dilluns, 3 d’octubre del 2016

Captius del Temple (XVI)

Anterior



CAPÍTOL 16

Qui-Gon va sentir la ira de Xànatos fluint per l'aire i no va deixar que es trobés amb la seva pròpia. En el passat havia odiat a Xànatos, però no podia viure amb l'odi i seguir sent un Jedi. No odiava al seu enemic, només volia detenir-lo. Hi havia una diferència. Sabia que Xànatos volia veure'l utilitzar el seu odi i la seva ira, i que, per sobre de tot, volia demostrar que Qui-Gon Jinn podia violar el Codi Jedi. Aquesta seria la seva victòria.
Qui-Gon va trobar el centre de la seva voluntat i la seva tranquil·litat fins i tot mentre voltejava, saltava per l'aire i s'acostava a Xànatos per un costat i després per un altre. La seva voluntat xocava contra la del seu antic aprenent.
Xànatos va saltar cap enrere dues vegades i després es va canviar el sabre de mà per atacar a Qui-Gon des d'un altre angle. Aquesta habilitat era nova. Ara, Xànatos era ambidextre. Qui-Gon hauria d'estar alerta per si hi havia canvis sobtats en els atacs. El Mestre Jedi va esquivar un cop d'en Xànatos amb un inesperat revés, i després va girar sobre si mateix per clavar-li un ganxo a la barbeta. Xànatos es va anticipar al moviment i es va tirar enrere, però Qui-Gon ja ho havia suposat i Xànatos va escapar a la seva següent estocada pels pèls. Va poder veure el disgust en els seus ulls.
Xànatos es va girar i va arrencar a córrer. Qui-Gon el va perseguir, pujant sense esforç per les escales, i va irrompre a la Sala del Consell Jedi.
La Força li va indicar que s'ajupís i Qui-Gon es va llançar a terra cap a l'esquerra. Una tauleta impulsada per la Força va xocar contra la paret a la seva esquena. Qui-Gon es va ajupir veient que darrere d'aquesta venia un monitor, que va quedar destrossat en impactar contra la paret darrere del seu cap. El Mestre Jedi va saltar cap endavant i es va acostar a Xànatos amb una sèrie de veloces envestides.
- L'edat t'ha tornat més lent, Qui-Gon -va panteixar Xànatos -. Fa cinc anys hauries acabat amb mi a la Cambra de Seguretat. Ara sóc més ràpid que tu.
- No -va dir en Qui-Gon mentre els sabres entrexocaven-, tan sols parles més.
El Mestre Jedi va envoltar-lo, buscant un punt des del qual atacar-lo. Xànatos va seguir movent-se, mentrestant, ajudat per la Força, mantenia les cadires del Consell suspeses entre ells. Xànatos llançà una d'elles contra la paret i després s'hi va llançar.
La batalla es va tornar encara més ferotge. Els sabres làser s'entrellaçaven una i altra vegada mentre els dos contendents intentaven guanyar avantatge sobre el seu adversari.
- Rendeix-te, Qui-Gon -va grunyir Xànatos -. Sobreviuré a la lluita, et mataré aquí mateix i després m'emportaré el vèrtex. Els teus meravellosos Jedi hauran d'arreglar-se-les sense tu.
Qui-Gon va bloquejar un cop baix.
-Els teus petits errors sempre han estat la teva perdició.
- Jo... no... cometo... errors... -Xànatos remugà les paraules fent un pas involuntari cap enrere davant la fúria de l'atac d'en Qui-Gon.
- Els teus peus et delaten -va respondre en Qui-Gon, prenent la davantera amb un cop oblic -. No t'adones de fins a quin punt delates el teu següent moviment. Veig com el teu cos es decanta lleugerament. Estàs deixant caure el pes sobre el peu esquerre. Vas a moure't cap a l'esquerra.
Xànatos va canviar de costat. Qui-Gon, que ja ho havia suposat, es va abalançar cap endavant. Xànatos va xocar contra la paret. El sabre làser gairebé li va caure de les mans
Aprofitant l'avantatge, Qui-Gon va saltar sobre ell, però Xànatos va tornar a canviar-se el sabre de mà i va esquivar el cop d'en Qui-Gon mentre creuava l'habitació. Xànatos va agafar el sabre làser i va tallar un forat a la finestra que donava a les elevades torres de Coruscant.
La finestra va caure. Amb els ulls fixos en Qui-Gon, Xànatos va somriure.
- Mai em venceràs, Qui-Gon Jinn. Aquesta és la teva maledicció.
I va saltar al buit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada