diumenge, 23 d’octubre del 2016

La Lluita per la Veritat (XVIII)

Anterior



CAPÍTOL 18

Al principi va lluitar per bloquejar la veu.
Confia en els Guies perquè et mostrin el camí al Bé General. Ells el controlen. El coneixen. Confia en ells. No et fiïs dels teus amics o veïns.
Llavors es va adonar que no havia de lluitar contra això. Això només feia que la veu fos més insistent. Va utilitzar el mètode Jedi i va acceptar. La veu li relliscava com l'aigua. No havia de beure-la.
Quant duraria allò? Semblava que portava hores. Podia trobar el seu centre de calma. La veu no entraria allà. Sabia que la Siri podia fer el mateix. No anaven a tornar-se bojos escoltant aquella veu monòtona i melòdica que deia una mentida darrere l'altra.
Però què passaria amb Davi?
Finalment, el seu Guia li va llevar el vestit de privació sensorial. Al principi només podia parpellejar. Els suaus sorolls de la gent i el moviment a l'altre costat de la porta, així com la respiració del Guia, eren estrepitosos i molestos. Obi-Wan va pensar que era com si acabés de néixer.
- Quant de temps porto aquí? -va preguntar Obi-Wan.
-Això no t'ho puc dir -va dir el Guia amablement-. És l'hora del lavabo. Jo et portaré si no pots veure bé encara. És normal.
-Puc veure -els ulls d'Obi-Wan s'estaven adaptant. Els murs i el sòl grisos eren com una extensió de la foscor en la qual havia estat submergit durant hores.
Va caminar al costat del Guia pels passadissos, i es van creuar amb un Guia Mèdic, diferent del que havia vist a la superfície feia tants dies.
No. Avui. He vist a un Guia Metge avui.
L'hi va dir a la seva noció del temps. Trobaria la forma de mesurar-lo a la seva habitació.
No seré aquí molt de temps. Vam venir a per Davi. El trobarem i marxarem d'aquí.
Havien anat perquè sentien que li devien alguna cosa. Havien anat per ajudar un amic. Van pensar que seria fàcil rescatar-lo i sortir. Estaven equivocats. No seria fàcil.
Obi-Wan es va adonar que havia estat impulsiu per part seva. I en el Temple s'havia fet la promesa de no tornar a ser impulsiu. Anava a ser previngut.
Potser fora la influència de la Siri. Ella sempre estava a punt per saltar, moure's, reaccionar. No hauria d'haver-la escoltat.
No escoltis als altres. Escolta només als Guies.
Obi-Wan va negar amb el cap, bloquejant el record d'aquella veu.
El Guia li va ficar a la sala de tocador. Després li va assenyalar el raig calent i el fred, les tovalloles i una túnica neta.
-Tornaré d'aquí a tres minuts -va dir.
Obi-Wan va sentir la pressió de l'aigua temperada en la seva esquena i va percebre una connexió sobtada amb la terra que estava per sobre d'ell, i amb les criatures vives i els éssers que l'envoltaven. Qui-Gon hi era. L'estava buscant.
Ell ho sabia. Va sentir la connexió forta, segura.
Sóc aquí, Qui-Gon. A sota. No deixis de buscar.
En el passat van tenir aquesta connexió, però s'havia trencat. Li sentiria Qui-Gon? Li respondria?
No va sentir res.
Obi-Wan va passar a la dutxa freda, es va assecar i es va vestir.
Estava sol. No podia confiar en ningú. Només els Guies eren dignes de confiança...
Obi-Wan es va aturar mentre es cordava el cinturó. No havia sentit aquestes paraules en la veu de la seva ment. Les havia sentit en la seva pròpia veu.
La por va créixer al seu interior. L'havien afectat en una sola sessió.
Obi-Wan va respirar fondo, va recordar la seva formació, es va concentrar en la calma interior i va expulsar la por.
No estic sol, es va dir fermament. Tinc a la Siri. I confio en ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada