafem, almenys no el perdrem de vista.
Els motors de les barredores no donaven més de si. Xànatos tenia un vehicle més ràpid, ja que les que havien estat modificades per als jocs tenien els motors trucats. El Jedi feia esforços ímprobes per no perdre'l de vista, hi havia trams en què gairebé no podien veure'l.
Durant el trajecte, Obi-Wan no va perdre la concentració i es va agafar al manillar amb els ulls fixos en el reflex distant que era Xànatos. El rostre d'en Qui-Gon estava marcat per la determinació.
Finalment van arribar al camí del parc i van baixar per ell cap a l'entrada. La porta estava feta d'electrocables i els sensors estaven apuntats cap amunt per enderrocar a qualsevol vehicle que intentés sobrevolar-lo.
Hi havia una barredora abandonada en el camí, però ni rastre d'en Xànatos.
Qui-Gon va detenir la seva barredora i es va acostar per contemplar la que era a terra. No tenia combustible.
-Ha de ser al parc -va dir, i va mirar fixament cap a la porta.
-Jo conec un altre camí -li va assegurar Obi-Wan.
Obi-Wan va guiar-lo entre els arbres. Va deixar la barredora i va baixar pel rierol cap a la fissura del mur de la caverna. Després es va introduir en ella.
Qui-Gon va seguir-lo amb dificultat. Era un home gran, i l'esquerda era petita. Al final va aconseguir ficar-se dins.
Van travessar ràpidament la caverna fins a l'entrada i van sortir a l'aire lliure. Xànatos estava creuant el terreny en direcció al Pavelló Tècnic D.
-Hi ha una pista d'enlairament a l'interior -va dir Obi-Wan a Qui-Gon-. Sens dubte té un transport esperant-li per sortir del planeta.
Qui-Gon va començar a córrer. Xànatos no havia d'aconseguir arribar al Pavelló Tècnic.
Xànatos es movia silenciosament, gairebé sense fer soroll amb els peus a terra, però abans que l'atrapessin, va saltar a un gravitrineu i es va enlairar.
Qui-Gon va agafar un altre gravitrineu abandonat i el va seguir, amb la certesa que Obi-Wan li seguiria de prop. Qui-Gon va esquivar una pica d'equips i es va posar entre Xànatos i el Pavelló Tècnic. Amb un grunyit, Xànatos va derrapar sobre el gravitrineu, va girar a la dreta i va sortir disparat. Qui-Gon li seguia de prop.
L'espectacle era desolador. El sol havia baixat i tenyia el paisatge de vermell amb els seus rajos. Els llacs fumejants d'àcid negre bombollejaven i deixaven anar vapor. La zona era pedregosa causa de la lava seca, i estava enganxosa pel quitrà. L'aire es notava espès i groc a causa dels productes químics. De tant en tant, un gran raig de vapor sortia de les esquerdes de la roca.
Xànatos va saltar del gravitrineu i va aterrar sobre els seus peus amb el sabre làser a la mà, perfectament preparat per a l'atac. En veure's sorprès, Qui-Gon va prémer massa l'accelerador, es va adonar que el gravitrineu no ho aguantaria i va saltar.
El salt va ser una mica maldestre, però el va salvar. El Mestre Jedi va sentir que el sabre làser d'en Xànatos brunzia al costat del seu sentit quan l'arma va baixar i va colpejar una roca.
Qui-Gon va aterrar i va perdre l'equilibri. Va caure sobre un genoll, però ja tenia el sabre làser activat i llest per rebutjar el següent atac. Els feixos de llum es van unir i entrellaçar, brunzint i desprenent descàrregues en l'aire.
-No vas a matar-me, Qui-Gon -va dir Xànatos, apropant el seu rostre. Els seus ulls cremaven amb odi.
-No he vingut per matar-te -va dir Qui-Gon-. He vingut a fer justícia.
El Mestre Jedi va saltar cap enrere i va canviar de direcció amb la intenció de fer saltar el sabre làser de la mà del seu adversari.
Qui-Gon va assestar el cop, però Xànatos el va rebutjar i es va allunyar.
-Digues la veritat per una vegada, Qui-Gon -va dir Xànatos entre dents-. Et passes tant de temps amb aquests trossos de saviesa Jedi a la boca que has perdut contacte amb la teva pròpia honestedat, si és que alguna vegada la vas tenir. No estaràs satisfet fins que jo mori. Mira, aquí ve el teu titella.
Qui-Gon va albirar la brillantor blavosa del sabre làser de l'Obi-Wan mentre el noi s'acostava a ells. Va intuir que el noi aniria cap a la dreta. Si l'envoltaven, potser poguessin desarmar-lo.
Es van moure amb perfecta sincronia i sense mirar-se si més no. Qui-Gon sabia quan i com atacaria Obi-Wan: anava a donar un cop baix amb l'empunyadura del seu sabre làser. Qui-Gon es va preparar per llançar una estocada per dalt. Seria difícil per Xànatos rebutjar tots dos cops.
Però Xànatos havia intuït els seus moviments. Es va allunyar de l'atac d'Obi-Wan i va saltar cap endavant, utilitzant la Força per afegir distància al salt. Qui-Gon va atacar per dalt, però l'únic que va aconseguir va ser donar-li un cop oblic al sabre d'en Xànatos. Una esquerda va deixar anar un esbufec ​​al costat d'ell i el vapor xiulà en ascendir en una poderosa columna. Qui-Gon va haver de saltar a un costat per evitar ser escaldat.
La columna de vapor els va separar d'en Xànatos, que va somriure.
-Ja hi tornem a ser -va dir en Xànatos-. Els nobles Jedi que clamen justícia quan el que busquen realment és sang. Te'n recordes, Obi-Wan? Tu vas anar a per un noi de tretze anys que va acabar mort. Recordes la mirada d'en Bruck quan el vas assassinar? Intentes convèncer-te que lamentes la mort del teu rival? Admet el sentiment en el teu cor. Admet la teva satisfacció! Admet la teva set de venjança.
Qui-Gon va veure la desesperació a la cara d'Obi-Wan. La mà amb què agafava el sabre làser tremolava.
-No escoltis -va dir en Qui-Gon a poc a poc-. No escoltis, Obi-Wan.
El vapor va tornar a la fissura de sobte. En aquest mateix moment, Xànatos va fer un salt endavant. A Obi-Wan, que encara estava commocionat, el va agafar per sorpresa i amb prou feines va poder rebutjar l'atac d'en Xànatos amb el seu sabre làser. El ferotge adversari va girar i va donar una puntada alta a Obi-Wan, enderrocant-lo.
I llavors Xànatos li va saltar a sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada