dissabte, 15 d’octubre del 2016

La Reina Invisible (XV)

Anterior



15

La llum perlada s'havia retirat de les parets exteriors de la seva presó tres hores abans i encara que en Luke no sentia ni rastre de l'aproximació d'en Juun i Tarfang. Potser l’ewok havia convençut al seu capità sullustà que en Han els estava estafant o potser la parella havia decidit que tenien tants problemes que seria millor si simplement tiraven a córrer i s'amagaven. Potser Raynar havia descobert els seus plans i també els havia empresonat. Tot el que en Luke sabia segur era que el DR919a havia d'haver-los fet senyals feia més de dues hores i encara estaven esperant.
-Vas a moure aquest savrip o què, Skywalker? -va preguntar en Han.
-Quina és la pressa? -va preguntar Luke, pretenent estudiar el panell hologràfic de dejarik que R2-D2 estava projectant entre els seus tamborets-. No és que anem a anar enlloc.
Els ulls d'en Han finalment van abandonar el joc.
-Això no és excusa per matar-me d'avorriment -va dir ell-. A més, el temps passarà més ràpidament si mantens la teva ment en el joc. Sortirem d'aquí abans que te n'adonis.
Estava clar per a Luke i per a Han que estaven parlant sobre els seus plans d'escapament i no sobre el joc, però això era el més a prop de «relaxa't, ja vénen» que en Han podia dir en veu alta. Luke havia enviat la seva replica de l'ala-X, i les espies Gorog que contenien, de tornada a Raynar i una guàrdia Saras s'havia col·locat immediatament dins de les seves cel·les. Fins i tot ara, estava darrere d'en Luke, mirant la partida de dejarik amb gran interès.
Luke va perdre un moment estudiant realment la partida i després li va parlar a R2-D2.
-Deixa el meu savrip on està. Fes que el meu grimtassh més proper ataqui al ghhhk d'en Han i després fes un atac sorpresa per matar contra el seu houjix.
-Oh, vaja. Aquest és un moviment bastant poc ortodox -va dir C-3PO-. Esteu segur que vol fer-ho, Mestre Skywalker? Si derrota el ghhhk i agafa amb un atac sorpresa al houjix del capità Solo....
-No et fiquis, cap de xip -va grunyir en Han. Es va girar cap a l'R2-D2-. A què estàs esperant? Ja has sentit a l'home.
En Luke tot just va prestar atenció mentre el seu grimtassh va saltar per sobre del ghhhk d'en Han i va ocupar el seu lloc al tauler. Pel que podia sentir en la Força, Mara i Leia estaven bastant a prop de la Nebulosa Utegetu, però la Mara havia caigut en una profunda hibernació de la Força i la Leia semblava frustrada i impacient. Clarament, el Falcó havia estat entretingut en el seu viatge de tornada i la paciència d'en Luke amb la seva «detenció» s'havia acabat. Si Juun i Tarfang no apareixien aviat, anava a escapar i a perseguir-los.
Han envià un k'lor'slug a assaltar el savrip que en Luke oblidat moure per allunyar-lo del mal i llavors li va arrufar les celles a l'R2-D2 quan l'atac va fallar.
-Què estàs fent? -demanà-. Això va ser per darrere! És automàtic.
-No hi ha victòries automàtiques al dejarik -va dir voluntariosament C-3PO-. Fins i tot els atacs per darrere tenen una possibilitat entre deu mil de fallar.
-I R2 espera que em cregui que simplement va resultar que va generar una fallada quan Luke em fa un moviment de cap buit com aquest?
R2-D2 va emetre un xiulet defensiu.
-Diu que l'amo Luke està distret -va dir C-3PO-. Necessita que li donin un cop de mà.
-No estic tan distret -va dir en Luke-. Fes-ho una altra vegada, R2. I fes servir les probabilitats estàndard.
R2-D2 va deixar escapar un xiulet enfadat, llavors el savrip d'en Luke es va esvair i va ser reemplaçat pel k'lor'slug d'en Han.
-Així està millor -va dir en Han-. Ara presta atenció, Skywalker. La partida està a punt de posar-se interessant.
En Luke amb prou feines va mirar mentre el k'lor'slug d'en Han es va moure furtivament per atacar al seu monnok. Estava intentant connectar el retard del Falcó amb els intents de l’Alema de fer-li dubtar de la Mara. Clarament, el Niu Fosc estava intentant ficar zitzània entre ell i la seva dona, probablement per castigar-la per matar a Daxar Ies. Però ell estava començant a sospitar que hi havia una altra raó: que els atacs també estaven dirigits contra ell d'alguna manera subtil que encara havia de comprendre.
-Luke? -va dir en Han-. Et toca moure.
Luke va aixecar la mirada per trobar-se'l somrient-li burletament a través de l'holograma. Han havia tingut èxit en fer-se amb el control del centre del tauler i ara tenia al ghhhk d'en Luke envoltat i sense esperança d'escapar.
-R2, fes que el meu strider es retiri fins a la vora del tauler.
-Que es retiri? -Han arrufà el gest-. Estàs sacrificant el ghhhk?
R2-D2 va xiular alegrement i va fer el que li havia instruït en Luke, deixant les peces d'en Han gairebé soles al mig del tauler. Una vegada que en Han prengués el ghhhk, estaria atrapat amb totes les peces mirant cap al centre del tauler i sense atacs per matar per sorpresa disponibles per canviar l'orientació. Les d'en Luke, mentrestant, estaven disseminades per la vora del tauler, capaç d'atacar qualsevol de les peces d'en Han des del darrere.
Han va fer un cop d'ull i li va donar una puntada de peu a l'holograma. Per descomptat, tot el que va passar va ser que la seva bota va baixar a la meitat de la partida.
-Em vas enganyar una altra vegada! -li va acusar-. Estaves prestant atenció tot el temps.
Luke va arronsar les espatlles.
-El dejarik és un vell joc Jedi. -Mentre parlava, Luke finalment va sentir les presències familiars d'en Juun i Tarfang passant com un llamp pel niu Saras cap a la seva presó-. Anem a acabar-la?
Han havia d'haver sentit la creixent excitació d'en Luke, perquè quan Luke va aixecar la mirada, hi havia una espurna als ulls d'en Han que possiblement no podria haver vingut de creure que podia guanyar.
-Aposta a què sí -va dir en Han-. Encara tinc tres peces de...
Han deixà la seva frase sense acabar mentre la guàrdia de sobte es va apartar d'en Luke i va començar a brunzir amb el seu tòrax.
-Saras ens està ordenant que ens allunyem de la paret -va C-3PO-. Sembla creure que estem intentant...
Luke es va llançar des del seu tamboret, aixecant ja el seu peu en un cop de peu en arc que va enviar a la kíllik ensopegant fins a la paret. Han estava sobre l'insecte abans que ella pogués recuperar l'equilibri, estavellant el seu tamboret contra la part posterior del seu cap amb força per trencar-li la quitina.
-... Escapar -va acabar C-3PO. Va estudiar a la kíllik inconscient amb el cap inclinat durant un moment i després es va tornar cap al Luke-. Perdoneu, Mestre Skywalker, però estem fent el nostre intent d'escapament ara?
-No -va grunyir en Han-. Només pensem en divertir-nos una mica apallissant a les nostres guàrdies.
-Oh. -C-3PO redreçà el seu cap-. En aquest cas, van a divertir-se bastant. Saras estava intentant dir-los que hi havia tota una companyia de reforç pujant per la rampa.
Luke i Han van intercanviar una mirada.
-Jo m'encarregaré d'ells -va dir llavors en Han. Va aixecar el seu tamboret, després va anar fins a la seva pròpia habitació i es va tornar cap a l'escotilla-. Tu només obre aquesta paret.
Luke va seguir-lo i va anar fins a la paret on hi havia fet que R2-D2 esgarrapés les X. Va utilitzar el seu dit per connectar quatre grups de X juntes, traçant un asterisc imaginari sobre la paret.
En aquells moments, els reforços Saras havien arribat fora de la cel·la. Luke va poder sentir-los tallant i estripant el segell exterior de l'escotilla i va poder veure les seves siluetes a través de la paret translúcida, il·luminades des del darrere per boles de llum verda. Semblaven estar portant armes matxucadores verpines i rifles d'assalt d'electrotrets.
-Ho tinc sota control, Skywalker -va dir en Han, sentint la preocupació d'en Luke sense donar-se la volta-. Només obre aquest forat.
La paret a l'habitació d'en Luke es va il·luminar amb la brillantor blava d'una llum de posició exterior.
-Mestre Skywalker -va començar C-3PO-. Crec que el capità Juun ha arribat i sembla estar assenyalant...
-L'habitació equivocada, ho sé. -Luke va col·locar el seu palmell al centre de l'asterisc que havia traçat a l'habitació d'en Han, després va començar a prémer ràpidament amb la Força, enviant una vibració cinètica que debilitaria el vidre teixit-. R2 i tu col·loqueu-vos darrere meu.
-Darrere de vostè? -va preguntar C-3PO-. No veig de què servirà això.
-3PO! -Hi va haver un cop ofegat quan en Han va estavellar el tamboret al cap de la primera kíllik que va intentar passar empenyent per l'escotilla-. Només fes-ho!
-No hi ha necessitat de cridar, capità Solo. -C-3PO li va fer un gest a R2-D2 i després va anar a col·locar-se on Luke li havia dit-. Merament anava a apuntar que el capità Juun no estendrà la rampa d'entrada al lloc apropiat.
-No passa res. -Luke va assumir una postura de boxa formal davant de l'asterisc que hi havia esgarrapat-. Improvisarem.
Va invocar tanta energia de la Força com va poder fins al seu interior, després va portar el seu braç cap enrere i va colpejar amb el taló del palmell de la seva mà al centre de l'asterisc. La seva mà va travessar el vidre teixit gairebé sense esforç, trencant-lo a través de les línies d'estrès que R2-D2 havia esgarrapat a la paret.
Fora hi havia el casc corpulent i tacat de carbó del transport classe Ronto d'en Juun, surant a vint metres sobre el terra, amb la rampa d'entrada al costat de la paret fora de l'habitació d'en Luke. Un caparró fosc d'ewok va treure el cap fora de l'escotilla de la nau i va començar a xerrar-li al Luke.
-Quina audàcia! -va dir C-3PO, mirant al voltant del forat-. Tarfang diu que vam fer el forat en el lloc equivocat. La DR919a no es mourà!
Un remolí d'aguts sons de trets va esclatar darrere d'ells quan les guàrdies Saras van començar a disparar a través de la paret de l'escotilla amb les seves armes matxucadores.
-Anem-nos-en! -Han es va apartar de l'escotilla i va creuar la petita habitació en dos salts-. Anem-nos araaaaa!
Luke tot just es va agafar al cinturó d'en Han mentre aquest passava volant. Ell va empènyer el costat del forat, saltant amb la Força a la rampa d'entrada del DR919a. Mentre s'equilibraven allà, les boles de les armes matxucadores van començar a colpejar el casc al costat d'ells, creant un cercle de bonys de la mida d'un puny a només tres metres de distància.
-Maleïda sigui! -Han es va girar per mirar cap a la seva presó-. Això va estar massa a prop...
L'exclamació d'en Han es va aturar de cop i volta quan el DR919a va començar a escorar-se, amb la rampa d'entrada retraient-se amb ells encara sobre. Es va girar cap a l'escotilla i va començar a maleir a Tarfang, però Luke no va sentir el que va dir. C-3PO havia aparegut pel forat, portant a R2-D2 subjectat pel braç d'adherència de l'astromecànic.
-Mestre Skywalker! Esperi! Si us plau no...
La part superior del cos del droide de sobte va volar cap endavant i va trontollar en sortir pel forat, arrossegant a R2-D2 darrere seu.
-... A nosaltressss darrrrrrere...
Luke va estendre una mà i va agafar als dos droides amb la Força i llavors gairebé cau ell mateix quan el final de la rampa es va retreure fins al seu forat d'emmagatzematge.
-Guau! -Han va agafar el braç d'en Luke i el va ficar per l'escotilla-. Estàs bé?
-I tant que no! -Això va sortir de C-3PO, que estava flotant amb R2-D2 a un parell de metres per sota de l'escotilla-. He estat malferit! Els meus sistemes podrien desactivar-se en qualsevol moment!
Han va guiar a la mà lliure d'en Luke perquè s'agafés a la barra dins de l'escotilla i després es va agenollar per ajudar els droides mentre en Luke els pujava amb la Força. Una vegada que tothom va estar fora de perill dins el DR919a, en Han va tancar l'escotilla.
La veu d'en Juun va arribar immediatament per l'intercomunicador.
-Agafin-se allà darrera! Vaig a portar els impulsors fins al setanta per cent!
Han agafà aire profundament i va semblar genuïnament espantat.
-Que la Força ens acompanyi!
Un moment després, el DR919a es va estremir i va començar a accelerar mandrosament. En Han va posar l'orella contra el casc i escoltà durant un moment, després va sospirar d'alleujament i es va tornar per inspeccionar el dany de C-3PO.
-Relaxa't, Lingot d'Or -va dir en Han-. És un impacte al braç. Tens uns quants curtcircuits i has escopit molt fluid hidràulic, però no vas a desactivar-te d'aquí a poc.
C-3PO es va tornar cap al Luke.
-Em sentiria molt millor si em comprovés vostè, Mestre Skywalker. Sap com subestima sempre aquestes coses el capità Solo.
Han va posar els ulls en blanc però es va apartar de manera que en Luke pogués fer-li un cop d'ull. Hi havia un forat de la mida d'un puny a la part posterior del braç del droide i dotzenes de cables interns havien estat tallats, juntament amb els dos tubs hidràulics. Però res d'això seria un problema. No hi havia cap sistema crític en el membre.
-Han té raó -va informar-lo-. Només deshabilita totes les funcions del teu braç dret i estaràs bé.
-Quin alleujament! -va dir C-3PO-. Després de tot el que he passat, vaig creure que em dirigia a l'abocador de segur.
R2-D2 va xiular un retret amable.
-Difícilment estic exagerant -va dir C-3PO-. No tens ni idea del que és ser ferit.
R2-D2 trinà una contradicció.
-Ho saps? -va panteixar en Luke. Es va agenollar al costat del droide-. On?
R2-D2 va girar la seva cúpula, revelant un forat de la mida de tres dits. Quan Luke va mirar pel forat, va veure l'ull d'en Han mirant des de l'altre costat.
-Això no pot ser bo -va dir en Han.
R2-D2 trinà una llarga rèplica.
-Què vols dir amb que no és tan dolent? -demanà C-3PO-. Ser incapaç de veure és molt dolent!
Tarfang va col·locar un braç compassiu al voltant de la carcassa de l'R2-D2 i va començar a guiar el droide cap endavant, mantenint una tranquil·litzadora xerrameca mentre es movien.
-Gràcies, Tarfang, però una visita als squibs no serà necessària -va dir C-3PO, seguint-los-. Li asseguro que el Mestre Skywalker es pot permetre comprar les millors peces de recanvi noves.
Van arribar a la coberta de vol del DR919a. Extremadament bàsica, era poc més que la part davantera de la coberta principal amb un parell de cadires d'oficina de mida sullustana fixades davant d'una consola d'instruments. El finestral era tot just prou gran per justificar el seu nom, amb la cortina blava de la Nebulosa Utegetu desplegant-se pel transpariacer microperforat i el pic escarpat d'una de les altes muntanyes de Woteba sobresortint del sòl.
-Benvinguts a bord. -Juun no va apartar la mirada dels seus instruments mentre parlava-. Sento arribar tard, però els Saras estan evacuant el seu niu i els squibs volien que recollíssim un carregament de la fàbrica de maquetes.
-Evacuant el seu niu? -va panteixar en Luke.
-Sí, ja està mig buit -va dir en Juun-. Ho estan lliurant tot a l'Efervescent.
-No m'agrada com sona això -va dir en Luke.
-A mi tampoc! -va estar d'acord en Han-. Crec que anaven a abandonar-nos!
-Nosaltres no els hauríem deixat, capità Solo -li va assegurar Juun-. Només havíem d'evitar atreure sospites. Ara, si us plau, ocupen els seus seients i cordin-se el cinturó. Saras està enviant un eixam de naudards darrere de nosaltres.
Luke va ignorar les instruccions i va mirar de dalt a baix del sullustà cap a la pantalla de navegació. Estava plena d'estàtica, però una massa giratòria de petits plats foscos semblaven estar elevant-se d'una massa de llums amorfa que podria haver estat el niu Saras.
-Pots superar-los?
Tarfang va bordar una mica indignat i després els va fer gestos amb una mà peluda cap als seients dels passatgers a la part de darrere de la coberta.
-Per descomptat. Només són coets -traduí C-3PO-. I el copilot els recorda que ocupin els seus seients com els ha dit el capità Juun.
-En un segon -va dir en Han. Estava ajupit al costat del seient del copilot, estudiant l'ordinador de navegació-. Ei, Jae, com és que no anem a saltar a l'Estrangulament Murgo?
-Hi ha un bloqueig -va respondre en Juun-. Haurem d'utilitzar la Narina del Mott.
-La Narina del Mott? -va objectar en Han-. Això ens deixa...
-Espera, Han.
Luke es va posar dret, després es va agafar les mans darrere de l'esquena i va pensar durant un moment, intentant de nou connectar el retard del Falcó amb els intents de l’Alema de fer-li dubtar de la seva dona. Potser el Niu Fosc només havia estat intentant aconseguir temps, mantenir-lo ocupat pensant en ella en comptes del que estava passant a la Nebulosa Utegetu.
-Vull sentir més sobre aquest bloqueig -va dir finalment en Luke.
-Ara? -va preguntar en Juun-. Estaré encantat d'explicar-ho després que estiguem lluny i fora de perill de les naudards.
Han va arrufar les celles.
-Tarfang va dir que podíem superar-les.
-Perquè tenim un bon cap d'avantatge -va dir en Juun-. Però si no saltem aviat, ens atraparan.
-Llavors, si us plau, no malgastis més temps discutint -va dir en Luke-. Parla'm del bloqueig. Això és important.
Juun va deixar escapar un llarg sospir, fent onejar els plecs de les seves galtes amb decepció.
-L'Aliança Galàctica ha bloquejat la Nebulosa Utegetu. Estan intentant demostrar que estan en el bàndol dels txiss -va dir ràpidament-. D'acord? Podem saltar ja?
Han ignorà la pregunta.
-No m'ho diguis -va dir-. La Colònia ja s'està expandint per la frontera altra vegada.
Tarfang xerrà unes quantes frases.
-Tarfang no veu per què ens sorprenem -va informar C-3PO-. Què esperaven els Jedi que passés quan van estafar a la Colònia?
-Qui, exactament, està bloquejant la nebulosa? -va preguntar Luke a Juun-. La Cinquena Flota?
La boca d'en Juun es va obrir molt.
-Com ho va saber?
-Una conjectura afortunada -va dir en Han-. I aquesta seria la mateixa Cinquena Flota a la qual li vas entregar aquesta càrrega de vidre teixit?
Juun va assentir. Lentament.
-Això crec.
Han i Luke es van mirar lentament l'un a l'altre i llavors Han va caure de genolls al costat de l'ordinador de navegació.
-Fixaré un curs cap a l'Estrangulament.
-No. -Luke negà amb el cap-. Fins ara, el Niu Fosc ha estat jugant amb tots nosaltres com amb un grapat de banyes Kloo i l'única manera en què canviarem això és trobant-lo i descobrint per què volien tot aquest combustible de reactor i refrigerant d'hipermotor.
En Han va sospirar.
-Em temia que diries això.
-Igual que ho temia jo -va estar d'acord C-3PO-. Potser seria una bona idea que baixessin els ferits abans que continuïn. Amb certesa, R2-D2 i jo no serem de molta ajuda per a vostès en la nostra condició i podríem retardar-los.
-Estareu bé -va dir en Luke-. Ni tan sols heu de sortir de la nau.
Han mirà l'ordinador de navegació cap a Juun.
-Alguna idea d'on hauríem de buscar?
Tarfang va fer una xerrameca aguda amb un enfilall de síl·labes.
-Ho sento, Tarfang -va dir en Luke, endevinant què estava dient l’ewok rondinaire-. Però si voleu que us traguem de l'embolic per haver lliurat aquest vidre teixit a la Cinquena Flota...
Tarfang va bordar una curta rèplica, després va apartar al Han de l'ordinador de navegació i va començar a programar-lo ell mateix.
-Perdoni'm, amo Luke -va dir C-3PO-. Però Tarfang no estava posant objeccions. Estava suggerint que fixéssim un curs cap a l'Ull del Tusken.
-Per què? -demanà en Han.
Tarfang xerrà una explicació, però Juun va traduir més ràpid que C-3PO.
-Perquè aquí és on hem estat portant tot aquest Tibanna que hem estat transportant per als squibs -va dir-. I aquests pirates estan ocultant alguna cosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada